joi, 2 iunie 2011

Fostul director al Direcţiei de Agricultură Hunedoara condamnat la 2 ani închisoare cu suspendare pentru corupţie

COMUNICAT DNA

Prin decizia penală nr. 633 din 24 mai 2011, Curtea de Apel Alba Iulia a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatului SIMION ION, fost director executiv al Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (D.A.D.R.) Hunedoara, la pedeapsa de 2 ani închisoare cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe un termen de încercare de 4 ani, pentru săvârşirea a două infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial.
Condamnarea inculpatei VLAD ANA, director executiv adjunct la D.A.D.R. Hunedoara, la pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe un termen de încercare de 3 ani şi 6 luni, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial.

Constată că partea vătămată Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale nu s-a constituit parte civilă în cauză, prejudiciul fiind integral recuperat.
Obligă pe inculpaţi la plata a câte 3.500 lei fiecare cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpaţii au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Alba Iulia la data de 22 septembrie 2008 (comunicat nr. 247/VIII/3 din data de 1 octombrie 2008).

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
DNA

Niciun comentariu: