joi, 2 iunie 2011

Guvernul a decis reorganizarea ANAF, ANV și a Gărzii Financiare - 1.200 angaţi vor fi daţi afară

550 posturi de conducere vor fi desfiinţate

Executivul a aprobat astăzi (ieri, 1 iunie 2011) trei Hotărâri de Guvern care vizează reorganizarea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Autorităţii Naţionale a Vămilor, Gărzii Financiare şi ale direcţiilor generale ale finanţelor publice, prin diminuarea cu 4.927 a numărului total de posturi din aceste instituţii şi a 550 de posturi de conducere, a anunțat ministrul Finanțelor Publice, Gheorghe Ialomițianu.
Din cele 4.927 de postrui reduse, 1.200 erau ocupate iar restul vacante.
“Administrația fiscală va fi mai eficientă și avem și posibilitatea să facem o selecție a personalului, iar angajații care nu mai îndeplinesc condițiile să fie îndepărtați din ANAF”, a declarat ministrul Ialomițianu.
Prin aplicarea acestor măsuri, posturile din aparatul propriu şi unităţile subordonate ANAF, respectiv Autoritatea Naţională a Vămilor, Garda Financiară şi direcţiile generale ale finanţelor publice se vor reduce de la 34.027 la 29.100 de posturi, a precizat ministrul Finanțelor.
De la Vămi pleacă 600 persoane
În Autoritatea Naţională a Vămilor schema de personal va fi redusă cu 1.427 de posturi, dintre care 600 ocupate, respectiv de la 4.586 la un număr maxim de 3.159.
Da la Garda Financiară pleacă 300 angajaţi
În ceea ce privește Garda Financiară, se reduc 713 posturi, din care 300 ocupate, de la 1805 posturi prevăzute iniţial la 1.092 câte vor fi menținute, potrivit Hotărârii aprobate de Guvern.
300 pleacă şi de la Finanţe
În direcţiile generale ale finanţelor publice judeţene şi ale municipiului Bucureşti se reduc 2.787 de posturi, din care 300 ocupate, de la 27.636 posturi la 24.849.
De asemenea, ministrul Ialomițianu a mai precizat că se diminuează cu 550 posturile de conducere la nivelul ANAF şi structurilor subordonate, precum și următoarele funcții: comisar general prim-adjunct, una dintre cele patru funcții de comisar general adjunct la nivelul Comisariatului general al Gărzii Financiare și posturile aferente funcției de conducere de comisar șef secție adjunct și comisar șef divizie.
S-a înfiinţat DVF
O altă măsură de luată astăzi vizează înființarea Direcţiei de verificări fiscale, specializată în controlul veniturilor realizate de către persoanele fizice care obţin averi mari şi nedeclarate, a mai adăugat ministrul Finanțelor.
La rândul său, președintele ANAF, Sorin Blejnar, a afirmat că prin măsurile luate astăzi se urmărește și consolidarea administrațiilor fiscale prin comasarea unor structuri comunale, orășenești sau municipale. În acest sens, el a arătat că vor fi desființate 150 de administrații fiscale (circa 35% din totalul administrațiilor fiscale), în care lucrează 2108 persoane, dar care colectează doar 2,5% din fonduri. Desființarea acestor administrații va permite redirecționarea angajaților către alte structuri ale ANAF, a mai spus Sorin Blejnar.

Guvernul RomânieiBiroul de presa
01.06.2011

Un comentariu:

Anonim spunea...

Ce inseamna atatea organe de control?ce rol are Garda daca exista ANAF?sunt prea multi pe capul nostru si corupti, savarsesc abuzuri peste abuzuri.Ar ajunge o Directie de control unica care sa faca treaba corect si legal .