luni, 16 martie 2020

Adevarul despre pandemia de coronavirus (episodul 2)

Expertii au demonstrat ca primii chinezi infectati oficial cu covid-19 nu au nici o legatura cu Piata din Wuhan

In primul episod dedicat aflarii adevarului despre pandemia de coronavirus am aratat cum epidemiologii chinezi, japonezi si taiwanezi, studiind genomul virusul covid-19 si coroborand toate datele existente despre acesta au concluzionat ca singura sursa originala a acestei pandemii nu poate fi decat Statele Unite ale Americii!
In toate statele din lume infectate cu covid-19 s-au descoperit cinci tulpine diferite ale acestui virus. Singura tara pe teritoriul careia s-au inregistrat imbolnaviri cu toate cele cinci tulpine este SUA. In China s-a manifestat o singura tulpina principala, iar aceasta nu se regaseste si in alte state infectate, fapt care demonstreaza fara dubiu ca pandemia nu a pornit din China ci a fost adusa acolo. Tulpina manifestata in China este doar o “ramura” a virusului care nu putea exista de la sine fara sa provina dintr-un “copac” original. Acest “copac”, originea tuturor celorlalte tulpini, se regaseste doar in SUA!


Expertii asiatici cred ca pandemia a izbucnit mult mai devreme decat se declara oficial si ca este in stransa legatura cu inchiderea Laboratorului de experimente biologice apartinand de Armata SUA din Fort Derick de catre CDC (Institutul de Boli Infectioase al SUA) in urma constatarii faptului ca instalatiile laboratorului sunt nesigure putand permite scaparea accidentala a virusilor testati acolo.
In lunile premergatoare izbucnirii focarului de infectie de la Wuhan, in SUA s-au inregistrat mii de decese cu simptome cunoscute azi ca apartinand coronaviruslui, dar oficialii americani le-au inregistrat ca fiind decese rezultate din alte cauze, cum ar fi gripa sezoniera, fibroza pulmonara sau pneumonie cauzata de tigarile electronice, expertii asiatici concluzionand ca pandemia este mult mai raspandita pe teritoriul american decat se estimeaza prin datele oficiale.
De asemenea, este amintit si episodul din septembrie 2019 cand mai multi japonezi s-au infectat cu coronavirus dupa o deplasare in Haway, acestia fiind testati si dovediti de medicii japonezi si taiwanezi, fapt care arata ca pandemia a izbucnit cu mult timp inainte de Wuhan.
Ulterior, chinezii au anuntat faptul ca ii suspecteaza pe sportivii americani prezenti la Jocurile Olimpice ale Sportivilor Militari tinute la Wuhan in octombrie 2019 ca ar fi infectat masiv oamenii din Piata de Alimente si astfel a debutat focarul cunoscut oficial (in mod eronat) ca ar fi declansat gripa necunoscuta. Ei sustin ca “cinci straini” participanti la Jocuri au fost internati in Spitalul din Wuhan cu simptome specifice coronavirusului, consemnate atunci ca fiind “o infectie necunoscuta”.

Linkul de mai jos, din presa chineza, dezvolta mai amplu aceasta problema si prezinta date cu privire la infectiile sportivilor “straini” de la Jocurile din Wuhan si in legatura cu inchiderea Fortului Derick


Chinezii sunt deja absolut convinsi ca virusul a fost adus in tara lor de americani. “Ramura” virusului care se manifesta in China nu putea exista fara sa se desprinda din “trunchiul” initial, acest trunchi fiind depistat prin cercetari in bolnavii americani.

Odata ce chinezii si-au facut publice aceste date au inceput dezbaterile cu privire la caracterul accidental sau intentionat al infectarilor facute de americani in Wuhan. Deocamdata, nu s-a ajuns la o concluzie certa, asa ca se accepta ca varianta provizorie ideea ca infectarea s-a produs ca urmare a unei intamplari nedorite, sportivii americani venind in Wuhan deja infectati de coronavirus de la scurgerile de agenti patogeni din laboratorul Fort Derick si in urma contactelor pe care acestia le-au avut in oras, virusul s-a transmis ulterior multimii de comercianti din Piata de Alimente. Asta ar fi si singura explicatie plauzabila pentru faptul ca in China inca nu a fost gasit "pacientul ZERO", adica primul om infectat cu coronavirus pe cale "naturala". 


Lovitura de gratie pentru SUA o da chiar un expert american! Daniel Lucey este expert in boli infectioase la Universitatea Georgetown din Washington. Intr-un articol pe care l-a publicat in Revista "Science", Lucey spune ca in realitate primul pacient cu covid-19 a fost inregistrat oficial in noiembrie 2019 si asta nu s-a intamplat in Wuhan! Abia ulteior a aparut raspandirea mare din Piata de Alimente a orasului. In mod cert, concluzioneaza expertul, Piata din Wuhan nu poate fi originea raspandirii ulterioare a virusului ucigas!


"In legatura cu virusul care a infectat deja o mare parte a lumii, toate privirile se indreapta catre Piata din Wuhan ca focar originar al infectiei. O descriere detaliata a primelor cazuri clinice a aparut pe siteul The Lancet si acestea contesta teza oficiala"


Lucrarea publicata mai sus a fost elaborata de mai multi oameni de stiinta chinezi si se refera la primii 41 de pacienti internati cu noile simptome care au fost atribuite de atunci virusului covid-19. 
Astfel, in primul caz, pacientul s-a imbolnavit la data de 1 decembrie 2019 si nu a avut nici o legatura cu Piata de Alimente din Wuhan. Autorii spun ca "nu au fost gasite legaturi epidemiologice intre primul pacient si cazurile ulterioare". De asemenea, datele colectate de acestia arata ca 13 din primii 41 de pacienti nu au avut nici o legatura cu Piata de Alimente din Wuhan. "13 este un numar mare cand vorbim despre primii infectati si cand incercam sa aflam de unde s-a raspandit boala" afirma Daniel Lucey. 
De altfel, chiar si primele rapoarte emise de autoritatile chineze si de Organizatia Mondiala a Sanatatii spun ca primul pacient a fost inregistrat in 8 decembrie 2019 si ca "cele mai multe cazuri" (deci nu toate!) au legatura cu Piata din Wuhan!

In continuare, Lucey afirma ca daca aceste date se accepta ca fiind corecte, atunci primele infectii umane trebuie sa fii avut loc in luna noiembrie a anului 2019 (sau chiar mai devreme!) pentru ca exista un timp de incubatie si o perioada inca neclara de la infectare pana la aparitia simptomelor si apoi internare. Daca asa stau lucrurile, virusul se putea deja raspandi in mod silentios in mai multe zone din China inainte sa izbucneasca focarul din Wuhan! "Inainte a a iesi din Piata, virusul A INTRAT in Piata" afirma Lucey!


 In linkul de mai sus, expertul american explica intr-un mod extrem de simplu si pe intelesul oricui cateva lucruri de baza de la care trebuie sa plecam daca vrem sa intelegem cum a aparut prima oara aceasta infectie cu noul coronavirus. Astfel...
- din primele 41 de cazuri oficiale inregistrate in China, 13 nu au nici o legatura cu Piata de Alimente din Wuhan. 
- Primul pacient a fost luat in evidente in 1 decembrie 2019 (nu 8 decembrie!) si nu avea legatura cu Piata
- Nu exista explicatii oficiale pentru modul in care s-au infectat acesti 13 bolnavi din primul val de internari
- Infectarile trebuie sa fii avut loc in luna noiembrie 2019 pentru a se ajunge la internare in 1 decembrie!
- Nu se stie cu exactitate perioada de incubatie a noului virus! Termenul de 14 zile este estimat de autoritati pe baza vechilor virusi  (SARS care are intre 1 si 10 zile si MERS care are o perioada intre 2 si 14 zile)
- Este foarte posibil ca pandemia sa fii inceput in lunile premergatoare focarului de la Piata din Wuhan, iar pacientii sa fii fost inregistrati in spitale (in mod eronat!) cu pneumonie. Autoritatile s-au alertat doar dupa ce au inceput sa apara un numar foarte mare de infectati din cauza raspandirii in Piata din Wuhan care este foarte aglomerata, dar asta nu inseamna ca infectia a inceput acolo
 - Oricum, existenta celor 13 primi pacienti care nu aveau nici o legatura cu Piata din Wuhan demonstreaza clar ca pandemia a debutat in alte locuri si mult mai devreme decat se afirma oficial



 Kristian Andersen este biolog la "Scripps Research Institute" si dupa ce a analizat cu atentie structura virusului covid-19 a publicat un amplu material documantar pe un site de virusologie (vezi linkul de mai sus). El este convins ca virusul a fost adus din alta parte in Piata de Alimente din Wuhan! 

Daniel Lucey mai remarca un lucru interesant si anume faptul ca si despre virusul MERS s-a afirmat initial ca provinde de la un pacient din Arabia Saudita, in iunie 2012. (vezi linkul de mai jos)


Studiile ulterioare, insa, amanuntit facute si de mai multi experti, au demonstrat ca adevaratul focar a debutat mult mai devreme si a fost localizat la un spital din Iordania unde mai multe decese au fost ulterior confirmate ca s-ar fi inregistrat din cauza virusului MERS!
Lucey crede ca si in prezent mass-media occidentala ar trebui sa fie mai prudenta cu elaborarea teoriilor explicative ale virusului covid-19 deoarece toate celelalte explicatii publicate la timpul lor despre virusii MERS, SARS, ZIKA si altele s-au dovedit ulterior a fi false!

Asadar, expertii au reusit sa dovedeasca pana in prezent faptul ca acest coronavirus, covid-19, nu-si are originea in Piata Wuhan din China, ba mai mult ca a fost adus de undeva in China! Reamintesc ca virusul care se manifesta foarte puternic in Italia si in Iran a fost studiat in laborator si s-a dovedit ca este complet diferit fata de cel care actioneaza in China

Astfel, pana in prezent se acrediteaza ideea ca originea adevarata a virusului nu poate fi decat in SUA, deoarece doar acest stat detine "trunchiul de copac" al tuturor celorlalte soiuri gasite in lume! Prin urmare, Laboratorul de Biologie Militara de la Fort Derick, inchis anul trecut de CDC tocmai pentru ca era suspectat de scurgeri de agenti patogeni, poate fi sursa primara de infectie si apoi de raspandire a coronaviruslui covid-19 in intreaga Lume!

va urma

Cornel SABOU

cititi si primul episod din aceasta serie de dezvaluiri:

http://cornelsabou.blogspot.com/2020/03/adevarul-despre-pandemia-de-coronavirus.html

2 comentarii:

Eugen spunea...

Bine documentat cu surse, dar FB va pune un ziarist american sa scrie ca este fake news. Asa am patit eu dupa ce ieri am postat un articol din Global research care afirma acelas lucru. https://www.globalresearch.ca/china-coronavirus-shocking-update/5705196?fbclid=IwAR2Ct8AvuyzFRST_4QEl-Ohdk6dKQVch3IIs3B0nbLaowqnwAR7AAOEfecg

Cornel Sabou spunea...

Si eu preiau din Global Research. N-au decat sa combata cat vor si cum vor, oamenii destepti oricum vor intelege! Asta e important! Adevarul ca sircule, sa fie spus de cat mai multi si aflat!