sâmbătă, 4 iunie 2011

Program de seară la TV: sâmbătă, 4 iunie 2011


Recomandare: "Jurnal de bord", cu Jodie Foster, Prima TV, ora 20.30


TVR1
21:00
ÎnTrecerea Anilor (2010, divertisment)
Cu: Mircea Radu

Antena 1
21:45
Poliţist de grădiniţă (sua, 1990, acţ. com.) (12)
Arnold Schwarzenegger,Penelope Ann Miller,Richard Tyson
În acest thriller presărat din belşug cu situaţii comice şi care a avut aproape 100 de milioane de dolari încasări în prima săptămână a apariţiei sale în cinematografele americane, Arnold Schwarzenegger îl intepretează pe John Kimble, un detectiv dur, capabil de orice pentru a-i prinde pe răufăcători. El se află pe punctul de a pune mâna pe un traficant de droguri lipsit de scrupule, pe nume Cullen Crisp. Singura persoană care poate depune mărturia menită să-l pună definitiv în spatele gratiilor pe Crisp este chiar fosta soţie a acestuia. Problema e că femeia a dispărut fără urmă, tot ce ştie Kimble fiind numele unei grădiniţe din Oregon pe care o urmează fiul ei de şase ani. Pentru că lucrurile nu ies aşa cum îşi doreşte, vajnicul detectiv se vede nevoit să lucreze sub acoperire. În timp ce se zbate să pună mâna pe ticălos, Kimble îşi găseşte timp şi pentru o idilă cu una dintre educatoarele de la grădiniţă, frumoasa Joyce (Penelope Ann Miller).

0:00
Maestrul despărţirilor (sua, 2004, com. rom.) (12)
Jamie Foxx,Morris Chestnut,Jennifer Esposito,Gabrielle Union
Jocul a început, dar regulile au fost aruncate în aer! Celebrul comic Jamie Foxx, împreună cu Morris Chestnut, Jennifer Esposito şi Gabrielle Union joacă în această comedie delicios de romantică, în care manualul dragostei este complet rescris.
Dupa ce este părăsit de logodnica sa, tânărul scriitor Quincy Watson (Foxx) scrie cel mai tare manual pentru cei care vor să se despartă de perechea lor. Bineinţeles, cartea cunoaşte un succes fenomenal, iar Quincy începe să îi dea sfaturi vărului sau, Evan (Chestnut), pentru a câştiga duelul sexelor. Însă fermecătoarea prietenă a lui Evan, Niki (Union) află de planurile lor, iar acum cei doi sunt cei traşi pe sfoara! O comedie sexy a erorilor, despre despărţiri, ambiţii şi încălcarea regulilor.


2:00
Big Man: O stea căzătoare (fra.-RFG-it., 1988, acţ. com.) (AP)
Bud Spencer,Ursula Andress

PROTV
20:30
În spatele liniilor inamice (sua, 2001, acţiune) (12)
Owen Wilson,Gene Hackman,David Keith,Gabriel Macht
Acţiunea se petrece cândva după războiul din Bosnia, după retragerea trupelor NATO care rămăseseră totuşi în regiune cu promisiunea de a nu interveni înăuntrul graniţelor ţării.
În timpul unei misiuni de rutină, un pilot de vânătoare din Marina americană, locotenentul Chris Burnett (Owen Wilson), se aventurează totuşi într-o zonă interzisă, unde descoperă şi fotografiază o groapă comună. Aproape imediat după aceea este doborât, reuşind să se catapulteze. Se trezeşte însă în teritoriu ostil, fără nici un mijloc de comunicare în afară de un transmiţător stricat, care emite totuşi un semnal pe care ai lui îl interpretează într-adevăr ca un "semn de viaţă".
Acest semn de viaţă din teritoriul devenit inamic îl determină pe amiralul Reigart (Gene Hackman) să nu ţină cont de ordine şi să organizeze o misiune de salvare pentru pilot, chiar cu preţul carierei sale. În acest timp, în spatele liniilor inamice, Burnett e urmărit pentru a fi anihilat din pricina informaţiei pe care o deţine. În încercarea disperată de a supravieţui, el străbate o ţară devastată de război, văzându-i astfel de aproape ororile...


