miercuri, 5 martie 2014

"Greii" o duc greu la puşcărie

Glumind puţin, suporterii de fotbal din România au spus că iată, s-au mai eliberat opt locuri în loja VIP la meciul România – Argentina! Asta pentru că Justiţia română i-a condamnat fără milă pe “greii” fotbalului românesc la ani tot atât de grei de închisoare. De ieri, aceştia sunt după gratii, consumându-şi deja prima noapte “de dragoste” din noul lor război pentru supravieţuire...
Să trecem, pe scurt, în revistă condamnările, în ordinea mărimii lor:
Cristi Borcea - 6 ani şi 4 luni închisoare
Ioan Becali - 6 ani şi 4 luni
Victor Becali - 4 ani şi 8 luni 
George Copos - 3 ani si 8 luni 
MM Stoica - 3 ani si 6 luni 
Gigi Neţoiu - 3 ani si 4 luni.
Gică Popescu - 3 ani şi o lună 
Jean Pădureanu - 2 ani şi 4 luni 
Nu mai intru în detalii privind perioada pe care aceştia o vor petrece după gratii. Nici nu mai este atât de important acum. Ceea ce contează este faptul că în sfârşit Justiţia din România a lovit dur în cancerul fotbalului românesc. Suporterii spun că dacă acum DNA şi-ar face echipă de fotbal ar avea cei mai mulţi suporteri din România! Trimiterea celor opt după gratii are un impact ENORM în conştiinţa publică, iar imaginea şifonată a Justiţiei din România este acum în mod clar profund îmbunătăţită. 
Fotbalul este o preocupare importantă pentru cel puţin jumătate din populaţia ţării. Chiar dacă în ultimii ani fotbalul românesc s-a “remarcat” mai mult printr-o prestaţie mediocră, plăcerea de a urmări acest sport a rămas aceeaşi. Dezamăgirea suporterilor români venea tocmai din faptul că aceşti mafioţi din fotbal distrugeau competiţia adevărată cu Cooperativa lor, cu afacerile lor murdare şi chiar cu atitudinea aceea arogantă, de oameni imuni la orice încercare de a-i prinde şi pedepsi. Iată că epoca lor de aur a încetat!
Poate că nu vor sta mult timp după gratii. Admit ideea că e foarte posibil ca aceştia să beneficieze curând de acea amnistie dorită mult de PSD şi care e posibil să fie votată în perioada următoare în Parlament, dar din nou vin şi spun că asta e mai puţin important. Nu sunt tipul de om care să jubileze pe necazul altuia. Nu-mi doresc să-i văd chinuindu-se şi “plătind” cu lacrimi faptele lor de corupţie şi abuz. Îmi doream, însă, să-i văd doborâţi! Şi chiar de-o fi să fie mâine eliberaţi, ei sunt deja o murătură de mafiotism! Ce-a rămas din imaginea lor de “grei” ai fotbalului nu mai e decât o jalnică imagine a unor oameni distruşi de sistemul lor de non-valori. 
Nu mă întind mai mult cu “povestea” pe acest subiect pentru că evenimentul a fost deja dezbătut pe mii şi mii de siteuri, posturi TV, radio, ziare etc. O să închei citându-l pe jurnalistul Tolontan. Acesta spunea că a fost contactat de nişte jurnalişti olandezi care au spus că în ţara lor niciodată nu s-ar fi dat pedepse atât de grele pentru asemenea infracţiuni. Olandezii ne priveau oarecum cu invidie. Este poate prima oară când se întâmplă aşa ceva, ca o ţară occidentală să privească cu respect spre autoritatea justiţiară română pentru modul drastic în care aceasta a pedepsit infracţiunile din lumea fotbalului. Nu mă pot abţine să nu felicit şi eu Justiţia Română în ansamblul ei, deşi sentinţa a fost dată doar de câţiva judecători de la Curtea de Apel Bucureşti. Da, mulţumesc România pentru că i-ai doborât pe aceşti mişei, pentru că ai aruncat la container aceste gunoaie din fotbalul românesc! 
Cu o părere de rău specială la adresa lui Gică Popescu...

Cornel SABOU

Niciun comentariu: