luni, 31 octombrie 2011

Steaua ia un pumn în gură!

Fosta super-campioană la fotbal, Steaua Bucureşti, a ajuns ciuca bătăilor şi la propriu şi la figurat! Pe teren, este bătută în campionat, în Cupa României şi în Cupa UEFA. Tot pe teren, îi sunt bătuţi fotbaliştii! Galamaz a luat ieri un pumn în figură (de la un suporter ploieştean) de s-a trezit săracul abia în spital! Tătărăşunau, în loc să pareze şuturi, a parat cu pieptul o “bombă” fumigenă şi i-a ţinut companie lui Galamaz printre frumoasele asistente medicale. Cam în halul ăsta a ajuns Steaua lui Becali...
E regretabil că noi, ca suporteri, trăim doar din amintiri, rememorând performanţele trecutului. Prezentul nu ne dă decât satisfacţia unor victorii împotriva Luxemburgului (la Naţională) sau speranţa că Steaua va învinge Petrolul (la nivel de club). Milioanele de suporteri pe care i-a avut Steaua în România s-au reorientat în preferinţele lor. Modul batjocoritor în care tratează fotbalul patronul Gigi Becali, sărăcimea performanţelor, au îndepărtat publicul de marea echipă care a câştigat Cupa Campionilor în 1986.
Becali nu face decât să prostească lumea. El nu vrea cu adevărat performanţă. Dacă ar fi vrut, ar fi păstrat în echipă valorile pe care le-a avut. Vă mai amintiţi de Carlos, Ogăraru, Ghionea, Goian, Neşu, F. Dumitru, Nicoliţă, Opriţa, Paraschiv, Lovin, Dică, Boştină, A. Cristea, Iacob??? Şi n-am enumerat decât câţiva din fotbaliştii de care Becali s-a descotorosit pentru 30 de arginţi. Pe Rădoi nu l-am pomenit pentru că vreau să-l amintesc în alt context.
Spuneam că Becali prosteşte lumea. El ne aruncă praf în ochi “cumpărând” fotbalişti de la echipe retrogradate şi spunând că dă pe ei milioane de euro! Pe trupa adusă de la Unirea Urziceni spunea parcă de 7 milioane euro pe care i-ar fi plătit. Minciună! Toţi ăia la un loc nu valorează cât Rădoi, ori pe Rădoi se spune că Becali a încasat 6 milioane euro! Cum vine asta? Dai ce-l mai bun fotbalist DIN ROMÂNIA cu 6 milioane şi iei cei mai slabi fotbalişti cu 7 milioane? Da proşti ne mai crede Becali ăsta!...
În fine, vroiam să spun că Steaua de azi e echipa nimănui. Vorba fostului principal, neregretatul evreu Levy, Steaua are un lot de locul 10. Numa în mintea inconştientului Becali Steaua se mai luptă pentru titlu! Şi – printre altele – se mai luptă şi cu suporterii!
Am văzut la TV cum au sărit toţi fotbaliştii stelişti să-i care picioare în cap suporterului care a intrat pe teren să-l lovească pe Galamaz. Părerea mea că fotbaliştii ăia care au lovit cu picioarele ar trebui excluşi pe viaţă din orice competiţie sportivă! Acolo şi atunci s-a arătat adevăratul lor caracter de vagabonzi, caracter cultivat insistent prin localurile de noapte şi prin anturajele interlope pe care le frecventează mai des decât terenul de antrenament. Uitaţi-vă în campionatele europene să vedeţi cum reacţionează jucătorii atunci când un suporter intră pe teren! Este un fel de “lege” în Europa cu privire la modalitatea de a reacţiona în asemenea situaţii. Când un suporter intră pe teren toţi fotbaliştii împietresc la locurile lor! Nimeni nu mai mişcă! Fie Messi, Cristiano Ronaldo sau oricare altă mare vedetă, când un suporter “sparge” meciul ei se opresc şi stau nemişcaţi lăsând forţelor de ordine sarcina de a intra şi a face “curăţenie”. Sigur, dacă eşti atacat ai dreptul să te aperi, dar ieri, la Ploieşti, doar Galamaz a fost atacat. Galamaz însă se uita după ciori! El nu l-a văzut venind pe suporterul care am înţeles că era drogat. Ceilalţi, chiar dacă au văzut actul de violenţă, trebuiau să stea împietriţi la locurile lor deoarece după consumarea loviturii suporterul fugea să iasă din teren, iar oamenii de ordine îl urmăreau! Te pui însă cu steliştii? dacă nu pot demonstra fotbal de calitate de ce să nu demonstreze că sunt golani cu acte în regulă? Aşa că au sărit toţi cu picioarele pe suporter! Din păcate, arbitrul nu a eliminat decât doi stelişti de pe teren.
Ce nu înţeleg aceşti huligani ai fotbalului e următorul lucru. În toată lumea există oameni dezechilibraţi. Există oricând riscul de a fi atacat de câte un suporter mai “înfocat”. Tu însă, trebuie să fi mereu SPORTIV! Pentru că asta eşti: SPORTIV! La o adică, poţi răspunde cu o încercare timidă de a te apăra atunci când eşti atacat, dar nicidecum să porneşti tu la atac şi să calci o persoană, un alt om. Dacă vrei să faci de astea, apoi există sporturi axate doar pe lovituri. De ce nu mergeţi acolo, domnilor??? Vai de capul vostru, golani-fotbalişti care ştiţi de toate, mai puţin fotbal!
Cred că evenimentul de la Ploieşti este "răspunsul" portivit pentru stilul de viaţă pe care îl au majoritatea fotbaliştilor români de azi. Bişniţari, afemeiaţi, alcoolişti, bătăuşi, ei primesc ceea ce au oferit în loc de performanţă sportivă: un pumn în gură!

Cornel SABOU

vineri, 28 octombrie 2011

Băsescu, Number One

Indiscutabil, dacă e să-l compar cu foştii preşedinţi postdecembrişti, îl prefer pe Băsescu! Ion Iliescu este (pentru mine) imaginea comunistului ilegalist, oportunist, malefic, incompetent, complotist etc. Constantinescu a fost doar depăşit de funcţia pe care a deţinut-o şi pe care nu a ştiut cum s-o gestioneze. Nu-l suspectez de rea-credinţă ci de o anumită “subţirime” a inteligenţei sale politice şi nu numai. Băsescu, în schimb, e un om foarte deştept care s-a debarasat (ideologic vorbind) de comunismul pe care l-a slujit o bună vreme, care are o personalitate puternică şi care încearcă să găsească soluţii. Este slab însă (chiar foarte slab!) când vine vorba de REZULTATE! Semn că inteligenţa sa este oarecum limitată doar la activitatea de comunicare publică, ironie şi atac la persoană. Acolo este foarte eficient! În domeniul concret al relaţiilor politice, în probleme de administrare publică a intereselor naţionale şi în chestiuni de guvernare naţională mai mult dă cu bota-n baltă! Rezultate zero! Îmi pare rău de el...
Mandatul lui Traian Băsescu se termină azi-mâine şi el nu a găsit nici o cale de a rezolva anumite probleme care influenţează puternic societatea noastră. Nu a putut genera o adevărată profesionalizare a justiţiei. Avem, la această oră, cea mai coruptă justiţie din Uniunea Europeană, cea mai lipsită de credibilitate şi cea mai ineficientă. Nu a găsit căi de a reorganiza justiţia pe principii de eficienţă. Avem o armată slabă. Băsescu nu a găsit modalităţi concrete de a o moderniza. Submarinul Delfinul încă stă în radă, fără baterii, navele de luptă abia au combustibil să iasă pe mare, avioanele de vânătoare cad din cer pentru că le expiră perioada de funcţionare, tancurile din dotare sun încă cele fabricate de ruşi în urmă cu 50 de ani. Băsescu nu a reuşit să relanseze economia naţională care încă funcţionează pe principii PCR-iste, banii de la buget intrând mai departe în buzunarele pilelor, cunoştinţelor şi relaţiilor politice. Băsescu nu a combătut corupţia. A acuzat câteva cazuri reale din opoziţie, dar a tolerat o mega-corupţie pedelistă! Băsescu nu a schimbat în bine practic nimic în ţara asta! Se ia însă mereu de jurnalişti! Mi-l şi imaginez uitându-se până noaptea tărziu la toate talk-show-urile televizate şi înjurându-i de mama focului pe cei care-l critică. Asta cu reacţia furioasă la critică e o consecinţă a trecutului comunist de care nu a putut scăpa.... Pe de altă parte însă, nici criticii săi nu dau pe afară de inteligenţă şi profesionalism. Băsescu are dreptate când îi acuză pe aceştia de demagogie, de lipsă de argumente şi populism ieftin. Asta ne este însă clasa politică şi – aparent – nu avem ce face.
Dacă nu a făcut nimic, atunci de ce spun că-mi place Băsescu? În primul rând îmi place prin... excludere, prin comparaţie! Dacă pun în “oală” toţi liderii politici importanţi pe toţi ceilalţi trebuie să-i elimin din preferinţele mele pentru că sunt mult prea slabi! Crin Antonescu e dezamăgirea cea mai mare! Cred că e un tip uşor coruptibil şi chiar corupt! Dacă pânâ şi Kake al nostru (primarul băimărean Cătălin Cherecheş) a reuşit să-l corupă, atunci e clar că nu e mare lucru de capul lui Antonescu! Ponta e doar o piţipoancă politică ce face gargară populistă. Un om politic mai demagog ca şi Ponta nu am văzut! Adrian Năstase (cu toată corupţia sa) e cu zece clase peste acest Ponta. Vadim e acelaşi bolnav care uită să-şi ia pastilele. Becali... doamne feri! E dus rău cu pluta şi uşor şantajabil. Pe cine draq să mai votezi???
În comparaţie cu aceste figuri, Băsescu e un adevărat lider! Apoi, dacă renunţ la comparaţii aş putea evidenţia aspectele care efectiv îmi plac. Îmi place ideea de “preşedinte-jucător”. Acuma, că el joacă prost e o altă problemă. Dar ideea de a te implica efectiv şi de a influenţa cumva lucrurile este foarte sănătoasă. Îmi place că nu dă în spate din faţa unor conflicte. Carater tipic bărbătesc. Din păcate îşi concentreazo TOATĂ atenţia şi îşi cheltuie toată energia în aceste conflicte în loc să se mai detaşeze de războaiele personale pentru a se ocupa mai mult de poporul ăsta amărât. Îmi place că ştie să vorbească fără să citească de pe o foaie! Asta vezi mai rar la politicieni. Nu se întâmplă asta întotdeauna, dar se întâmplă des la Băsescu. Vorbeşte mult, ideile îi curg, frazele se leagă. Apasă pe unele cuvinte, se vede încrâncemarea. Eu cred că lui Băsescu îi lipsesc nişte aliaţi puternici! Are alături nişte marionete ascultătoare, dar cam atât. I-ar mai fi trebuit, cred eu, încă vreo doi-trei “Băsescu”, mai mici dar la fel de activi şi bătăioşi. A greşit că nu a căutat să promoveze asemenea politicieni. Putea s-o facă extrem de uşor! Dacă nu i-a găsit în curtea PDL putea căuta simplu, în popor, căci avem aici personalităţi excepţionale! S-a mulţumit cu trompetele care îi cântă în strună şi pe limba lor va muri!
A făcut un lucru extraordinar promovând-o pe Elena Udrea şi pe alte câteva femei foarte active pe scena politică. Femeile din România, crescute pe ideea că toată viaţa trebuie să stea la bucătărie, au nevoie de asemenea imagini, cu femei puternice care conduc “lumea”! Predecesorii săi au ignorat femeia sau au promovat nişte persoane extrem de dezagreabile (nu dau nume ca să nu fiu considerat nesimţit, deşi...).
În fine, Băsescu este “number one” în prezent, dar avem nevoie de un lider mult mai bun decât el! Asta e ideea... Unde îl găsim???

Cornel SABOU

marți, 25 octombrie 2011

Mihai, arză-te-ar focul, da’ mult mai trăieşti!

Regele bolşevic nu vrea să moară

Pentru că împofida faptelor sale criminale din trecut fostul rege Mihai al României mai este în viaţă, el sărbătoreşte azi 90 de ani. Pe numele său adevărat MIHAI ARGEŞEANU, fosta majestate (care, în paranteză fie spus, nu a făcut nimic majestuos în viaţa sa) a rămas aceiaşi păpuşă manevrată de toţi sforarii politicii mondiale. Un individ care face degeaba umbră pământului, care trăieşte fără să facă efectiv nimic, doar consumând banii publici ai românilor.

Mihai Argeşeanu, în loc să execute o pedeapsă grea la închisoare pentru TRĂDARE, ţine azi un discurs în Parlament. Altă manevră politicianistă... Mihai a uitat. A uitat neamul pe care l-a trădat. De ce nu a ţinut un discurs pentru popor??? În direct, la postul naţional de televiziune! Vă spun eu de ce. Pentru că îl doare în curul său majestuos de poporul român!!! Mihai Argeşeanu doar a supt poporul român, luându-i libertatea, banii, averile şi apoi consumându-le. Măcar de l-ar fi supt altfel...

Mi-e ciudă pe acest infractor cu aere de rege. Mihai şi-a uitat toate fărădelegile. A uitat la ordin. Ca să fie mai departe folosit, manipulat de oculta politicii româneşti. În interesul LOR, al “dictatorilor” democratici.

Mihai a uitat de Antonescu... Nu de Crin, ci de ION! A uitat de MAREŞAL. L-a trimis la moarte, în URSS, apoi el a plecat în Elveţia cu milioane de dolari avere şi cu rentă anuală de 200.000 dolari din partea guvernului comunist român.
Eu iubesc viaţa, în toate formele ei, dar recunosc că la o adică nu aş refuza să fac parte dintr-un pluton de execuţie care să-l aibă în faţă pe Mihai! L-aş privi cu ochii mareşalului mort, executat, împuşcat de slugile regale. L-aş privi să văd cum moare! Să văd dacă are bărbăţia antonesciană, dacă mai are spatele drept. Şi dacă rezistă măcar la primul cartuş! Căci mareşelul n-a murit după prima salvă de gloanţe. N-a murit nici după ce i-a fost tras primul cartuş cu pistolul în cap. Incredibil, nici după al doilea glonţ tras cu pistolul (tot în cap) mareşalul nu a murit. A trebuit să vină alt soldat, cu puşca, să-l ucidă a patra oară ca să se despartă Antonescu de viaţă! De fapt, Ion Antonescu n-a murit deloc! Dovadă a nemuririi lui suntem noi, cei care-l pomenim ca un exemplu de sacrificiu pentru ţară! Iar “Regele” este exemplul opus...

Am eu nişte versuri (compoziţie proprie) pe care le transmit falsului rege, de ziua lui, ca un mesaj “cuminte” din partea Mareşalului.
Aşadar, măi dragă Mihai, fostul tău prieten, pe care l-ai trădat şi ucis, îţi spune aşa:

Te salut Mihai!
Ca pe glonţul ce vine,
Şi-l las să intre la mine în trup,
Căci viaţa ce-o pierd e pentru tine
Lanţul de moarte pe care îl rup.
Te salut Mihai!
Şi-ţi las moştenire-n cuvânt,
Căci pentru tine este o vreme,
Iar pentru mine
Nici măcar pământ...
.............................
Şi sânge pe faţă
Mi-a curs atunci uşor,
Muream trăind o viaţă
Şi-acum mai mor
De dor...
Te salut Mihai!
Şi spune-le, fii bun,
Că n-am murit uşor
Şi ţie îţi mai spun
Că totu-i trecător...

Din partea mea, pentru Argeşeanu Mihai am un film pe care îl rog să-l privească de ziua lui, în timp ce bea un pahar de şampanie.... Filmul morţii adevăratului REGE!

joi, 20 octombrie 2011

Previziune confirmată: Gaddafi a fost executat!

Astazi, toate posturile TV din lume au anuntat vestea că liderul libian Gaddafi a fost ucis. Va asteptati la lucrul acesta sau vestea a fost o surpriză? Dacă sunteţi cititor constant al blogului meu cu siguranţă vestea aceasta nu vă era nouă...

Pe 20 martie 2011 am publicat pe blogul meu articolul: Editorial-Politica externa: Gaddafi va sfarsi executat! În acest articol (pe care vă invit să-l citiţi dacă l-aţi ratat cumva) afirmam foarte clar că liderul libian va avea un sfârşit de această natură. Realitatea a demonstrat că previziunea mea a fost corectă! Este (o spun acum fără falsă modestie) o PROBĂ de profesionalism în mediul analizei politice internaţionale!

Nu insist acum foarte mult pe acest subiect. Unii spuneau că evenimentul de azi seamănă cu momentul 25 decembrie 1989, când Ceauşescu a fost executat. Tot ce-mi doresc este ca peste 20 de ani poporul libian să nu-şi dorească reînvierea lui Gaddafi, aşa cum poporul român îl regretă azi pe Ceauşescu! Mai vorbim...

Cornel SABOU

miercuri, 19 octombrie 2011

HUIDUma ucigaşă

Nu despre accidentul făcut de Huidu vreau să scriu. Deşi cazul a devenit subiect de bârfă naţională... Plecând însă de la acest eveniment soldat cu trei morţi vreau să vă spun că am întâlnit la închisoare multe persoane condamnate pentru “ucidere din culpă” în urma unor astfel de accidente. Am cunoscut chiar un caz în care condamnatul era complet nevinovat de producerea acelui accident. Din păcate (pentru el), deţinutul a reuşit să-şi probeze nevinovăţia abia după ce apucase să execute deja un an şi patru luni de închisoare, motiv pentru care instanţa de judecată, în loc să-l achite, l-a condamnat la... un an şi patru luni de închisoare!
De regulă, accidentele cu morţi se produc din vina cuiva. A victimei sau a supravieţuitorului. Cel mai adesea este acuzat şoferul supravieţuitor. Dar nu întotdeauna. Dacă faci parte din protipendadă, dacă ai avocaţi cu relaţii, dacă faci parte din trupa de mercenari care siluieşte orice lege în ţara asta poţi scăpa basma curată oricâte persoane ai omorât în accidentul respectiv.
Huidu e ziarist... Aşa pare, cel puţin la prima vedere. Cu ocazia acestui accident am aflat şi eu ce avere colosală a strâns şi ziaristul acesta! Mercedes ultimul tip, vilă la Predeal, zeci de mii de euro în conturi, socru senator (şi “asta” e o “avere”, nu-i aşa?) etc... Bogăţia ziaristului Dan Diaconescu o pot înţelege deoarece omul e patron şi încasează tot profitul, dar Huidu ce fel de patron e? De unde a strâns omul averi de sute de mii de euro? Doar din practicarea meseriei de ziarist? Sincer, mă îndoiesc...
Şi eu sunt ziarist... Ia imaginaţi-vă că aş produce eu un accident de maşină soldat cu trei morţi (Doamne fereşte – oricum, nu sunt şofer)! Ce şanse credeţi că aş avea să scap fără condamnare la puşcărie grea? Şanse zero! Cu siguranţă restul vieţii mi l-aş petrece acolo, după gratii. La Huidu “treaba” stă puţin altfel... Şi acest ALTFEL porneşte de la socrul senator şi averea sa. HUIDU va scăpa de puşcărie!!! Îmi doresc să-l văd condamnat, ca o probă că justiţia funcţionează, dar mă îndoiesc. Familiile victimelor vor tăcea pentru că vor încasa sume mari drept despăgubiri. Poliţiştii, procurorii şi judecătorii care se vor ocupa de acest caz vor fi imediat contactaţi atât pe linie ierarhică, de superiori afiliaţi politic, cât şi direct, de avocaţii care vor fi angajaţi să muşamalizeze cazul. Nu văd nici o variantă prin care DREPTATEA să triumfe! Şi – în acest caz, după ce ai omorât trei oameni – dreptatea ar însemna ani grei de închisoare, plus despăgubiri egale cu valoarea averii tale!
Aşadar, nimic nou în privinţa felului în care va fi muşamalizat cazul. Nou, pentru mine, este să descopăr ce averi şi-au construit anumiţi ziarişti din Bucureşti. Ştiam de mult cum “lucrează” unii, ştiam cum se prostituează, dar nu aveam aşa, un caz concret. Acum am. Şi la ce îmi foloseşte? Îmi foloseşte doar ca să întărească, să certifice o serie de analize pe care le-am postat aici despre practicile murdare din presă. Iar ceea ce va urma va confirma, din păcate, ideea că nedreptatea, dacă are bani şi un socru senator, poate învinge! POATE UCIDE! Poate, pe curând...

Cornel SABOU

marți, 18 octombrie 2011

EU, vedeta...

De foaaaaaarte multe ori mi-a fost dat să aud că mass-media este vinovată pentru “modelele” care sunt promovate în ziare şi TV, că aceste modele influenţează negativ orientarea tineretului şi că lipsesc adevăratele repere morale. Se sugera faptul că “ar fi bine” ca media să prezinte mai des oamenii desăvârşiţi din punct de vedere moral şi profesional pentru ca acelaşi tineret să se orienteze în viaţă conform cu criteriile oferite de aceste elite comportamentale.
Ce să zic... Pe fond, aceste aprecieri sunt corecte, la fel cum pe fond şi comunismul era corect! Egalitate pentru toţi, societatea perfectă, munca înnobilează omul etc... Viaţa doar e puţin altfel. Parcă nu vrea să urmeze teoriile noastre perfecte. În practică, comunismul a arătat oribil. A “patronat” doar crime şi abuzuri. A ţinut oamenii într-o ţară întreagă ca şi pe deţinuţi în puşcării, cu garduri de sârmă ghimpată pe graniţe, cu Miliţia în case. La fel şi în “problema” modelelor. Se sugerează anumite exemple, dar ia-le de unde nu-s!
Să vedem, aşa la “nimereală”... Ilie Năstase a fost un mare sportiv. Poate fi model? Poate! Dar omul este şi un afemeiat notoriu! Poate fi model? Nu poate! Altul... Hagi. Mare sportiv. Mare fotbalist. Poate fi model? Da, poate! Dar omul e pierdut în spaţiu ca antrenor! A ratat TOT ce a condus în această calitate. Poate fi un om lipsit de succese un model? Nu poate!
Doamnelor şi domnilor cititori, toţi oamenii de succes au “problemele” lor. Nimeni nu e perfect. Nu e perfectă nici Monica Gabor, nici Simona Senzual, dar nici dumneata nu eşti! De fapt, nu de modele are nevoie lumea de azi ci de bani! Şi media se uită la cei care fac în mod real bani!!! Asta e ideea... Vin apoi falşii moralişti (de regulă săraci din pct de vedere material) şi acuză “practicile” unor persoane. Cică Monica Gabor a fost prostituată şi că ea de fapt se vinde unor oameni cu bani, aspect care ar fi imoral. Aşa este, dar oare din 100 de fete tinere din ziua de azi câte ar refuza să devină soţia lui Irinel dacă ar fi cerute? Cică Simona Senzual ar fi la fel, o damă de companie, dar oare câte fete dintr-o sută nu ar da orice să fie în locul ei? Daniela Crudu a ajuns să recunoască aproape oficial că este prostituată (mă rog, una de “lux”) şi să-şi dea chiloţii jos în direct, dar asta n-a îndepărtat bărbaţii cu bani de ea, ba dimpotrivă, i-a crescut clientela. Bianca Drăguşanu a tras, în domeniul ăsta, cea mai faină ţeapă. Eu sunt convins că tipa l-a prostit pe fotbalistul Cristea să-i dea regulat (lunar) nişte mii de euro pentru ca ea să “pozeze” în media cum că ar fi prietena lui. E o formă de prostituţie nouă, în care îţi vinzi imaginea mai mult decât corpul. Şi asta pentru că tipul cu pricina s-a ambiţionat să fie considerat “erou” între bărbaţi pentru faptul că o are ca prietenă pe fosta lui Botezatu.
Exemplele astea nu sunt de condamnat chiar dacă la o privire superficială aşa ar părea. Pentru că întrebarea e aceiaşi.... Cum am fi noi dacă am fi în locul lor???
În alt plan, situaţiile sunt identice. În politică şi administraţie toţi ştim că toţi fură. Dar foarte mulţi recunosc că dacă ar fi în locul celor de la putere ar fura şi ei! E greu să vezi că printr-o semnătură îţi poţi atribui “gratuit” miliarde şi să n-o faci!
Eu cred altceva. Eu cred că “revolta” asta împotriva “modelelor” aşa-zis negative porneşte de la faptul că ele reflectă pe ecranele televizoarelor propriile noastre gânduri şi dorinţe ascunse! Atât de ascunse încât nu vrem să le recunoaştem nici faţă de noi. Acestea însă ies la iveală atunci când soarta ne “favorizează” şi ne pune într-o postură în care putem să “profităm”! De exemplu, un profesoraş de la ţară este un exemplu model pentru comunitate. Cuminte, harnic, inteligent cu o moralitate desăvârşită. Asta până când se vede propulsat în politică. Dacă “mâine” acest profesoraş ajunge prefect dă în boala furatului imediat! Am cazuri concrete dacă vreţi. Vasile Berci, deputatul PNL de Maramureş e un exemplu. Fost profesoraş, fost prefect, actual deputat şi în rest nu mai zic...
La fel şi în cealaltă “problemă”. Femeile care ne populează apartamentele le acuză pe Crudu, Drăguşanu, Senzual etc de “practici” imorale, dar când viaţa le pune în anturajul vreunei vedete masculine, cu bani şi succes, ar da orice să se vadă în pat cu acesta (micile şi “măruntele” excepţii confirmă teoria...)!
Eu cred că ar fi tare bine să ajungem la pragul acela de maturitate în care să ne cunoaştem şi să ne recunoaştem “defectele”, neîmplinirile, frustrările, dorinţele şi apoi să ne raportăm corect la realitatea înconjurătoare. Nu sunt de vină vedetele că noi suntem aşa cum suntem. Cât despre media, poate că această “instituţie” a ajuns la pragul acela de maturitate de care vorbeam şi acum nu face decât să recunoască (prin imaginea de pe ecran şi din paginile ziarelor) toate aceste “probleme” pe care le are societatea. Care de fapt nu sunt probleme ci, simplu spus, REALITĂŢI!
Ideea e să conştientizăm că şi noi putem deveni vedete! În felul nostru, pentru copiii noştri, pentru soţ/soţie, pentru restul familiei, pentru colegi sau prieteni. În loc să cerem modele mass-mediei putem oferi modele prin propria persoană! Nu e mai simplu, mai uşor şi mai “rentabil” în acelaşi timp? Să fii o vedetă reală în mediul tău de viaţă, să fii un model de succes in tot anturajul tău..! Dacă trăieşti şi simţi cumva experienţa asta te rog scrie-mi şi spune-mi cum e...
... Pentru că eu, de exemplu, nu vreau să fiu model pentru nimeni. Nici vedetă. Singurele împliniri din viaţa mea sunt cei doi copii. În rest am ratat cam tot. Mă amăgeam o vreme cu cariera profesională (de ziarist) pe care o vedeam plină de succese, dar apoi am înţeles că succesele astea de fapt m-au “omorât”, mi-au distrus familia, mi-au luat libertatea, m-au făcut sărac şi la propriu şi la figurat. Am rămas doar cu ambiţiile mele prosteşti, idealiste. Nu, eu nu sunt potrivit cu vremurile astea. Nu pot şi nici nu vreau să fiu model sau vedetă pentru cineva. Nici măcar pentru copiii mei. Încerc să-i îndepărtez de “valorile” care mi-au distrus mie viaţa. Să-i fac să înţeleagă realităţile. La fel şi pe voi... De aia scriu...

Cornel SABOU

miercuri, 12 octombrie 2011

Chaucey Hardy, moartea ca exemplu

Urmăresc de câteva zile subiectul legat de uciderea baschetbalistului american Chaucey Hardy de la echipa CSS Giurgiu. Sunt foarte curios să văd cum va evolua ancheta şi asta din două motive. Primul... ştiu cum funcţionează la noi justiţia, ştiu cum sunt cumpăraţi anumiţi oameni ai legii de clanurile interlope şi ştiu că – în mod “normal” – acest caz ar “trebui” să fie muşamalizat de organele specializate în... muşamalizări! Al doilea motiv e legat de interesul manifestat de autorităţile americane (inclusiv FBI) faţă de acest caz. Agenţii federali urmăresc ancheta autorităţilor române, consemnează în tăcere intenţiile extrem de vizibile de muşamalizare a cazului şi raportează mai departe. Se va lăsa oare această situaţie cu ceva urmări pe plan politic? Vom vedea...

Există multe forme de a muşamaliza o crimă, mai ales când în această crimă sunt implicaţi interlopi celebri. O metodă folosită înainte era introducerea “la înaintare” a unei “săgeţi” de vârstă minoră care să ia asupra sa fapta pe considerentul că infractorii minori (chiar şi criminalii) primesc pedepse minime. Cei câţiva ani petrecuţi la un centru de reeducare vor constitui (pentru minorul care ia asupra sa fapta) certificatul de “şmecher” care-l va introduce definitiv apoi în “mirifica” lume interlopă! Au fost asemenea cazuri şi nu puţine...
Alt mod de muşamalizare a unei infracţiuni cu violenţă este obţinerea unor certificate medicale care să ateste faptul că infractorul are mari probleme psihice. Astfel, acesta devine din infractor, “pacient”! Nu mai este considerat un pericol ci este văzut de lege ca un om sărman care are mare nevoie de ajutor de specialitate. În consecinţă, în loc să facă vreo 20 de ani de inchisoare pentru crimă el va sta internat într-un spital cam un an, timp în care este “recuperat” pentru societate.
Mai sunt multe alte moduri... Anumite acte pot fi pur şi simplu sustrase din dosare, pot fi făcute dispărute. Fără probe nu există inculpat. Pot fi aduşi martori falşi. Pot fi intimidaţi martorii reali. Pot fi contrafăcute înregistrări, filmări sau poze. Pot fi INTERPRETATE evenimentele pentru a fi incadrate in texte de lege si cod penal mult mai usoare (de exemplu, Hardy a cazut si s-a lovit la cap de scari nefiind omorat efectiv de nimeni!), ETC... Din păcate, o parte din ofiţerii români în loc să se preocupe de prinderea adevăraţilor infractori s-au specializat mai mult în metode de salvare a acestora. Ei lucrează mână-n mână cu anumiţi avocaţi care îşi iau regulat “dreptul” din infracţiunile interlopilor tocmai pentru ca la “momentul potrivit” să reacţioneze promt şi să activeze “reţeaua” de salvare a interlopului, reţea formată (după cum spuneam) din ofiţeri, magistraţi, medici etc...

Ce altceva am constatat în cazul Chaucey Hardy?.. Multe televiziuni au prezentat crima şi au făcut dezbateri pe această temă, dar din nou doar la OTV am putut vedea documentat integral şi ireproşabil cazul. Acolo au intervenit telefonic toţi actorii crimei, au fost prezentate fotografii făcute chiar cu câteva secunde înainte de eveniment, probabil chiar de serviciile secrete. Dan Diaconescu ţinea lătura cu agenţii americani de la Ambasada SUA veniţi aici ca să afle ce s-a întâmplat cu Hardy şi cine l-a omorât. Pe celelalte televiziuni... NIMIC! Din punctul meu de vedere, a fost încă o probă de profesionalism de înaltă clasă arătate de OTV şi de Dan Diaconescu! Motiv pentru care prefer în continuare “alienaţii” otevişti în detrimentul “intelectualilor” prostituaţi de pe la alte televiziuni...

Părerea mea... Cred că acest caz va avea soarta pe care-au avut-o multe alte crime de acest fel. Va fi muşamalizat sau se va găsi un “ţap ispăşitor”. În realitate, am înţeles că Hardy a fost călcat în picioare, desfigurat şi omorât de mai mulţi interlopi, inclusiv de femeile acestora!

Şi mai am un mesaj pentru Dan Diaconescu şi OTV, în legătură cu discuţiile de aseară... DA, dle Dan D., interlopii îşi folosesc femeile lor (inclusiv nevestele!) pentru “produs”, adică pentru a agăţa fraieri şi a-i stoarce de bani! Am cunoscut personal foarte multe cazuri la închisoare, interlopi care chiar îşi obligau femeile să se prostitueze sau să întindă capcane celor naivi! Nu o dată, aceste capcane sfârşesc prin comiterea unor acte de violenţă sau crime.

Şi încă un lucru... Indivizii care l-au omorât pe Hardy nu sunt la prima crimă. Pentru ei, omorârea în bătaie a unui om este deja un exerciţiu îndelung studiat şi aplicat. L-au omorât pe Hardy pentru că ştiau că o să scape. L-au omorât pe Hardy pentru că au finanţat ascensiunea la putere a unui primar, a unor parlamentari, a unor poliţişti, iar “datoria” acestora este să le protejeze lor infracţiunile. Clanul “Butoane” nu va fi trădat de aceşti politicieni si ofiteri vânduţi pentru că alternativa este... Chaucey Hardy, adică MOARTEA! Pe curând...

Cornel SABOU

miercuri, 5 octombrie 2011

Kake make bullshit

“Kake” = porecla prim-edilului băimărean
“Make” = verb (în limba engleză), înseamnă “a face”
"bullshit" = rahat (lb engleză)
“Kake make” = Kake face!

Ce face Kake? Face prostioare... Azi, pe Realitatea TV a fost prezentată o ştire despre primarul băimărean. Se făcea că Kake se întorcea de la Satu Mare cu maşina. Pe drum, a băgat aşa o viteză de a lăsat drumul în urmă! Un echipaj de poliţie pus de PRM, FMI şi Banca Mondială l-a oprit pe pungaş... pardon, pe primar. Pentru că, cică, asemeni lui Făt Frumos, mersese cu maşina într-un minut cât alţii într-o oră! Cu girofaru pe urme, Kake s-a kkt maro de furie! A pus frână la bolid şi maşina (ascultăroare, nu ca femeile) s-a oprit. S-a oprit şi girofaru. Apoi, cică, a venit unu care nu semăna deloc cu Garcea şi i-a cerut Kake-ului actele. Aţi văzut vreodată KK-T maro? Ăsta s-a făcut negru!!! Tot de furie... “Cum, mă, îmi cereţi mie actele??? Păi, voi ştiţi cine-s io?”. Ia zi, poate-i fi altcineva.... “Actele vă rog”. Ăsta era poliţist “rău”, frate! Fără rude pe la superiori şi cu bacul luat pe bune. “Băăăăă! Io-s primaru din Baia Mare, bă! Cum adică îmi cereţi voi mie actele???” Ăstalalt, primaru', e şcolit la Viena, pe banii furaţi de tac-su din averea poporului. “Aţi depăşit viteza legală domnu. Trebuie să vă amendăm.” Cum am mai spus, politistul-poliţist... Ăstalalt, vienezul, să dea în icter nu alta. Neam de neamu lui nu a mai pomenit aşa ceva! Să se legitimeze el, mahărul cu KKT legal, maro, la cererea unui biet agent de circulaţie!
În fine, amenda s-a dat, nu s-a luat. Şi Kake a ajuns să dea explicaţii pe Realitatea TV. I-am auzit vocea. Suna ca din fundul WC-ului. Gravă. Plină de ură şi duşmănie la adresa sistemului ticăloşit care a limitat viteza pe drumurile publice. “Să ştiţi că nu am depăşit viteza în oraş ci pe drumul naţional, aşa că am contestat amenda la Judecătoria Satu Mare” A fost rândul meu să rămân interzis! Adică sunt locuri în care poţi depăşi viteza legală? Şi altele în care nu?

Kake make prostioare... Asta cu poliţistu care l-a amendat e minoră, la fel ca multe din curvele pe care le-a frecventat pe când era “băiatu lui tăticu”. Aflu, între timp, că mi-a făcut şi mie ceva plângere penală. E pornit rău KKciosu... Da acuma n-am timp de el. Mai încolo. Pe curând...

Cornel SABOU

luni, 3 octombrie 2011

Vasile Vlaşin a fost cooptat membru în conducerea PDL Bucureşti!

Vasile Vlaşin a fost membru al PDL Baia Mare. În această calitate a fost ales consilier municipal până la alegerile locale din primăvara acestui an. Atunci, Vlaşin a hotărât să candideze ca independent la postul de primar. A candidat şi a pierdut, motiv pentru care a fost îndepărtat din filiala partidului de guvernământ. Cât de inspiraţi au fost cei din conducerea filialei PDL (în frunte cu “liderul” Mircea Man) atunci când s-au debarasat de Vlaşin se poate vedea din faptul că Vasile a fost contactat de la cel mai înalt nivel al PDL pentru a reveni în partid! Dar nu în Maramureş, ci în filiala PDL Bucureşti! La 1 septembrie 2011, Vasile Vlaşin a fost reprimit oficial în acest partid, fiind membru al PDL Bucureşti. Mai mult decât atât, maramureşeanul nostru a primit şi un post de membru în Biroul Politic al filialei, fiind astfel cooptat în conducerea PDL Bucureşti. Iată, ceea ce nu a fost bun în filiala lui Man este considerat bun la un nivel superior. Un argument în plus în sensul nonvalorii conducătorului pedelist din Maramu, Mircea Man!
Din câte ştiu, această informaţie nu a fost până acum difuzată presei. Publicarea ştirii pe blogul meu este o premieră. Sunt foarte curios să văd dacă informaţia va fi preluată de presa locală din Baia Mare şi dacă se va menţiona SURSA primară a informaţiei! Sincer, cunoscând “profesionalismul” local, mă îndoiesc...
Aşadar, Vasile Vlaşin (fost consilier local din partea PDL Maramureş) este acum membru în conducerea filialei PDL Bucureşti. Aceasta era ştirea... Pe curând...

Cornel SABOU

sâmbătă, 1 octombrie 2011

Michael Jackson, ucis de oculta mondială!

scris de Cornel SABOU

Cei care mă citiţi de mai mult timp ştiţi că eu mi-am format anumite convingeri în legătură cu adevăratele "forţe" care conduc această lume. Am încercat, în timp, să nu mă las condus spre concluzii extreme doar de dragul senzaţionalului. De multe ori însă am avut surpriza să găsesc idei asemănătoare exprimate de oameni care au influenţat puternic soarta acestei lumi! Mi-am dat seama atunci că nu sunt eu nebun şi că cel puţin o parte din convingerile mele pe această temă sunt de fapt realităţi văzute de mai mulţi semeni de-ai mei. Faptul că nu putem face nimic ca să oprim marea dictatură democratică mondială nu înseamnă că trebuie să tăcem. Cei care au simţit loviturile ocultei şi nu s-au putut împotrivi lor au ales SĂ VORBEASCĂ! Ei ştiau (şi acum ştim şi noi) că acele cuvinte, acele mesaje vor rămâne la infinit ca un simbol al luptei disproporţionate dintre "bine" şi "rău".
La timpul său, a vorbit şi J.F. Kennedy... şi a fost ucis DIN ACEST MOTIV! A vorbit şi Michael Jackson... şi a fost ucis din acelaşi motiv!
Vă propun să ascultaţi încă o dată piesa lui intitulată "They dont really care about us!"... Găsiţi videoclipul aici: They dont really care about us!
Pentru cei care ştiu să-şi folosească materia cenuşie am pus mai jos versurile melodiei, plus traducerea în limba română...
Probabil, cu cât eşti mai MARE în societate şi cu cât VORBEŞTI mai mult despre CRIMINALII care conduc lumea, cu atât creşte şi riscul de a fi ucis. Am vorbit şi eu, dar eu sunt MIC. De aceea, poate, nu m-au ucis încă. Doar m-au băgat la puşcărie... Efectul însă a fost ZERO! Încă mai pot să vorbesc... Şi să ASCULT! Acum, să-l ascultăm pe Michael Jackson...

P.S. - În videoclip, imediat după minutul 1:05, Michael spune cuvintele "You can never kill me" (niciodata nu poti sa ma omori) exact lângă un perete pe care este desenat simbolul ocultei mondiale, ochiul atoatevăzător!!! Mai trebuie precizări???

Michael Jackson - They don't care about us

Skin head, dead head - (pielea capului, cap de mort)
Everybody gone bad - (toata lumea merge rau)
Situation, aggravation - (situatia, agravarea)
Everybody allegation - (toata lumea alegatie)
In the suite, on the news - (la judecata, la stiri)
Everybody dog food - (toata lumea este mancare pentru caini)
Bang bang, shock dead - (bang bang, soc mortal)
Everybody's gone mad - (toata lumea a inebunit)
All I wanna say is that - (tot ce vreau sa spun este ca)
They don't really care about us - (lor chiar nu le pasa de noi)
All I wanna say is that - (tot ce vreau sa spun este ca)
They don't really care about us - (lor chiar nu le pasa de noi)
Beat me, hate me - (loveste-ma, uraste-ma)
You can never break me - (niciodata nu poti sa ma rupi)
Will me, thrill me - (raspunde-mi, infioara-ma)
You can never kill me - (niciodata nu poti sa ma omori)
Do me, Sue me - (fa-mi, condamna-ma)
Everybody do me - (toata lumea faceti-mi)
Kick me, strike me - (bate-ma, taie-ma)
Don't you black or white me - (nu ma face alb sau negru)
All I wanna say is that - (tot ce vreau sa spun este ca)
They don't really care about us - (lor chiar nu le pasa de noi)
All I wanna say is that - (tot ce vreau sa spun este ca)
They don't really care about us - (lor chiar nu le pasa de noi)
Tell me what has become of my life - (spune-mi ce a devenit viata mea)
I have a wife and two children who love me - (am o sotie si doi copii care ma iubesc)
I am the victim of police brutality, now - (eu sunt o victima a brutalitatii politiei, acum)
I'm tired of bein' the victim of hate - (sunt obosit sa fiu victima urei)
You're rapin' me of my pride - (imi distrugi orgoliul)
Oh, for God's sake - (oh, pentru Dumnezeu)
I look to heaven to fulfill its prophecy... - (ma uit la cer sa-si indeplineasca profetia)
Set me free - (lasa-ma liber)
Skin head, dead head - (pielea capului, cap de mort)
Everybody gone bad - (toata lumea merge rau)
trepidation, speculation -(framantare, speculatii)
Everybody allegation - (toata lumea alegatie)
In the suite, on the news - (la judecata, la stiri)
Everybody dog food - (toata lumea este mancare pentru caini)
black man, black mail - (om negru, scrisoare neagra)
Throw your brother in jail - (arunca-l pe fratele tau in puscarie)
All I wanna say is that - (tot ce vreau sa spun este ca)
They don't really care about us - (lor chiar nu le pasa de noi)
All I wanna say is that - (tot ce vreau sa spun este ca)
They don't really care about us - (lor chiar nu le pasa de noi)
Tell me what has become of my rights - (spune-mi ce au devenit drepturile mele)
Am I invisible because you ignore me? - (sunt invizibil pentru ca ma ignori?)
Your proclamation promised me free liberty, now - (proclamatia ta mi-a promis libera libertate,
acum)
I'm tired of bein' the victim of shame - (sunt obosit de a fii victima rusinii)
They're throwing me in a class with a bad name - (ei m-au aruncat intr-o clasa cu un nume rau)
I can't believe this is the land from which I cam - (nu pot sa cred ca aceasta este lumea din care
am venit)
You know I do really hate to say it - (sti ca, chiar urasc sa spun)
The government don't wanna see - (guvernul nu vrea sa vada)
But if Roosevelt was livin' - (dar daca Roosevelt ar fi trait)
He wouldn't let this be, no, no - (el nu ar fi lasat sa fie asa, no, no)
Skin head, dead head - (pielea capului, cap de mort)
Everybody gone bad - (toata lumea merge rau)
Situation, speculation - (situatia, speculatia)
Everybody litigation - (toata lumea.......)
Beat me, bash me - (loveste-ma, maltrateaza-ma)
You can never trash me - (niciodata nu poti sa ma arunci)
Hit me, kick me - (loveste-ma, bate-ma)
You can never get me - (niciodata nu poti sa ma aduci)
All I wanna say is that - (tot ce vreau sa spun este ca)
They don't really care about us - (lor chiar nu le pasa de noi)
All I wanna say is that - (tot cevreau sa spun este ca)
They don't really care about us - (lor chiar nu le pasa de noi)
Some things in life they just don't wanna see - (unele lucruri din viata, ei doar nu vrea sa le
vada)
But if Martin Luther was livin' - (dar daca Martin Luther ar fi trait)
He wouldn't let this be, no, no - (el nu ar fi lasat sa fie asa, no, no)
Skin head, dead head - (pielea capului, cap de mort)
Everybody gone bad - (toata lumea merge rau)
Situation, segregation - (situatia, segregarea)
Everybody allegation - (toata lumea alegatie)
In the suite, on the news - (la judecata, la stiri)
Everybody dog food - (toata lumea este mancare pentru caini)
Kick me, strike me - (bate-ma,taie-ma)
Don't you wrong or right me - (nu ai gresit sau dreptul meu)
All I wanna say is that - (tot ce vreau sa spun este ca)
They don't really care about us - (lor chiar nu le pasa de noi)
All I wanna say is that - (tot ce vreau sa spun este ca)
They don't really care about us - (lor chiar nu le pasa de noi)
They don't really care about us - (lor chiar nu le pasa de noi)
They don't really care about us - (lor chiar nu le pasa de noi).

Versuri de la: http://www.versuri.ro/

Pericol alimentar? Colorantul E120 (acidul carminic) se obtine din gandacii exotici!

Stim deja ca in spatele multor E-uri de pe eticheta se ascund adevarate pericole pentru sanatate. Exista insa un E care ascunde un adevar greu de digerat pentru cei mai sensibili. E 120 sau acid carminic, carmin ori cosenila este un colorant natural obtinut din gandaci exotici. Mai exact din carapacea femelei din specia Dactylopius coccus, si este folosit la colorarea alimentelor in roz, purpuriu sau rosu.

Colorantul E 120 a fost autorizat in Romania in urma cu noua ani, prin Ordinul nr. 438/295 din 2002 al Ministerului Sanatatii si Familiei si al Ministerului Agriculturii, Alimentatiei si Padurilor pentru toate tipurile de produse alimentare, ne confirma Anca Telniceanu, chimist principal in cadrul Institutului de Sanatate Publica. Aceasta spune ca denumirea de E 120 trebuie insotita, pe eticheta, si de unul dintre celelalte denumiri ale colorantului – acid carminic, carmin sau cosenila.

Aceasta spune ca aditivul nu prezinta riscuri pentru sanatate daca este utilizat in dozele admise de legislatie si se gaseste in toate tipurile de produse alimentare, de la produse zaharoase de cofetarie si bauturi racoritoare, la iaurturi si mezeluri, in cazul acestora din urma existand o doza maxima admisa de 100g la kilogram pentru anumite tipuri de mezeluri, precum chorizo.

Femelele cosenila sunt ucise prin inecare in apa, iar apoi sunt puse la uscare (artificiala sau solara). Cand ajung la aproximativ 30% din greutate pot fi prelucrate pentru obtinerea colorantului prin strivire sau stoarcere. Pentru producerea unui kilogram de carmin sunt necesare aproximativ 100.000-150.000 de insecte.

Radu Stoianov, sef serviciu Notificari din cadrul Institutului de Bioresurse Alimentare, din subordinea Ministerului Agriculturii, confirma, la randul sau, prezenta colorantului produs din gandaci cosenila in alimente, dar precizeaza ca acesta ar fi suspectat de producerea de rinite alergice, eruptii cutanate si ca ar trebui evitat la copiii hiperactivi. “Cu toate acestea, E 120 nu apare in regulamentul 1133 al Uniunii Europene, care are o anexa cu 5-6 coloranti pentru care trebuie trecute mentiuni speciale. E 120 nu apare in lista de posibili interzisi”, spune specialistul, adaugand ca, pana la urma, rau ti se poate face si de la painea calda.

Oficial, insa, colorantul nu este interzis si nici restrictionat de Uniunea Europeana.

Dr. Corina Zugravu, nutritionist, spune ca riscul pentru sanatate in cazul acestui colorant este destul de mare. “Este intens alergizant, iar la persoanele senzibilizate poate duce la fenomene grave, chiar si la soc anafilactic”, spune aceasta, precizand ca Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentelor intentioneaza sa limiteze folosirea colorantului tocmai ca urmare a numarului mare de alergii si pentru preintampinarea cazurilor in care persoanele alergice nu citesc etichetele.

Tot citirea etichetei este recomandata si pentru vegani. Inainte de a bea un suc sau de a manca pate vegetal, acestia ar trebui sa verifice daca produsul contine E 120. Pe de alta parte, pentru persoanele care cauta alimente cat mai naturale si evita aditivii sintetici, aceasta ar putea fi o veste buna.

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului a primit chiar o reclamatie din partea unui consumator referitoare la incadrarea produselor care contin cosenila in categoria produselor de post, dar Patriarhia Romana a stabilit ca aceste alimente sunt de post, chiar daca au colorant ce provine din gandaci.

Referitor la protejarea drepturilor veganilor de catre ANPC, reprezentantii institutiei mentioneaza ca nu exista o definitie ale notiunilor de “vegetarian” si de “vegan” la nivel european, implicit, nu exista cadru legal care sa impuna elemente obligatorii de etichetare in cazul acestor grupe de produse, acest lucru ramanand la latitudinea operatorilor economici care si-ar putea insusi, voluntar, un ghid de bune practici pentru aceasta problema.

codexalimentarius.info

Este adevărat??? FACEBOOK stie ce faci pe Internet si dupa ce iesi din retea!!!

Iată un articol preluat de pe http://nogovernment.wordpress.com/ Este oare adevărat???... Ai dat “Log Out” de pe Facebook şi ai intrat pe un site 18+? Angajaţii reţelei de socializare vor şti asta, şi poate doar faptul că eşti nesemnificativ te face să spui “şi ce dacă”. La nivel “macro”, această încălcare a intimităţii utilizatorilor este una foarte gravă. Fiecare site pe care îl accesezi în cadrul unui browser ce foloseşte protocolul HTTP trimite şi primeşte aşa zisele “cookies” – fişiere ce conţin informaţii legate de activitatea şi preferinţele tale. Într-un magazin online spre exemplu, se stochează date cu privire la coşul tău de cumpărături. Când de autentifici pe un site care îţi cere nume de utilizator şi parolă, acest lucru iarăşi este salvat în cookie-uri (nu parola, ci faptul că te-ai autentificat). Problema Facebook-ului este că, după ce ieşi din cont, cookie-urile ce urmăresc activităţile tale rămân active şi continuă să culeagă informaţii. În mod normal, ele ar trebui să se şteargă. Trebuie menţionat că aceste informaţii nu vor putea fi colectate de pe orice site, ci doar cele care au plug-in de Facebook. În orice caz, este bine ştiut faptul că o mulţime de site-uri au un astfel de plug-in. Neregularitatea a fost semnalată de un programator experimentat pe nume Nik Cubrilovic. El recomandă utilizatorilor să şteargă cookie-urile folosind opţiunile din browsere sau să adauge în AdBlock următoarele reguli: facebook.com^$domain=~facebook.com ~facebook.net|~fbcdn.com|~fbcdn.net facebook.net^$domain=~facebook.com|~facebook.net|~fbcdn.com|~fbcdn.net fbcdn.com^$domain=~facebook.com|~facebook.net|~fbcdn.com|~fbcdn.net fbcdn.net^$domain=~facebook.com|~facebook.net|~fbcdn.com|~fbcdn.net Acestea împiedică Facebook să colecteze informaţii din afara site-ului. Un răspuns oficial al conducerii este aşteptat cât de curând. Facebook a încercat în ultima perioadă să şteargă din mintea utilizatorilor scandalurile ce ţin de intimidate, dar ultima implementare – Timeline – a reactivat programatorii care vânează trofee. Iar Facebook-ul este un loc numai bun pentru “vânătoare”.