miercuri, 21 septembrie 2011

Ma declar alienat!!!

Ziua de ieri a adus (în mod oficial) pe scena politică a ţării un nou partid: Partidul Poporului – Dan Diaconescu (PP-DD). Reacţiile societăţii au fost destul de interesante. Reprezentanţi ai actualei clase politice au luat în derâdere demersul jurnalistului OTV, ironizând, acuzând, elaborând deja “sentinţe” grele împotriva “alienaţilor” care compun PP-DD. Pe de altă parte, la “sediul” PP-DD (televiziunea OTV) s-au înregistrat mii de adeziuni noi şi mesaje de încurajare pentru noul partid.
Am primit în ultimul timp numeroase solicitări din partea cititorilor mei pentru a exprima un punct de vedere (în “stilul” meu, argumentat) despre PP-DD şi despre Dan Diaconescu. M-am abţinut până n-am văzut rezolvată problema înfiinţării legale a acestui partid. O sa spun acum cateva cuvinte...
Lumea este derutată... Pe de o parte, actuala clasă politică este grav compromisă, pe de alta nu există un curent politic nou care să capteze încrederea şi să redea speranţa. Primele mesaje lansate de PP-DD în ultimul an au bulversat oarecum concepţia oamenilor despre politică şi politicieni. Oamenii inteligenţi, săraci şi sărăciţi de o clasă politică ultra-coruptă, nu ştiu dacă e bine să-şi aprindă din nou speranţa orientându-se către “noul-născut” politic sau dacă asistăm de fapt doar la afirmarea unui alt (viitor) client al puterii. De aceea, oamenii echilibraţi şi maturi în judecată, chiar dacă simpatizează cu Dan Diaconescu şi echipa lui, n-ar vrea să se lase duşi de val şi să “fraternizeze” cu un alt viitor “duşman”...
Dan Diaconescu a declarat că va salva România. A propus nişte măsuri care, la prima vedere, şochează. 20.000 de euro pentru fiecare român, confiscarea unor averi, renaţionalizarea unor întreprinderi (privatizate fraudulos), înfiinţarea în justiţie a curţilor cu juraţi etc, sunt doar câteva dintre acestea. Mesajele sunt receptate pozitiv de populaţie, mai lipseşte acum doar încrederea că D.D. se va ţine de cuvânt şi că va realiza efectiv programul revoluţionar pe care îl afirmă.
Eu sunt de părere că Dan Diaconescu merită să fie creditat cu încredere! Chiar dacă, la început, într-o formă mai rezervată (haideţi să-i cerem argumente, căi de implementare a proiectelor să “vedem”, cu mintea noastră, cât de realiste sau utopice sunt!). Nu stăm pe un munte de posibilităţi din care să alegem. Nu suntem puşi în faţa mai multor proiecte care vor să salveze România. Avem doar varianta partidelor “istorice” (care s-a dovedit falimentară pentru România) şi varianta Dan Diaconescu! Eu zic că nu prea avem de ales dacă suntem cu adevărat interesaţi de soarta acestei ţări şi asta dincolo de populismul ieftin! Putem alege să-l încurajăm pe D.D. în loc să stăm în “tribune” ca simpli spectatori! Pe urmă, dacă şi acesta dezamăgeşte, putem să ne retragem demn cu conştiinţa împăcată că şi noi am încercat! Până la urmă, ţara asta nu poate ieşi din rahat prin nepăsarea continuă a poporului, prin aşteptare pasivă sau prin dezinteres. De aceea zic, indiferent de ironiile pe care clasa politică coruptă le aruncă înspre PP-DD, dacă sunteţi un om independent şi sincer interesat de îndreptarea lucrurilor în ţara noastră merită să acordati încredere acest nou lider politic! Dan Diaconescu! Vă îndemn, totodată, să filtraţi, cu mintea voastră greu încercată de condiţiile grele de viaţă de aici, toate mesajele “revoluţionare” care vin dinspre PP-DD. Să judecaţi! Dar s-o faceţi fără prejudecăţi şi fără concluzii gratuite care să fie puse înaintea unei judecăţi de valoare corespunzătoare. Nimic nu este, de fapt, revoluţionar, incredibil sau senzaţional. Totul TREBUIE să fie eficient sau nu! Realist sau utopic. Adevărat sau fals. Când vorbim de măsuri care vor să SCHIMBE categoric soarta acestei ţări nu vorbim de un hobby sau de un joc pe calculator. Vorbim, până la urmă, chiar de soarta noastră şi a familiei noastre!
Voi reveni mai pe larg în perioada următoare asupra acestui subiect cu analize mai detaliate şi mai cuprinzătoare. Deocamdată nu doresc decât să salut venirea pe lume a acestui “nou-născut” politic şi să-i doresc mult succes! Şi – pentru că la vremea potrivită – am fost şi golan şi huligan (conform cu “moda” decretată de puterea politică) mă declar acum şi ALIENAT! O formă mai nouă de a exprima speranţa nemuritoare că soarta României nu e pecetluită de infractori cu gulere albe şi o altă formă, mai veche, de teamă şi disperare (din partea puterii) că poporul poate veni cu adevărat la putere!
Dacă simpatizanţii D.D, OTV şi PP-DD sunt alienaţi (aşa cum spunea Cristian Tudor Popescu) atunci... vreau şi eu la casa de nebuni!

Cornel SABOU

Niciun comentariu: