miercuri, 3 octombrie 2018

Naivul in concediu...

Am fost un naiv, da, recunosc! Multa vreme mi-am tot dat cu parerea despre una, despre alta, dar in principal despre viata politica. Am analizat, am cercetat, am acuzat si am facut toate astea pentru ca aveam (si inca mai am!) idealuri, vise, dorinte! Credeam (cred!) in idei, in forta interioara a omului, in puterea de schimbare. Speram in mai bine pentru mine, pentru copiii mei si viitorul lor, pentru tot ce inseamna viata aici si acum. 

In tot acest timp ma intalneam pe "frontul" luptei prin cuvinte cu diversi. Unii sustineau ideile mele, altii dimpotriva, le contestau. Ceea ce am descoperit, insa, m-a dezarmat! Foarte marea majoritate a acestora (indiferent de tabara in care erau) sustineau pledoarii publice in favoarea unor idei pentru ca erau platiti sa faca asta sau pentru ca aveau un interes personal, material sau de alta natura strict egoista! Ma refer aici la cei care fac frecvent asta, nu la oamenii care ocazional isi mai dau cu parerea (asta facem toti fara un interes anume). Sincer, ma simteam cam aiurea in tot acest peisaj! Las deoparte faptul ca, avand in vedere aceasta realitate, toata lumea ma suspecta si pe mine ca as fi platit ba de unu', ba de altu', ori eu, vai viata mea, abia mi-o duc de pe o zi pe alta, nici vorba sa primesc bani de la cineva pentru ceea ce scriu. In plus, ma enerva un lucru. Vedeam cu ochii mei indivizi de astia, platiti, care incercau sa manipuleze un subiect sau sa promoveze o idee si o faceau deplorabil. Cand intamplarea facea ca acestia sa sustina teme pe care le agream, mi-era chiar ciuda! Adica, eu care sunt "profesor de antrenori" pe domeniul asta sustin aiurea (gratis, cum s-ar zice) niste idei pentru care altii primesc bani grei ca sa le promoveze public intr-o forma jenanta! Mai si duc in spate "povara" de a fi acuzat pe nedrept ca iau un sac de bani pentru ideile pe care le sustin. Asa ca, m-am saturat!

O sa las balta toate subiectele astea "grele" din viata publica. Gata, cu foarte mici exceptii, n-o sa-l mai vedeti pe Cornel Sabou vorbind pe teme politice. Imi rezerv doar dreptul ca in anumite ocazii (daca evenimentele vor impune asta) sa mai postez cate o parere, dar nicidecum in mod constant. Din partea mea, spalati-va pe cap cu Dragnea si cu cati or mai fi pe la putere sau disperati sa ia puterea, mi se falfaie de toti! De acum o sa ma ocup de pasiunile mele. O sa scriu despre ele. Istorie, mistere ale trecutului, jocuri, hobby-uri etc. Daca o sa va placa, bine, daca nu e si mai bine. Pentru ca daca ati stat langa mine doar pentru subiecte politice, atunci n-am pierdut nimic!

Si DA, confirm, cam tot ce vedeti in spatiul public pe domeniul politic sunt mercenariate platite cu bani grei, lupte in care manuitorii de cuvinte sunt soldati, uneori curajosi, dar intotdeauna sclavi. Sa ma intelegeti, mai precizez odata. Nu ma refer la oamenii care se pronunta ocazional pe diferite subiecte. Astia mi-s dragi! Dar astia au alte preocupari principale in viata, nu politica si parerologia constanta. Astia ma mai intreaba uneori de sanatate, ce-mi fac copiii, cum o duc... Astia mai posteaza poze din vacante, se amuza, rad, danseaza si uneori injura politicienii. Pe astia ii iubesc!

S-auzim de bine, pe curand...

Cornel SABOU

3 comentarii:

Anonim spunea...

se intampla....caut ceva , o stire pe care-o gaseam pe internet cu madam pintea, de la casatoria ei cu sotu, ex-sri , cu fost sefi sri invitati la nunta ei, cu cartianu( cacofonie !)care-a fost nas sau asa ceva....ei bine, nu gasesc decat un laudatium pe toate paginile gasite cu google, cum madam pintea cica si-a pastrat numele de fata?( pai numa eu stiu ca a fost casatorita cu fostul director de la remin, pintea, de la care si-a pastrat numele?, etc, etc, tu ce zici de tate astea?

Anonim spunea...

am introdus

Cornel Sabou spunea...

Exista pe google o optiune prin care orice om poate plati o anumita suma si toate linkurile in care persoana e criticata nu vor mai aparea pe motorul de cautare. Multi politicieni folosesc optiunea asta mai ales in perioada de campanie sau cand sunt pe functii importante. Nu stiu daca doamna Pintea a utilizat-o, dar faceam aceasta precizare pentru ca ai spus ca nu mai gasesti ceva articole despre ea. Pe de alta parte treaba cu numele nu mi se pare importanta. Adica, ce subiect e asta, ca si-a patrat numele de la "fostul" sau ca a fost casatorita cu X? Nici critica de dragul criticii nu e o solutie! daca tu (sau oricine altcineva) are un anumit INTERES (legitim sau nu) sa o critice, atunci simte-te liber s-o faci, dar cred ca e deplasat sa acuzi asa, la modul general ca nimeni nu o face... Intelegi oare ce vreau sa spun?