22:45
Sărutul care ucide (sua, 1997, thrill.) (15)
Morgan Freeman,Ashley Judd,Tony Goldwyn,Alex McArthur
Mai multe femei frumoase din Carolina de Sud dispar fără urmă. După un timp cadavrele lor apar legate şi violate.
O singură persoană a scăpat din mâinile psihopatului care lucrează sub numele de Casanova. Ea se numeşte Kate McTiernan (Ashley Judd) şi este ajutată de detectivul din Washington, Dr. Alex Cross (Morgan Freeman).
Nepoata acestuia este şi ea o victimă a acestui monstru agil. Casanova răpeşte femeile de care crede că s-a îndrăgostit şi le ucide după ce acestea îl "dezamăgesc". Vor reusi, oare, cei doi să-l oprească?


KANAL D
20:30
Nuntă cu surprize (2011, reality show) (AP)
Cu: Andreea Mantea şi Gabriel Coveşeanu (Cove)

PRIMA TV


20:30
Jurnal de bord (sua, 2005, acţiune) (12)
Jodie Foster,Sean Bean,Peter Sarsgaard
Jodie Foster se întoarce pe ecrane într-un thriller ce te ţine cu sufletul la gură.
Kyle, văduvă de curând, zboară de la Berlin spre New York împreună cu fetiţa. Liniştea ei şi a tuturor celor din avion dispare când e nevoită să îşi declare copilul dispărut. Nimeni nu o crede că a avut un copil cu ea. Personalul şi pasagerii cred că inventează totul, ca o reacţie la durerea suferită. Agitaţia mamei nu cunoaşte limite şi, pe măsură ce suspansul, tensiunea cresc, la un moment dat, hotăreşte să întoarcă tot avionul cu susul în jos. Căci de data aceasta, cercetarea ei e întemeiată.
Cu orice mijloace.


22:30
Silit să ucidă (sua-can., 2009, acţiune) (AP)
Steven Seagal,Laura Mennell,Dmitry Chepovetsky
Ruslan este un fost mafiot rus, care a părăsit viaţa lui în sânul mafiei şi a devenit scriitor de romane. Familia lui a rămas în urmă, iar fiica lui urmează să se căsătorească. Dar Ruslan nu se poate bucura de faptul că fata lui se căsătoreşte, deoarece alesul inimii sale este fiul unui vechi inamic de-al lui. Chiar şi-aşa el acceptă situaţia pentru ca fiica lui să fie fericită. Dar când în ziua nunţii, fiica lui este atacată şi asasinată, Ruslan se întoarce înapoi în oraş. Acesta este punctul în care Ruslan uită de pactul încheiat cu el însuşi de a nu mai reveni la o viaţă de crimă, şi porneşte la vânătoare. Cu o poftă exagerată pentru sânge şi răzbunare, Ruslan distruge totul în calea lui, omorând pe toţi cei care au fost implicaţi în asasinatul fiicei lui. Nimeni nu are scăpare şi nimeni nu îi poate sta în cale. Nici măcar poliţia.

NATIONAL TV

20:15
Dansând cu lupii (sua, 1990, avent.) (12)
Kevin Costner,Mary McDonnell,Graham Greene,Rodney A. Grant
În timpul Războiului Civil, locotenentul unionist John W. Dunbar porneşte într-o misiune sinucigaşă şi devine erou fără voie. Acţiunile sale îl poartă în ţinutul indienilor Sioux, al căror mod de viaţă îl cucereşte.

B1 TV


21:00
Tata şi restul (sua, 2001, dramă) (12)
Billy Bob Thornton,Laura Dern
Ciudatul actor Billy Bob Thornton semnează aici pentru prima dată regia unei drame psihologice cu neaşteptate (şi reuşite) accente comice şi de tandreţe. El îl joacă pe Claude, cel ce trebuie să se întoarcă în orăşelul din Alabama unde a crescut şi să încerce să-şi elibereze unchiul din închisoare. Familia mare, cu fiecare membru un pic mai aparte, are modul ei special de a-şi arăta iubirea. La întâlnirile între ei sar scântei, iar replicile sunt pe toate tonurile posibile.

DIVA

21:00
Căsătorie aranjată (engl., 2008, dramă) (15)
Parminder Nagra,Ray Winstone
Anjika Indrani (Parminder Nagra) este o tânără absolventă a Universităţii Cambridge, fericită şi într-o relaţie stabilă cu iubitul ei. Cu toate acestea, libertatea lui Anjika este ameninţată când tatăl ei exigent o obligă să se căsătorească din interes. Simţindu-se prinsă în capcană şi disperată, face tot ce-i stă în putinţă pentru a obţine ajutorul lui Don Flowers (Ray Winstone), angajatul umil al tatălui ei. Dar Don nu vrea bani ci o vrea pe Anjika, fiind capabil să profite de disperarea ei pentru a o avea. După o întâlnire secretă, Anjika se duce din nou la el, iar curând relaţia lor se transformă într-o aventură plină de pasiune. O dramă captivantă, seducătoare, care te va duce la limita obsesiei.

23:00
Jocul iubirii (sua, 2008, com. rom.) (AP)
Paul Campbell,Andy Griffith,Doris Roberts,Marla Sokoloff
Un tânăr îşi învaţă bunicul rămas văduv trucuri prin care să atragă femei şi joacă toate cărţile pentru a-şi întâlni femeia visurilor.

1:10
Iubire regăsită (sua, 2009, com. rom.) (AP)
Rena Sofer,Dean McDermott
Deşi au trecut 20 de ani de la absolvire, Grace nu poate uita anii de liceu. Nu îl poate uita mai ales pe prietenul ei din liceu, Michael, şi nici geaca de blugi şi bascheţii Air Jordan pe care îi purta Michael la prima lor întâlnire. Michael era la rândul lui îndrăgostit lulea de Grace. Dar asta se întâmpla în 1989, când amândoi erau în liceu. De cele mai multe ori, prima dragoste nu rezistă probei timpului. Acum, ei se întreabă ce s-a întâmplat cu prima dragoste şi dacă ar putea exista un moment în care trecutul şi prezentul să se reîntâlnească. Răspunsul la întrebare este pozitiv, iar momentul este reuniunea prilejuită de aniversarea a 20 de ani de la absolvirea liceului. În prezent, Michael se ocupă de sectorul construcţii al unui lanţ hotelier, în timp ce Grace este asociat la o prosperă firmă de design interior. Îmboldiţi de sora lui, respectiv de mama ei, Michael şi Grace hotărăsc fiecare în parte să meargă la reuniunea de 20 de ani. Surprinşi să se reîntâlnească după atâţia ani, Grace şi Michael rememorează trecutul şi se întreabă ce s-ar fi întâmplat dacă nu s-ar fi despărţit. Acum, însă, amândoi sunt foarte circumspecţi. Vechea dragoste pare să nu se fi stins complet, dar există oare vreo şansă de a o reînvia?

HBO

20:30
Mammuth (fra., 2010, dramă) (12)
Gérard Depardieu,Yolande Moreau
Serge Pilardosse a împlinit de curând 60 de ani şi a ieşit la pensie. Cum de la 16 ani el lucrează într-o măcelărie, fără să-şi fi luat vreodată concediu medical, acum îi va fi foarte greu să îşi umple zilele. Nu îi place să citească, nici să îşi găsească lucruri inutile de făcut prin casă, cumpărăturile nu au fost niciodată vreun hobby pentru el...
Pentru ca lucrurile să fie şi mai complicate, soţia lui, Catherine, care încă nu s-a pensionat şi lucrează la un supermarket, îşi dă seama că Serge nu va obţine toate drepturile financiare pe care le aduce pensionarea pentru că foştii lui angajaţi, responsabili cu întocmirea actelor necesare pentru dosarul de pensionare, nu şi-au dus până la capăt munca.
Aşa că Serge îşi ia vechea motocicletă, pe care o cheamă "Mammuth", şi pleacă în căutarea documentelor care lipsesc...


23:05
Shutter Island (sua, 2009, thrill.) (15)
Leonardo DiCaprio,Mark Ruffalo,Ben Kingsley,Emily Mortimer
Shutter Island, cel mai recent film al lui Martin Scorsese, bazat pe best-seller-ul lui Dennis Lehane, este o poveste plină de suspans şi mister despre o insulă izolată, un ospiciu pentru criminali extrem de periculoşi şi o pacientă care a evadat fără să aibă unde să dispară...
Suntem in 1954. Teddy Daniels (Leonardo DiCaprio) şi Chuck Aule (Mark Ruffalo), ofiţeri federali, sunt trimişi pe insula Shutter pentru a investiga dispariţia unei criminale în serie, extrem de inteligentă, dar cu minţile rătăcite. Odată ajunşi acolo, descoperă că nimic nu este ceea ce părea la prima vedere. Înconjuraţi de psihiatri inchizitori, pacienţi psihopaţi, pe o insulă complet izolată de lume, sub ameninţarea unui uragan care se apropie, cei doi investigatori sunt atraşi într-un vârtej de mistere, unul mai terifiant decât altul.
Pe măsură ce Teddy şi Chuck descoperă indicii despre conspiraţii sumbre, experimente medicale sordide, saloane secrete, cei doi încep să se teamă că nu vor mai părăsi niciodată Shutter Island. Pentru că cineva încearcă să-i facă să-şi piardă minţile...


1:50
Infanteria stelară (sua, 1997, f. SF de act.) (12)
Casper Van Dien,Denise Richards,Dina Meyer,Michael Ironside
După absolvirea liceului, Johnny Rico (Casper Van Dien) se înrolează voluntar în Infanteria Mobilă din cadrul Serviciului Federal. Motivele lui nu sunt nici pe departe patriotice, căci Johnny s-a înrolat ca s-o impresioneze pe iubita lui, Carmen Ibanez (Denise Richards), care se înscrisese în Academia Flotei Stelare pentru a deveni pilot.
Johnny începe o instrucţie dură, de cazarmă, împreună cu ceilalţi recruţi, printre care se află şi Dizzy Flores (Dina Meyer), îndrăgostită de el încă din timpul şcolii, şi Ace Levy (Jake Busey), care îi devine bun prieten. Johhny dă dovadă de calităţi remarcabile în timpul instrucţiei şi devine comandant de pluton. Dar în urma unui accident tragic, survenit într-o zi în care era de gardă, Johhny îşi dă seama că se înrolase dintr-un motiv pueril şi nu din convingere, cum ar fi trebuit, şi decide să se retragă.
Dar renunţă la hotărârea sa când află că Pământul a fost invadat de nişte insecte ucigaşe enorme care, cât ai clipi, şterseseră de pe hartă oraşul Buenos Aires, oraşul natal al lui Johnny. Îngrozit şi zdruncinat de moartea familiei şi prietenilor săi, Johhny trece de la durere la furie şi decide să rămână în Infanteria Mobilă şi să lupte pentru a distruge insectele care ameninţau civilizaţia umană. Infanteria Mobilă va călători prin galaxie spre planete îndepărtate pentru a duce războiul împotriva insectelor, care au ca scop salvarea speciei lor cu orice preţ.
Premiul pentru costume şi efecte speciale ale Academiei de Film SF din Statele Unite.
Nominalizare la Premiul Oscar 1998 pentru cele mai bune efecte speciale.

Niciun comentariu: