miercuri, 29 august 2012

SALINA dă doi jucatori la Nationala `98 a Romaniei


IR Rosiianu, director sportiv SALINA

Razvan Onea si Ioan Opris au primit vestea in cantonamentul din Ocna Sugatag.

Dupa victoriile glorioase de la Turneul de vara de la Debrecen, de unde s-a intors cu locul I, fara gol primit, cu victorii pe linie si cu un premiu special, cele doua echipe ale clubului nostru au intrat incepand de azi intr-un cantonament de forta la Baza Sportiva din Ocna Sugatag.
E drept, dupa ce in acest weekend, intr-un meci amical, o echipa comuna a invins cu un sec 6 - 1 Sporting Recea 2012, in fapt fosta echipa FC MARA 2010 Baia Mare, contracandidata noastra la castigarea titlului de campioni judeteni la Juniorii D.
Asadar, desi abia astazi la pranz s-au intrunit toti copiii celor doua echipe ce se vor confrunta in aceasta editie de Campionat Judetean Juniori C, imediat dupa servirea pranzului, pe cand copii erau la prima odihna de dinaintea primului antrenament, telefonul antrenorului coordonator Emil Kemenes a sunat iar. 
La capatul firului erau „sefii” de la FRF, cei care au dispus ca maine dupa amiaza sa se prezinte la LOTUL NATIONAL AL ROMANIEI jucatorii Razvan Onea si Ioan Opris.
Astfel, dupa ce a devenit golgeterul Campionatului Maramures la Juniorii C, Ioan Opris, cel care a fost si premiat la „Valorile Maramuresului” impreuna cu antrenorul Emil Kemenes, va merge iar la Lotul National alaturi cu Razvan Onea, unul dintre cei mai talentati colegi ai sai, la Baza Sportiva de la Mogosoaia.
V areamintim ca cei doi au mai fost in pregatire in perioada 29 iulie – 2 august 2012 pentru trialul final care a avut ca scop alegerea fotbalistilor in Selectionata Romaniei, U 14. 
Apoi a venit de la FRF vestea ca selectia finala va incepe in data de miercuri, 24 august 2012.
Din motive inca necunoscute, termenul a fost decalat pentru astazi!
In acest context, acesti doi extrem de talentati jucatori vor lipsi de la prima editie a Turneului International de Fotbal Juvenil „Trofeul Prieteniei”, care se va desfasura in zilele de 29 si 30 august 2012 in Baia mare, pe Stadionul „Viorel Mateianu”.
Le dorim succes tinerilor si talentatilor nostri fotbalisti!

luni, 27 august 2012

"Trofeul Prieteniei" la fotbal juvenil


SALINA Ocna Sugatag organizeaza prima editie a „Trofeului Prieteniei”

Ioan Romeo Roşiianu, director sportiv SALINA 

Meciurile se vor disputa miercuri si joi 
pe Stadionul „Viorel Mateianu” din Baia Mare 

Pornind de la faptul ca este campiona en-titre la categoriile Juniori C si Juniori D in judetul nostru, dar si pentru ca in data de 1 septembrie debuteaza noua editie de campionat, conducerea clubului SALINA Ocna Sugatag a perfectat deja cateva amicaluri extrem de utile si de importante.
Acestea se vor desfasura in cadrul primei editii internationale a „Trofeului Prieteniei”, in zilele de miercuri si joi, 29 si 30 august, pe Stadionul „Viorel Mateianu” din Baia Mare.
Primarul Catalin Chereches a avut imediat bunavointa si si-a dat acest acceptul in acest sens deoarece 90% din „salinari” sunt, de fapt, baimareni.
Inca de la aceasta prima editie Turneul International de Fotbal juvenil „Trofeul Prieteniei” se vrea o punte de dialog intre echipele campioane din judetul nostru si cele din zonele sau localitatile cu care Consiliul Judetean Maramures este infratit.
La aceasta prima editie s-a vrut o editie cu cele doua zone din Ungaria cu care CJ Maramures este infratit.
A confirmat repede participarea echipa campioana din Jasz – Nagykun – Szolnok, insa in ultimul ceas, invocand motive medicale, echipa din Szabolcs – Szatmar – Bereg a anuntat ca nu mai participa.
In acest context, organizatorii au invitat echipa campioana a Romaniei, CFR Cluj – Napoca.
Totodata, aceasta prima editie aduce si o premiera in fotbalul juvenil local, in sensul ca pune in fata si cele doua echipe ale clubului SALINA Ocna Sugatag, in fapt Campioanele Judetene de la Juniori C si Juniori D, care se vor intalni in aceasta editie din Campionatul Judetean Juniori C ca si adversare.
Meciurile se vor desfasura pe Terenul Municipal „Viorel Mateianu” din Baia Mare, asistenta medicala este asigurata de Serviciul de Ajutor Maltez din Romania, arbitri vor fi asigurati de AJF Maramures, iar participantii vor fi cazati la Hotelul „Viorel Mateianu”.
Primaria Baia Mare, Consiliul Judetean Maramures si Prefectura Maramures vor acorda diplome si premii echipelor participante si celor mai merituosi dintre jucatori.
Mai multe date despre activitatea noastra si performanetele clubului nostru gasiti la adresa www.fcsalina.ro
Programul competitiei este urmatorul:

29 august :
16:00 – SALINA A (1998) – CFR Cluj 
17:30 – SALINA B (1999) – Szolnok

30 august:
9:00 – SALINA B – CFR Cluj
10:30 – SALINA A – Szolnok
………………………………
16:00 – CFR Cluj – Szolnok
17:30 – SALINA A – SALINA B

20:00 – premierea participantilor

La editia a doua se intentioneaza aducerea echipelor cu care suntem infratiti in Ucraina si echipa din Bereg, care n-a putut participa acum, alturi de numai o singura echipa a Clubului SALINA.

sâmbătă, 25 august 2012

Cvorumul sărăciei

Institutul Naţional de Statistică a dat publicităţii nişte date care relevă starea sărăciei din România comparativ cu starea sărăciei din Europa. Aşa cum ne-am fi putut aştepta, România este pe locul doi în Europa la gradul de sărăcie! Circa 9 milioane oameni trăiesc în ţara noastră cu venituri sub 130 euro pe lună!

Prima oară când am auzit la TV ştirea asta mi i-am amintit pe toţi idioţii care în pragul sărbătorilor de iarnă afirmau că în România nu este deloc sărăcie, "dovadă" în acest sens fiind faptul că toate Supermarketurile sunt arhipline de cumpărători. N-aveau de unde să ştie handicapaţii că românul, în toate vremurile sale, şi-a cinstit Crăciunul ca pe cea mai importantă sărbătoare de peste an! Oricât de sărac este el, românul nu lasă să treacă Crăciunul fără să fie masa plină şi cât de cât bucurie în casă!
Chiar şi pe timpul comunismului... mi-amintesc de o "legendă" care spunea că se organizase o şedinţă de partid în ajun de Crăciun având ca temă tocmai combaterea sărbătoririi Crăciunului. S-au adunat la acea şedinţă cei mai importanţi lideri comunişti din judeţ, dar şedinţa a fost foarte scurtă pentru că la un moment dat prim-secretarul s-a ridicat şi a spus că el se grăbeşte pentru că i se ard cozonacii în cuptor!
După două mii de ani de creştinism românesc, după ce generaţii întregi au fost educate în acest spirit al sărbătorilor creştine, românul nu poate ignora asta doar pentru că are venituri lunare mici! Va răbda foame dacă trebuie înainte şi după sărbători, dar Crăciunul va fi întotdeauna o sărbătoare plină de bunătăţi de tot felul!

Statisticile însă nu mint. În România este mare sărăcie. Oamenii muncesc, nu-i asta problema, dar banii cu care sunt plătiţi sunt de tot rahatul. Asta afectează şi calitatea muncii. Românul, forţat de aceste împrejurări, învaţă să se descurce. Fură de la patron, fură de la stat, iar furtul ăsta a devenit un fel de calitate reprezentativă. Dacă nu te "descurci" aşa, atunci vei muri de foame...

Păcat! Chiar avem o ţară frumoasă! Chiar avem toate condiţiile ca să dezvoltăm aici o economie rentabilă, capabilă să asigure condiţii de trai cu adevărat decente oamenilor. Nu se întâmplă asta pentru că şi generaţia de politicieni se consideră prost plătită! Şi ei fură de la stat! Şi dacă toată lumea fură cum naiba să figurăm în statistici că trăim bine???

În fine, suntem pe locul doi la sărăcie. Mi se pare că Bulgaria este pe locul unu. Bravo nouă, dar... putem mai mult! Cu siguranţă putem fi şi pe locul unu! Ponta, Crin, Traian... străduiţi-vă! Dacă avem 9 milioane de săraci în statisticile oficiale, atunci cu siguranţă numărul REAL de săraci e mult mai mare. Avem deci cvorumul sărăciei întrunit! Bogăţia, traiul frumos şi liniştit, fericirea noastră ca naţie, toate astea sunt suspendate! Se opune cineva? Nu? Nimeni?

Cornel SABOU

miercuri, 22 august 2012

Săracă ţară a nimănui

Clar, România pare a fi o ţară blestemată! Mă uit la toată dezbaterea asta publică legată de referendum şi de întoarcerea lui Băsescu la Cotroceni şi mă gândesc că suntem cel mai nenorocit popor. Actorii dezbaterii publice sunt de toată jena, argumentele sunt penibile, scopul e mârşav. Instituţiile publice se lasă târâte în această luptă fără pic de respect pentru ideile pe care le reprezintă, ca instituţii. Academia română se dă cu hoţul ca să salveze un plagiat de prim ministru, Curtea Constituţională aruncă la coş Constituţia şi decide strict pe criterii de reprezentare politică, Ministerele sunt doar ustensile în mâna puterii, procurorii execută la comandă ordinele suspendatului etc. Toate astea se fac în ochii întregii lumi, în sfidarea Europei şi a întregii lumi civilizate, fără frică, jenă sau ruşine!

Uitaţi-vă pe scena publică. Ce indivizi avem ca repere morale, profesionale sau umane? Ce lideri avem? Care şi cum sunt românii care ne reprezintă şi ne conduc? Înspre ce ne conduc? Mie unul mi-e realmente scârbă şi lehamite!

Justiţia a rămas ceea ce a fost şi până acum, o unealtă. Când interesele "speciale" o cer, justiţia se execută şi intră în jocurile murdare care nu-i fac cinste. Prin procurorii lui Kovesi şi Morar, Băsescu a reacţionat dur împotriva Guvernului USL care vroia să-l demită. Prin ministerele din subordine, Guvernul USL a încercat să modifice realitatea producând o alta, în acte, care să-l ajute în îndeplinirea scopului. Ziariştii au lăsat baltă orice altă preocupare şi s-au bătut pe scenele publice mai ceva ca gladiatorii în Amfiteatrul roman. Toţi "liderii de opinie" s-au vândut uneia din părţile aflate în conflict şi fiecare a prestat, mai bine sau mai rău, funcţie de capacitatea şi calitatea intelectuală. 

În fine, de acum o să mă pun să ascult mai multă muzică, o să vizionez mai multe filme documentare şi artistice pentru că peisajul public românesc, populat de politicieni şi ziarişti, de lideri de tot felul, de academicieni şi jurişti, profesori şi alţi intelectuali rasaţi, îmi arată o imagine extrem de stupidă şi paradoxală! Văd acum mai mult ca oricând cât de mult înfrumuseţează sau urâţeşte (non)existenţa caracterului în omul public. Mi-e ruşine că îi am pe ei ca lideri, ca "îndrumători" sociali, ca învăţători şi controlori ai propriei mele vieţi. Lor, idioţilor stupizi şi laşi care ne guvernează, trebuie să le dăm şi eu şi tu socoteală! Ce ţară e asta?

O ţară săracă, a nimănui...

Cornel SABOU

P.S.


Aşa îşi creşte România copiii, printre câini vagabonzi! Valabil şi la propiu şi la figurat!

luni, 20 august 2012

Să trăiţi... frumos!

E o mare artă să ştii să trăieşti frumos! Dacă intrăm în toate părţile componente ale vieţii vom descoperii că e o mare artă să ştii să evoluezi frumos pe scara socială, să munceşti şi să iubeşti frumos, să-ţi creşti copiii, să trăieşti lângă partenerul ales şi - eventual - atunci când îţi vine vremea, chiar să mori frumos!

Sunt mulţi oameni care în drumul pe care merg se opresc deseori, dezorientaţi. Condiţiile de care se lovesc în viaţa lor sunt diferite de valorile cu care au fost educaţi, de principiile pe care şi le-au asumat. Progresul la care au visat, sub toate aspectele, se realizează altfel decât îşi imaginaseră în mediul lor intim. Bărbaţii trebuie să-şi plătească cu bani cash ascensiunea, nu cu o prestaţie din care să reiasă valoarea personalităţii lor, iar femeile trebuie să plătească cu trupul lor pentru o ascensiune socială mult mai modestă. Conflictul interior apare doar la prima încercare, iar dacă se alege drumul compromisului ceea ce urmează nu mai este decât efect secundar... Cei care rezistă tentaţiei materiale imediate, cei care aleg să-şi păstreze stima de sine şi valorile cu care au crescut... rămân în urmă! Un bărbat care nu plăteşte va fi dat la o parte, iar o femeie care nu se oferă va fi ignorată. Sunt atâţia alţii şi atâtea altele care vin din urmă călcându-ne în picioare în goana lor nebună după afirmare încât nimeni nu mai are timp şi chef de... noi!

Aceşti fericiţi proscrişi se pierd apoi în anonimatul social. Am spus "fericiţi" pentru că oamenii despre care vorbesc înţeleg la un moment dat că dacă un drum le este închis, altul li se deschide imediat. Şi este chiar drumul potrivit pentru ei, dar pe care nu îl cunoşteau de la început pentru că... asta e viaţa, experienţa vine cu anii! Bărbatul şi femeia necompromişi în proprii lor ochi se vor întâlni la un moment dat şi vor împărţi viaţa la doi după o aritmetică foarte complicată care dă ca rezultat... o înmulţire! Vor trăi fericiţi, unul lângă altul, nedescrişi în scrierile vremii. Pe primele pagini ale ziarelor, în prime-time-ul televiziunilor îi veţi vedea doar pe cei care au ales cândva compromisul! Prin plata făcută cândva (cu bani sau cu propriul trup) şi-au plătit şi dreptul de a fi exemple sociale. Bărbatul model de la TV e cel care-şi cumpără femeile cele mai tinere şi mai frumoase, care învârte pe degete orice instituţie publică şi care rezolvă totul cu un telefon, iar femeia model e cea care agaţă la normă, câte-un fiu de... Cineva! 

Dar anii vor trece... 

Eu, vă spun drept, am văzut lacrimi reale pe obrajii diafani ai fetelor care s-au vândut cândva! Şi parcă toată frumuseţea lor cerească pălea ca-ntr-un nor de furtună! Îmbrăcată şi gătită mereu ca de nuntă, plină de bijuterii şi alte accesorii scumpe, se uita la mine cu ochi goi, storşi de orice gram de viaţă. O epavă frumoasă... Am văzut şi bărbaţi "realizaţi" care nu plângeau, dar... nici nu prea mai dădeau pe acasă! Care acasă? Case aveau, nu-i vorbă, metresele nu lipseau, nici maşinile. Dar casa lor reală erau toate barurile oraşului. Cealaltă, clădirea fastuoasă cu care se mândreau drept domiciliu, era goală de orice suflet. Dacă o să cunoaşteţi astfel de oameni o să observaţi că ei mereu îşi invită "prietenii", rudele, cunoştinţele să-i viziteze. Soţia le e străină de mult, copiii le-au fost crescuţi de bone. Ce le-a rămas? Le-a rămas să-şi admire averea în singurătate. Îşi privesc maşina ore în şir, o mângâie, apoi... mă rog, nu toţi ajung la droguri, dar cei mai mulţi sunt deja alcoolici!

Am văzut însă... da, am văzut căci am trăit mult pe lumea asta. Am văzut şi oamenii care nu ne sunt modele publice, dar care se ţin de mână şi te privesc în ochi  zâmbind! Care n-au nevoie de multe cuvinte pentru a-şi vorbi. Care sunt extraordinari unul pentru altul. Care şi-au deschis cândva inima şi poate au făcut asta când viaţa tocmai le refuza şansa care credeau ei că e ultima. Am văzut şi oameni fericiţi! Nu, nu vorbesc de fericiţii ăia care îşi clamează starea "fericită" pe toate gardurile şi apoi îşi plâng singuri de milă, ci de aceia care nu văd în fericire un motiv de laudă! Paradoxal, fericirea li se cuvine şi ei ştiu asta! Poate fără să-şi dea seama, ei AU ALES să fie fericiţi atunci când au decis să se întoarcă de pe un drum care era marcat de compromisuri! S-au luptat cu ei înşişi, cu tentaţia şi cu grijile ce au urmat, cu depresia şi cu ignoranţa celorlalţi şi şi-au construit apoi un alt destin. Nu ştiau ce-i aşteaptă, căci niciodată nu şti ce ţi-e dat să trăieşti. Pe noul parcurs însă nu le-a fost greu să se recunoască unii pe alţii şi să se placă de la bun început... Apoi să trăiască împreună un nou început. Să descopere lumea prin ochii celuilalt şi să împartă clipele în secunde trăite. Acestora nu le e greu să trăiască fericiţi. Cei care au avut puterea să stea drept în furtună n-au probleme să stea liniştiţi în soare!

Eu sunt oarecum suspendat între categoriile enumerate mai sus. Nici aşa, nici aşa... Dacă mă gândesc  bine, n-am experimentat pe propria piele nici căderea psihică a celui care s-a vândut şi nici fericirea aleşilor sorţii. Am crezut, nu o dată, că sunt în cer, dar de fapt eram în aer! Am confundat, nu o dată, drumurile şi m-am rătăcit uneori. Pot spune însă că sunt mulţumit cu faptul că peste tot pe unde m-a purtat destinul am fost EU, cu calităţile şi defectele mele reale. O "carte" uşor de citit pentru cei care au vrut să cunoască un simplu om... Fericit poate nu, mulţumit însă... DA!

Cornel SABOU

Ministrul Agriculturii o protejează pe funcţionara penală de la Direcţia Agricolă Maramureş

Am publicat deja pe acest blog două articole care demascau ilegalitatea comisă de un funcţionar public angajat la Direcţia Agricolă Maramureş, Viorica Manta. Aceasta era angajată pe post de conducere şi a candidat pentru funcţia de primar al oraşului Vişeu de Jos, Maramureş. 
Conform Legii 188/1999, art. 34, alin. 3 "Înalţii funcţionari publici şi funcţionarii publici de conducere pot candida pentru funcţii de demnitate publică numai după încetarea, în condiţiile legii, a raporturilor de serviciu", doamna Manta ar fi trebuit să demisioneze din postul de şef serviciu din cadrul Direcţiei Agricole înainte de a-şi înregistra candidatura. Nu a făcut-o! 

Prin adresa nr. 18 din 25.05.2012, trimisă Direcţiei Agricole Maramureş, preşedintele Biroului Electoral 76 Vişeu de Jos, Vancea Ilie, confirmă faptul că Manta Viorica şi-a depus candidatura pentru funcţia de primar şi că această candidatură a rămas definitivă, nu a fost retrasă, contestată sau invalidată. 

Avem deci toate elementele infracţiunii. Avem situaţia contractuală a Vioricăi Manta, angajată pe post de şef la această Direcţie Agricolă, avem prevederile clare ale legii 188/1999 care îi impunea acesteia să demisioneze înainte de a-şi înregistra candidatura în alegerile locale şi avem confirmarea de la Biroul Electoral de circumscripţie că Manta Viorica este candidat la funcţia de primar. Funcţionara, însă, nu demisionează şi nici nu este demisă. Directorul executiv al Direcţiei Agricole Maramureş, Virgil Ţânţaş, face - dimpotrivă - tot ce-i stă în puteri pentru a proteja statutul penal al domnei Manta. El a făcut deja toate demersurile necesare pentru a-i asigura acesteia un "transfer" pe un alt post, ca să scape de urmările penale ale faptului că a candidat fără să demisioneze sau să fie demisă. Pentru a o proteja pe Manta, Ţânţaş a apelat la... ministrul Agriculturii, Daniel Constantin!
După mai multe drumuri şi telefoane pe direcţia Baia Mare-Bucureşti, iată ce adresă vine de la Ministerul Agriculturii pe data de 1 august 2012: 

  ORDIN nr. 1651 din 01.08.2012 
Art. 1 
Începând cu data de 01.08.2012, doamna Viorica Manta, şef serviciu gradul I clasa de salarizare 72 în cadrul Direcţiei pentru Agricultură a judeţului Maramureş, se transferă în interesul serviciului la Direcţia generală Dezvoltare Rurală - Autoritatea de Management Pentru PNDR - Compartimentul judeţean de Dezvoltare Rurală Maramureş, pe funcţia publică vacantă de execuţie de consilier superior clasa de salarizare 80 gradaţia 5, beneficiind de un salariu de bază de 2866 lei şi un spor pentru condiţii vătămătoare de 229 lei. 
 Ministru DANIEL CONSTANTIN 

Aşadar, Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, prin semnătura sa, legitimează abuzul săvârşit de funcţionara Viorica Manta! Dincolo de asta, acest ordin al Ministrului este o dovadă în plus asupra faptului că Manta Viorica nu a demisionat din funcţia de şef serviciu deşi a candidat în alegeri şi deşi Legea prevede la modul imperativ că funcţionarii publici cu funcţii de conducere sunt obligaţi să demisioneze dacă vor să candideze. 

Pentru un procuror acesta ar fi un dosar extrem de uşor. Şi pentru că văd că nici o autoritate publică nu se implică pentru a rezolva acest caz îmi propun ca zilele acestea să fac eu sesizări directe, la instituţiile abilitate ale statului, pentru a le solicita să impună Legea şi să o tragă la răspundere pe funcţionara Viorica Manta, o femeie care crede că poate să-şi dezvolte "relaţii" suficient de puternice încât o încălcare de lege să-i treacă neobservată, fără să lase urmări. 

Cornel SABOU

vineri, 17 august 2012

Referendum, fraude, dosare... emigrare!

Suntem încă martorii nesfârşitei bătălii pentru putere dintre taberele politice care jefuiesc România. Traian Băsescu pe de o parte, susţinut de echipa sa de "şoc" care a prăduit ţara timp de 8 ani, USL pe de altă parte, cu trupa de flămânzi care a dus dorul banului public tot atâta timp. Tehnicile de luptă s-au ascuţit, atacurile şi replicile sunt mult mai dure decât "înainte", armele scoase la vedere sunt mai puternice, mai perfide, dar până la urmă scopul este acelaşi, vechi de douăzeci de ani... umilirea noastră ca naţie, ca popor şi continuarea jafului programat, calculat şi rece!

Referendumul ar fi trebuit să fie finalul unui proces de "revoluţie" uselistă. Un plan interesant, foarte minuţios, conceput mai mult ca sigur în laboratoare externe, a fost implementat la milimetru aşa cum a fost conceput şi a dat rezultatele aşteptate, cu o singură excepţie: demiterea preşedintelui. Nu a ieşit cvorumul... Mda...

Ce trebuie să înţelegem noi din toată această luptă care se consumă zilele astea? Hai să vă spun câteva lucruri "importante":

1. Pentru toţi oportuniştii români (şi nu sunt puţini ăştia!) ACUM este momentul să-şi arate slugărnicia! Deci, nestimaţi sclavi moderni, dacă aţi ratat până acum ocazia de a vă slugărnicii la vreuna din cele două tabere este momentul să luaţi aitudine neîntârziat! Pentru că ACUM se decide soarta ţărişoarei pentru mult timp! Şi indiferent care vor fi cei câştigători (Băsescu sau ceilalţi) fiecare va ţine minte cu cine a fost tovarăş de drum în lupta asta! Chiar şi peste doi-trei ani ţi se va spune "unde ai fost tu când noi ne luptam la cuţite pentru putere, când ne riscam libertatea ca să punem mâna pe ea???". Da, unde eşti TU acum?

2. Mass-media este foarte clar împărţită pe tabere. Afilierea politică a mijloacelor de informare în masă este acum mai explicită ca oricând şi asta nu este un lucru neapărat rău. Cei care şi-au declarat afinitatea nu mai invocă aşa mult independenţa jurnalistică şi se situează prin logica argumentării întotdeauna de partea pentru care luptă

3. Ce e rău în tot peisajul acesta e faptul că indiferent cine câştigă, după "victorie" va trebui să împartă o mulţime de favoruri celor care l-au susţinut. Asta înseamnă că în România, de acum şi pentru încă mulţi ani, vor fi aceleaţi motive temeinice pentru emigrare! Nicio şansă să avem aici o clasă politică responsabilă care să guverneze astfel încât să simţi că nivelul tău de trai creşte strict pe baza unei munci cinstite! Ne vom lovi de aceiaşi funcţionari publici corupţi, de aceiaşi mizerie materială şi umană de prin spitale, şcoli şi alte instituţii publice, de aceiaşi infractori cu gulere albe...

Peste trei luni vor fi alegeri parlamentare. Până atunci însă trebuie să urmărim lupta care este în desfăşurare. Să vedem pe ce criterii judecă magistraţii de la Curtea Constituţională şi să ne întrebăm de ce contează atât de mult originea politică a fiecărui membru de acolo. Să admirăm "munca" procurorilor care deschid acum sute de dosare penale pentru fraude la referendum fără să se atingă însă de capii mari ai fraudelor de la fiecare moment de vot. Să ne mirăm de ce acte mai inventează guvernul ca să scadă numărul românilor de pe listele de vot. Să ne crucim de gafele prezidenţiale ale lui Crin Antonescu şi să ne jenăm noi de glumele tâmpite ale lui Băsescu. O serie de personaje pentru care nici Caragiale nu ar fi fost suficient de pregătit!

Cornel SABOU

joi, 9 august 2012

Dovadă pentru penalul director al Agriculturii maramureşene

Continuarea articolului...



În articolul de mai sus se afirmă clar şi răspicat că un funcţionar public cu funcţie de conducere din cadrul Direcţiei Agricole Maramureş, doamna Viorica Manta, şef serviciu, a încălcat legea prin faptul că a candidat în alegerile locale precedente la funcţia de primar al oraşului Vişeu, jud. Maramureş, fără să-şi dea demisia din postul pe care îl deţine. Asta în condiţiile în care legea română IMPUNE oricărui funcţionar public cu funcţie de conducere să-şi dea demisia din postul pe care îl ocupă dacă îşi depune candidatura în alegeri.

Aşadar, plecând de la această obligativitate prevăzută de lege, am fost curios să verific dacă directorul executiv al Direcţiei Agricole Maramureş, Virgil Ţânţaş, a avut cunoştinţă despre situaţie şi dacă a luat ceva măsuri împotriva doamnei care sfidează cu bună ştiinţă prevederile legale.

Am aflat astfel că la data de 25 mai 2012, prin adresa cu nr. 18 a Biroului Electoral de circumscripţie nr.76 din Vişeu de Jos, Direcţia pentru agricultură Maramureş este informată de următoarele:

"La adresa dv.nr.1750/23.05.2012 referitoare la dna Manta Viorica vă comunicăm următoarele:
Dna Manta Viorica depune candidatura pentru funcţia de primar la data de 1 mai 2012 înregistrată sub nr.13/1.05.2012
Potrivit art.52, alin. 1,2,5,6 şi art. 53 din Legea nr. 67/2004 privind alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, republicată, candidatura acesteia a rămas definitivă la data de 8 mai 2012, candidatura nefiind retrasă sau contestată.
Cu respect,
Preşedinte B.E.C. 76 Vişeu de Jos
Vancea Ilie"

Avem aşadar DOVADA faptului că Direcţia Agricolă Maramureş avea cunoştinţă de faptul că angajata acesteia, Viorica Manta, era candidat în alegerile locale. Firesc ar fi fost ca imediat după primirea acestei adrese directorul Virgil Ţânţaş să îi desfacă acesteia contractul de muncă. Ţânţaş însă nu s-a băgat şi a îndemnat-o pe madam să se "descurce" cum ştie!
Evident, pe toată perioada campaniei şi a alegerilor locale Manta Viorica a lipsit nemotivat de la servici. Nu a catadicsit nici măcar să aducă vreun fals certificat medical ca să-şi justifice în vreun fel lipsa. Chiar şi numai această lungă perioadă de absenţă ar fi fost suficient temei pentru Virgil Ţânţaş să dispună concedierea doamnei aflată în "defect". Nici acum însă directorul Direcţiei Agricole nu se bagă! Ba mai mult, primesc informaţii că zilele acestea Ţânţaş a încercat să facă presiuni asupra altor funcţionari publici pentru ca absenţele nemotivate de la servici ale doamnei Manta să fie, într-un fel sau în altul, nu contează cum, motivate! Spre cinstea lor, funcţionarii Direcţiei nu au dat curs solicitărilor de a face fals în acte venite de la director!

De ce Virgil Ţânţaş nu a concediat-o pe Viorica Manta? Cu ce îl are la mână funcţionara penală de la Direcţia Agricolă pe umilul director? Şi ce rol are în toată această poveste... ministrul Agriculturii, Daniel Constantin? Veţi afla în materialul următor...

Cornel SABOU