vineri, 18 noiembrie 2011

Arestări în favoarea PDL

Bravo! Felicitări!
Pentru magistraţii care s-au rupt de micile (chiar dacă de unii sunt văzute ca fiind "marile") interese locale şi au decis arestarea preventivă a doi politicieni importanţi din Cluj, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Radu Bica şi primarul Sorin APOSTU, ambii din PDL.
Chiar dacă, raportat la nivelul real de corupţie din ţară, e foarte puţin (cred că ar trebui efectiv să fie ziua şi arestarea importantă!) e un semnal important! Mai mult, nu ştiu de ce am impresia că liderii importanţi din PDL nu erau la curent cu ceea ce pregăteau magistraţii şi nici nu înghit prea bine evenimentele.
Aş vrea să le spun pedeliştilor să nu dispere... Aceste acte de justiţie nu sunt împotriva imaginii lor, ba dimpotrivă. Dacă le-aş fi consilier i-aş sugestiona să mai "genereze" câteva asemenea arestări de marcă, eventual chiar şi la un nivel mai înalt, acolo unde corupţia destabilizează întreaga ţară!
Ca să înţelegeţi că evenimentele folosesc de fapt imaginii PDL, am să vă reamintesc o "manipulare" greşită a evenimentelor de către ţările comuniste înainte de 1989.
Pe atunci, propaganda comunistă ne intoxica cu informaţii care "dovedeau" (vezi Doamne!) cât de coruptă este "societatea burgheză". În acest sens, comuniştii puneau la dispoziţia publicului român o serie de date foarte concrete (şi reale) cu privire la arestarea unor miniştri occidentali, ai unor înalţi funcţionari publici, politicieni sau oameni de afaceri. În viziunea lor, a comuniştilor, acestea erau PROBE că societatea burgheză (cum o numeau ei) este fără viitor şi că numai societatea comunistă românească este sănătoasă, deoarece de la noi lipseau cu desăvârşire asemenea exemple de corupţie.
Ei bine, ceea ce făceau comuniştii avea un efect contrar în mentalul public! Românii, în loc să vadă în aceste exemple aparent negative că societatea occidentală este una coruptă, au înţeles că - de fapt - în occident JUSTIŢIA FUNCŢIONEAZĂ!!! Ori, deoarece în România nu era arestat nimeni pentru corupţie, asta însemna nu că societatea este lipsită de corupţi ci că ADEVĂRATA corupţie este mult mai puternică decât justiţia! Toată propaganda comunistă nu făcea altceva decât să sporească dorinţa românilor de a renunţa la comunism şi să crească dorinţa pentru o justiţie de tip occidental, independentă şi suficient de puternică încât să-i aresteze pe corupţi, indiferent dacă aceştia sunt miniştri, altfel de politicieni sau mari oameni de afaceri!

Avem acum o situaţie oarecum asemănătoare. Am auzit multe voci spunând că recentele arestări ar dăuna grav PDL-ului. FALS! Dacă această manieră de a face justiţie va continua, PDL nu va avea decât de câştigat şi asta chiar de vor mai fi arestaţi încă 10 membri PDL de marcă! Pentru că asta va demonstra că sub guvernul PDL justiţia funcţionează!!! Că se detaşează încet-încet de influenţele politice. Că sea propie de ceea ce ar trebui să fie...

Desigur, mai sunt foarte multe de făcut până să avem o justiţie funcţională chiar şi la parametrii mai puţin pretenţioşi. Dar ceva s-a mai schimbat, s-o recunoaştem. Puţin, dar mai bine puţin decât deloc!

Nu doresc răul nimănui. Nu doresc nimănui puşcăria. De fapt, îmi doresc ca justiţia să fie independentă astfel încât să nu mai poată face dosare la ordin şi să nu mă mai bage pe mine în puşcărie (pentru nu ştiu ce infracţiune inventată) doar pentru că am "tupeul" să scriu despre măgăriile pe care le fac politicienii! Dacă e să fie cineva închis, atunci să fie cei cu adevărat vinovaţi. Să fie cei care au făcut din acest popor un popor de infractori. Dacă situaţia noastră (economică, politică, socială, externă) este extrem de dificilă (spre dezastru) atunci în puşcărie să fie băgaţi cei care au provocat şi întreţinut acest dezastru!

Eu vreau să-i încurajez pe magistraţii care au curajul să se ia la trântă cu sistemul corupt. Şi pe poliţişti la fel. AVEM NEVOIE DE VOI ÎN ACEST FEL!.. Altfel, plecăm toţi din ţara asta şi vă lăsăm să vă votaţi (şi să vă furaţi) între voi!

Cornel SABOU

PS - Am înţeles că şi primarul şi prefectul Braşovului au probleme cu DNA! :) Aştept arestările!!!

Niciun comentariu: