joi, 17 ianuarie 2019

O profesoara din Baia Mare se revolta impotriva deciziei Primarului Chereches de a suspenda doua zile cursurile scolare

 Peste Baia Mare a dat o ninsoare frumoasa, asa cum numa' "pe vremuri" o mai aveam! Nimic rau in asta. Fara ger sa crape pietrele, fara gheata care sa rupa maini si picioare, fara vant... Doar zapada, blanda, moale, alba... 
 Motiv suficient pentru primarul baimarean Catalin Chereches (poreclit de oamenii locului "CereCash") sa declare un fel de Situatie de Urgenta si sa blocheze cursurile scolare pentru doua zile!   Adevaru-i ca singurul motiv care sta intr-un picior pentru aceasta suspendare de cursuri este faptul ca deszapezirea pentru care "CereCash" a platit din bani publici 20 milioane euro nu este facuta ca la carte de firmele responsabile. Altfel, timpul este frumos, stabil, nimic deosebit. Elevii puteau merge linistiti la cursuri, nu exista cu adevarat vreo situatie grava sau periculoasa in Baia Mare in afara de faptul ca orasul este condus de un incompetent notoriu!

 In fine... Fata de aceasta decizie a Primarului, o profesoara din Baia Mare a luat atitudine. Doamna profesor LIBER ANA critica masura luata de Chereches, aduce argumente si declara ca ea nu va respecta aceasta suspendare si va continua sa mearga la Scoala unde lucreaza! Laudabil faptul ca in orasul nostru exista si oameni responsabili, nu doar cersetori de firmituri din mana care fura bugetul local cu nesimtire!

Va prezint mai jos adresa pe care doamna profesor a trimis-o primarului baimarean...
Cornel SABOU

Subsemnata, Liber Ana, profesor titular la Scoala Gimnaziala "Vasile Alecsandri", prin prezenta doresc sa va atrag atentia asupra hotararii luate de dumneavoastra in calitate de Primar si Presedinte al Comitetului Local pentru Situatii de Urgenta, de a suspenda cursurile nu are baza reala.

Argumentele aduse sunt:

- In incinta scolilor unde predau este un strat de zapada moale, numai bun de a ne bucura de iarna;
- In fata intrarilor de acces, personalul administrativ a facut deszapezirea, de asemenea sunt alei de acces;
- Elevii sunt supravegheati in curte;
- Conducerea scolii a dat o circulara, prin care elevii au primit permisiunea de a sta in pauza pe coridoare;
- Chiar daca se intrerup cursurile elevii tot la derdelus o sa fie, pe gramezile de omat de langa blocuri.
- Trotuarele din fata institutiilor publice pot fii deszapezite, asa cum isi deszapezesc o parte din locatari, comercianti, antreprenori.
- Este suficient daca ne puneti la dispozitie niste lopeti bune, iar de spatiul public sa se ocupe cei de la firmele contractate.

Consider ca nu sunt motive reale pentru aceasta stare de urgenta (vremea este blanda, nu este ghetus, polei, trebuie eliberate numai caile de acces la trecerile de pietoni si statiile de autobus care tin de competenta dvs).

- Prin aceasta hotarare incurajati chiulul, recuperarea se face partial, cu absenteismul elevilor.
- Majoritatea colegilor nu sunt de acord cu suspendarea.
- Elevii interni cu greu se vor deplasa la domiciliu.

Va anunt, ca eu personal nu dau curs hotararii dvs, voi merge la serviciu. 

Va rog altadata sa fiti mai calculat, sa analizati corect situatia, ca altfel veti fii acuzat de abuz in serviciu. Va anunt ca si la ISJ MM depun o sesizare in acest sens. Educatia si asa este firava, nu ne subminati autoritatea!

Cu stima,
prof. Liber Ana
17.01.2019

Un comentariu:

Anonim spunea...

Echipat,zapada e buna si te poti bucura dar cand esti in uniforma scoli si ajungi dimineata la liceu ud de zici ca a poat ca si vara
Eu cred ca domnul primar se gandeste la elevi nu la profesori deoarece profesori vin bine mersi cu masina .iar bietii copii merg dimineata in frig si in zapada care spuneti ca trotuarul e curatat ... ei bine nici cu gunoiul nu mergi bine
Voi profesorii aveti senile pe masini sau in picioare ?
Oameni care lucra disperati dupa bani asta nu inseamna ca sunt resposabili .. dar nu se gandesc la elevi deloc
Parerea mea !!