marți, 10 aprilie 2012

Istoria prezentului

Cred că este cazul să mă opresc puţin asupra unor probleme de actualitate politică, aşa cum am obişnuit să o fac periodic. Ştiu că prezentându-vă analize obiective, nealterate de "fidelisme" politice sau de grup ocult, vă pot "înarma" cu o judecată dreaptă şi sănătoasă care să vă fie de folos apoi atât în ceea ce priveşte acordarea votului cât şi pentru înţelegerea corectă a traseului pe care îl urmează societatea în care trăim.
Voi lua punctual câteva probleme şi le voi analiza pe scurt...

1. Traseismul politic
În realitatea politică românească nu există aşa ceva! Convingerea mea este că actualele partide parlamentare sunt toate din acelasi "aluat" politic, provin din aceiasi veche structura comunista, au avut guvernări falimentare asemanatoare şi sunt o singură FAMILIE politică. Deci, când un pedelist pleacă la PNL el nu schimbă cu adevărat tabăra politică ci doar centrul de putere politică în cadrul aceleiaşi Familii!
Traseismul adevărat ar fi o schimbare adevărată de optiune politică... în România însă nu poate avea loc! 
2. SCHIMBARE???
Primarii, consilierii, parlamentarii care trec de la PDL la USL ne demonstrează că nu se urmăreşte schimbarea clasei politice de la putere ci doar a LIDERILOR de la putere. Vom avea alt prim ministru şi doar CÂŢIVA miniştri schimbaţi... În rest, aceiaşi parlamentari, primari, consilieri etc... Exact ca şi acum!
3. VINE REGELE!
Exista cercuri oculte care vor sa-si mentina (pastreze) puterea in Romania. O pot face atat prin PDL cat si prin USL. Eu cred ca aceste cercuri gandesc acum si o varianta de rezerva: aducerea Regelui! Daca s'ar "intampla" ca puterea in Romania sa încapă pe mâinile unui lider politic scăpat de sub control (de genul Dan Diaconescu sau Vadim Tudor) atunci nu e exclus sa fie aplicata solutia cu Regele. Se face intre timp "campanie" cu tot felul de printisori din VEST care vizitează Romania si la momentul oportun ne putem trezi cu ditamai regele boşorog si paralizat care conduce Romania!
4. UNPR-partid doar de locale
Dupa alegerile locale UNPR se va desfiinta. Sa nu uitati ce va spun eu acum! E un partid care a fost creat doar pentru a acapara refugiatii de prin alte zone ale Familiei politice mafiote româneşti! 
Ca în orice Familie, există şi în politica românească certuri cu indivizii mai slabi de minte. Ca să nu se piardă însă de centrul de putere aceştia sunt adunaţi, claie peste grămadă, în UNPR. Sunt "conservaţi" şi reeducati apoi, in functie de situatie, vor fi refolositi. Dupa locale, cand UNPR va scoate un scor în zona lui ZERO, se vor integra înapoi prin diversele partide ale Familiei.
5. PDL - partid de buzunar
Toata lumea stie deja ca PDL, ca si partid politic, se duce spre un deces programat si inevitabil. Se gandesc deja tot felul de variante inlocuitoare (cum a fost recenta Miscare Populară). După alegerile locale vom afla care este diversiunea definitivă. Nu pentru a salva PDL ca brand ci oamenii pofticiosi de putere din acest partid. Vor schimba haina si liderul principal. Atât!
6. USL-dezamăgire cruntă
Nu prea se vede la televizor, dar liderii USL sunt extrem de dezamăgiţi. Teoretic (dar şi practic) USL trebuia să aibă acum spre 80% în preferinţele poporului! Nu glumesc! PDL ar aduna între 10 si 15 procente (care însă vor scădea până în noiembrie aşa încât partidul nu va prinde nici pragul electoral) si UDMR 5 procente. Câte rămân? 80! De aici s-ar scădea încă 5 sau 6 care ar fi acordate în mod "normal" către partidele mărunţele (neparlamentare) şi ar mai fi cam 74-75% care... unde sunt? Ar trebui să fie la Opoziţie! Cele mai optimiste sondaje însă nu dau către USL decât maxim 50%... restul par "furate" de noul partid PP-DD şi de PRM! De aceea liderii USL sunt extrem de dezamăgiţi...
După alegerile generale USL se va desfiinţa. Atunci, chiar dacă zicem că vor obţine acum 50%, ca partide independente vor rămâne cam cu 20% sau ceva puţin peste... Dacă PP-DD ia însă la alegeri 22-23% (ceea ce nu e imposibil!) atunci partidele din USL, "câştigătoare" ale alegerilor, vor fi în... opoziţie! :))
7. PP-DD bate tot!
Nu contează dacă sunteţi sau nu simpatizant al lui Dan Diaconescu, dar orb să fii tot vezi cum sparge piaţa acest nou partid! Eu ştiu cum se manipulează sondajele de opinie şi dacă aceste sondaje mincinoase dau PP-DD cu aproape 20% atunci scorul real e cu mult mai mare! Mai luaţi-l în glumă şi la băşcălie mult timp pe D.D pentru că apoi parcă văd cum ne întâlnim toţi, ca disperaţii, la coada celor 20.000 euro!!! Şi parcă văd şi cum în faţă, peste "rând", se vor băga tot criticii lui de acum :) ... (vezi şi punctul 10!)
8. Televiziunile-soldăţei
Televiziunile se bat în tot felul de meciuri politice interesante. Antena 3 a început să promoveze confruntările în emisiunea lui Gâdea şi asta e foarte bine! Chiar dacă e o televiziune afiliată USL apreciez confuntările cu iz de inteligenţă şi sper că vor fi mai multe de acum încolo. Pe de altă parte îi Recomand lui Crin Antonescu să nu mai fie ipocrit! Invitat la TVR el a tot bătut apropouri că televiziunea naţională apără interesele PDL. Ghici ghicitoarea mea: când va fi PNL la conducere ale cărui interese le va apăra TVR??? Deci, mai degrabă asumă-ţi curajos lupta cu rivalii tăi politici, domnule Crin, şi nu mai lovi în micii soldăţei! Şti bine că şi tu îţi vei subordona TVR dacă vei ajunge preşedinte!
9. Serviciile
Serviciile nu dorm, lucrează, dar lucrează pe bani, nu pe alte interese. Mă refer la serviciile de informaţii româneşti. Cine nu ştia, să afle acum: ai bani, dai comandă la SRI/SIE pe orice fel de problemă "legală" (supraveghere, urmărire, informaţii, diversiuni etc), plăteşti şi beneficiezi! Cam asta e baza serviciilor acum... 
10. Napoleon
La un moment dat, Napoleon fusese izolat pe o insuliţă în apropierea ţărmurilor Franţei. Pierduse coroana de Împărat, iar în Franţa revenise fostul Rege. După un an, poporul îl regretă pe Napoleon, iar Napoleon (ca orice Napoleon autentic!) se plictiseşte pe micuţa insulă şi hotărăşte să revină în Franţa ca să preia din nou puterea. El şi o mână de prieteni loiali debarcă în sudul Franţei şi o iau la pas spre Paris. Când aude asta, Regele trimite zeci de batalioane împotriva lui cu ordin să îl aresteze imediat. Batalioanele vin hotărâte, dar când ajung în faţa lui Napoleon cad la pământ, i se închină şi apoi i se alătură! Plecat la drum cu o mână de prieteni, Napoleon ajunge la porţile Parisului însoţit de zeci de mii de oameni... Regele (ca orice... rege!) fuge...
Acelaşi episod... din alt unghi de vedere:
Debarcă Napoleon cu prietenii ăia ai lui în sudul Franţei. Ziarele din Paris urlă: "Dictatorul atacă Franţa! Omorâţi-l!". Urcă Napoleon încet spre Lyon însoţit de primele batalioane trimise contra sa, care i s-au alăturat... Ziarele din Paris scriu: "Fostul Împărat ignoră voinţa Regelui. Napoleon trebuie oprit!". Trece Napoleon de Lyon şi se îndreaptă spre Paris adunând tot mai multe batalioane. Ziarele din Capitală scriu: "Împăratul Napoleon se îndreaptă spre Paris". Ajunge Napoleon la porţile Parisului, regele fuge, ziarele scriu: "Bine ai revenit Majestate! Te aşteptam!"

Învăţăm ceva din istoria asta?

Cu respect,

Cornel SABOU

Niciun comentariu: