joi, 31 mai 2012

Zamfir Ciceu şi metodele mafiote din justiţie


Zamfir Ciceu este candidatul USL la preşidenţia Consiliului Judeţean Maramureş. Până mai ieri, Zamfir Ciceu era în primul rând avocat! Ca să înţelegem bine ce ar putea face Zamfir Ciceu în funcţia de preşedinte al CJ (dacă ar câştiga această funcţie) trebuie să ne uităm ce a făcut acest om în calitatea sa de avocat, ce caracter profesional a avut, cât a respectat (sau nu) legile, oamenii, instituţiile...

Doi vecini din Baia Mare au avut un conflict şi problema a ajuns în faţa instanţei. Domnul X (să-l numim aşa) a fost reprezentat de avocat Traian Velea, iar domnul Y de Zamfir Ciceu. Nu discutăm despre obiectul cauzei, despre natura conflictului sau despre identitatea celor implicaţi. Nu ne băgăm în problemele oamenilor care nu vor funcţii administrative. Discutăm, în schimb, despre Zamfir Ciceu.
Ciceu a câştigat acest proces pentrun clientul său. Nu discutăm nici despre modul în care a câştigat procesul nici despre metodele folosite. Vom avea timp de astfel de discuţii mai prin toamnă, când vor fi alt tip de alegeri, pentru alte funcţii importante. 
Sentinţa spunea că Domnul X trebuia să plătească despăgubiri în valoare de 30.000 euro Domnului Y. În mod normal, după rămânerea definitivă a sentinţei, cele două părţi (prin avocaţi sau în mod direct) trebuiau să se întâlnească pentru a pune la punct detaliile efectuării plăţii de 30 mii euro. Nu s-a întâmplat aşa! Pentru că Zamfir Ciceu nu a vrut asta! Zamfir Ciceu a vrut altceva...

Ciceu este prieten, nu de cataramă ci de infracţiuni, cu executorul judecătoresc Gheorghe Vucea. Aşa că, având în mână sentinţa respectivă, Ciceu apelează la Vucea şi împreună pun la cale un “ingenios” (şi periculos) joc de infracţiuni cu scopul de a pune mâna pe o frumoasă vilă ce aparţinea părţii implicate în dosar care a pierdut procesul. Astfel, în baza sentinţei care îl obliga pe Domnul X la plata celor 30 mii de euro, Vucea pune sechestru pe averea acestuia. Este vorba de mai multe proprietăţi, cum ar fi un apartament situat pe str. I. Slavici din Baia Mare, o vilă situată pe str. Petofi Sandor în Baia Mare şi 4 (patru) conturi cu bani lichizi deschise pe numele omului la patru bănci diferite.  
Pasul doi în strategia mafiotă a cuplului Ciceu-Vucea a fost să scoată la vânzare vila de pe str. Petofi! Nu să ia banii din cele patru conturi şi să rezolve rapid “problema” încasării despăgubirii, nici să vândă apartamentul care valora mult mai mult decât valoarea despăgubirii. Se consumă astfel o primă ilegalitate (abuz) în acest caz de executare silită. Pentru că legea prevede clar că executarea se face fără a leza în vreun fel interesele de bază ale persoanei implicate. Şi atâta vreme cât Domnul X avea mai multe variante de a achita despăgubirea, cuplul Ciceu-Vucea nu avea dreptul să intre cu bocancii pe proprietatea acestuia de pe str. Petofi!!

Foarte rapid, vila este vândută de Vucea numitului Teofil Balmoş, singur ofertant şi – evident – singur câştigător! În 30 zile de la adjudecare, Balmoş era obligat să depună suma de 30.000 euro pentru a intra în posesia vilei. Vilă care valorează aproximativ 150.000 euro pe piaţa imobiliară! Dar trec 30 zile şi Balmoş nu vine cu banii! Trec două luni, trei luni, şase luni şi Balmoş tot nu vine cu banii! După primele 30 de zile, văzând că nu sosesc banii, Vucea ar fi trebuit – conform legii – să pună din nou vila în vânzare şi să caute alt cumpărător, dar el nu face acest pas. Pentru că Vucea se crede – şi el! – un fel de Dumnezeu în sânul mafiei justiţiei!
Adevărul e că acest Balmoş nu a venit cu banii pentru că ADEVĂRATUL cumpărător nu era el, ci Zamfir Ciceu! Balmoş era doar un interpus, un intermediar. Legea îi interzicea lui Ciceu să participe direct la cumpărarea unui imobil care fusese obiectul cauzei unde el pledase. Drept urmare, pentru a pune mâna pe vila respectivă, Ciceu l-a băgat în faţă pe Balmoş, apoi nu s-a mai sinchisit să dea banii deoarece oricum Vucea îl acoperea şi nu făcea “gălăgie”. Astfel, deşi încă nu dăduse niciun ban pe imobilul respectiv, Ciceu se apucase de amenajarea vilei conform dorinţelor sale, angajase muncitori, supraveghea execuţia lucrărilor etc. 
Dar vechiul proprietar nu se lasă aşa uşor învins. X face reclamaţii la Ministerul Justiţiei, de acolo vine un control şi Vucea este sancţionat cu un fel de amendă! Abuzul este foarte clar, dar asta nu înseamnă că Vucea trebuie să meargă la puşcărie (aşa cum s-ar întâmpla cu un muritor de rând) ci doar că primeşte o amendă. Imediat, Ciceu îi dă banii lui Balmoş, iar acesta vine fuga-fuguţa la Vucea cu cei 30 mii euro! După 7 luni de la achiziţionarea vilei, aceasta este “plătită” în sfârşit. 

Situaţia în prezent: Ciceu se ocupă de vila de pe str. Petofi ca şi cum ar fi vila lui (deşi în acte încă este proprietar câştigătorul oficial al licitaţiei, Teofil Balmoş). Vila este în renovare. Utilităţile sunt ignorate momentan, motiv pentru care atunci când gazul, apa şi celelalte utilităţi au fost sistate muncitorii care tăiau folosirea utilităţilor erau avertizaţi să nu se bage în “casa lui Zamfir Ciceu”! Domnul X încearcă mai departe pe calea justiţiei să-şi recupereze vila ce i-a fost “furată” de mafioţii Vucea-Ciceu.

Concluzii: Zamfir Ciceu a demonstrat că este un om fără scrupule care se foloseşte de justiţie pentru a-şi satisface un interes personal ilegitim! El a vrut să ia unui om vila pentru care respectivul muncise o viaţă, drept urmare i-a luat-o beneficiind în acest sens şi de complicitatea executorului judecătoresc Gheorghe Vucea. ACEST Ciceu vrea să fie acum mare şef peste banii publici ai judeţului Maramureş!

Aşadar, mare atenţie la omul pe care (nu) îl votaţi! Pentru interesul public, pentru interesul legitim al fiecăruia dintre noi, candidatul USL Zamfir Ciceu este un adevărat pericol! Doamne-ajută!

Cornel SABOU

joi, 24 mai 2012

Valori autentice în muzică şi cupluri celebre pe scenă

Vreau să vă propun să audiaţi/vizionaţi câteva clipuri muzicale! Nu pentru că ar fi piese care îmi plac, pentru că gusturile nu se discută, ce îmi place mie poate să nu vă placă vouă... Dar am putea face o comparaţie între ceea ce înseamnă ARTĂ în muzică, ARTIST profesionist şi "valorile" naţionale comerciale! Am putea înţelege altfel domeniul dacă am vedea dincolo de gusturile personale, în ceea ce înseamnă cu adevărat VALOARE!

L-aţi auzit cântând pe Antonio Banderas pe scenă? Dar ce aţi zice de un duet între el şi Sarah Brightman, pe ritmurile piesei "The Phantom of the Opera"?



Numele Eros Ramazzotti vă spune ceva? dar Tina Turner? Când îi alături pe cei doi pe aceiaşi scenă iese de un duet memorabil, aşa cum a fost în Munchen, în 1998...

 

 Ştiţi că Britney Spears e capabilă să aprindă singură o sală întregă, dar daca lângă ea, pe scenă, apare şi... Michael Jackson, ce credeţi că iese? Da, un super-show cu final de mari artişti, în care Michael şi Britney îşi spun reciproc "I love you"!

 

 Trebuie să vă propun şi un formidabil duet feminin: Laura Pausini şi Lara Fabian: "La Solitudine"



 La repezeală, să vă mai arăt câteva cupluri ale timpurilor trecute... Nana Mouskouri & Joe Dassin - Guantanamera


 

 Dalida & Julio Iglesias - La vie en rose

 

 Olivia Newton John  &  John Travolta: You're the One That I Want

 

 În final, poate cel mai celebru clip construit vreodată în muzica de pe Terra! O melodie compusă de Michael Jackson şi Lionel Richie, produsă de Quincy Jones şi interpretată de... 
"We Are The World"!


 

miercuri, 23 mai 2012

Mircea Man şi destinul Maramureşului


Bătălia pentru Consiliul Judeţean Maramureş este în plină desfăşurare. Iată şi candidaţii înscrişi oficial în această cursă: 

Babici Ioan (PRM) 
Gyongyike Bondi (UDMR) 
Mircea Man (PDL+UNPR) - actualul preşedinte (foto stânga) 
Gheorghe Zoicaş (independent) 
Pamfil Cristea (PP-DD) 
Chira Augustin (Partidul Popular şi al Protecţiei Sociale) 
Vasile Coman (Partidul Verde) 
Zamfir Ciceu (USL) 

O să-mi permit acum să fac câteva aprecieri asupra acestei bătălii pentru postul care gestionează banii judeţului... 

Există, după părerea mea, cel puţin trei candidaţi care vor face doar figuraţie şi nu vor conta în mod real în lupta pentru câştigarea funcţiei. Este vorba de Ioan Babici (PRM), Augustin Chira (PPPS) şi Pamfil Cristea (PP-DD). Din păcate, partidul lui Dan Diaconescu a reacţionat exact aşa cum mă aşteptam, punând un candidat complet anonim şi aşteptând să obţină ceva pe baza imaginii promovate de liderul de la Bucureşti. Nu aşa se face politică serioasă! Nu cu marionete şi cu slugi incompetente! Nu cu voturi "cerşite" de la liderul naţional! În fine, e treaba lor... Eu sper mai departe că PP-DD se va putea afirma serios pe scena politică pentru că în mod real este nevoie de o nouă mişcare politică naţională care să mai tulbure puţin apele, că prea s-au obişnuit feseniştii să conducă doar ei. Dar mai sper ca PP-DD să găsească oameni competenţi, cunoscuţi şi respectaţi în zonele lor, nu doar figuranţi... 
PRM merge pe acelaşi principiu, cu un candidat fantomă şi cu speranţa că pe prestaţia idioată a lui Vadim Tudor va lua voturi. 
Augustin Chira este un alt candidat etern. El candidează de câteva secole încoace şi încă nu s-a săturat. Să-i fie de bine! 

Gyongyike Bondi (UDMR) este un candidat care va rămâne pe dinafară pentru că va prelua doar voturile maghiarilor, asta deşi femeia chiar are calităţi de politician competent! Rămâne însă cu acest "defect" de a reprezenta exclusiv UDMR-ul. Dacă dna Bondi ar fi activat într-un partid românesc n-aş fi avut rezerve în a o susţine pe faţă! Cel puţin, faţă de alţi politicieni pe care îi cunosc bine de tot, are bun simţ, respect şi chiar ştie "meserie"! 

Ajungem la zona în care luptă cei din categoria "grea"... Zamfir Ciceu (USL) este cel mai slab cotat! Asta împofida valului de simpatie de care beneficiază mişcarea social-liberală pe plan naţional. Pentru că în mod real, Zamfir Ciceu nu este susţinut de nici o filială componentă a USL. Nu ştiu cum a reuşit el să prostească conducerea centrală a USL ca să obţină nominalizarea pe acest post, cert însă este faptul că Ciceu va fi un mare eşec pentru alianţă. Dincolo de faptul că pentru maramureşeni este complet necunoscut, pentru cei cunoscuţi Ciceu nu este decât un individ arţăgos, nesimţit şi de evitat. Nu are în mod real prieteni! Încearcă să-şi cumpere anumite prietenii, dar asta nu înseamnă voturi. Ciceu este, dacă vreţi, o PROBĂ că în USL ceva nu funcţionează cum trebuie, că alianţa asta încearcă să introducă în funcţii cheie oameni nereprezentativi, corupţi şi incompetenţi. De ce face asta? Vom afla, cândva... 

Vasile Coman (Partidul Verde) este un om serios, neimplicat în scandaluri şi "evenimente" negative pe plan local, dar prea puţin cunoscut pentru a se putea impune. În alte condiţii, ar fi un candidat bun. Cred totuşi că astfel de oameni ar trebui să activeze politic tot timpul, nu doar în condiţii de campanie electorală! Politica trebuie să fie o meserie, nu un hobby! Poate pentru Coman acum este începutul, poate vom mai auzi de el în viitor. Sau poate ne va şoca acum cu un scor interesant. Vom vedea... 

Gheorghe Zoicaş (deputat, candidat independent) este un competitor cu şanse la câştigarea postului. Şansele sale sunt însă mici, prin comparaţie cu Mircea Man. Omul şi-a cultivat multe relaţii prin judeţ de când activează în Parlament şi este un politician activ, mereu pe drum(uri). Ar fi fost cu adevărat periculos dacă ar fi fost susţinut de un partid puternic. Veţi vedea de ce spun asta... 

Mircea Man (PD-L) are paradoxal cele mai mari şanse de câştig! Spun paradoxal pentru că în mod normal ar fi trebuit să poată fi detronat uşor. Norocul său a fost însă faptul că celelalte partide au desemnat candidaţi extrem de slabi! Drept urmare, dacă analizez problema strict prin comparaţie între candidaţii oficiali, Man va câştiga cu siguranţă. Prezenţa la vot nu va fi foarte mare. Vor conta foarte mult voturile membrilor de partid care vin la urne în mod organizat şi care prin votul lor ridică procentul. USL nu-l susţine pe Ciceu, Zoicaş nu are susţinerea unui partid, Coman este abia la începutul carierei de politician. În aceste condiţii, raportat la concurenţa pe care o are, Mircea Man va câştiga cu siguranţă! 

Să vă fie clar. Eu nu sunt un susţinător al lui Mircea Man. Găsiţi pe blogul meu numeroase materiale în care l-am acuzat de tot felul, inclusiv de corupţie. Nu am avut niciodată, nu am nici acum, vreun contract de publicitate cu Mircea Man. Nu am luat niciodată bani de la el, nici legal nici "la negru". Nu ne-am potrivit "manierele". El caută ziarişti linguşitori, eu nu sunt genul... Dar eu sunt jurnalist pur-sânge. "Văd" lucrurile aşa cum sunt. Şi vi le prezint cum le văd. 
Mircea Man poate să însemne stagnare, nu evoluţie. Poate fi o continuare a imbecialităţilor pedeliste din trecutul apropiat. Dar ce avem de ales împotriva lui??? Nu prea avem... Un Zoicaş izolat şi un Coman nou-născut politic. Dacă vă dă mâna să "riscaţi", atunci votaţi-i! Ca simplii oameni, ca politicieni, îşi merită şansa. EU însă aşteptam mai mult, vă spun sincer! Aşteptam o bătălie adevărată! Asta la care asistăm însă este o distracţie, nu o bătălie. Man va mătura pe jos cu toţi... Acesta este destinul Maramureşului! 

Cornel SABOU

vineri, 18 mai 2012

Americanii au fost cu echipaj uman pe Marte!

Se pare că americanii au avut în trecut misiuni cu echipaj uman pe planeta Marte! Informaţia a fost dezvăluită "din greşeală" de astronomul american Gene Cernan într-o emisiune televizată.

 

  Iată transcrierea părţii în care astronomul american pomeneşte de Marte:

 "Gene Cernan: Ei bine, eu şi cu Buzz nu suntem de acord cu multe lucruri… BUZZ VREA SĂ NE ÎNTOARCEM PE MARTE, şi eu sprijin asta. Dar eu cred că trebuie s-o facem într-un proces logic. La sfârşitul acestui an, staţia spaţială va fi retrasă. Şi noi avem o staţie spaţială…e un laborator ştiinţific, şi care trebuie să producă rezultatele pe care mulţi oameni spun c-ar trebui obţinute. Reporter: Şi nu avem cum să ajungem acolo? Gene Cernan: Nu, nu… Ruşii au dat o mulţime de bani, fără a avea competitori, pentru a se reîntoarce în spaţia spaţială. Vorbim de sectorul privat. Eu sprijin sectorul privat. Ne vor trebui 10 ani pentru a pune oameni în nave spaţiale private pentru a ajunge din nou în orbita Pământului. Şi până atunci, ruşii vor deţine staţia spaţială. Şi vor face ceea ce vor. Cred că ne transformăm într-o ţară de lumea a treia în materie de explorare spaţială.

Reporter: Gene Cernan, ultimul om ce-a fost pe Lună. Îmi pare bine. Mulţumesc.

Gene Cernan: John, pot să mai spun ceva foarte scurt? NU EU AM SĂ FIU CEL CARE MĂ VOI ÎNTOARCE PE LUNĂ ŞI PE MARTE. Poate că nu eu decid, dar oamenii din această ţară trebuie să spună unde să mergem, care este viitorul acestei ţări, ce oportunităţi vor avea copiii şi nepoţii noştri. Şi asta-i important pentru mine.

Reporter: Ai spus-o. Mulţumesc, Gene."

joi, 17 mai 2012

Cătălin Cherecheş, primarul ţiganilor

Cătălin Cherecheş (foto stânga) a fost ales anul trecut primar al municipiului Baia Mare. Ideea de "ales", în cazul său, e una mai mult simbolică pentru că la alegerile de anul trecut nu s-a prezentat la urne decât un sfert din populaţia cu drept de vot (puţin peste 25%) din Baia Mare. Din sfertul acela, un procent de 51% l-au ales pe Cherecheş, marea majoritate a alegătorilor săi fiind hoardele de ţigani aduşi la cabina de vot de liderii negrotei din zonă care îşi mânau găştile cu arcanu ca să îl voteze pe Kake (porecla lui Cătălin Cherecheş). De atunci şi până azi, Cătălin Cherecheş este cunoscut în urbe drept "primarul ţiganilor", nicidecum al băimărenilor. 

De anul trecut încoace, ţiganii băimăreni au prins curaj când au văzut că "fratele" lor a ajuns primar. Unii dintre liderii ţiganilor şi-au manifestat chiar intenţia de a candida în aceste alegeri locale pentru a ajunge în Consiliul local şi a fi acolo, aproape de colegul şi prietenul Kake. Ştiu că cititorilor mei din alte oraşe le va veni greu să creadă, dar vreau să ştiţi că doar în urmă cu câteva luni pe posturile TV locale se lăfăia nevoie mare un interlop ţigan care îşi declarase intenţia de a ajunge în Consiliul local. Cel mai greţos lucru pe care am putut să-l văd atunci a fost să observ cum moderatorii TV locali au lins în fund (contra-cost) această spurcăciune locală ţigănească! Asta deşi borâtul cu pricina vorbea pe postul TV în termeni specifici lumii sale boschetare (spunând, de exemplu, despre acţiunile altor politicieni că sunt o mare... "lăbăreală" şi făcând gesturi sugestive cu mâna). 

Anul acesta, Cătălin Cherecheş îşi doreşte să ajungă din nou primar. Ţiganii sunt acum mai mobilizaţi ca niciodată. Nebunaticul şi interlopul Kake va ajunge iar primar cu votul lor, pentru că băimărenii par mai departe complet dezinteresaţi de campania electorală şi de candidaţii care s-au înscris în cursă. Pe acest fond general de nepăsare, Kake va ieşi primar, va băga în Consiliul local câţiva ţigani din cea mai joasă speţă a umanităţii şi îşi va consolida astfel puterea sa locală. 
Precizez că eu, personal, am destui prieteni ţigani, oameni muncitori, de caracter, care nu se bagă în mizeriile acestea politice şi care vin la mine să-mi povestească cu mare regret despre interlopii care au acaparat mişcarea locală a rromilor şi despre modul mizerabil în care folosesc ei această influenţă. "Cornel, noi, rromii, ţiganii, nu ne vom integra niciodată cu adevărat în societatea românească pentru a fi complet acceptaţi şi respectaţi atâta vreme cât politicienii voştri, români get-beget, promovează şi susţin în fruntea minorităţii noastre doar interlopi fără scrupule, infractori şi bolnavi psihici! Asta în timp ce ţiganii muncitori, cuminţi şi educaţi sunt mai departe marginalizaţi şi ocărâţi pe baza originilor ţigăneşti şi în timp ce infractorii cu tupeu care îşi vând votul sunt respectaţi şi chiar implicaţi direct în viaţa comunităţii". Cam asta îmi spunea un astfel de prieten ţigan...

Planurile lui Kake nu se opresc aici. După alegeri, el doreşte să preia filiala locală a PNL. El ştie că urmează alegereile generale, speră ca USL să câştige şi mai ştie apoi că toate funcţiile în administraţia locală nu se negociază la primărie ci în cadrul conducerii filialei partidului de guvernământ. Drept urmare, următorul pas al lui Kake va fi preluarea filialei PNL. Mişcarea se va întâmpla anul ăsta pentru că de anul viitor s-ar putea să revină în prim-plan Cristian Anghel, cel care a fost primar 17 ani în acest oraş şi care a condus PNL-ul. Anghel are pe moment interdicţie să candideze, dar la următoarele alegeri o poate face. Cu toată condamnarea sa la închisoare, Cristi Anghel este deocamdată singurul lider politic din Maramureş care are ceva priză la public şi care ar putea (cel puţi teoretic) peste 4 ani să , să redea Baia Mare băimărenilor! 

Cu respect,

Cornel SABOU 

PS - foto jos: tiganii adunati la primăria lui Cherecheş ca să îşi primească "dreptul"... 


Puterea străzii


Puterea străzii... Mulţi o ignoră şi din această cauză plătesc un preţ scump! Toate schimbările recente de la nivel guvernamental (demisia guvernului Boc, schimbarea guvernului Ungureanu etc) îşi au adevărata origine în amplele mişcări de stradă din România, din lunile ianuarie-februarie 2012. Cine nu vede asta, cine nu recunoaşte asta este ori un ignorant, ori rău intenţionat!

Amintiţi-vă de relaţia Băsescu - Boc de peste ani. Nimic, dar NIMIC nu a putut zdruncina această legătură. Chiar şi când Boc a fost suspendat prin moţiune de cenzură votată de Parlament, Băsescu l-a numit prim-ministru... tot pe Boc! În decembrie 2011 Băsescu nu lăsa nimic de înţeles că s-ar fi schimbat ceva în această relaţie. Sunt absolut convins că preşedintele îl vedea prim-ministru pe Boc până la finalul mandatului şi era gata să sfideze orice realitate privind nepopularitatea lui Boc doar pentru a-şi face capriciul său. Boc, pe de altă parte, accepta orice rol de portavoce a preşedintelui, chiar dacă asta îl punea foarte des în posturi penibile şi se consacrase deja ca măscăriciul nr 1 din România. Cunosc oameni din Ardeal care au vorbit personal cu Emil Boc şi care mi-au mărturisit părţi din conversaţiile avute. Boc le spunea tuturor că va duce până la capăt "mandatul" său de prim-ministru, că nu va ceda şi nu va face jocul duşmanilor săi. Le spunea tuturor că abia după alegeri se va întoarce, eventual, la Cluj! Ei bine, ce a putut schimba în aşa hal hotărârea ambilor lideri naţionali, Boc şi Băsescu? Ce i-a determinat pe cei care sfidau orice realitate să se adapteze dintr-o dată realităţii? Ce a dus brusc la demisia lui Boc şi la instaurarea altor guverne pe care Băsesu nu le mai poate controla la fel ca înainte?

În ianuarie 2012, pornind de la o altă gafă prezidenţială, românii au ieşit în stradă ca să îl susţină pe doctorul Arafat. Ulterior, acestor primi protestatari li s-au alăturat alte mii de români care nu mai suportau viaţa mizerabilă în care au fost aduşi de guvernarea Băsescu-Boc. Mişcarea de protest s-a extins la nivelul întregii ţări luând proporţiile unei adevărate Revoluţii, spre disperarea şi uimirea puterii de la Bucureşti! Timp de câteva săptămâni preşedintele Băsescu nu a mai ieşit public deloc. Boc, Udrea şi ceilalţi miniştri PDL au dispărut şi ei din peisaj, toţi fiind efectiv şocaţi de reacţia populară! Nimeni nu se aştepta la aşa ceva! Au urmat confruntări de stradă dramatice între forţele de represiune şi manifestanţi, cu zeci de victime şi sute de arestaţi, dar oamenii revenau mereu în pieţe şi scandau cu aceiaşi disperare în glas "Jos Boc", "Jos Băsescu" etc. Mişcarea de protest era necoordonată, era cu adevărat spontană şi reunea mii şi mii de oameni în toate oraşele importante ale ţării. 

Dacă guvernanţii români rămâneau insensibili, comunitatea internaţională nu a stat nepăsătoare. Lumea contemporană este foarte îngrijorată de proporţiile crizei economice, de mişcările populare care pot agrava şi mai mult situaţia. De aceea, în acele momente, o delegaţie externă importantă a venit în ţară sub "acoperirea" Fondului Monetar Internaţional şi a cerut preşedintelui Băsescu să facă urgent schimbările necesare pentru a se stinge protestele de stradă şi pentru a se stabiliza situaţia socială! În faţa presiunilor externe, "puternicii" conducători români (puternici doar cu săracii care protestau în stradă, altfel foarte încovoiaţi când primesc ordine de afară!) n-au mai avut de ales şi au produs schimbarea. Guvernul Ungureanu a fost impus de afară şi a fost o soluţie provizorie...

Mişcarea de protest s-a stins, dar nemulţumirile au rămas. Ba chiar au crescut. Revolta încă mocneşte în mii şi mii de români. Timpul se încălzeşte, vine vara şi nu lipseşte decât o altă scânteie pentru a se manifesta din nou puternic în stradă. La cât de "inteligenţi" sunt guvernanţii români (care oricum nu învaţă nimic din istorie) nu va trece mult timp până când se va ajunge la o situaţie asemănătoare cu cea de la finalul lunii ianuarie!
Ce trebuie reţinut din toată această experienţă? Trebuie reţinut că noi, românii, nu trăim în afara comunităţii internaţionale. Suntem strâns legaţi de soarta altor popoare şi orice dereglare gravă în funcţionarea statului are repercusiuni şi în alte state. De aceea, guvernanţii ar trebui să arate preocupări în ridicarea standardelor de viaţă din România pentru a aduce această ţară la un nivel corespunzător cu pretenţiile europene occidentale. Altfel, vom fi încet-încet îndepărtaţi şi izolaţi de "lumea bună", poate chiar fără să ne dăm seama.  Şi ne vom întoarce astfel la eterna noastră epocă de piatră, cu aceleaşi hă-hă-ituri băsesciene, cu aceleaşi salarii mizerabile de 150 de euro (25% din salariaţii români sunt plătiţi lunar cu această sumă), cu aceleaşi şmecherii dâmboviţene şi cu alte şi alte confruntări între jandarmii fără minte de 20 de ani şi bunicii lor care ies în stradă, muritori de foame! Ar fi cazul să ne trezim cu mintea unde de fapt suntem, în secolul XXI, mileniul III! Încă nu e târziu...

Cornel SABOU 


marți, 15 mai 2012

Misterul extratereştrilor antici - Creaturile antice îngrozitoare!

O creatură enormă născută din Infern care zboară!
Un câine cu trei capete păzind porţile Iadului!
Şerpi uriaşi terorizând omenirea!

Sunt aceşti monştri doar creaturi mitice, doar fantezie?
SAU AU EXISTAT ÎN REALITATE, ÎN TRECUTUL ÎNDEPĂRTAT AL OMENIRII??? 

Urmăriţi acest subiect în filmul documentar de mai jos...

 

vineri, 11 mai 2012

Zamfir Ciceu, regele şmecheriilor avocăţeşti

Maramureşul are un candidat avocat la preşidenţia Consiliului Judeţean. Este vorba de Zamfir Ciceu, din partea USL. Despre el vreau să vă vorbesc în cele ce urmează...

Ciceu este român de român! N-are nici o treabă cu occidentul sau orientul, cu valorile sau nonvalorile. De fapt el nu prea are treabă cu nimic, nici măcar cu meseria pe care cică o prestează! Este avocat... Dacă jurnaliştii care de acum vor începe să-i dedice contra-cost ode şi psalmi l-ar întreba ce mare proces a câştigat Ciceu la viaţa lui atunci ar putea auzi ca răspuns o superbă tăcere! Dar de la Ciceu mă aştept la orice, inclusiv la tupeu. Că doar nu degeaba doar avocaţii şi prostituatele iau toţi banii înainte!

Românul are un "principiu" vechi de când e lumea lui... Să trăiască de la locul de muncă. Nu doar cu şi prin salariu, ci şi prin şmecheriile corespunzătoare. Pe şantiere muncitorii "palmează" câte-o cărămidă, prin spitale, asistentele şi doctorii n-au stres cu cumpăratul medicamentelor astfel încât toţi banii pe care îi iau şpagă îi pot duce frumos acasă, taximetriştii mai modifică şi ei aparatul ăla de taxat ca să bată mai mult etc... Avocaţii ce să facă şi ei ca să fie în spiritul modei româneşti? Ce să ia şi de unde? Pe clienţi oricum îi ţepuiesc non-stop. Le iau banii promiţănd numai victorii apoi pierd procesele pentru că iau bani şi pentru asta din partea cealaltă. Zamfir Ciceu ştie bine de tot ce spun! Treaba asta cu luatul banilor din două părţi este însă o şmecherie mică. Ciceu e băiat cu iniţiativă, nu stă el să aştepte para mălăiaţă în instanţă. 

De exemplu, ce-ar fi dacă ar fi vorba de nişte terenuri extrem de valoroase de prin zona Băii Mari  pe care unii, după ce le-au cumpărat corect şi cinstit mai au şi "tupeul" să vrea să le întăbuleze. Că proprietar pe bune nu eşti decât după întăbulare! Da' problema-i că dacă apare brusc şi dintr-o dată un proces de revendicare pe şi pentru acel teren întăbularea se suspendă! Nu contează că procesul e un "fake", o invenţie avocăţească, nici că nu există de fapt şi de drept nicio revendicare. Contează doar că există un proces pe rol şi din simplul acesta motiv întăbularea pe terenul care poate a costat sute de mii de euro (ca să nu zic exact că ar fi vorba de milioane) se suspendă, iar noul cumpărător (om de bună credinţă, de altfel) se vede astfel blocat în afacerea lui. Ce ar face el ca să elimine acest blocaj? Ca să îşi termine rapid întăbularea şi să-şi demareze proiectele pe care le avea? Ar da, de exemplu, 100.000 euro avocatului Zamfir Ciceu pe ideea că acesta "rezolvă" rapid cazul şi face precum magicianul, ca procesul să dispară? Ar da cu siguranţă! Probabil ar da şi dacă ar şti că procesul de blocare a întăbulării (acel fake mizerabil) a fost iniţiat tot de Zamfir Ciceu!

Eu fazele astea le înţeleg... pentru că românul e ingenios în toate. Şi în mari invenţii şi în mari prostii. Ce nu înţeleg e cum unii oameni de afaceri (de nivel mare, nu ca mine, ca tine) se pot lăsa prostiţi în ultimul hal de avocaţi de duzină de genul lui Zamfir Ciceu! De exemplu, merge unul ca Ciceu la un multimilionar maramureşean şi îi promite că îi "rezolvă" ieftin şi rapid un teren valoros în zonă. Omul, înainte de a fi multimilionar, e român! Drept urmare se hămniseşte la momeală şi spune că ar vrea, evident, acel teren pe bani de nimic. Cum să nu vrea? În România tot ce pare pomană e bun chiar dacă ai sau n-ai nevoie. Păi ar da milionarul nostru nişte 100.000 euro avans la "afacerea" asta? Cum cui? Normal că lui alde-Ciceu! Ar da, normal, că treaba cu falsele procese de blocare a întăbulărilor nu e ieftină şi nici uşoară. Şi merge omul nostru de poveste cu sute de mii de euroi în buzunar de la fraieru de milionar, bagă proces de blocare a întăbulării, îl disperă pe proprietarul terenului şi într-un final apoteotic încasează o altă sută de mii de euroi şi de la fraieru de proprietar care vrea să scape de "belea"! Alde-Ciceu se întoarce apoi la milionaru care s-a văzut proprietar pe teren precum a fost şi Geoană preşedinte şi ridică frumos din umeri pe ideea "asta e, am încercat, nu se poate"! Pa şi pusy...

Un tip de felul ăsta vrea să fie preşedinte al Consiliului Judeţean. Un Zamfir Ciceu promovat de o "ligă" a proştilor care l-au sponsorizat de-a lungul anilor ca să nu facă nimic. Un personaj malefic, greţos şi mult prea plin de el. Nu ştiu, poate maramureşenii îl vor alege, poate nu... Eu însă sunt deja "blocat" doar de faptul că-l văd pe scenă! Ce caută un asemenea dinozaur al fărădelegilor de tot felul într-o cursă electorală? Cum a putut ajunge societatea noastră într-un asemenea hal încât să aştepte de la gunoaie precum Zamfir Ciceu o salvare? Doamne ajută şi fereşte!

Voi scrie mai multe despre alde-Ciceu, dar nu numai despre el. Ca să nu se bucure ceilalţi şi mai ales Mircea Man, Cătălin Cherecheş etc crezând că au scăpat. Am şi pentru ei câteva dedicaţii. Pe ritm de Cornel Sabou! 
Vă salut, meditaţi la ce v-am povestit aici şi mai vorbim...

Cornel SABOU

Baia Mare, bogatul oraş sărac


Candidaţi la postul de Primar al municipiului Baia Mare:


Cătălin Cherecheş (USL) - actualul primar
Ştefan Pop (PDL)
Simion Bizău (Partidul Ecologist)
Adrian Turicu (PPDD)
Gheorghe Tămăşan (Alianţa Civic Democrată a Romilor)


Baia Mare are nevoie de un primar... De un primar destoinic, harnic, muncitor, căruia să-i fie drag de oraşul ăsta, să-l viseze şi noaptea şi ziua! Noaptea din cauza stresului benefic de peste zi, ziua să-l viseze imaginându-şi-l peste ani... Oraş frumos, curat, dezvoltat, cu oameni fericiţi în el...

Ca să ai o viziune corectă şi măreaţă despre viitorul oraşului tău trebuie să fii un om inteligent şi bine intenţionat în demersul tău politic. Să ai în spate realizări care să vorbească în locul tău, pentru tine! Să fii luat măcar o dată în viaţă CEVA de la zero şi să îl fi dus spre infinit! Să se vadă concret că viziunea ta dintr-un moment a devenit realitate în alt moment. Că ţi-ai pus amprenta...

Am văzut odată un film american... Un grup de soldaţi a fost trimis în linia întâi ca să salveze un alt soldat şi să-l aducă înapoi, la loc liniştit. Pentru că acesta avusese parcă vreo 7 fraţi care muriseră deja pe front şi guvernul vroia să-l salveze pe ultimul, să rămână ca un fel de simbol. Soldatul acesta, singurul supravieţuitor dintre fraţi, a fost salvat, dar cu un preţ sângeros, căci toată echipa care a fost trimisă în această misiune de salvare a fost ucisă. Ultimul membru al echipei, înainte de a muri, i-a spus soldatului: “Fă în aşa fel ca sacrificiul nostru să merite! Inventează şi tu ceva, un bec, orice, ca să nu fii murit degeaba atâţia pentru a te salva!”... Peste zeci de ani, la mormântul acestui ultim soldat mort în misiune stăteau zeci de oameni, bătrâni, tineri şi copii. Unul dintre ei era supravieţuitorul. Vorbea nu singur, ci cu sufletul celui mort în război. “Nu am inventat nimic, nu am realizări deosebite, sunt un simplu muncitor, dar am în urma mea zeci de urmaşi, copii, nepoţi, gineri şi nurori... Sunt un om fericit şi am o Familie fericită. Sper că vezi şi că vei considera sacrificiul tău meritat”...

Nu ştiu de ce, dar am impresia că astăzi, candidaţii pe care îi avem la primărie nu ar fi mers niciodată într-o asemenea misiune! Nu cred nici că vor merge acum într-o misiune “periculoasă” de salvare a oraşului nostru drag şi nici că-şi vor sacrifica interesul propriu şi personal pentru ca peste ani (zeci) noi şi urmaşii noştri (zeci) să le putem aduce mulţumiri! Nu mai avem SOLDAŢI pe frontul nostru politic, avem doar “generali” la costum şi cravată. Nu mai “luptă” nimeni pentru o cauză dreaptă, pentru un SIMBOL. Totul a devenit o căutare disperată de avantaje personale, de asocieri în interes meschin, totul în politică este trădare şi miroase a prostie!

Numele lor nu înseamnă nimic... Sunt doar nume urmate de iniţialele unor partide. Într-un fel, sunt “gemeni”. Aceiaşi forţă îi mână în luptă şi aceleaşi dorinţe perverse pentru putere. Nu a inventat niciunul, nici un “bec”, nici creionul măcar. Şi nici nu cred că au mai fost pe la capul vreunui mormânt ca să aducă omagii... 

Mergeţi la vot. Puneţi ştampila. Munciţi mai departe şi trăiţi-vă traiul. Generaţia care va salva cu adevărat România încă nu s-a născut sau poate se naşte acum. Sau... poate a murit deja în “război” şi noi suntem simbolul rămas peste timp! Dacă ar fi aşa, am fost noi oare la “mormântul” lor? Le-am arătat ce şi câţi suntem azi?.. Le-am ascultat răspunsul? Poate, dacă am fi făcut-o am fi avut altă listă de candidaţi acum! O listă plină de oameni cu adevărat deştepţi, decenţi, bine pregătiţi şi competenţi. De încredere! Ţi-ar fi fost drag să alegi, nu scârbă! Dar... asta avem, asta suntem! 
Viaţa merge înainte...
Cu respect,

Cornel SABOU


vineri, 4 mai 2012

De doi bani speranţă

Am stat liniştit perioada asta şi am urmărit schimbările de la nivel guvernamental. Pleacă ai noştri, vin ai noştri... PDL s-a dus şi nu va rămâne nici măcar în istorie. Va fi memorat în conştiinţa publică doar ca un coşmar pe harta istoriei României. A venit la putere USL-ul lui Ponta şi Antonescu... Mda, întrebare: de ce oare am de doi bani speranţă în legătură cu schimbarea asta???

Vă spun de ce... Nu mă leg de ce se întâmplă la Bucureşti. Mă uit aici, aproape, în Maramureş. Pesediştii şi liberalii îşi freacă acum mâinile de parcă au dat deja un "tun" de miliarde! Se ceartă deja pe funcţiile din instituţiile locale. Calculează japca pe care o vor face în lunile următoare. Totul aproape pe faţă! Nici măcar nu se mai obosesc să-şi ascundă goana după/pentru jefuirea banului public!
Atunci, ce valoare are schimbarea în Maramureş? Are valoare pentru cei afiliaţi politic. Pentru cei care au stat pe margine anii trecuţi adunând doar firmiturile lăsate de PDL. Pentru cei care acum vor să îşi ia revanşa. Atât. Pentru noi, ceilalţi? Pentru noi schimbarea asta nu înseamnă absolut nimic la nivel de Maramureş! De fapt, într-un fel, nici nu este vorba de o schimbare!

Acum, în afară de împărţirea funcţiilor din instituţiile locale, USL îşi mai calculează şi şansele de a pune mâna pe Consiliul Judeţean. Acolo au băgat în faţă, ca şi candidat, unul din cei mai corupţi avocaţi de prin partea locului, Zamfir Ciceu, tip "specializat" în tot felul de şmecherii financiare care nu au nimic de a face cu legea sau legalitatea. O să vă dau eu exemple concrete în timpul campaniei, nici o grijă! peste câteva zile...

Doar atât vreau să mai precizez în acest material. Nu vă amăgiţi că aducerea lui Ponta la Guvern va schimba ceva esenţial în politica, economia sau societatea românească! Hai să nu fim naivi... Sunt tot EI la putere, naşul, finul, socrul, ginerele, nepotul etc... Şi tot aşa vor lucra, cum au lucrat şi ceilalţi. Prin unele locuri, prin metode mai mult sau mai puţin ciudate, se vor strecura la putere si indivizi capabili (cum au fost câţiva şi pe timpul PDL), dar aceştia nu vor fi figuri emblematice pentru partid ci doar excepţii. Pe curând...

Cornel SABOU

P.S. - o notă specială de 10 pentru Crin Antonescu! Discursul său din ziua moţiunii de cenzură a fost unul cum rar am auzit în ultimii 20 de ani de la vreun lider politic! Sincer, am fost impresionat!  Pentru cei care l-au ratat îi invit să îl asculte mai jos. Merită!