luni, 18 februarie 2008

COMUNICAT DE PRESA

Biroul de Presă al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Maramureş a informat presa locală maramureşeană în legătură cu arestarea mea şi încarcerarea în Penitenciarul Baia Mare pentru executarea unei condamnări de 2 ani şi 10 luni închisoare pentru comiterea infracţiunii de înşelăciune. Faţă de acest comunicat al Poliţiei doresc să fac unele precizări:
- Dosarul la care se face referire nu conţine decât sferturi sau jumătăţi de adevăruri însăilate cu rea credinţă de către organele de anchetă pentru a-l condamna şi încarcera pe incomodul jurnalist Cornel Sabou în acest an electoral. Mă simt astfel tentat să acţionez din nou statul român la CEDO, deşi iată nici chiar celebra instanţă europeană nu poate opri seria de abuzuri declanşate de ani buni de instanţele româneşti împotriva mea.
- Detalii despre "înşelăciunile" comise de mine pot fi citite de toţi cei interesaţi pe blogul meu unde am publicat, încă de anul trecut, mai multe articole pe această temă.
- Sintetizând, am să vă spun acum că în urma unor relaţii de afaceri pe care le-am avut în 2003, am fost înşelat de mai multe persoane care au produs astfel firmei mele o pagubă în valoare de câteva sute de milioane lei vechi. Apelând la ajutorul Poliţiei, m-am trezit că în loc de victimă a unei înşelăciuni sunt considerat ca fiind eu "băiatul cel rău". Ulterior, am fost condamnat la 2 ani şi 10 luni închisoare, iar cei care mi-au produs paguba au fost "angajaţi" martori împotriva mea. Cine sunt aceşti oameni? Unul dintre ei este un celebru bişniţar, ţepar şi escroc, cu numeroase condamnări penale, pe numele său Zoli K., altul este Ştefan B. (recidivist notoriu, cu zeci de ani de închisoare executaţi în penitenciarele româneşti) şi, în fine un al treilea, tot Ştefan B., fost şef de localuri până în 1989 şi colaborator/informator al organelor de Miliţie şi Securitate. Pe baza declaraţiilor date în faţa organelor de cercetare penală şi în faţa instanţei de aceşti trei cetăţeni oneşti ai comunităţii maramureşene, jurnalistul Cornel Sabou (care timp de 12 ani şi-a dedicat viaţa şi profesiunea apărării intereselor celor mulţi şi amărâţi) a fost condamnat la închisoare!
- În acest timp, un primar din Maramureş, prins în flagrant în timp ce lua mită a fost condamnat doar la închisoare cu suspendare. Sesizarea Parchetului în legătură cu activităţile de corupţie ale acestui primar (Mircea Mic) a fost făcută tot de jurnalistul Cornel Sabou.
- Dacă veţi urmări cu atenţie procesele mai importante care au loc la instanţele maramureşene veţi observa că toţi politicienii implicaţi în astfel de procese cer strămutarea dosarelor lor în alte instanţe din ţară. Incredibil mi se pare faptul că, până şi marele DNA a cerut strămutarea din Maramureş a dosarului în care primarul Cristian Anghel este judecat pentru acte de corupţie. Întrebare: de ce toţi aceşti politicieni, de ce însuşi Departamentul Naţional Anticorupţie nu au încredere în corectitudinea magistraţilor maramureşeni???
- În acest timp (de-a lungul anilor) subsemnatul am fost judecat de instanţele maramureşene în zeci de dosare (majoritatea în cazuri de calomnie). NICIODATĂ nu am cerut strămutarea vreunui dosar în alt judeţ din ţară! Chiar dacă criticam deseori justiţia noastră locală, chiar dacă am avut procese împotriva unor judecători sau avocaţi maramureşeni am decis ÎNTOTDEAUNA că e mai bine să rămân la judecata concetăţenilor mei magistraţi! AM AVUT MEREU ÎNCREDERE în corectitudinea instanţelor maramureşene şi acest sentiment m-a ajutat să caştig TOATE procesele de calomni în care am fost implicat. Mulţumesc pe această cale tuturor judecătorilor care de-a lungul anilor m-au judecat în diferite procese şi rezistând presiunilor de orice fel au dat sentinţe corecte!
Cât despre excepţiile care confirmă regula, DA, iată că am parte şi de acestea! Una-două condamnări abuzive contra mea, în procese trucate, fabricate, chiar dacă aduc cu ele condamări la ani grei de închisoare nu mă vor face să-mi schimb părerea bună formată despre magistraţii maramureşeni!
Sunt pregătit să-mi port crucea... Iar dacă Dumnezeu nu-mi va da destulă putere pentru a duce până la capăt această pedeapsă nedreaptă mă voi retrage dintre semenii mei cu conştiinţa curată, cu satisfacţia unui ideal parţial împlinit şi cu "bucuria" de a lăsa în urma mea trei copii minunaţi!
Izolat de societate,
Pentru liniştea dumneavoastră,
Cornel Sabou, jurnalist încarcerat în Penitenciarul Baia Mare

4 comentarii:

Anonim spunea...

STIMATE DOMN, ESTE TRIST :
- CA ATI AJUNS ACOLO UNDE SUNTETI
- CA NU MAI INTERESATI PE NIMENI - DOVADA CA NU COMENTEAZA NIMENI
- CA VA "MARTIRIZATI DEGEABA" CAND DE FAPT JUCATI O PIESA DE PROST GUST

NU ATI FOST INVINS DE SISTEM CI DE DVS .INSUSI CARE PLATITI PTR. GRESELILE FACUTE!

Anonim spunea...

Draga ,,anonimule'', cred ca sunteti una dintre persoanele care au fost ,,deranjate'' de domnul Cornel S.Daca sunteti vre-un politician corupt, sau vre-un politist sponsorizat de valutisti, atunci va inteleg, daca nu, cea ce faceti este rautate gratuita. De ce va pierdeti timpul?

Anonim spunea...

Imi pare foarte rau sa citesc acest "comunicat de presa"! Parerea mea este ca SISTEMUL l-a invins pe dl. Sabou si nu altcineva sau altceva. Sunt sigur ca pe acest blog s-au aflat adevaruri crunte, care pe unii i-a deranjat nu mult, ci foarte, foarte mult. Aceasta "farsa" ma face sa ma gandesc nolens volens la Dan Parcalab, care a avut o asemanatoare "soarta".

Domnule Sabou, iti doresc din toata inima sa iesi cat de curand din carcera in care te afli la ora actuala. Din pacate nu te pot ajuta cu chiar nimic, dar iti voi tine pumnii! Iar in momentul in care vei accesa din nou internetul (sper cat de curand!), iti indic (si nu doar tie) sa vizionezi filmul "Zeitgeist" ( http://www.zeitgeistmovie.com ) sau "Freedom to fascism" a lui Aaron Jones, sa cauti informatii despre "new world order", etc, etc. Poate in final ti se vor deschide si tie ochii si-ti vei da seama ca sistemul nu poate fi biruit de cativa rebeli (neorganizati).

Voi reveni, sper s-aud/citesc din nou de bine, iti tin pumnii!

Alexandru

escu spunea...

Oschimbare de mediu n-o sa faca decat sa va agraveze psihoya pe care o aveti si dupa ce osa iesiti de la "parnaie" o sa mergeti direct la balamuc!