sâmbătă, 9 decembrie 2017

Secrete siriene: ISIS distrus de Rusia

Cei care subestimează capacitatea Armatei Ruse de a acționa eficient pe câmpul de luptă au primit zilele acestea o puternică lovitură! Președintele Vladimir Putin a anunțat oficial că gruparea islamistă ISIS a fost complet înfrântă și alungată din Siria de către trupele militare ruse! Astfel, în timp ce multe state occidentale se mulțumesc să facă doar ”gargară” politică pe acest subiect, Rusia a acționat concret, militar, și a rezolvat problema! În acest moment, Statul Sirian se reorganizează în condiții noi, de pace și liniște și toate acestea mulțumită aliatului de la răsărit, pe nedrept demonizat în ultimii ani de propaganda ocultă occidentală.


Războiul civil din Siria a început în 2011 sub forma unei revolte împotriva regimului condus de Bashar al-Assad, revoltă provocată, finanțată și întreținută de Statele Unite ale Americii. Regimul condus de Bashad al-Assad a reprimat în mod firesc revolta, aducând și dovezi că rebelii sunt membri ai unor organizații teroriste, fapt recunoscut de mai multe instituții internaționale.
Trupele rebele, însă, erau bine înarmate și pregătite de forțele din umbră care doreau căderea regimului legitim sirian, și acest lucru a favorizat extinderea conflictuilui pe parcursul mai multor ani. În tot acest timp, Bashad al-Assad a fost de asemenea demonizat punându-i-se în cârcă tot felul de pretinse abuzuri și ”încălcări ale drepturilor omului” care nu erau, însă, decât diversiuni menite să ridice populația siriană împotriva acestuia.

În primii ani, Rusia s-a mulțumit doar să ofere armament guvernului sirian pentru ca acesta să-și rezolve singur problemele interne, dar formațiunea teroristă ISIS (sprijinită de SUA) a prins teren tot mai mult. În acest context, când sub pretextul combaterii ISIS Statele Unite au început să intervină militar în Siria, Bashad al-Assad a cerut ajutorul Rusiei. În 2015, primele avioane militare rusești au început să lovească țintele Statului Islamic Terorist deținute pe teritoriul sirian. Totodată, Rusia a cerut Armatei Americane să-și retragă toate forțele militare de pe teritoriul Siriei!

În cei doi ani care au urmat, Rusia s-a ocupat în stil rusesc de grupările teroriste din Siria și au reușit să le neutralizeze complet!

Oficial, planul american prevedea susținerea rebelilor sirieni, alții decât ISIS, înarmarea și finanțarea acestora pentru a lupta împotriva regimului Bashad. Armata SUA urma să lupte direct cu ISIS, iar rebelii susșținuți de ei cu trupele guvernamentale. În secret, însă, SUA nu-și doreau înfrângerea grupării teroriste ISIS ci doar înarmarea acesteia, pentru că și aceasta lupta împotriva trupelor guvernamentale siriene conduse de Bashar al-Assad. Astfel, sub pretextul războiului împotriva ISIS, SUA ducea pe teren ”lupte” pe care le pierdea, iar armamentul american era ”capturat” de teroriști care în acest fel erau finanțați în secret ca să-și ducă mai departe campania militară antiguvernamentală.

O altă metodă de finanțare a ISIS de către americani era înarmarea grupărilor rebele care se declarau oficial ”democratice”, dar imediat ce primeau arme americane acestea aderau la ISIS! Metoda este descrisă de Vladimir Putin în interviul de mai jos...Dacă Rusia nu ar fi intervenit în conflict poate că strategia americană ar fi avut câștig de cauză, dar odată ce avioanele și rachetele rusești au început să lovească bazele ISIS din Siria tot planul american s-a prăbușit! În scurt timp, ISIS a fost complet înfrântă în SIRIA și astfel intenția americană de a răsturna guvernul Bashar al-Assad a falimentat odată cu Statul Islamic!

Pe scurt, în concluzie, se poate spune așa: invocând tot felul de pretexte ți folosind tot felul de diversiuni, SUA a sprijin afirmarea și dezvoltarea grupării teroriste ISIS pentru ca aceasta să-l dea jos de la putere în Siria pe Bashad al-Assad. Rusia a interveni și a distrus ISIS, iar guvernul Bashad rămâne la putere!

Deocamdată atât din Siria, pe curând...

Cornel SABOU

P.S. - mai jos câteva materiale video despre Razboiul din Siria

Niciun comentariu: