marți, 15 noiembrie 2011

Diversiunea Geoană

Asistăm aparent neputincioşi la un “nou” spectacol politic naţional. Cică este un scandal în PSD care se va lăsa cu excluderea lui Mircea Geoană, preşedintele Senatului. Toată “afacerea” asta pute de la o poştă! Eu cred că partidele astea au aceiaşi consilieri (“experţi”) pe probleme de manipulare publică de 20 de ani încoace! Asistăm la acelaşi gen de diversiune precum au mai fost câteva în trecut. Desprinderea aripii Meleşcanu, plânsul lui Băsescu şi înlocuirea bolnavului liberal de la candidatura pentru prezidenţiale etc. Mi-e şi silă şi lehamite să mai scriu despre aşa ceva! Dar n-am ce face pentru că actorii scenei politice continuă fără ruşine să joace aceiaşi piesă mizerabilă...

PSD şi PNL s-au unit în alianţa asta împotriva firii (USL) ca să ia puterea în România, ca alternativă la PDL. Ăsta a fost planul iniţial. Calculele obscure au fost date peste cap când s-a constatat (prin sondaje ultra-realiste, dar secrete!) că alianţa asta scade în preferinţele românilor mai repede decât a crescut în faza iniţială. Continuând pe acest trend descrescător, USL va sfârşi mizerabil în alegerile de anul viitor. Şi asta nu doar pentru că “liderii” Ponta şi Antonescu s-au dovedit incapabili să-şi gestioneze poziţia ci şi pentru că românii s-au mai deşteptat şi văd în fiecare asemenea “asociere” politică o altă ţeapă! Vă mai amintiţi de CDR? Dar de Alianţa D.A.? Acum avem USL, aceiaşi măgărie politică!

Deci cred că se pregăteşte un nou curent politic, mai ales când s-a constatat ce succes imens are demersul ziaristului Dan Diaconescu. Până şi actuala clasa politică, total coruptă, a ajuns să-i recunoască lui Dan cam 14-19% potenţial actual de vot! Asta, în realitate, înseamnă mult mai mult!
Deci, “mişcarea” asta de prostire a electoratului trebuia să fie făcută printr-un aparent scandal. Un scandal care să ducă la desprinderea unui lider şi care să capaciteze ulterior alte forţe interne pentru construirea unui nou curent politic. “Nou”, vorba vine, că e compus din aceleaşi personaje politice ultra-corupte, dar textele de prosteală asta vor spune. După cum aţi putut vedea, scandalul nu a fost construit pe un subiect care să-i dăuneze cu adevărat lui Geoană în planul imaginii publice, ba dimpotrivă aş spune că ideea care se desprinde din tot acest scandal este că Geoană e “băiatul bun”, “victima nevinovată”. Dacă la asta mai adăugăm şi faţa aia a lui de prostănac atunci am şi convins zece babe în plus să-l voteze!

Geoană asta va face... Un nou partid, sau “mişcare”, sau “curent” cu o denumire pompoasă, mincinoasă cu alăturarea unor “intelectuali”, cu o aparentă susţinere externă şi cu multe alte show-uri diversioniste. Plictisitor de previzibil!

În fine... Să nu ziceţi că nu v-am spus... Tot ce va face Geoană nu va fi decât o altă încercare de a duce de nas poporul ăsta. Atât, nimic mai mult! Şi în final un sfat pentru “cei aleşi”: mai concediaţi-i, fraţilor, pe consilierii ăia ai voştri că le-a expirat termenul! Nu vedeţi că mintea lor nu poate concepe nimic nou?

Ce vremuri trăim!!! Nici mafioţii nu mai sunt ce-au fost... Parcă Al Capone era mai deştept... Sau nu?

Cornel SABOU

Niciun comentariu: