marți, 7 iunie 2011

Mircea Man lua şpagă de la Compania Remin ca să-i acopere fraudele


foto: Mircea Man, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş şi lider al filialei judeţene a PDL


Am publicat deja trei articole din noua serie de dezvăluiri despre fraudele neştiute din ograda Companiei Remin din Baia Mare. Ce reiese din cuprinsul acestor articole? Că tocmai oamenii care au decis “nerentabilitatea” mineritului maramureşean sunt cei care l-au făcut nerentabil, furând, fraudând statul, falsificând documente, licitaţii, achiziţii etc...
Fostul director general al Remin, Vasile Pintea, şi-a falsificat dosarul de pensie ca să fie pensionat la 45 de ani şi să poată încasa acum zeci de milioane lunar pensie de la stat. Asta după ce, timp de mai mulţi ani, a răspuns la numeroase comenzi politice păgubind astfel Compania de foarte mulţi bani. Am demonstrat cum, la intervenţia vicepreşedintelui Camerei Deputaţilor, Ioan Oltean, o firmă din Bistriţa a fost favorizată prin conceperea unei expertize false şi a fost “iertată” astfel de plata a peste un miliard lei despăgubiri către Remin. Am povestit apoi cum juristul Companiei, Victor Pop, pierdea intenţionat procese ale Companiei ca să facă tot felul de “jocuri”, printre care şi cele prin care îi vindea fiului său, Sorin Pop (acum ofiţer SRI) active ale Remin. Vasile Pintea l-a şi sponsorizat pe Victor Pop (din banii Companiei) cu 20.000 euro pentru a-şi face o operaţie în străinătate, Pop fiind suferind de Parkinson. Citiţi toate acestea în articolele pe care le-am publicat deja pe acest blog:

În atenţia Parchetului: Fostul director al REMIN Baia Mare, Vasile Pintea, şi-a falsificat dosarul de pensie!

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor IOAN OLTEAN, implicat în afaceri păguboase pentru Compania REMIN din Baia Mare

Ofiţer SRI implicat în fraudarea Companiei Remin din Baia Mare

Am aflat, între timp, despre o altă “afacere” în care a fost implicat Victor Pop cât a fost jurist la Remin. Într-un proces pe care Compania l-a avut cu o firmă privată Pop a făcut în aşa fel încât Remin-ul să piardă procesul, trebuind astfel să plătească firmei private o despăgubire de peste 300 milioane lei. Compania face plata, apoi ordinul de plată (care dovedea efectuarea plăţii) DISPARE, iar firma privată solicită ÎNCĂ O DATĂ efectuarea plăţii stabilite prin sentinţa definitivă! Vasile Pintea, directorul Remin se supune şi mai plăteşte o dată suma de 300 milioane lei către respectiva firmă! Ce părere aveţi despre acest tip de “inginerie” marca Remin? Cum să nu devină mineritul nerentabil când aceşti directori îl păgubesc de sute de milioane, de miliarde prin tot felul de asemenea “manevre”? Vă întrebaţi probabil de ce organele abilitate ale statului nu intervin? Şi eu mă întreb asta... Dar cum să intervină când boşii de la Remin au rude ofiţeri de Poliţie şi SRI? Cine să-i controleze? Am înţeles că în perioada în care era ofiţer de Miliţie, Victor Pop lucra cu tot felul de informatori pe care îi avea în mediul băimărean. Oameni de tot felul... pe atunci. Acum, unii sunt importanţi oameni politici sau de afaceri! Într-o zi o să intru tare de tot pe acest subiect al informatorilor de Securitate şi Miliţie! O să dau de pământ cu toate jigodiile astea care îşi turnau pe atunci rudele, prietenii, colegii, iar acum se aruncă în faţă ca să ne conducă destinele... Curând!
Deci, cine să-i controleze pe ăştia? Aaaaaa, vă gândiţi probabil la liderii politici locali, care au funcţii în administraţie şi care promovează puternice mesaje anticorupţie? Vă gândiţi probabil la Mircea Man, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, care ar putea, teoretic, să facă ordine în Remin? Eu nu mă gândesc că Mircea Man ar putea face ceva! Pentru că Mircea Man ia şpagă de la Remin ca să-i acopere ilegalităţile!!! Ştiţi cum ia şpagă Mircea Man de la Remin??? Ca să nu fie filmat pe ascuns, pozat sau înregistrat, Man a găsit o metodă foarte originală şi eficientă în acelaşi timp. Periodic, el merge la Remin şi... joacă poker cu toţi şefii Companiei şi cu şefii de sindicat! Poker pe bani! În timpul partidei de poker, directorii Remin (şi sindicaliştii) se chinuie să piardă toţi banii într-un timp foarte scurt, pentru ca Mircea Man să fie mulţumit. Sumele pierdute de fiecare participant la partidă sunt de 1.000 – 1.400 euro, iar la joc participă şase persoane. Partidele acestea de poker se organizează regulat, iar membri conducerii Companiei joacă indiferent că le place sau nu, iar Mircea Man câştigă întotdeauna, indiferent că ştie să joace sau nu! Sumele puse în joc sunt mai mereu aceleaşi. Acestea diferă doar când cresc şi fraudele pe care Mircea Man trebuie să le acopere. În acest fel, Man încasează periodic importante sume de bani pe care directorii Companiei le pregătesc din timp, ştiind că “plata” aceasta e garanţia de care au nevoie pentru ca să le fie protejate toate fraudele pe care le fac ei de-a lungul timpului.

Mircea Man participă cu drag şi la chefurile pe care Compania le organizează periodic, îndeosebi la cel care se organizează anual de Ziua Minerilor, şi care se termină neapărat cu o altă partidă de poker! Dar la câte nu participă Mircea Man? O să discutăm mai pe larg, cu o altă ocazie, despre afacerile particulare ale lui Mircea Man... Pentru că şpaga de la Remin este doar un ciubuc, sau – cum se spune – “bani de ţigări”. Man însă nu este un fraier, să se mulţumească doar cu atât! Man este un băiat aproape deştept! Pe curând...

Cornel SABOU

Niciun comentariu: