duminică, 4 septembrie 2011

Lupul PDL îşi schimbă părul


PDL îşi schimbă părul! A renunţat la culoarea portocalie şi se "îmbracă", mai nou, în verde sau (şi) alb. Se poate interpreta că această schimbare este o recunoaştere a eşecului politicilor economice promovate de guvernul portocaliu. Asta pe de o parte. Pe de alta, este o (altă) încercare de a mai prostii electoratul. Adică, vezi Doamne, nu suntem noi ăia portocalii care au nenorocit ţara. Nu suntem noi, suntem alţii, suntem altcineva!
Este evident, clar şi de la sine înţeles că o simplă CULOARE nu spune nimic despre un om sau partid. Culoarea unor afişe, embleme sau haine doar diferenţiază un grup de altul, dar nu este în sine un plus sau un minus. Pedeliştii se feresc de portocaliu nu pentru că dintr-o dată culoarea şi-ar fi pierdut din frumuseţe ci pentru că aceasta îi demască! În faţa poporului! Culoarea portocalie este acum un fel de afiş din vestul sălbatic pe care scrie "Wanted" ("Căutat")!
Portocaliştii se ascund. Se ascund de popor, de trecutul LOR, de tot ceea ce au furat, dărâmat şi distrus în anii de guvernare. Nu au bărbăţia de a merge înainte aşa cum sunt, cu bune şi rele. Nu au un purtător de mesaj inteligent, explicit şi convingător. Nu au o "locomotivă" bine ancorată în preferinţele electoratului în spatele căruia să se ascundă (cum au făcut înainte, când l-au avut pe Băsescu). Într-un fel, aş putea spune că sunt speriaţi! Pedeliştii sunt speriaţi!
Şi-au schimbat culoarea părului... Năravul ba. Sunt aceiaşi. Cu calităţi şi defecte. Cu defecte mai multe. Mi-ar fi plăcut să-i văd hotărâţi, responsabili şi curajoşi. Să-şi asume guvernarea portocalie, căci portocalie a fost. N-are cine... Cine să fie bărbatul "femeii" PDL? Mircea Man, în Maramureş? Looser-ul tuturor campaniilor? Exemplul de manual privind incompetenţa şi corupţia? Altcineva... Emil Boc? Păi, Boc e doar portavoce! Dacă nu vorbeşte nimeni în spatele său, el pe cine să îngâne, pe cine să citeze, de la cine să preia textele pe care să le repete ca pe o poezie de 23 august?
Să vă spun sincer, pe alocuri îmi plăcea PDL! Adică, faptul că au luat nişte măsuri curajoase care aveau menirea de a reface economia îmi dădea, la început, impresia că PDL e ceea ce declară, un partid de dreapta. Şi eu chiar cred că doar un partid autentic de dreapta poate salva România acum. Dar "dreapta" pedelistă nu era ceea ce avea (şi are) nevoie România. Ei au fost radicali doar pe segmentele care priveau populaţia, reducând veniturile acesteia, anulând subvenţii, sporuri, stimulente, alocaţii etc. Acolo unde ei aveau interese, în afaceri (mai ales cu statul) şi bugete locale controlate de PDL au fost mână largă şi risipitoare. Am văzut că politica "de dreapta" promovată de PDL nu era decât un paravan sub care se continua jaful programat şi sistematic al economiei naţionale. Doar poporul trebuia să strângă cureaua, ei puteau face burţile mari în continuare. Doar poporul trebuie să îndure lipsuri, ei pot creşte "investiţiile" în firmele clientelare. Doar amărâţii trebuie să suporte reduceri şi tăieri de venituri, ei au "soluţii" pentru a-şi dubla, tripla, câştigurile! Şi noi vedem asta! Peste tot, în fiecare localitate, oamenii văd, ştiu, cunosc, nu sunt orbi! Şi ei ştiu că noi ştim! De aceea îşi schimbă culoarea... Năravul ba.
PDL n-are... Cam asta e faţa actualului partid de guvernământ. N-are lider, n-are programe eficiente, n-are idei, n-are soluţii. PDL vrea doar să perpetueze o stare de faliment având ca "protecţie" în imaginea publică ideea de criză. "Criza e de vină". Da, criza, dar nu criza economică mondială ci criza de competenţe pedeliste!
Lupul alb în pădurea verde nu mai e portocaliu, dar e tot lup. Tot flămând. Nu-l satură "Dumnezeu" oricât ar sta la putere, oricât ar fura şi oricât ar lua de la popor. Anul viitor va veni să cerşească votul din nou. Spăşit, mieros, cuminte, dar cu dinţii ROŞII de sângele celor care au murit de foame şi frig pe frontul democraţiei originale româneşti. Poate ar fi timpul să-i aruncăm la gunoi! Să-i alungăm! Să-i vânăm! Să-i "exterminăm" de la putere şi să-i gonim cu câinii unui nou val de politicieni!
Mai vorbim despre asta...

Cornel SABOU

Un comentariu:

Anonim spunea...

pedelistii sint speriati? chiar crezi? ride chioru si cu curu de usl, si chiar e risul lui.ai dreptate au furat si astia, pe rupte,mai ales ca acum sint si bani europeni.e adevarat ca pdl a taiat din pensi si salari,dar cred ca daca era usl la putere nici nu le platea sau poate le dubla?in 2 ani iar trebuia isarescu sa taie vreo 4 de 0 din eminescu.sa-i aruncam la lada de gunoi, asa e ai dreptate sa-i aruncam si? nu cumva trebuie sa redeschidem aceiasi lada si sa bagam mina mai adinc?plec pe b1tv,caci atita timp cit pnl e in usl eu nu schimb canalul.