luni, 4 iunie 2018

Heil Johannis! Presedintele nazist cu acte in regula


Problema e veche, e cunoscuta si a fost in numeroase randuri semnalata de presa online. O scriu si eu aici pentru posteritate, nu ca ar fi ceva nou. 

Grupul Etnic German a fost o Asociatie care a functionat pe teritoriul Romaniei in timpul celui de-al doilea razboi mondial. Intrucat in acea perioada doctrinele politice erau foarte radicale, Grupul a ales (cum e si firesc pentru interesele sale) sa se alature curentului politic nazist promovat de Germania condusa de Adolf Hitler. In timpul in care nazismul era cu adevarat o putere, iar Romania era parte a unei aliante cu Germania, Grupul Etnic German s-a remarcat prin numeroase actiuni care au dus la confiscarea unor averi detinute de evrei si la insusirea acestora. 

Alaturat, in facsimil, puteti vedea o astfel de actiune condusa de GEG, documentata printr-o nota informativa din acele timpuri...

Odata cu terminarea celui de-al doilea razboi mondial si cu infrangerea puterilor Axei, Grupul Etnic German din Romania a suportat consecintele de rigoare. Mai intai a fost judecat si condamnat de un Tribunal International constituit la Nurnberg de puterile Aliate. Organizatia a fost declarata nazista, vinovata de crime de razboi si alte abuzuri. 

Astfel, Guvernul Romaniei a fost obligat de Conventia de Armistitiu semnata in 1944 cu puterile Aliate sa scoata in afara legii Grupul Etnic German si sa-i confiste toate bunurile, inclusiv cele preluate abuziv de Grup de la evrei. 

Problema a stat in uitare timp de 45 de ani. Dupa Revolutia din 1989, minoritatile nationale din Romania si-au constituit Organizatii menite sa-i reprezinte si sa le apere drepturile. Germanii au beneficiat de Forumul Democrat al Germanilor din Romania, organizatie condusa de la Sibiu de Klaus Johannis, actualul presedinte al Romaniei si fost primar de Sibiu.


In mediul sau, Johannis este cunoscut ca un om foarte ahtiat dupa avere. Sunt celebre deja nenumaratele sale case pe care si le-a cumparat, conform propriei declaratii, cu banii realizati din meditatii, ca profesor. Dar el nu s-a multumit doar cu ceea ce poate strange ca profesor, ca primar. In calitate de sef al FDGR, a revendicat si patrimoniul detinut in trecut de Grupul Etnic German, un patrimoniu evaluat la mai multe miliarde de euro de specialisti. Pentru a putea primii moka aceste cladiri, FDGR (si implicit Johannis) s-a declarat succesorul legal si legitim al Grupului Etnic German, fapt care in mod automat implica acceptarea intregii mosteniri, adica atat patrimoniul cat si "renumele" de organizatie nazista detinut de GEG conform sentintei de la Nurnberg. 

Astfel, ne trezim in plin secol XXI ca o instanta de judecata din Romania accepta cererea FDGR si ii declara pe acestia succesori legitimi ai Grupului Etnic German! 

In mod normal, instanta ar fi trebuit sa respinga cererea FDGR deoarece Grupul Etnic German a fost declarat ilegal, criminal si nazist, iar aceste caracteristici nu permit transmiterea unei "mosteniri" de nici un fel. De fapt, cred ca daca s-ar gasi in Romania un jurist/avocat curajos care sa inceapa o actiune in Justitie impotriva acelei sentinte ar putea avea usor castig de cauza!

Conform acestui precedent, oricine se poate declara mostenitor de drept al Partidului Nazist German sau a celui Fascist Italian, chiar al lui Hitler personal si ar putea cere sa i se restituie toate bunurile detinute de aceste persoane/institutii, fapt aberant pentru zilele noastre. 

Numai in Romania noastra corupta pana in cele mai adanci structuri, inclusiv in Justitie, se poate intampla asa ceva, sa legiferezi prin sentinta faptul ca CINEVA, oricine, este urmas de drept al unei Organizatii criminale, iar tu, cel de azi, sa fii despagubit si improprietarit cu bunurile pe care le-a avut criminalul, bunuri stranse chiar prin crima si abuz!!!

Ei bine, acest mostenitor este chiar Presedintele Romaniei, domnul Klaus Johannis!

Prin extensie, putem spune ca Johannis isi asuma statutul de nazist si pe acela de urmas al unei Organizatii Criminale, iar o instanta din Romania a legalizat acest statut!

Pare incredibil, dar e adevarat. In timp ce oamenii simplii sunt chiar trimisi la inchisoare pentru ca indraznesc sa spuna public opinii anti-holocaust, in timp ce multi sunt amendati cu sume grele pentru ca exprima opinii anti-evreiesti, avem un Presedinte de tara care isi asuma explicit rolul de continuator al unei Organizatii care se ocupa cu crimele impotriva evreilor! Si situatia asta este tolerata doar pentru ca la mijloc este vorba de o avere uriasa, avere stransa prin crima si abuz si care acum este in proprietatea Organizatiei condusa de Klaus Johannis pana sa ajunga Presedinte al Romaniei. 

Cum vi se pare aceasta situatie, oameni buni? Acceptabila? Onesta? Ii face cinste presedintelui nostru? Ne face noua, ca romani, cinste? Este un exemplu de urmat? De aplaudat?

Eu zic sa reflectam putin asupra acestei chestiuni... Sa intelegem (macar atat) ca foamea pentru avere poate naste monstri reali, care nu se dau in laturi de la nimic pentru a-si atinge scopul. Nici o mostenire nu este prea grea atunci cand odata cu crima, rusinea si abuzul vin cateva miliarde de euro! Punct!

Pe curand....

Cornel SABOU

Niciun comentariu: