marți, 13 ianuarie 2015

Trafic de copii la Centrul Maternal Baia Mare

Un lucru extrem de grav se petrece in prezent la Centrul Maternal de Urgenta din Baia Mare, institutie care apartine de Directia pentru Protectia Copilului Maramures. Mai ntai trebuie sa va spun ca la acest Centru sunt internate (cazate) in regim de urgenta femeile cu copii care raman in strada, fara posibilitati de cazare. Prin aceasta institutie, teoretic, Statul Roman protejeaza interesele copiilor pentru ca acestia sa nu ramana abandonati pe strada din cauza ca parintii lor se cearta sau se despart. Din pacate, se pare ca angajatii acestui Centru Maternal au uitat care este sarcina lor de servici si s-au profilat in ultimul timp pe alt gen de activitati, unele cu iz de ilegalitate! Semnalez pe aceasta cale autoritatilor indreptatite sa verifice activitatea acestui Centru posibilitatea ca in aceasta institutie, sub paravanul protectiei copilului, sa se desfasoare, de fapt, un adevarat trafic de copii!
Iata ce mi-a declarat o mamica internata in acest Centru:
"Sunt internata aici din luna decembrie, 2014. Am ajuns in aceasta situatie din cauza ca nu am o familie care sa ma ajute si am doi copii minori, de 5 si 6 ani. Am sperat ca voi putea cu ajutorul pe care mi-l ofera Centrul Maternal sa imi refac situatia pentru a putea sa-mi cresc apoi linistita copii si sa-mi refac viata in bune conditii. Vroiam sa-mi gasesc un loc de munca si apoi o chirie in oras unde sa ma mut impreuna cu copiii si cu prietenul meu. Din pacate, aici m-am lovit insa de o seama de probleme la care nu ma asteptam. Totul a inceput imediat dupa internare cand am fost agresata si hartuita sexual de portarii angajati in aceasta nstitutie. Unul din ei a vrut sa ma convinga sa intretin relatii sexuale cu el, iar altul a intrat peste mine in camera intr-o dimineata, in timp ce dormeam. M-am speriat foarte tare si am reclamat aceste situatii la conducerea Centrului. Din fericire, s-au luat masuri imediat si cei doi portari care au incercat sa ma agreseze au fost concediati.
Ulterior insa am fost socata sa constat ca angajatele acestei institutiinu doresc decat sa ma determine sa renunt la copiii mei! Psiholoaga angajata aici a incercat sa ma convinga ca eu sunt prea stresata si prea depresiva ca sa-mi pot creste copiii si ca cel mai bine ar fi sa las cativa ani copiii in grija altei familii. Directoarea acestui Centru m-a avertizat si dansa ca doreste sa discutam foarte serios aceasta problema legata de cedarea copiilor mei catre alta famile. Ca sa ma determine sa accept propunerea lor se efectueaza acum presiuni asupra mea in sensul urmator. Eu mi-am gasit un loc de munca si ma pregateam sa incep serviciul. Copiii i-am inscris deja la o gradinita si totul parea ca se indreapta spre bine in viata mea. Dar astazi mi s-a spus ca in perioada in care eu sunt plecata la servici Centrul nu va avea grija de copiii mei, desi eu stiu ca acest Centru este obligat sa asigure aceste sevicii care, de altfel, sunt trecute si scrise explicit in Regulamentul de ordine interioara. Acum nu mai stiu ce sa fac! Nu mai pot sa merg la servici pentru ca Centrul refuza sa se ocupe de copiii mei in lipsa mea si asta desi are o multime de ingrijitoare care sunt angajate aici exact pentru a efectua aceste servicii! Pe de alta parte, mi se cere mereu sa renunt la copiii mei si sa fiu de acord sa-i cedez catre alta familie. Sunt disperata si nu stiu ce sa fac! Nu vreau sa renunt la copiii mei sub nici o forma! Mai bine mor, dar la copii nu renunt!"
Asta este o parte din declaratia ce mi-a fost acordata de L.V.I., o mamica de 23 de ani internata in Centrul Maternal din Baia Mare...
Solicit pe aceasta cale institutiilor abilitate sa verifice cele semnalate si sa se ia de urgenta toate masurile necesare pentru ca interesul legitim al femeii si al copiilor ei sa fie aparat! Voi reveni cu alte detalii despre acest caz foarte curand. Parerea mea, poate subiectiva, poate obiectiva (!) este ca angatii acestui Centru incearca sa satisfaca dorinta unor cupluri instarite de a infia copii si din aceasta cauza efectueaza presiuni asupra mamelor internate acolo pentru ca acestea sa-si cedeze copiii, probabil urmand sa primeasca si ceva bani pentru asta. Dar, asa cum am promis, voi reveni cu detalii curand...

Cornel SABOU

Un comentariu:

Anonim spunea...

Da, acesti angajati din banul cetatenilor muncitori isi rotunjesc salariile ilegal facand orice crima dar bani sa iasa si sa nu se afle.Verifica si dupa 89 la Sighet cu adoptiile din olanda.DAR ma indoiesc sa mai poti afla ceva cata vreme a fost patronata de sotia deputatului/consilierului prezidential zlate pnl si cunoastem barfele /afacerile acuzate in campanie despre presedinte.Ca o gluma amara si am incredere in spiritul justitiar si jurnalistic al tau sa cauti si la spitalul sighet MULTELE MIZERII, CRIME ACOPERITE.LA SECTIA DE PSIHIATRIE FEMEI portarii scoteau cate o bolnava internata si faceau sex cu ea toata noaptea in cladirea de la poarta cate 3 printre care si unul ce umbla permanet cu baston si se lauda ca a facut box dar tipul este unul cu un iq redus, APROAPE OLIGOFREN (CU CE PILE A INTRAT SI CUM A PLATIT).Acestea, SA I spunem Doroftei( asa i place) racola femei deprimate, nevrotice, psihotice dupa ce le studia peste ziua si le pacalea sa intre in cladirea de la poarta sub diferite pretexte .De aici intrau convingator portarii pe fir si cu diferite presiuni intretineau sex si perversiuni sexuale toata noaptea dupa care ,inspre dimineata o duceau in salon rupta si descentrata.Se bazeaza pe faptul ca o nebuna nu este crezuta nici in instanta nici la politie iar doctorii, doctorul stan le face el pe ale lui in alte betii si orgii asa ca portarii opereaza fara frica.Pana intr-o dimineata cand sotul unei paciente mai tinere s-a prins si a venit la spital cu o sacure si prostit fiind l-a cautat prin tot spitalul doar pe Doroftei crezand ca numai cu el a intretinut perversiuni sexuale, sex oral, anal vaginal .Acesta de frica s-a ascuns in podul spitalului unde a stat pana cand portarii l-au pacalit ca ....nu s-a intamplat nimic.Vai de pacientele internate in spitalele si institutiile de la maramures .