luni, 13 august 2018

Explicarea diversiunii: protestele violente sunt intotdeauna provocari din sistemul puterii

Sunt deja trei zile de manifestatii de mare amploare in fata Guvernului, in Piata Victoriei din Bucuresti. Sute de mii de oameni au fost prezenti aratandu-si nemultumirea fata de actuala clasa politica, fata de guvernarea PSD. Vineri, 10 august, in prima seara, Puterea a reactionat cu violenta impotriva protestatarilor provocand sute de raniti in randul acestora. Lucrurile astea sunt deja stiute. Eu vreau sa va spun altceva acum...

Exista niste "reguli" nescrise de functionare a... vietii! Astfel, atunci cand vorbim de o nemultumire masiva a populatiei unei tari fata de un act de guvernare, aceasta nemultumire se va manifesta INTOTDEAUNA in mod pasnic pentru ca reflexul general, valabil pentru toata lumea, este acela de a iesi in strada si de a striga niste revendicari in gura mare. Niciodata o multime nu se va aduna spontan pentru a comite un act de violenta. Actele de violenta (atacarea unor sedii, lupte cu autoritatile) apar dupa realizarea unui plan, pregatirea unor oameni capabili sa duca o asemenea lupta si apoi angajarea lor in lupte. Asta presupune un Centru coordonator si in acest caz nu mai vorbim de o multime, parte a unei populatii nemultumite, ci de un grup care are interesul (justificat sau nu) de a rasturna o putere politica. 
Asadar, niciodata nu veti vedea asemenea manifestatii publice autentice care sa aiba ca scop comiterea vreunui act de violenta pentru ca NATURA omului este in asa fel construita incat acesta cauta linistea, stabilitatea si confortul, inclusiv in cadrul unui protest! Cand veti vedea, totusi, acte de violenta comise de o multime adunata pentru a protesta sa stiti de la bun inceput ca vorbim de structuri organizate de putere, infiltrate in masele de oameni si care au un scop foarte concret si imediat prin recurgerea la violenta.

Acum, nu vreau sa ma intelegeti gresit. Pentru ca stiu ca asa functioneaza VIATA pot intelege de ce unele structuri PROVOACA acte de violenta pentru a ajunge la un scop. De exemplu, Revolutia din decembrie 1989. Daca nu ar fi existat o provocare realizata de o anumita structura a Armatei la mitingul lui Ceausescu din 21 decembrie, atunci multimea n-ar fi reactionat cu atata vehementa impotriva lui si poate acesta n-ar fi fost rasturnat de la putere! In unele cazuri, asadar, provocarea de acte de violenta din partea structurilor specializate in asa ceva nu este chiar de condamnat, in conditiile in care stim deja cum "functioneaza" o multime de protestatari si anume in mod pasnic, motiv pentru care stim si ca prin asemenea protest pasnic nu va fi niciodata rasturnat de la putere un conducator. Ramane Istoriei dreptul de a judeca evenimentele si de a decide daca o anumita provocare, o anumita LUPTA, anumite VIOLENTE au sau nu legitimitate!

Revenind la protestul actual din Bucuresti. Vineri au fost violente la scara mare in Bucuresti. Plecand in analiza noastra de la ceea ce spuneam anterior, intelegeti acum ca acele violente au fost provocate. Ce ramane de clarificat cu adevarat este care a fost scopul exact al acelor provocari. Ori a existat (din partea unei structuri militare fantoma) o intentie de rasturnare prin forta a Guvernului Dragnea si aceasta a incercat sa provoace acte de violenta pe ideea ca jandarmii vor reactiona dur si multimea va lupta ca la Revolutia din 89 atacand ulterior sediul Guvernului si realizand astfel rasturnarea de la Putere a PSD, ori au fost provocari organizate chiar de structuri care sustin Guvernul pentru a avea motiv sa disperseze multimea si sa anuleze protestul. La aceasta ora, ambele variante au oarecare temei pentru a fi valabile. Pe de o parte, stim deja ca in zilele premergatoare protestului, jandarmeria se pregatea sa combata o... "lovitura de stat"! Adica, ori vorbim aici de informatii concrete pe care Guvernul le avea despre ceea ce pregateau anumite structuri pentru ziua de vineri, ori vorbim despre o incompetenta crasa, despre o frica paranoica a lui Dragnea ca va fi dat jos si pregatirea in consecinta a unei reactii dure din partea Jandarmeriei. Probabil nu vom sti cu siguranta niciodata ce s-a intamplat vineri cu adevarat si ramane sa ne construim fiecare certitudinea sa, cu argumentele subiective pe care le avem la indemana. 

Marturisesc ca, personal, nu ma deranjeaza ideea rasturnarii de la putere a PSD, nici chiar prin forta sau diversiune. Acest partid este dovedit ca fiind un grup interlop de putere care a confiscat institutiile din Romania si care guverneaza strict in scopul de a stoarce si ultima ramasita de energie din poporul asta amarat. Si nu e propaganda ce spun eu aici. Este o putere criminala si ar trebui sa sufere in fata Natiunii o condamnare mai mult decat morala sau penala. Ar merita chiar si o rasturnare prin forta! Asa cum a meritat-o si Ceausescu, indiferent cat rau s-a produs tarii dupa aceea. Pentru ca NIMIC nu poate fi comparat cu raul pe care l-au facut acestei tari comunistii timp de 45 de ani!

Si acum, in incheiere o concluzie care se impune. Voi analiza ambele variante expuse mai sus ca posibile explicatii pentru violentele de vineri. 
DACA a existat un complot undeva, facut de oricine, pentru a rasturna de la putere PSD prin provocarea de violente la mitingul de vineri le spun acestor oameni verde-n fata ca sunt niste incompetenti! Dovada: rezultatul! Ati reusit? NU! Deci? Sunteti prosti gramada! In asemenea situatii, in asemenea momente si cu astfel de "instrumente" nu ai voie sa gresesti! Nu ai voie sa te joci! Nu sti, nu poti, du-te si fa alta meserie, vinde covrigi, sapa etc, las-o balta cu "informatiile" si munca de diversiune. Cu incompetenta asta poti provoca naibii un razboi si sa nenorocesti o Natiune intreaga. Stai pe curu' tau si lasa poporul asta asa cum e. Va scapa el de PSD prin alegeri daca altfel nu se poate si daca nu are in "spate" o sustinere inteligenta si competenta!
DACA violentele au fost provocate de Dragnea si ai lui doar pentru a neutraliza un protest pasnic atunci lucrurile sunt foarte grave! FOARTE GRAVE! Inseamna ca avem la putere un om bolnav pe bune, cu afectiuni psihice puternice, care ar trebui acum sa fie sub tratament medicamentos nu intr-o functie de guvernare! Daca asta este explicatia reala pentru protestele de vineri atunci TOATE institutiile de forta ale statului Roman ar trebui sa-si activeze de urgenta un PLAN de rasturnare de la putere a acestui bolnav psihic. Nu poti, nu ai voie sa nenorocesti sute de mii de oameni doar pentru ca ai tu o teama in suflet si nu-ti place cum suna "Muie PSD"! Ii rog asadar pe profesionistii din sistem sa gaseasca ceva, orice, care sa duca in final la salvarea tarii de acest nebun! Pentru ca, daca nu faceti asta, oameni buni, vom ajunge in fata unei premiere istorice, fara precedent in trecut, cand societatea civila sa va organiza pe bune in stil militar pentru a lupta cu VOI! Cu voi cei incompetenti si incapabili sa faceti ceva! Sa nu ziceti ca nu v-am spus! 
Hai, numai bine... pe curand!

Cornel SABOU

Niciun comentariu: