luni, 22 ianuarie 2007

Consilierul Dolha îl vrea pe Dan Pârcălab în libertate

Mircea Dolha a fost des pomenit în mass-media băimăreană din ultima perioadă. Mai întâi din cauza dosarului penal care i-a fost întocmit de DNA, apoi a fost asociat ca fiind "părintele" arestării lui Dan Pârcălab, directorul ziarului "Gazeta de MM". Din cauza concediului pe care l-a petrecut se pare în Egipt, Mircea Dolha nu a putut să dea declaraţii publice faţă de acest caz... Întors acasă, consilierul băimărean s-a arătat extrem de revoltat de acuzaţiile care i-au fost aduse în lipsa sa. Mircea Dolha a acceptat să dea o declaraţie în exclusivitate pentru "Viaţa Maramureşului" pe tema cazului "Gazeta"... (Cornel SABOU)
Mircea Dolha (om de afaceri, consilier local PSD): Îmi pare rău că Dan Pârcălab a fost arestat! Nu cred că Dan era un pericol aşa de mare pentru a fi băgat după gratii. Eu abia m-am întors din concediu şi am aflat, cu stupoare, că în mass-media locală am fost de-a dreptul mitraliat de unii jurnalişti! Nu cred că a fost corect din partea acestor ziarişti ca în lipsa mea să facă atâtea acuze şi atâtea speculaţii pe seama faptului că eu aş fi la originea problemelor pe care le are Gazeta de Maramureş şi Dan Pârcălab. Haideţi să lămurim câteva chestiuni...
Eu am fost citat de trei ori de procurorii de la DIICOT pentru a mă prezenta la audieri şi nu m-am dus pentru că fusesem plecat din localitate cu diferite treburi. În final, m-am prezentat să dau declaraţii acestor provcurori abia pe data de 17 noiembrie 2006, fiind printre ultimii care au făcut asta! Chiar şi numai limitându-ne la acest aspect nu cred că se poate spune că eu am fost cel care "coordona" plângerile contra Gazetei. Apoi, vreau să vă spun că eu am dat doar o simplă declaraţie la acei procurori, fără ca aceasta să fie o plângere penală împotriva Gazetei sau a lui Dan Pârcălab! Eu speram să mă judec cu ei într-un proces civil, nu într-unul penal! Nu am emis atunci pretenţii materiale şi nu m-am constituit parte civilă, dar îmi rezerv dreptul să o fac de acum încolo deoarece sunt revoltat de tot ceea ce s-a spus despre mine în presă în această perioadă! Nu e posibil ca numele meu să fie asociat la tot felul de lucruri fără ca nimeni să-mi ceară părerea! Eu înţeleg că presa este a patra putere în stat, şi eu am căutat să am tot timpul o relaţie bună cu presa. Dar lucrurile de care sunt acuzat pe nedrept mă revoltă! S-a ajuns până acolo încât să se spună că aş fi reclamat nişte pachete date de Crăciun! E absurd!! Prin astfel de acuzaţii aberante cred că de fapt se încearcă deturnarea atenţiei opiniei publice de la faptele cu adevărat relevante şi importante.
În legătură cu episodul relatat de Ioan Moldovan, în privinţa discuţiei pe care am avut-o cu acesta la sediul firmei Remat... Eu avusesem nişte treabă prin zonă şi cu Moldovan - pe care îl cunoşteam de mult - m-am întâlnit întâmplător. L-am întrebat dacă nu a fost şi el chemat să dea declaraţii despre Dan Pârcălab pentru că se aude că sunt mulţi cei chemaţi la DIICOT pe această temă. Mi-a spus că nu, şi aceasta a fost toată discuţia.
Vă mărturisesc că în perioada următoare mă voi informa despre tot ceea ce s-a spus exact despre mine în tot acest timp. Mie nu-mi este frică să vorbesc pentru că sunt un om politic, nu-mi este frică nici de ziariştii care mă acuză. Cred însă că nu e normal să fiu criticat după zvonuri. Nu credeţi că poate anumiţi ziarişti locali i-au adus lui Dan Pârcălab mai mult deservicii decât servicii prin felul în care s-au manifestat? Personal, cred că nu trebuie să ataci, după zvonuri, zece persoane care sunt bănuite că au depus plângeri împotriva lui Dan Pârcălab când, în realitate, la dosar, pot să fie doar cinci sau chiar 18! De ce nu s-a încercat obţinerea de informaţii corecte şi abia apoi să se declanşeze atacurile din presă? Nu-i nimic... În următoarea perioadă dosarul ziariştilor de la Cluj va fi accesibil şi se va vedea atunci care este adevărul. În privinţa declaraţiei pe care am dat-o la DIICOT, acum nu pot să vă mai dau alte detalii. Instanţa se va pronunţa asupra eventualei vinovăţii a lui Dan Pârcălab, dar vreau să fie clar că eu nu am cerut arestarea sa şi nici nu mi-am dorit-o! Ba mai mult, cred şi afirm că putea fi judecat în stare de libertate!

(publicat in "Viata MM", nr.124 din 23-29 ianuarie 2007)

4 comentarii:

cip spunea...

absolut incantator acest dolha. femeia din germania minte, procurorii dna au halucinatii, noi am inventat niste inregistrari, juristul lui (cernestean) nu stie ce vorbeste, cei pe care i-a chemat la diicot (spre exemplu moldovan de la remat) sunt dusi de acasa, iar ziaristii baimareni il "mitraliaza" in necunostinta de cauza. am o banuiala ca in toate povestile astea avem un singur om curat. hm, oare cine sa fie?
http://cipriandragos.blogspot.com

Cornel Sabou spunea...

Ciprian, nu stiu ce anume l-a revoltat pe Dolha in halul asta. Poate reactia dura a deputatului Mihalache (care i-a facut "jeguri" pe delatorii PSD-isti), dar cert e ca omul nega vehement implicarea sa in cazul Parcalab din postura de "coordonator" al plangerilor. M-a socat insa cererea sa ca Dan sa fie lasat in libertate! Unde naiba mai e atunci pericolul public, daca pana si reclamantii il vor liber?

cip spunea...

da, m-am mirat si eu de declaratia data, cum ca dan ar trebui eliberat, dar, pe de alta parte, cand te lasa neuronii, e de inteles. acuma el incearca o miscare unduita fata de restul publicatiilor, doar-doar s-o farda cu ceva mai interesant si va reusi sa ii atraga pe cei din media de partea sa. totusi, este ciudat ca el a aparut ca un super surprins de reactia mass-media fata de cazul dan. am inteles, soare, plaja, dar nici un net, un link, ceva. poate in hruba de doua stele in care s-a cazat (il miros ca sta cam rau cu finantele, ca a cheltuit in jur de 50 de mii pe mercedesul tip jeep cu care s-a dotat in primavara trecuta si inca ceva maruntis pe gardoiul de cativa metri inaltime ce-i strajuieste vila de pe deal) nu avea wireless la laptot. sau poate ca i-a facut insolatie roamingul, ca altfel, nu se rabda el sa nu se joace el un pic pe net, ca si asa se lauda cu un telefon ce face diverse smecherii. apropo de ele, una ar fi aceea ca inregistreaza. si nu pe oricine, ci chiar pe colegii consilieri. pe sustache, of course. personal l-am vazut intr-o sedinta de comisie juridica intrebandu-i pe radu stef si cristi niculescu ceva legat de golf park, in timp ce isi intindea telefonul pus pe muchie (deci, intr-o pozitie nefireasca) spre mijlocul mesei. si-a motivat intrebarea, spunand ca le-a promis el procurorilor dna ca le va aduce info referitoare la caz. ce pervers! isi inregistreaza colegii ca apoi sa ii toarne la dna. asta ti-o pot spune atat stef cat si niculescu. a, era sa uit! ii inregistreaze si pe ziaristi. doi colegi, de la un trust de presa, iata ca nu ma pot rabda, pe cand stateau la o cafea cu dolha, au facut ochii cat cepele vazand ca isi scapa individul scula sub masa. adica nu-l inregistreaza ziaristii pe el, ci viceversa. atunci ma intreb cine de cine se teme? sau cine pe cine urmareste?

Anonim spunea...

http://denisa.genom.ro/index.php?title=inca_un_bilet_pentru_basescu_din_inchiso&more=1&c=1&tb=1&pb=1