joi, 31 mai 2012

Zamfir Ciceu şi metodele mafiote din justiţie


Zamfir Ciceu este candidatul USL la preşidenţia Consiliului Judeţean Maramureş. Până mai ieri, Zamfir Ciceu era în primul rând avocat! Ca să înţelegem bine ce ar putea face Zamfir Ciceu în funcţia de preşedinte al CJ (dacă ar câştiga această funcţie) trebuie să ne uităm ce a făcut acest om în calitatea sa de avocat, ce caracter profesional a avut, cât a respectat (sau nu) legile, oamenii, instituţiile...

Doi vecini din Baia Mare au avut un conflict şi problema a ajuns în faţa instanţei. Domnul X (să-l numim aşa) a fost reprezentat de avocat Traian Velea, iar domnul Y de Zamfir Ciceu. Nu discutăm despre obiectul cauzei, despre natura conflictului sau despre identitatea celor implicaţi. Nu ne băgăm în problemele oamenilor care nu vor funcţii administrative. Discutăm, în schimb, despre Zamfir Ciceu.
Ciceu a câştigat acest proces pentrun clientul său. Nu discutăm nici despre modul în care a câştigat procesul nici despre metodele folosite. Vom avea timp de astfel de discuţii mai prin toamnă, când vor fi alt tip de alegeri, pentru alte funcţii importante. 
Sentinţa spunea că Domnul X trebuia să plătească despăgubiri în valoare de 30.000 euro Domnului Y. În mod normal, după rămânerea definitivă a sentinţei, cele două părţi (prin avocaţi sau în mod direct) trebuiau să se întâlnească pentru a pune la punct detaliile efectuării plăţii de 30 mii euro. Nu s-a întâmplat aşa! Pentru că Zamfir Ciceu nu a vrut asta! Zamfir Ciceu a vrut altceva...

Ciceu este prieten, nu de cataramă ci de infracţiuni, cu executorul judecătoresc Gheorghe Vucea. Aşa că, având în mână sentinţa respectivă, Ciceu apelează la Vucea şi împreună pun la cale un “ingenios” (şi periculos) joc de infracţiuni cu scopul de a pune mâna pe o frumoasă vilă ce aparţinea părţii implicate în dosar care a pierdut procesul. Astfel, în baza sentinţei care îl obliga pe Domnul X la plata celor 30 mii de euro, Vucea pune sechestru pe averea acestuia. Este vorba de mai multe proprietăţi, cum ar fi un apartament situat pe str. I. Slavici din Baia Mare, o vilă situată pe str. Petofi Sandor în Baia Mare şi 4 (patru) conturi cu bani lichizi deschise pe numele omului la patru bănci diferite.  
Pasul doi în strategia mafiotă a cuplului Ciceu-Vucea a fost să scoată la vânzare vila de pe str. Petofi! Nu să ia banii din cele patru conturi şi să rezolve rapid “problema” încasării despăgubirii, nici să vândă apartamentul care valora mult mai mult decât valoarea despăgubirii. Se consumă astfel o primă ilegalitate (abuz) în acest caz de executare silită. Pentru că legea prevede clar că executarea se face fără a leza în vreun fel interesele de bază ale persoanei implicate. Şi atâta vreme cât Domnul X avea mai multe variante de a achita despăgubirea, cuplul Ciceu-Vucea nu avea dreptul să intre cu bocancii pe proprietatea acestuia de pe str. Petofi!!

Foarte rapid, vila este vândută de Vucea numitului Teofil Balmoş, singur ofertant şi – evident – singur câştigător! În 30 zile de la adjudecare, Balmoş era obligat să depună suma de 30.000 euro pentru a intra în posesia vilei. Vilă care valorează aproximativ 150.000 euro pe piaţa imobiliară! Dar trec 30 zile şi Balmoş nu vine cu banii! Trec două luni, trei luni, şase luni şi Balmoş tot nu vine cu banii! După primele 30 de zile, văzând că nu sosesc banii, Vucea ar fi trebuit – conform legii – să pună din nou vila în vânzare şi să caute alt cumpărător, dar el nu face acest pas. Pentru că Vucea se crede – şi el! – un fel de Dumnezeu în sânul mafiei justiţiei!
Adevărul e că acest Balmoş nu a venit cu banii pentru că ADEVĂRATUL cumpărător nu era el, ci Zamfir Ciceu! Balmoş era doar un interpus, un intermediar. Legea îi interzicea lui Ciceu să participe direct la cumpărarea unui imobil care fusese obiectul cauzei unde el pledase. Drept urmare, pentru a pune mâna pe vila respectivă, Ciceu l-a băgat în faţă pe Balmoş, apoi nu s-a mai sinchisit să dea banii deoarece oricum Vucea îl acoperea şi nu făcea “gălăgie”. Astfel, deşi încă nu dăduse niciun ban pe imobilul respectiv, Ciceu se apucase de amenajarea vilei conform dorinţelor sale, angajase muncitori, supraveghea execuţia lucrărilor etc. 
Dar vechiul proprietar nu se lasă aşa uşor învins. X face reclamaţii la Ministerul Justiţiei, de acolo vine un control şi Vucea este sancţionat cu un fel de amendă! Abuzul este foarte clar, dar asta nu înseamnă că Vucea trebuie să meargă la puşcărie (aşa cum s-ar întâmpla cu un muritor de rând) ci doar că primeşte o amendă. Imediat, Ciceu îi dă banii lui Balmoş, iar acesta vine fuga-fuguţa la Vucea cu cei 30 mii euro! După 7 luni de la achiziţionarea vilei, aceasta este “plătită” în sfârşit. 

Situaţia în prezent: Ciceu se ocupă de vila de pe str. Petofi ca şi cum ar fi vila lui (deşi în acte încă este proprietar câştigătorul oficial al licitaţiei, Teofil Balmoş). Vila este în renovare. Utilităţile sunt ignorate momentan, motiv pentru care atunci când gazul, apa şi celelalte utilităţi au fost sistate muncitorii care tăiau folosirea utilităţilor erau avertizaţi să nu se bage în “casa lui Zamfir Ciceu”! Domnul X încearcă mai departe pe calea justiţiei să-şi recupereze vila ce i-a fost “furată” de mafioţii Vucea-Ciceu.

Concluzii: Zamfir Ciceu a demonstrat că este un om fără scrupule care se foloseşte de justiţie pentru a-şi satisface un interes personal ilegitim! El a vrut să ia unui om vila pentru care respectivul muncise o viaţă, drept urmare i-a luat-o beneficiind în acest sens şi de complicitatea executorului judecătoresc Gheorghe Vucea. ACEST Ciceu vrea să fie acum mare şef peste banii publici ai judeţului Maramureş!

Aşadar, mare atenţie la omul pe care (nu) îl votaţi! Pentru interesul public, pentru interesul legitim al fiecăruia dintre noi, candidatul USL Zamfir Ciceu este un adevărat pericol! Doamne-ajută!

Cornel SABOU

Niciun comentariu: