marți, 22 ianuarie 2013

Cătălin Cherecheş a mai primit un şut în fund!


Până la urmă s-a întâmplat! 
Aşa cum am mai scris nu demult pe acest blog (doar că atunci ştirea nu era certă, unii o publicau apoi o ştergeau de pe site, alţii se contraziceau de la o zi la alta) primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş (alintat "Kake") a fost exclus ieri din PNL! Decizia este oficială şi (mai ales!) definitivă!

Vă prezint mai jos comunicatul lansat de Agenţia de Presă Mediafax pe această chestiune...


Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a fost exclus din PNL, decizia fiind luată de conducerea PNL cu 156 voturi "pentru", 17 "împotrivă", iar 5 voturi au fost anulate. Anunţul a fost făcut de preşedintele PNL, Crin Antonescu, după şedinţa Delegaţiei Permanente a partidului.
În urmă cu o săptămână, Biroul Politic Central al PNL a votat propunerea vizând excluderea din partid a primarului de Baia Mare, Cătălin Cherecheş, decizia finală fiind luată de către Delegaţia Permanentă a partidului.
Cătălin Cherecheş, primarul PNL de la Baia Mare, a transmis în 26 octombrie 2012 un mesaj în care spune că liderii USL "mai au timp să facă alegerea corectă" în aceea ce priveşte nominalizarea candidaţilor pentru colegiile din municipiu, dar şi cele din judeţul Maramureş, la alegerile parlamentare.
"Ne aflăm în faţa unui moment important pentru municipiul Baia Mare, dar şi pentru judeţul Maramureş, din punct de vedere al reprezentării noastre în Parlamentul României pentru următorii 4 ani. Liderii Uniunii Social Liberale mai au timp să facă alegerea corectă în aceea ce priveşte nominalizarea candidaţilor pentru colegiile din Municipiul Baia Mare, dar şi cele din Maramureş, la alegerile parlamentare care vor fi organizate în data de 9 decembrie 2012", susţine Cherecheş, potrivit unui comunicat de presă.
Ulterior, liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat că primarul de Baia Mare a dus o campanie împotriva candidaţilor PNL desemnaţi în municipiu.
"Pentru mine este foarte limpede că în felul acesta nu avem de ce să stăm împreună, pentru că nu se poate să-ţi baţi joc de colegii tăi şi de colegii tăi din toată ţara. Să spui la început că dacă nu ai desemnat tu ca primar candidaţii - lucrul la care nu te îndreptăţea nimic, astea sunt alegeri pentru Parlament, nu alegem ajutorii domnului primar sau consilierii domnului primar. După aceea spui că nu-s buni, faci campanie împotriva lor. După aceea, când ajungem acolo împreună cu premierul, te milogeşti «Dom'le, hai că vin şi eu pe scenă că vreau să-i susţin, ne râde lumea». Nu trebuie să-i susţii, vezi-ţi de treabă, nu ne atacăm, e campanie. «Nu, că vreau să-i susţin». Bine, vine, îi susţine, acum iar... deci, lucruri din astea sunt caraghioase", a spus Antonescu.

Deci, ce ar mai fi de spus? Crin Antonescu a făcut cea mai potrivită descriere a "politicianului" parvenit Kake. Tăntălău până la extrem, inconstant, ezitant, navigând între mai multe idei năstruşnice, Kake nu ştie nici el ce vrea. De fapt, eu (noi, unii...) ştiu foarte bine ce vrea Kake! Vrea să controleze tot ce poate fi controlat, să fie un mic Ceauşescu local, să facă şi să desfacă toate jocurile murdare, ascunse din politică. Tocmai din acest motiv a mai fost dat afară în trecut, în două rânduri. O dată tot din PNL (!!!), altădată din PSD. De pe unde a fost, Kake s-a întors doar cu şuturi în funduleţ! Este şi asta o caracteristică definitorie pentru omul politic falimentar Cătălin Cherecheş. 

Acum, primarul nostru a rămas fără susţinere la centru. Într-o vreme în care toţi primarii USL se bat să atragă fonduri pentru oraşele lor, să-şi poată dezvolta comunitatea, ditamai primarul PNL Cătălin Cherecheş s-a preocupat exclusiv de jocurile sale murdare de culise, făcând înţelegeri pe sub masă cu "inamicul" PDL şi cu alte forţe obscure. Ca să înţelegeţi bine: urmarea acestei excluderi nu este neapărat faptul că un Kake îşi pierde susţinerea politică şi îşi ratează cariera! Asta este strict problema lui. Pe noi ne doare însă faptul că Baia Mare va rămâne un oraş izolat pe harta României! Timp de 4 ani de acum încolo, Baia Mare nu va vedea un leu de la Guvernul USL! În timp ce localitatea "Prăbuşirea" se va dezvolta prin susţinere guvernamentală, Baia Mare va continua să înnoate în mizerie şi să rămână oraşul comunist pe care îl cunoaştem, beneficiind doar de investiţiile terminate cândva de Cristian Anghel. 

Dar cine ştie... Poate îşi va face şi Parchetul datoria, poate îl va trimite în judecată pe Kake pentru una-alta (are pentru ce!) şi poate ne trezim cu el condamnat în regim de urgenţă. Caz în care ne scăpăm de incompetent mai repede şi facem alegerei anticipate. Mda...
Pe curând...

Cornel SABOU

2 comentarii:

Anonim spunea...

Practic datorita comportamentului jegos si duplicitar pe care l-a avut Kake de-a lungul timpului Baia Mare risca sa devina cel mai izolat municipiu resedinta de judet din tara.Chereches nu numai ca si-a stricat iremediabil relatia cu Crin Anitnescu (posibilul viitor presedinte al tarii)dar anterior isi facuse praf relatia cu V.Ponta,actualui premier. Pe ambii a reusit acest individ sa-i faca albie de porci iar acestia sunt sigur ca nu vor uita afronturile si mizeriile sale.Sincer,eu am ajuns sa numai inteleg ce-si doreste acest individ.Avea de partea sa o forta politica ce controleaza aproape complet tara (iar in Maramures e atotputernica)si in loc sa caute sa fie fidel acesteia el s-a pus sa faca scandal.La parlamentare a facut tot felul de combinatii dubioase cu candidatii PDL si PPDD,de parca astia aveau vreo sansa sa castige alegerile. Datorita combinatiilor sale de 2 bani,baimarenii risca sa traiasca in regim de austeritate cel putin 4 ani de-acum incolo.

Cristi

Cornel Sabou spunea...

Foarte corecte concluziile tale, comentator anonim! Kake este iresponsabil, iar faptele lui (ca şi consecinţele!) dovedesc asta! Partea rea din poveste este că noi, băimărenii, vom trage ponoasele. Nu mă implic mai mult pentru că nu stă bine unui jurnalist independent să creeze curente de opinie radicale pro sau contra unui politician (cu excepţia unor momente clar determinate, generate de faptele acestuia), dar sper ca băimărenii să priceapă ce sculă cu minte minusculă au în frunte! Un diletant dovedit!