joi, 14 februarie 2013

Voiculescu-turnător. Ei şi?


Justiţia a dat un verdict definitiv în cazul omului de afaceri Dan Voiculescu stabilind că acesta a fost cu adevărat un turnător-informator-colaborator al Securităţii comuniste! Informaţiile făcute publice până acum spun că acesta şi-a turnat la Securitate rudele, iar acestea au suferit urmări grave în urma acestor turnătorii, fiind arestate şi suferind violenţe din partea ofiţerilor anchetatori. 
Cred că cititorii acestui blog ştiu deja părerea mea despre genul acesta de oameni. Am condamnat mereu implicarea în viaţa politică actuală a oamenilor care au făcut parte (într-un fel sau în altul) din vechea putere comunistă şi mi-am dorit tot timpul ca securiştii şi cei care au făcut poliţie politică să fie scoşi din pri-planul vieţii politice actuale. 
Decizia Înaltei Curţi vine însă într-un moment când Dan Voiculescu nu mai există ca om politic activ în puterea statului român! Acesta a demisionat din calitatea de senator şi indiferent dacă a făcut-o ca să se protejeze în procesele pe care le are sau din alte motive important e că nu mai are în mod direct o implicare la vârf în structurile de putere actuale. De aceea, calitatea recent dovedită definitiv de turnător la Securitate nu mai are acum o importanţă atât de mare cât ar fi avut acum câţiva ani, când Voiculescu era chiar vicepreşedinte al Senatului! Acum, ca reacţie la sentinţa Înaltei Curţi, ce mai poţi cere în cazul Voiculescu? Să demisioneze de unde? Să fie dat afară de unde? El a rămas un om de afaceri şi preşedinte al unui partid minuscul! Partidul pe care îl conduce (Partidul Conservator) nu are absolut nicio putere reală în societate, fiind cotat undeva sub 1%. Faptul că este inclus în alianţa USL este o decizie pentru care merită luaţi la întrebări cei doi lideri ai USL, Ponta şi Antonescu. Este oarecum ilogic şi absurd ca o alianţă de o asemenea forţă să menţină în rândurile sale un partid existent doar pe hârtie, condus de un om dovedit definitiv că a fost turnător şi totuşi aceasta este situaţia. O situaţie însă care nu i se poate imputa lui Voiculescu ci celor doi lideri amintiţi. 
Acum, mai mult mă interesează să văd cum se termină celelalte procese în care este implicat Dan Voiculescu, în calitatea sa de om de afaceri şi lider de partid. Am mai spus faptul că suspectez un posibil aranjament pe care Voiculescu l-ar fi rezolvat la Tribunalul Bucureşti, acolo unde va trebui să primească foarte curând o sentinţă şi am această suspiciune întrucât am văzut cu câtă disperare îşi doreşte acesta să evite judecata Înaltei Curţi şi să rămână cu dosarul la Tribunal. Ori, Voiculescu nu este atât de prost încât să se bage singur în gura lupului!
În concluzie, ştiu că mulţi jurnalişti vor insista acum pe această problemă a turnătoriei la Securitate pentru că aceasta este dovedită definitiv şi împricinatul nu mai poate reacţiona cu intentarea unor procese de calomnie, dar jurnaliştii aceştia vor face o greşeală. Pentru că insistând pe această temă nu vor obţine nimic! Nu mai pot să-i strice imaginea lui Voiculescu pentru că acesta pur şi simplu nu are imagine pe plan naţional! Nu are nici 1% cu partidul său! Deci, ce să mai strici, ce să mai afectezi? Atenţia presei ar trebui concentrată pe procesul în care Voiculescu ar trebui să fie condamnat cu adevărat, la ani grei de închisoare şi nu pe un caz care - teoretic - nu-l afectează decât la imaginea pe care n-o are! 
Păcat că legea actuală nu are stabilite nişte consecinţe drastice pentru cei dovediţi turnători! În lipsa unor asemenea consecinţe, Voiculescu nu pierde efectiv nimic pentru că justiţia i-a stabilit calitatea de turnător. Voiculescu are bani mulţi, are televiziuni, ziare şi ziarişti, aşa că în mod sigur la uşa sa va fi mai departe înghsuială pentru cerşitul de favoruri. În urmă cu ceva ani, însuşi Traian Băsescu a mers la Voiculescu pentru "a cerşi o căciulă de voturi" cum singur recunoştea preşedintele la un moment dat. Aşadar, nu cred că va exista un singur om politic sau de afaceri care să-l părăsească pe Dan Voiculescu pentru că acesta este dovedit turnător! Altfel vor sta lucrurile însă dacă Voiculescu ajunge la închisoare, aşa cum a ajuns Adrian Năstase sau alţi mici/mari lideri ai corupţiei! Urmărim evenimentele şi revenim pe subiect... Pe curând!

Cornel SABOU

2 comentarii:

Anonim spunea...

Ati tratat superficial o problema destul de importanta

Cornel Sabou spunea...

Am argumentat de ce tratez în acest mod problema la care faceţi referire. Continui să cred că turnătoria de care se face vinovat Voiculescu nu mai este de actualitate şi că sunt mult mai importante dosarele penale în care acesta este implicat deoarece o sentinţă drastică în aceste dosare ar avea efecte imediate şi concrete chiar în viaţa societăţii româneşti, în timp ce sentinţa de stabilire a calităţii sale de turnător nu schimbă nimic, nu are nici un efect! Dumneavoastră, însă, puteţi crede altfel...