vineri, 22 iunie 2012

Vodafone îşi ţepuieşte clienţii


Artistul naţional Nicolae Sabău reclamă compania Vodafone

Firma de telefonie mobilă VODAFONE îşi forţează clienţii să plătească abonamente necontractate! Cel puţin aceasta este acuzaţia pe care o aduce companiei celebru artist naţional Nicolae Sabău, interpret de muzică populară. 

Nicolae Sabău are contract cu firma Vodafone pentru un abonament la telefonul mobil. Într-una din zile el primeşte un apel de la unul din operatorii Vodafone care pe un ton foarte amabil îi spune că datorită faptului că a acumulat multe “puncte” de-a lungul timpului va primi un premiu!
Premiul soseşte prin poştă, Nicolae Sabău deschide curios pachetul şi găseşte acolo un alt telefon mobil. 
Adevăratul “premiu” soseşte însă odată cu următoarea factură unde, pe lângă abonamentul lunar normal, artistul găseşte adăugată o altă sumă consistentă ca “abonament pentru internet”! Ce abonament? Ce internet? 

Sabău sună la Vodafone şi întreabă ce-i cu internetul acela pe care el nu l-a solicitat. I se spune pe acelaşi ton amabil că odată cu primirea cadoului de fidelitate şi-a dat implicit şi acordul pentru plata abonamentului la internet. “Nici vorbă” spune Sabău! “Ba da” spune operatorul. “Dar nu am semnat niciun contract pentru internet, cum puteţi să-mi facturaţi ceva ce nu am contractat?” continuă insistent rapsodul. “E suficient că am vorbit la telefon, nu trebuie contract” mai spune operatorul

Imediat după aceea, Nicolae Sabău împachetează frumos telefonul şi-l trimite prin curier rapid înapoi la firma Vodafone. 

În acelaşi timp, artistul adresează un apel public conducerii companiei să retragă din factura sa lunară contravaloarea necontractată pentru acel internet. Nicolae Sabău are separat contractat internet, la o altă companiei telefonică şi este mulţumit de serviciile acesteia. 

Mă alătur şi eu acestui apel, dar cu rugămintea directă către Vodafone să nu mai ţepuiască abonaţii săi cu contracte băgate aiurea pe gât şi cu “cadouri gratuite” extrem de costisitoare! Parcă ar trebui să fie loc şi de unpic de ruşine!

Cu respect,

Cornel SABOU

Niciun comentariu: