luni, 3 martie 2014

Victoria lui Putin

Rusia face ce vrea în problema Ucrainei şi nimeni nu i se poate opune. Acum, la ora la care scriu aceste rânduri, armata rusă a ocupat cu forţele sale militare întreaga Peninsulă Crimeea, teritoriu care aparţine Ucrainei. ONU nu poate lua măsuri pentru că Rusia este membră a Consiliului de Securitate ONU şi are drept de veto. În rest, nu există alte instituţii internaţionale capabile să facă ceva în criza ucraineană. De ce are succes Vladimir Putin cu acest tip de politică? Am să încerc să ofer mai multe răspunsuri la această întrebare. Iată de ce...

Pentru că...
... SUA şi aliaţii săi au atacat Afganistanul pe motiv că acolo s-ar ascunde Osama Ben Laden, presupusul autor al atentatelor de la World Trade Center. Nu exista nici o dovadă, nici că Ben Laden ar fi executat lovitura, nici că s-ar ascunde în Afganistan. Cu toate acestea, armatele democrate ale lumii au luat cu asalt triburile din Afganistan, au măcelărit bătrâni, femei şi copii, apoi... nimic! Nu l-au găsit pe Ben Laden, nu au rezolvat problema terorismului, nu au obţinut nici un avantaj pentru lumea democratică în fruntea căreia era SUA. Un război inutil care a rămas în memoria lumii şi care a născut suspiciuni temeinice despre interesele oculte care guvernează politica SUA. Mulţi ani după acest război, Ben Laden a fost prins... pe teritoriul Pakistanului!

Pentru că...
... SUA şi aliaţii săi au atacat Irakul pe motiv că Sadam Hussein construieşte arme de distrugere în masă. Din nou masacre, crime, lupte, mii de morţi şi zeci de mii de răniţi pentru... nimic! Irakul a fost înfrânt, Sadam a fost luat prizonier şi apoi executat, dar în Irak nu a fost găsită nici o armă de distrugere în masă. Toată motivaţia oficială invocată de mai multe state “democratice” pentru a justifica acest război era deja o minciună dovedită. Din nou suspiciuni întemeiate despre cercurile oculte care conduc din umbră politica statelor democratice europene şi a SUA. 

Pentru că...
... O bombă a explodat în Siria ucigând mai multe sute de copii şi imediat toţi conducătorii ţărilor democratice au sărit să-şi mobilizeze armatele pentru a ataca Siria. A trebuit ca Vladimir Putin să vină şi să demonstreze cu probe că bomba a fost lansată de rebelii apăraţi de occident pentru ca intenţiile belicoase ale “democraţilor” să fie anulate. 

Pentru că...
... doar aceste cazuri, fără a mai pune la socoteală implicarea puterilor “democratice” în revoluţiile din Orientul Mijlociu, ne dau proba falimentului politicii internaţionale promovate de statele din vestul Europei şi SUA. Nici unul din aceste conflicte nu a fost legitim, iar puterile democratice au demonstrat că se comportă ca un stat fascist, inventând pretexte ca să atace state slabe pentru a-şi servi nişte interese personale. Ei bine, exact asta face şi Putin acum! Nimic mai mult sau mai puţin. Sub pretextul protejării minorătăţii ruse din Ucraina armata rusă a ocupat toată Crimeea. Asta e...

Toţi oamenii care sunt ghidaţi în viaţa lor de principii moderne, cu adevărat democratice, sănătoase, vor condamna intervenţia în forţă a Rusiei în problema ucraineană. DAR, aceşti oameni nu pot fi acum reprezentaţi cu cinste de liderii europeni care au procedat de nenumărate ori asemeni Rusiei! Nu putem decât să stăm şi să privim spectacolul lumii mirându-ne de una sau de alta, dar nu vom putea niciodată să fim cu adevărat un exemplu atâta vreme cât, la rândul nostru, am fost autorii (direcţi sau indirecţi) ai atâtor abuzuri şi crime precum cele săvârşite în numele democraţiei de statele occidentale alături de SUA. 
Vladimir Putin a învăţat de la noi cum să sfideze lumea, cum să-şi împlinească propriile dorinţe prin forţă armată. Şi o face acum predându-ne ironic o lecţie de viaţă! 

Cornel SABOU

Niciun comentariu: