luni, 27 februarie 2012

Rusia ameninţă România şi Bulgaria cu bombardiere strategice!

Scriam într-un material foarte recent că România ar trebui să se abţină de la a participa (într-un fel sau altul) la probabilul război din Iran pe care şi-l doresc foarte tare SUA şi Israel. Am observat apoi, zilele acestea, multe dezbateri televizate sau opinii exprimate în media prin care partizanii intervenţiei argumentau eventuala participare a României la acest conflict prin faptul că... suntem membri NATO! Se induce ideea că din moment ce suntem în NATO, suntem obligaţi să participăm la acest tip de conflicte alături de partenerii NATO. FALS! Alianţa aceasta militară este eminamente una DEFENSIVĂ! Singura obligaţie pe care o avem (ca stat membru NATO) este să participăm cu toate forţele noastre militare la apărarea unui partener de alianţă în caz că acesta este atacat. Atât! NATO nu desfăşoară ATACURI asupra altor state! Este posibil ca unele state, care au şi calitatea de membru NATO, să desfăşoare acţiuni militare agresive asupra altui stat (cum a fost în Afganistan sau Irak), dar aceste acţiuni războinice nu se fac sub egida NATO, nici sub comandament NATO! Deci haideţi să-i combatem pe diversionişti şi să explicăm lumii exact cum stau lucrurile!
Sigur, teoretic vorbind, orice stat îşi poate asuma participarea la un război. SUA a vrut să atace Irakul şi şi-a căutat aliaţi. Cine a vrut i s-a alăturat, cine n-a vrut a stat acasă. NIMENI NU A FOST OBLIGAT să participe la acest război pentru simplul fapt că este membru NATO! La fel e şi acum, cu Iranul. Israelul vrea cu orice preţ să atace Iranul. În acest sens, uzând de influenţa sa, Israelul determină SUA să i se alăture. Lângă cele două state (viitoare agresoare) mai pot să vină câteva. Însă, oricare stat care doreşte să se alăture taberei ameicano-israelite o face pe proprie răspundere, nu pentru că ar fi obligat în vreun fel de prevederile tratatului NATO sau alte asemenea bazaconii! Să fie clar acest lucru!!!

Mai spuneam în acel material în care recomandam neutralitatea în faţa acestui conflict că un posibil pericol pentru România (în cazul participării la acest război) ar fi... Rusia! Spuneam, aşadar, că Rusia este capabilă să lovească fără a putea fi lovită. Din punct de vedere militar, Rusia poate ocupa Bucureştiul în câteva ore, în timp ce statele europene (chiar membre NATO) nu vor îndrăzni să lovească teritoriul Rusiei. Unii poate au crezut atunci că exagerez, dar iată că săptămâna trecută Rusia ne-a dat un exemplu concret că prea puţin îi pasă de "pericolul" NATO din zona România-Bulgaria-Turcia.
Patru (după alte surse, cinci) bombardiere ruseşti de tip TU-22 au decolat miercuri, 22 februarie, de la o bază rusească şi trecând peste Marea Neagră s-au îndreptat spre ţărmurile româneşti şi bulgare! În final, acestea s-au apropiat până la 40 km de ţărmul bulgar alertând în acest fel toate forţele NATO din regiune care au şi constituit imediat o celulă de criză în vederea gestionării situaţiei. În acea zi, serviciul de Poliţie Aeriană era asigurat de avioanele F-16 ale Turciei care au şi decolat de la bazele lor pentru a intercepta bombardierele ruseşti. Nu a fost cazul unor lupte aeriene pentru că ruşii s-au întors din drum chiar înainte de a intra în apele teritoriale bulgare! Ulterior, specialişti militari NATO au concluzionat că această incursiune a bombardierelor ruseşti a fost o încercare a Rusiei de a verifica vigilenţa NATO în regiune. Sursele acestei ştiri sunt: www.ziuaveche.ro şi www.cotidianul.ro

Eu cred că evenimentul descris mai sus nu este o simplă "verificare a vigilenţei"! Rusia ştie deja, la nivel informativ, ce capacitate militară are NATO în regiune şi nu avea nevoie neapărat de un asemenea "exerciţiu" pentru a se convinge. Eu cred că acţiunea Rusiei a fost UN AVERTISMENT! În orice moment, practic în câteva ore, aşa cum au fost acum 4-5 avioane, Rusia poate trimite sute (mii) de bombardiere care să lovească toate ţintele militare din regiune şi tot ce poate face NATO e să intercepteze câteva dintre acestea! Repet, acţiunea Rusiei de săptămâna trecută este un avertisment! În egală măsură pentru România, dar şi pentru Bulgaria sau Turcia! Nu pun problema de a nu participa la un război în Iran din raţiuni de frică faţă de vecinul de la est, dar în Iran NU EXISTĂ NICI UN TEMEI, NICIO RAŢIUNE pentru care România să meargă acolo cu participare militară directă sau indirectă! Eu sper ca viitorul să nu-mi dea ocazia de a verifica dacă am avut dreptate sau nu... Şi mai cred că guvernul României, împreună cu inconştientul preşedinte Traian Băsescu, ar trebui să se preocupe cel puţin la fel de mult ca şi de problema Iranului de starea de sărăcie şi disperare în care şi-au adus propriul popor! O vizită în Iran l-a îngropat pe Nicolae Ceauşescu... Chiar nu învaţă nimic din istorie conducătorii ăştia???
Cu respect,

Cornel SABOU

P.S. Foto: bombardierul rusesc "Tu-22M3"

3 comentarii:

  1. debitezi PROSTII prietene

    te citez: "Eu cred că acţiunea Rusiei a fost UN AVERTISMENT! În orice moment, practic în câteva ore, aşa cum au fost acum 4-5 avioane, Rusia poate trimite sute (mii) de bombardiere care să lovească toate ţintele militare din regiune şi tot ce poate face NATO e să intercepteze câteva dintre acestea"

    RUSIA nu detine mii de bombardiere cred ca pentru a executa misiuni in zona Marii Negre nu dispune de mai mult de 40-50 de bombardiere ;) Nu mai debita prostii aiurea daca nu stii despre ce e vorba cu adevarat.

    RăspundețiȘtergere
  2. Dacă eu sunt prost apoi tu eşti IDIOT de-a dreptul! Săraca Rusie, a ajuns să aibă România mai multe avioane decât ea! Şi ditamai colosul rusesc are doar nişte amărâte de maxim 50 de avioane la Marea Neagră. Doamne, oare de unde ai scăpat? De la ce spital?

    Pentru informarea ta, cap sec, trebuie să ştii că ÎNTREAGA flotă aeriană de bombardament a Rusei conţine, aşa cum am spus, mii de avioane! Dacă vrei îţi dau şi numărul lor pentru că sunt uşor de găsit, p+e net, pe wikipedia! Ai acolo toate modelele de avioane utilizate de Rusia şi câte bucăţi au fost construite din fiecare model. Citeşte, adună şi vezi cât îţi dă!
    Precizare pentru minte-ngustă: în categoria "bombardiere" intră şi avioanele de vânătoare-bombardament pentru că şi acestea pot lovi ţinte terestre. Deci aştept să faci adunarea şi apoi să revi cu un comentariu în care să-ţi ceri scuze pentru idioţeniile debitate mai sus, da?

    RăspundețiȘtergere
  3. Pentru că dumneata, anonim idiot, eşti probabil prea handicapat mental ca să te descurci cu căutarea pe net, m-am "obosit" eu unpic să-ţi fac o statistică rapidă cu modelele de avioane ruseşti de bombardament şi atac la sol aflate încă în serviciu activ. Datele sunt luate de pe wikipedia, le poate verifica oricine.

    Avioane ruseşti de bombardament sau atac la sol în serviciu activ:

    Sukhoi Su-24 - 400 bucăţi încă în serviciu din cele peste 1.400 construite / avion de atac la sol
    Sukhoi Su-25 - 245 bucăţi încă în serviciu din cele peste 1.000 construite / avion de atac la sol
    Tupolev Tu-22M - 150 bucăţi în serviciu activ, 90 bucăţi ţinute în rezervă / bombardier strategic
    Sukhoi Su-27 - aproape 700 bucăţi aflate în serviciu / avion multirol cu excelente capacităţi de vânătoare şi bombardament
    Yak-38 - peste 200 bucăţi în serviciul Marinei Ruse / avion multirol pentru portavion
    MiG-29 - avion multirol, 1.600 bucăţi în serviciu activ
    Tupolev Tu-160 - bombardier strategic, aproximativ 50 în serviciu
    MiG-29M - avion multirol, aproximativ 40 în serviciu
    Sukhoi Su-30 - avion vânătoare/bombardament, aprox. 400 în serviciu

    În listă nu au fost trecute modele din care nu se ştie exact câte avioane au fost construite sau se presupune că au fost fabricate un număr mic de bucăţi (15-30), cum ar fi: MiG-29K, MiG-35, Sukhoi Su-34, Sukhoi PAK FA etc...
    Aşadar, doar în lista de mai sus se găsesc 3.800 de avioane capabile să lovească ţinte terestre, 3.800 de avioane ruseşti AFLATE ÎNCĂ ÎN SERVICIU ACTIV, conform datelor oficiale publicte pe internet!
    De asemenea, în rezerva rusă se mai află depozitate alte mii de avioane din modelele mai vechi, cum ar fi MiG-27 despre care se spune oficial că cele 1.000 bucăţi construite sunt păstrate în rezervă.
    Nu mai spun nimic despre cele peste 2.300 de elicoptere de atac la sol model Mil Mi-24 sau alte modele mai noi...
    Concluzie: Forţele aeriene ruse deţin în prezent mii de avioane capabile să lovească ţinte terestre. Este de bun simţ să crezi că în caz ipotetic de război acestea vor fi folosite integral şi că cele mai multe aparate vor fi concentrate pe direcţia principală de lovire. Spuneam în articol că în ipoteza (strict teoretică) a unui atac asupra României, Rusia are capacitatea de a lovi cu mii de avioane. De avut am demonstrat că o are. Mai departe, idioţii şi frustraţii sunt rugaţi să se abţină! Numai bine!

    RăspundețiȘtergere