joi, 28 martie 2013

Victor Piţurcă, cel mai prost selecţioner din istoria fotbalului românesc


Am tăcut, am înghiţit, dar acum gata, nu mai pot, dau pe dinafară de nervi! Piţurcă ăsta e cea mai mare panaramă ce-a avut-o fotbalul românesc vreodată sau altădată! Mă uit ca prostu la TV când vorbeşte nespălatul şi nu-mi vine să cred că avem selecţioner la echipa naţională de fotbal o asemenea arătare!
Am jucat meciurile cu Ungaria şi Olanda de parcă eram Burkina Faso şi învăţasem fotbalul de două zile. Cele mai slabe jocuri posibile din ultimii două mii cincisute de ani! Măi, nu se poate să fii ca o cizmă în jocul cu Ungaria, şi apoi nea selecţioneru să te bage tot titular în jocul cu Olanda. La Stancu mă refer. Păi Stancu era ocupat cu OZN-urile, nu cu fotbalul. Cu Ungaria s-a trezit cu mingea în faţa porţii goale şi în loc s-o bage naibii în poartă el a centrat mingea, mâncal-ar focu'! A centrat-o la un ungur, ca să fiu mai precis. Piţurcă l-a ţinut pe teren tot meciul deşi era clar că Stancu nu mai era decât o frumoasă linie paralelă cu fotbalul. Apoi, în meciul cu Olanda ne trezim cu Stancu iar titular! Şi evident, joacă iar ca o cizmă! La sfârşit, Piţurcă explică: "Stancu a fugit foarte mult". Băăăăăă, panaramă, dacă vroiai să-l vezi fugind trebuia să-l pui să facă ture de teren nu să-l bagi titular! Dar ce-i aici, atletism? Auzi la cretin, "a fugit foarte mult". Păi a fugit şi de minge, plus că a fugit şi mingea de el! Dar zi Piţurcă şi trage apa. La ce draq să te aştepţi când echipa naţională e antrenată de cel mai prost selecţioner pe care l-a avut vreodată în istorie!
În primul meci, cu Ungaria, Torje nu la fotbal a fost ci la păscut. Păi nu-l vedeai pe sus, ci doar pe jos. Când venea mingea la el, Torje cădea. Zici că era popic şi mingea era bila care-l răsturna. În al doilea meci a fost rezervă. Şi mi-l bagă Piţurcă pe Torje fix în momentul în care trebuia executată o lovitură liberă periculoasă la poarta adversarilor. Şi merge Torje direct la balon că aşa primise ordin de la Piţipoanca de Piţi. Ce şi-o fi zis antrenoru lu' peşte? "Dacă dă gol Torje îs cel mai tare antrenor din parcarea de la Mall!". Numai că Torje tot la păscut o ieşit şi o tras în zid. Păi zidul îl nimeresc şi eu, pariu? Sau trebuie să fii Torje ca să dai cu mingea-n zid?
Piţurcă o spus clar că nu-şi dă demisia. Păi cum mama mia să-şi dea demisia că în contractul cu Federaţia nici măcar nu are obiectiv să se califice! Ştiaţi asta? Adică, obiectivul oficial al lui Piţurcă este să califice naţionala la Campionatul European din 2016. De Campionatul Mondial din 2014 nu ne pasă. Până în 2016, Piţurcă trebuie să formeze o naţională bună. Păi ce puii mei de naţională să formeze el? Jucătorii se formează la echipele de club, el doar trimite invitaţii de prezenţă la jocurile naţionalei. Ăştia ne cred pe toţi idioţi, fraţilor!!! Cum naiba să nu fixezi obiectiv calificarea la Mondial? Păi Cipru are obiectiv şi noi nu avem? Păi Mondialul de fotbal e o mingicăreală de cartier? Şi Mircea Sandu şi Victor Piţurcă ar trebui daţi afară din România, nu numai din fotbal, pentru că au prevăzut o asemenea aberaţie în contractul selecţionerului! Duceţi-vă, gunoaielor, în Burkina Faso şi faceţi acolo asemenea aranjamente. Românii îşi vor Naţionala la Mondial! CLAR??? Ori vă calificaţi ori vă mâncăm cu tot cu Federaţie şi contracte şi figuri ce aveţi în cap!
Cu Piţurcă la naţională singura noastră şansă e să nu ne prezentăm la meciuri şi astfel să pierdem doar cu 3-0. Dar boul n-are de unde să aibă idei. Pentru idei îţi trebuie cap, iar Piţurcă e născut fără... 
Nu-mi rămâne decât să sper că Dumnezeu va trăznii acolo unde trebuie şi apoi să ne alegem cu un alt antrenor şi cu un alt preşedinte de Federaţie. Cu Sandu şi Piţurcă suntem ruşinea Europei, ciuca bătăilor, suntem ceea ce n-am fost niciodată în fotbal, nişte muritori de foame. Păcat...

Cornel SABOU

Niciun comentariu: