miercuri, 31 ianuarie 2007

Pârcălab, Grama şi Vidican sunt liberi!

miercuri, 31 ianuarie, ora 19.00 - Toţi inculpaţii din dosarul Gazeta au fost prezenţi în sala de şedinţe a Curţii de Apel Cluj. Obiectul şedinţei de azi îl constituie judecarea recursurilor declarate de jurnaliştii arestaţi pentru punerea lor în libertate, cât şi judecarea recursului declarat de Parchet pentru menţinerea stării de arest a lui Dan Pârcălab. La orele 19.00 şedinţa se afla încă în plină desfăşurare după mai multe ore de dezbateri...
ora 20.20 - şedinţa de judecată s-a terminat... urmează deliberările pentru stabilirea deciziilor!

ora 22.30 - Trei persoane din cadrul grupului de arestaţi din dosarul Gazeta vor fi eliberaţi! Este vorba de Dan Pârcălab, Aurelian Grama şi Dorel Vidican. La această oră, grupul de prieteni ai celor trei care se află în Cluj merg la locul de deţinere pentru a-i întâmpina în libertate pe cei jurnalişti. În această noapte toţi cei trei vor fi liberi!!!

ora 23.50 - Cei trei ziarişti au făcut primii paşi în afara penitenciarului şi au fost întâmpinaţi cu urale de prieteni, rude sau simpatizanţi...

ora 00.30 -
Primele declaraţii publice ale lui Dan Pârcălab în libertate au fost date prin telefon postului local de televiziune, AXA TV. Iată ce a declarat Dan...
"Trebuie să recunosc că sunt un pic obosit... Mulţumesc presei din Maramureş a cărei reacţie m-a uluit pur şi simplu şi mulţumesc societăţii civile! Minusurile le las pentru altă dată. Mai vreau să mulţumesc alor mei, celor din redacţie. Dosarul e o mizerie, rechizitoriul e tot o mizerie, iar declaraţiile din dosar sunt nişte delaţiuni ordinare. Sunt un om responsabil şi chiar dacă am 17 zile de greva foamei cred că sunt raţional şi de aceea vă spun că toate acestea sunt nişte nebunii. Pe viitor, orice jurnalist poate fi trimis pentru 29 zile într-un beci doar pentru că un om (care fusese anterior criticat în ziar) vine cu o plângere la DIICOT! De la înfiinţare şi până acum, Gazeta de Maramureş nu a avut nici un proces, iar acum - dintr-o dată - s-au pomenit toţi aceşti "stâlpi ai societăţii" să dea asemenea declaraţii nebuneşti. Mulţumesc încă odată tuturor celor care au lucrat la bunul renume pe care îl are Maramureşul. Reacţia oamenilor de acolo a fost ca o lovitură de ciocan pentru procurori! (Apropos... am fost acuzat că am blog!) Erau năuciţi!Veneau acolo cu ziarele, citeau şi repetau într-una "uite, a semnat şi ăla, şi celalalt etc" A fost un şoc pentru ei, ŞOC, ŞOC!!! Mulţumesc pentru reacţia presei, pentru poziţia ei corectă chiar dacă cu unii am avut anumite dispute sau divergenţe de-a lungul timpului. Acum însă au tratat acest caz aşa cum ar trebui să-l trateze un jurnalist adevărat!"

6 comentarii:

Anonim spunea...

Bravo, domnule Sabou

Aici,unde sunt eu, la vreo 3000 de kilometri de Maramures, internetul e singura sursa de informare.
Verificand cateva zeci de siteuri, am observat ca esti singurul care ofera intr-adevar informatiile despre acest caz, "la zi", adica mai concret, in timp real, ceea ce n-au reusit agentiile de presa, televiziunile sau radiourile noastre.
Inca o data, felicitari, si tine-o tot asa!

Anonim spunea...

Sfatul meu e sa va instalati o scula antispam, ca sa scapati de mesaje ca cel de deasupra.

Cornel Sabou spunea...

pt. Teo...
Mulţumesc pentru aprecieri. Explicaţia e simplă. Presa centrală are "interdicţie" pe subiectul "Trustul Gazeta". De aceea nu tratează cu profesionalism cazul. Eu, fiind jurnalist independent (şi proprietar al unui ziar local independent de orice influenţă politică sau de altă natură) îmi pot "permite" să vin cu ştiri pe orice subiect şi la orice oră...

pt. Andrei Crivăţ...
Mulţumesc pentru sfat. Sincer, eu nu mă prea pricep la chestiuni de genul acesta. De formaţie sunt mai mult jurnalist de presă scrisă. Adică, mai am încă "prostul" obicei de a scrie cu pixul! Voi sesiza însă tehnoredactorul ziarului meu care cu siguranţă va rezolva problema. Încă o dată, mulţumesc pentru sfat!
Cornel Sabou

Anonim spunea...

Nu va agitati ca intra inapoi. Au dusmani prea mari si sunt multi care inca nu au declarat nimic. Adsteptati-va la mari surprize.

cip spunea...

bai, anonimule, ia-ti un liber si mai lasa-ne cu smenuri dintr-astea ieftine de bazar. nume mari, declaratii... ma plictisesti. voiai sa zici minciuni. in plus, pune mana pe o carte de drept (ma rog, lectura e dificila in zilele noastre, iar cartile cam scumpe) si invata si tu diferenta dintre urmarirea penala si cea a judecatii, adica cele doua faze ale procesului penal. ce declaratii sa mai vina in dosar daca s-a terminat urmarirea penala. de abia astept sa-ti dai numele sa dau si eu o declaratie la diicot pe numele tau. nu e treaba ta ce o sa scriu, o sa afli cand o sa te salte, iar daca ma enervez tare o sa spun ca ai facut presiuni asupra mea.

cip spunea...

cornel, da-mi si mie, cand ai vreme, ip-ul smecherului care semneaza cu anonymus, am niste declaratii interesante pentru baieti. esti culmea, cine a zis ca trebuie sa le probez? de ce n-am voie sa declar ceea ce vreau?