joi, 23 iunie 2011

Regele TRĂDĂTOR


În sfârşit! Mi-a fost dat să aud o declaraţie a şefului de stat român, o declaraţie clară, radical de obiectivă şi reală, despre un moment istoric relativ recent. Conform lui Traian Băsescu, fostul rege Mihai al României ar trebui tratat ca un trădător de ţară! Pentru că abdicarea sa ar fi “dat România pe mâinile ruşilor”! Regele Mihai ar trebui perceput ca “slugă la sovietici”, pentru că a trădat interesele statului Român... Cam ăsta este mesajul pe care l-a promovat recent preşedintele României, Traian Băsescu, şi care a inflamat spiritele mai ales în mass-media, dar nu numai. Fără să iau în derâdere această declaraţie (ba chiar luând-o foarte în serios) îl felicit pe preşedinte pentru declaraţia făcută. Ar fi putut completa eventual mesajul cu detalii privind plecarea regelui din ţară, cu nivelul de trai pe care l-a avut acesta în perioada “exilului” (comparativ cu nivelul de trai pe care trebuia să-l suporte “poporul său” în ţara pe care a abandonat-o). Eventual, ziariştii care sar acum la gâtul lui Băsescu ar trebui să-l întrebe pe Mihai (eu nu-l mai recunosc de mult ca Rege) cu cine a fost – până la urmă – mai bun prieten: cu Hitler sau cu Stalin? Pentru că Mihai a fost aliat şi cu Hitler (fiind chiar decorat de liderul Germaniei) şi – ulterior – cu Stalin, atunci când l-a arestat pe Antonescu şi a dat ţara cu adevărat pe mâinile ruşilor. Deci... cine are curaj să-l întrebe asta pe “Rege”?

Probabil Traian Băsescu are şi alte interese care l-au determinat să “lovească” acum în imaginea lui Mihai. Nu ştiu şi nici măcar nu mă interesează să aflu care ar fi acestea. Îmi place doar că (probabil determinat de aceste interese) Băsescu a spus tare, răspicat şi ferm un ADEVĂR istoric nu prea recunoscut de contemporaneitate: Fostul Rege Mihai a fost (şi în percepţia multora a rămas aşa) un TRĂDĂTOR DE ŢARĂ! Faptul acesta nu este recunoscut şi consemnat ca atare de lumea politică modernă deoarece aceasta se conduce după interese imediate, egoiste şi materiale, ori tocmai aceste interese îi opresc să-l condamne pe “Rege”. Regele a fost, în toţi aceşti ultimi 60 de ani, o marionetă a guvernelor occidentale. El a tăcut (sau a vorbit) la ordin, cu aprobare de la cei care îi asigurau cazarea şi traiul în condiţii de lux. NU a avut niciodată păreri proprii, ferme, categorice, nici măcar despre propriul popor. Îi rog pe toţi cei care îl susţin acum pe rege să spună concret CE a făcut regele ăsta pentru poporul lui? Ce a făcut notabil, benefic? Un act major, o decizie importantă, ceva, orice!!!!!!! Vă spun eu: NIMIC! Vorbărie goală... Să zică “merci” că poporul ăsta l-a mai băgat în seamă şi chiar i-a oferit palate şi bani ca “despăgubiri” deşi el nu a creat nimic în ţara asta, doar a distrus-o!

Cred că voi mai scrie despre asta în curând. Pentru că mă enervează să văd atâtea diversiuni care se lansează prin mass-media în favoarea Regelui, şi asta doar pentru că actualii atacatori nu mai au nevoie de Băsescu, pentru că acesta nu mai poate candida! Eu îi miros repede pe ăştia ce-şi schimbă părul, dar năravul ba! Revenim curând....

Cornel SABOU

Un comentariu:

Anonim spunea...

respect, spus scurt, clar si cuprinzator. Ma mindresc cu declaratia deschisa a presedintelui. in asa ciini ca mIHAI trebuie dat cu piciorul, pe cind el este rugat de sa vorbeasca in fata parlamentului.