sâmbătă, 14 ianuarie 2012

Cine are curajul să înfrunte poporul? (update8)

Ceea ce se întâmplă acum în Capitala României este exprimarea deschisă şi liberă a sentimentului de neputinţă la care au ajuns românii!
Mii de manifestanţi, flancaţi de sute de jandarmi, ciocniri violente, scandări anti-Băsescu, ambulanţe, răniţi, victime, tineri şi bătrâni, voci disperate...
Un preşedinte responsabil nu poate rămâne indiferent în faţa acestor imagini. Nu poate să se piardă mai departe în mese festive şi ciocniri de pahare cu favoriţii săi privilegiaţi.
În stradă nu sunt decât exponenţii poporului. Nu sunt chiar atât de mici, puţini şi neînsemnaţi încât, iată, să nu se facă auziţi! La această oră în întreaga Europă se vorbeşte despre ceea ce se întâmplă pe străzile din Bucureşti!

În afara imaginilor care ne izbesc şi care ne fac să ne reamintim de Revoluţia din decembrie 1989 mai vedem şi altceva. Eu văd, de exemplu, că nici un lider politic important din România nu are curajul să meargă acum în Piaţa Universităţii şi să vorbească cu manifestanţii!!! NICI UNUL! Asta demonstreză falimentul clasei politice româneşti, arată CLAR că poporul nu mai este cu adevărat reprezentat de cei care se erijează în conducători!

Reacţia forţelor de ordine a fost complet deplasată. Ca întotdeauna în România ultimilor 22 de ani! Violenţe ÎMPOTRIVA manifestanţilor, cereri nejustificate de concentrare a protestatarilor pe trotuare, gaze lacrimogene, loviri cu bastoane, arestări etc... Nimic inteligent, doar violenţă barbară...

Şi televiziunile ezită... Prezintă imagini, dar se vede că nu sunt moderatori foarte bine pregătiţi pentru acest gen de "live"! Impresia mea e că invitaţii mai mult se amuză de ceea ce se întâmplă în stradă decât să evalueze corect evenimentele....

Voi reveni...

update 1:
Maşini de jandarmi sunt aduse din localităţile vecine Bucureştiului! Jandarmii din Bucureşti nu fac faţă luptelor de stradă! Asta înseamnă oare că acolo, la ora aceasta, se află "câteva sute" de manifestanţi (cum susţin unii comentatori) sau câteva mii? Şi dacă acolo sunt MII de oameni care îşi strigă disperarea, NOI (autorităţile) ce facem? Luptăm cu gaze şi bastoane ca să... eliberăm intersecţia de la Universitate? Nu vedeţi că sunteţi penibili, domnilor?

update 2:
25 de persoane sunt arestate la această oră în urma ciocnirilor violente din centrul Capitalei! Evident, în arhicunoscutul limbaj de lemn, Jandarmeria anunţă că au fost arestate doar "persoanele violente"! Ceauşescu i-a făcut pe revoluţionari "huligani", Iliescu i-a numit "golani", iare azi Gigi Becali a spus că manifestanţii sunt vagabonzi!

update 3:

poza de mai jos apare pe siteul CNN impreuna cu un grupaj de informatii despre manifestatiile de strada de la Bucuresti!


adresa site:
http://ireport.cnn.com/docs/DOC-731170

update 4:

Numărul persoanelor arestate de jandarmi a crescut la 29. Cifra este oficială şi tocmai a fost confirmată de purtătorul de cuvânt al Jandarmerie. Nu se cunoaşte nimic oficial despre numărul răniţilor, nici civili, nici militari. Sau nu se vrea să se cunoască! Protestul continuă, este miezul nopţii şi încă Jandarmeria Română "protejează circulaţia" în Piaţa Universităţii!!!

update 5:
Scutierii Jandarmeriei intervin în forţă chiar în acest moment pentru a "elibera" Piaţa Universităţii! S-au tras şi focuri de armă în aer ca şi avertisment, imaginile putând fi văzute în direct pe posturile TV. Ciudat, cum centrul Bucureştiuli a devenit brusc ZONĂ INTERZISĂ! Acum, dacă vrei să mergi acolo NU POŢI, îţi este interzis acest lucru! Oamenii sunt aruncaţi pe jos şi împinşi în afara zonei!

update 6:
Vânătoare de oameni pe străzile Capitalei! Jandarmii au intervenit în forţă şi au dispersat manifestanţii, apoi au continuat urmărirea pe străzile Bucureştiului. Toate dubele Jandarmeriei au fost umplute de arestaţi, iar mascaţii înşfacă de pe stradă orice prind! Sunt informaţii că au fost arestaţi şi oameni care nu au participat deloc la proteste, dar care s-au găsit pe traseul urmării protestatarilor de către autorităţi!

update 7:
protestatarii din Bucuresti, urmariti de jandarmi, scutieri si mascati s-au refugiat in parcuri si pe străzi lăturalnice. Zeci de arestaţi, zeci de răniţi, zeci de oameni bătuţi, maltrataţi pe străzi acesta este preţul intersecţiei de la Piaţa Universităţii! Preţul plătit azi! Pentru că, se pare, e şi mâine o zi!

update 8:
Un jandarm a intervenit la televiziunea OTV şi a anunţat că şi-a dat demisia din Jandarmerie după ce a primit ordin să "anihileze" manifestanţii care erau la Palatul Cotroceni. Acesta a spus că a privit în ochii manifestanţilor şi nu a văzut decât lacrimi şi durere. Neputând să procedeze violent împotriva manifestanţilor, acesta a preferat să demisioneze.
Un alt jandarm a intervenit telefonic la Dan Diaconescu şi a declarat ca îşi ia zile libere şi de mâine se alătură celor care protestează în stradă! Tot acesta a spus că foarte mulţi jandarmi regretă acum că au procedat violent în Piaţa Universităţii şi că mulţi alţi jandarmi vor demisiona în zilele astea din Jandarmerie. Totodată, am aflat că ordinul direct de anihilare a manifestaţiei din Piaţă a fost dat de primarul Oprescu, viitor candidat al USL la primăria Capitalei!

Cornel SABOU

2 comentarii:

Andrei Burlacu spunea...

oare de ce acesti jandarmi reactioneaza asa? de ce dau curs unor ordine tampite?
oare nu se gandesc ca printre randurile de manifestanti se pot numara rude, parinti, frati ai acestora?
urate vremuri am ajuns in romania noastra draga

Cornel Sabou spunea...

jandarmii sunt TINERI, indoctrinati sa asculte neconditionat ordinele superiorilor, "educati" ca pot suporta represalii dure daca nu fac intocmai si la timp cum li se ordonă! Acolo, în uniforma statului, nu prea se... gândeşte!