duminică, 20 noiembrie 2011

Lăsaţi PLANETA în pace!

Am auzit recent o teorie care m-a revoltat. Poate aţi auzit-o şi voi...
S-a dat la un moment dat la ştiri faptul că pe planeta noastră s-a născut omul cu numărul şapte miliarde! Imediat după ce s-a stabilit "ştiinţific" faptul că suntem chiar atâţia (7 miliarde) au apărut tot felul de deştepţi care şi-au declarat îngrijorarea cu privire la posibilităţile planetei de a asigura hrană pentru atâţia oameni! La un moment dat comentariile de genul "suntem prea mulţi, planeta nu poate" etc, le auzeam peste tot, de la tot felul de isterici. Dacă îmbrăţişau această teorie doar blogherii nu prea conta, dar am auzit-o spusă chiar şi de politicienii care ne hotărăsc destinele! De aceea am zis că e cazul să pun piciorul în prag!

Planeta asta poate hrăni zeci de miliarde de oameni fără nici o problemă. Dacă ne referim strict la resursele pe care planeta le are, apoi acestea sunt inepuizabile, stimate cititor! Nu pune la socoteală câte miliarde suntem acum. Gândeşte-te însă câte miliarde au fost până acum pe planetă, în mileniile care au trecut. Toţi s-au hrănit cu ceea ce planeta le-a dat şi noi, în loc să dispărem din cauza epuizării hranei, am tot crescut până am ajuns, iată, la 7 miliarde! Teoria aceasta, a "problemei" de a hrăni mai multe miliarde de oameni, este una falsă!

Să nu confundăm marfa cu ambalajul... Una este situaţia resurselor naturale ale planetei (care, spuneam, sunt inepuizabile) şi alta este problema gestionării lor! Simplificând, aş putea spune cam aşa: hrană este din belşug, bani sunt ca să o cumpărăm??? ASTA E DE FAPT ADEVĂRATA PROBLEMĂ!

Societatea se guvernează prin politicieni. Ei stabilesc legi şi definesc prin acestea cadrul general în care trăim. În acest peisaj, nouă, muritorilor de rând, ne este mai greu sau mai uşor să trăim, adică să ne procurăm cele necesare traiului. Cu salar mediu de 1.500 euro pe lună (ca în occident) ne-ar fi uşor s-o scoatem la capăt cu traiul, dar cu salar mediu românesc (de zece ori mai mic) abia supravieţuim. De aici ideea că nu putem acoperi nevoile. De fapt, politicienii nu pot (sau nu vor) să gestioneze treburile ţării în aşa fel încât noi să trăim bine!

Hectare întregi de pământ stau nelucrate... Întreprinderile mici se închid, iar cele mari se tehnologizează eliminând factorul uman şi înlocuindu-l cu roboţi industriali. Milioane de oameni nu au ce să muncească şi trăiesc la limită, doar din asistenţa socială. Statul şi-a dezvoltat un aparat imens, greoi, mare consumator de fonduri şi generator de instabilitate. PLANETA N-ARE NICI O VINĂ că noi suntem idioţi şi nu ne ştim guverna!

Aşadar, dacă mai auziţi pe undeva voci care să spună că trebuie să reducem populaţia planetei pentru că PLANETA nu mai poate asigura hrană pentru toţi atunci luaţi-vă avânt şi trageţi-i un şut în cur vorbitorului! Apoi informaţi-l pe idiot că planeta are de toate peste nevoile noastre, inclusiv politicieni! Şi că politicienii sunt aceia care trebuie "reduşi", ei fiind aceia care NU ŞTIU sau NU VOR să dea hrana planetei oamenilor care o populează!

Vă salut de 7 miliarde de ori!

Cornel SABOU

Niciun comentariu: