luni, 22 august 2011

În Maramureş, nimeni nu mai are loc de Mircea Man să piardă alegerile pentru că le pierde el pe toate!

Florin Tătaru 9.433 voturi – 42,66%
Mariana Pop 7.845 voturi – 35,48%
Mircea Doha 4338 voturi – 19,62%
Felician Horsza 493 voturi – 2,22%

Totalul voturilor valabil exprimate: 22.109, din 79.237 populaţie cu drept de vot.

A câştigat Florin Tătaru... Au pierdut Mariana Pop, Mircea Dolha şi Felician Horsz. Şi noi!
A câştigat USL... A pierdut PDL, au pierdut ecologiştii, peremiştii şi... NOI!

Alegerile din Baia Mare s-au încheiat... Primele concluzii? Imediat...

- Unde este scorul de 60% cu care se laudă USL pe plan naţional? Ponta şi Antonescu se îmbată cu apă rece şi asta nu demonstrează decât că sunt incompetenţi, diletanţi şi uneori chiar amuzanţi. Ca atunci când şi-au împărţit primele funcţii în stat, Antonescu preşedinte şi Ponta prim-ministru. Cred că boala lui Geoană, care s-a crezut preşedinte înainte de numărarea voturilor (mergând pe “mâna” sondajelor), s-a transmis şi următorilor lideri. Aceştia comandă sondaje false, apoi tot ei CRED în cifrele mincinoase şi se imaginează şefi de stat, de guverne etc... USL stă pe un potenţial extraordinar, căci nu există în istoria recentă a României un guvern care să fii fost atât de impopular ca şi cel al PDL, de acum. Şi totuşi, USL nu-şi poate creşte scorul pe măsura aşteptărilor! La Neamţ, PDL a câştigat cu un scor zdrobitor (55% din voturi), iar în Baia Mare USL a obţinut mandatul cu 2.000 de voturi în faţa PDL, la limită. Ştiu, se invocă folosirea aparatului de stat plus alte fraude şi acuzaţiile pot fi reale, dar diferenţa ar trebui să fie atât de mare în favoarea USL încât cele câteva procente câştigate prin “fraudă” n-ar trebui să conteze...

- Florin Tătaru a câştigat, dar meritul său nu trebuie exagerat. El este şi rămâne un personaj penibil, aşa cum a fost şi aseară, la Realitatea TV, când a intrat în direct (video şi audio) să-şi spună părerea şi când toţi invitaţii din studio (împreună cu Tudor Octavian, care îmi place enorm!) au rămas şocaţi de stupiditatea replicilor pe care le dădea Tătaru. De altfel, Tudor Octavian a şi remarcat: “are noroc dl Tătaru, pentru că dacă intra pe TV dimineaţa nu-l mai vota nimeni după cum vorbeşte!”... Tătaru este doar un tip care a încercat (şi a reuşit) să profite de trendul ascendent al USL pentru a se fofila în Parlament.

- Mariana Pop (PDL) a pierdut, dar eu cred că trebuie spus altfel: Mircea Man a pierdut, nu ea! De altfel, în Maramureş, nimeni nu mai are loc de Mircea Man să piardă alegerile pentru că le pierde el pe toate! Cred că Mircea Man este recordmenul alegerilor pierdute! Ca să înţelegeţi... Fiind doar alegeri parţiale, guvernul a acordat sprijin total liderilor PDL din teritoriu pentru câştigarea alegerilor. Fapt care nu va putea fi repetat la anul, când vor avea loc alegeri în toată ţara, iar guvernul va trebui să aleagă zonele în care să se implice preferenţial. Aşadar, şi Maramureşul şi Neamţul aveau TOT ceea ce e necesar ca să câştige. Le mai trebuiau doar oameni competenţi să gestioneze fondurile imense puse la dispoziţie. În Neamţ, Gheorghe Ştefan e un maestru al pieţei negre politice! A demonstrat asta obţinând un scor mare pentru candidatul său, peste 55%. La Maramu însă, Mircea Man e acelaşi incompetent din deceniile trecute! A băgat săracu tot asfaltări şi gargară ca pe vremuri şi rezultatul se vede! Norma, ar trebui să fie demis imediat de la conducerea partidului pentru că şi-a demonstrat incompetenţa. Başca faptul că s-a angajat în faţa lui Emil Boc că va câştiga postul de deputat!
- Mircea Dolha a obţinut în jur de 20%. Cred că Mircea Dolha a fost cel care a capacitat votul oamenilor independenţi, sătui de minciunile USL şi PDL, a celor care au fost la votare din conştiinţă civică, nu duşi cu arcanul... Chiar dacă a pierdut, cred că de fapt Dolha a câştigat! Aş vrea să văd un lider de la PDL sau USL care să candideze singur (fără sprijinul partidului sau alianţei) şi să obţină 20%!!! Uitaţi, Dolha poate fi un alt exemplu al incompetenţei lui... Mircea Man! După ce Dolha obţinuse la localele de acum câteva luni 25% asta ar fi trebuit să fie pentru Man o ocazie pe care să nu o piardă. Dacă l-ar fi atras pe Dolha în PDL ar fi câştigat aceste alegeri. Dar ce să-i faci, zi Mircea Man şi apoi trage apa... Dolha rămâne un om politic puternic în Maramureş, poate chiar cel mai puternic în lupte unu-la-unu...
- Despre Horsz... mă abţin. Are rost să spun ceva? Precis iredentiştii ăia unguri şi evrei i-au furat voturile!!! Să-l lăsăm în pace...

Cam atât deocamdată. Vor urma multe comentarii despre aceste rezultate. Voi mai scrie şi eu despre ele... Acum mai fac doar o precizare: Rezultatul demonstrează că sondajul prezentat de Tătaru în ultimele zile de campanie a fost fals! Şi demonstrează că am avut dreptate atunci când i-am acuzat de fals! Nu există sondaj realizat de un institut adevărat care să aibă o marjă de eroare atât de mare ca şi procentele diferenţă între rezltatele adevărate şi cele vehiculate în sondaj.... Dar acum, în mod sigur, asta nu mai interesează pe nimeni. Importantă e doar victoria, victoria LOR! Dar nu-i nimic, e şi anul viitor un “meci”, nu-i aşa? Mai vedem... Pe curând!

Cornel SABOU

14 comentarii:

Anonim spunea...

Pana la urma daca USL,cu un candidat atat de penibil ca acest Tataru a reusit sa-i bata pe pedelisti,care au trimis in lupta pe cel mai bun om al lor si cu toate fraudele pecare le-au facut inseamna ca uniunea e destul de populara acolo in Maramures.
Cat despre domnul Man,eu cred ca acesta este intruchiparea looser-ului perfect.La alegerile partiale pentru primarie,din 8 mai el a reusit performanta sa-i scape din mana pe Chereches si Dolha,cei mai redutabili politicieni din judet la ora actuala.In schimb a mers pe varianta unui necunoscut,B.Patrascu si a scos 13% fiind pe locul 3.Apoi,la alegerile din Colegiul 2 el a reusit iar sa-l scape din mana pe Dolha si cu toate ca a avut un candidat foarte bun in persoana doamnei M.Pop tot a reusit sa piarda.Si nu oricum,ci sa piarda in fata unei persoane de tot rasul,care nici macar nu stie sa lege 2 fraze fara sa se poticneasca.Vazand aceste lucruri eu cred ca Man nu mai are nicio sansa sa se mentina dupa localele din 2012 in fruntea CJ Maramures.

Anonim spunea...

42 % ar fi obtzinut pnl daca s-ar fi prezenat singur in alegeri.care crezi tu ,cornele , ca e procentul fiecaruia? 30%pnl si 12%psd sau invers?ce sarbatoreste tataru? distrugerea pnl.de 20 de ani psd incearca sa distruga pnl-ul local, creat de anghel,din exterior si acum a reusit din interior.usl-asiilor cu 42%, si asta intr-un oras liberal nu mai vorbim de neamtz,va asteapta cel putzin 4 ani de opozitzie.

Cornel Sabou - 0755899181 spunea...

Anonim 1, in Maramures au votat sub 30% din pop cu drept de vot. Dina astia 30%, o bucata de 6% s-a dus cu Dolha, ca singura solutie in afara de mafia PSD+PNL+PDL. Restul, stimate domn, nu sunt voturi de simpatie ci echipe de sprijin, mercenari, oameni platiti (plus, desigur, cativa idealisti care votează din convingere, dar ei sunt foarte puţini). Pe fondul indiferentei generale, se afirmă mercenarii partidelor! Asta nu mi se pare a fi popularitate.... Sigur, daca prezenţa la vot era de 60-70% si Tataru obtinea acelaşi procent se putea vorbi de o anumita popularitate. La 22 mii de votanti să iei 9 mii nu mi se pare foarte "popular"! Voturile lui Tătaru reprezintă cam 11-12% din numărul total de votanţi. Cam ca şi Kake la localele de acum câteva luni...

Cornel Sabou - 0755899181 spunea...

anonim 2, PNL s-a compromis iremediabil, zic eu... Pofta oarbă de putere le-a luat minţile şefilor liberali. DA, cred şi eu că PNL putea lua deputatul dacă mergea singur pe Baia Mare! Aşa, l-a tras şi promovat pe Tătaru, care e un zero virgulă cinci de la PSD! Să-ţi spun ceva... Nu ştiu de ce, dar am impresia că după ce or lua puterea în alegerile de anul viitor, PSD se va debarasa de PNL! Să semnezi o alianţă cu PSD e doar o altă formă de a-ţi scrie testamentul!

Anonim spunea...

In lupte politice 1 la 1 eu cred ca nu-i cel mai tare Dolha,ci Chereches,alias Kake (cum va place sa-i spuneti).Sa nu uitam ca Chereches a castigat in 2008 in Colegiul 2,colegiu ce nu contine absolut nicio primarie pesedista.Apoi
cand se preconiza lupta pentru fotoliul de primar al Baii Mari toate sondajele il dadeau pe Chereches (care atunci vroia sa candideze ca independent) cu mult in fata lui Dolha.
La ora actuala,vrem-nu vrem trebuie sa recunoastem ca cel mai tare om politic din Maramures este Chereches.

Cornel Sabou - 0755899181 spunea...

corecta concluzia, pana la un punct. daca vorbim doar de rezultatele seci, reci, fara sa luam in calcul elementele, detaliile care au facilitat "victoria", atunci asa este cum spui tu. dar....
Daca mergem mai departe, daca intram in acele detalii.... Kake e slab! Rezultatul de 51% de la locale e sub asteptari avand in vedere sustinerea. L-au sprijinit trei partide (PNL, PSD, UDMR) plus faptul ca a avut de unde cheltui un milion de euro in campanie. Dolha, fara nimic din toate astea, a luat jumate cat el... In conditii egale de sustinere politica si financiara, Dolha ii trece in anexa pe Kake si altii ca el... asta spuneam eu de fapt...

Anonim spunea...

Intr-adevar,numai ca uitati niste detalii.Cu toate ca Chereches a fost sprijinit la primarie de 3 partide acest sprijin a fost mai mult unul pe hartie si am sa va explic de ce:
1.Cu toate ca UDMR anuntase ca-l sprijina pe Chereches,cei de etnie maghiara nu prea au iesit la vot.Ungurii nu ies la vot atunci cand nu candideaza un om de-al lor la primarie si nici acum nu s-a facut exceptie.
2.Majoritatea votantilor PSD nu l-au sustinut pe Chereches,ci pe Dolha.Chereches nu mai avea trecere in randul partidului din momentul in care l-a parasit (februarie 2010).Nici conducerea locala a partidului nu l-a sprijinit deloc in campanie.
3.Nici conducerea locala a PNL nu a agreat candidatura lui Chereches. Nu trebuie uitat episodul din vara lui 2010 cand Chereches a fost dat afara cu scandal din PNL Maramures iar impunerea lui drept candidat la primarie de catre Crin i-a nemultumit profund pe liderii maramureseni ai PNL.
Ori cu toata aceasta sabotare, Chereches tot a castigat din primul tur primaria.Eu zic ca asta spune multe despre talentul sau ca om politic.

Cornel Sabou - 0755899181 spunea...

Argumentele cum ca partidele nu l-au sustinut nu prea stau in picioare. Priviti aceste alegeri, pt deputat. Chereches a sprijinit-o pe Mariana Pop si la ce i-a folosit? Cu tot "talentul" sau, a castigat USL-ul. Deci? E clar, fara sprijinul USL nu castiga nimic, nu intra nici in turul II la locale.
Kake e doar un copil... Va sta in politica doar atata timp cat durează banii tatalui... Acum, toată lumea îl prosteşte de bani! Peste cativa ani, Kake nu va mai exista. Va fi un biet smecheras de duzină sau poate valutist...

Anonim spunea...

De fapt Kake a fost mai degraba neutru in aceste alegeri de pe 21 august.Daca ar fi fost sa o sustina pe Mariana Pop atunci ar fi aparut in afisele ei electorale si ar fi aparut la mitingurile PDL-ului.Ori el n-a facut asa ceva.Si nu si-a folosit in niciun fel influenta pe care o are ca primar,institutiile care sunt in subordinea sa pentru a favoriza candidatul pedeleului.
Iar daca nu era atat de popular cum va explicati faptul ca USL l-a rugat pe el sa candideze din partea lor la primarie? Ca doar aveau si ei oameni capabili sa-i trimita sa se lupte pentru primarie.

Anonim spunea...

cornele, azi e ziua lu anghel sa-i spunem si noi la multi ani.cica ia invitat pe tataru si kake la o sampanie.eu cred ca daca era ziua lu kake, tataru nu ar fi fost invitat.

Cornel Sabou - 0755899181 spunea...

ziua lu' anghel? mda, dar eu am un principiu... daca el nu mi-a spus "la multi ani" de ziua mea, eu de ce sa-i spun? doar asa, ca sa ma bag in seama cu el? nu, merci... a, inca ceva... sti cumva cine isi mai sarbatoreste ziua de nastere azi? asa, ca fapt divers... FIUL MEU DARIUS! Implineste 13 ani! Intre ziua fiului meu si a lui Anghel, ce crezi ca aleg???

Cornel Sabou - 0755899181 spunea...

de acord, Kake nu a sprijinit-o VIZIBIL pe Mariana Pop pt ca se temea sa nu fie exclus din USL, dar a sprijinit-o clar in alte forme. A si dat cateva declaratii in acest sens, iar eu chiar am preluat vreo doua. N-are rost sa ne contrazicem pe lucruri evidente! In rest, fiecare e liber sa-l placa sau nu pe actualul primar... Din pct meu de vedere nu e un om care sa merite functia pe care o detine... Sa dea Dumnezeu sa ma contrazica prin fapte! N-o sa-mi para rau...

Anonim spunea...

la multi ani darius! cum trece timpu cornele.

Cornel Sabou - 0755899181 spunea...

da, multumesc mult pentru urările adresate fiului meu! În legătură cu timpul, am o vorbă (întrebare cu caracter retoric) ce-mi place foarte mult... trece timpul sau trecem noi prin timp? :) Numai bine...