luni, 5 februarie 2007

Campanie pentru eliberarea lui Liviu Man, Ioan Oţel şi Aurel Mureşan

Săptămânalul local "Viaţa Maramureşului" face publică intenţia de a strânge semnături pentru eliberarea imediată şi judecarea în stare de libertate a jurnaliştilor Liviu Man, Ioan Oţel şi Aurel Mureşan! Plecând de la ideea că principiul prezumţiei de nevinovăţie nu trebuie aplicat selectiv ci respectat în toate cazurile prevăzute de lege, cerem autorităţilor de stat, justiţiei ca
ÎN NUMELE LEGII
să dispună eliberarea imediată şi cercetarea în stare de libertate a jurnaliştilor încă arestaţi Liviu Man, Ioan Oţel şi Aurel Mureşan!
În acest sens, noi, "Viaţa MM" demarăm o amplă campanie de strângere de semnături pentru susţinerea acestui principiu. În faţa autorităţilor, în faţa reprezentanţilor justiţiei, opinia publică, societatea civilă se pot exprima în acest sens şi pot cere respectarea unor principii recunoscute la nivel european. Credem că a venit timpul renunţării la metodele dictatoriale, comuniste de a face anchetă, credem că odată cu integrarea în Uniunea Europeană trebuie să ne supunem cu toţii aceleiaşi legi şi nu să fim judecători de ocazie, înainte de vreme! Menţinerea stării de arest preventiv în cazul celor trei jurnalişti acum, după ce a fost terminată cercetarea penală şi dosarul a fost înaintat instanţei, este un abuz care trebuie imediat îndreptat!
În acest sens, cei care doresc să semneze pentru eliberarea imediată şi cercetarea în stare de libertate a jurnaliştilor încă arestaţi Liviu Man, Ioan Oţel şi Aurel Mureşan o pot face în felul următor:
1. Deplasându-se personal la sediul redacţiei noastre din Baia Mare, str. G. Coşbuc 17/1 unde se va depune o semnătură pe un tabel conţinând numele tuturor celor care răspund pozitiv apelului nostru.
2. Trimiţând prin poştă (la aceiaşi adresă, Baia Mare, str. G. Coşbuc 17/1) o scrisoare prin care declară că aderă la cererea expresă formulată de noi. Scrisoarea trebuie să conţină toate datele personale ale semnatarului şi menţiunea că semnează pentru "eliberarea imediată şi cercetarea în stare de libertate a jurnaliştilor încă arestaţi Liviu Man, Ioan Oţel şi Aurel Mureşan".
3. Prin fax la numărul redacţiei noastre: 0262-276339. Datele conţinute pe adresa trimisă prin fax trebuie să fie identice cu cele amintite la punctul 2...
Director "Viaţa Maramureşului",
Cornel SABOU

Niciun comentariu: