sâmbătă, 18 iunie 2011

Sâmbătă, 18 iunie 2011, program de seară la TV


recomandarea noastră: Victimă periculoasă(Student Seduction), Diva Universal, ora 21:00, cu Elizabeth Berkley (foto)

TVR 1

0:10
O noapte bună pentru a muri (sua, 2003, acţ. com.) (15)
cu Michael Rapaport
Ronnie, escroc, îşi petrece timpul încercând să salveze viaţa unui alt escroc, August. Cei doi lucrează împreună de trei ani. Dar August este în pericol pentru că este urmărit de unul din şefii săi, dornic să se răzbune pe el.

Antena 1

21:45
Bandiţii (sua, 2001, acţ. com.) (12)
cu Billy Bob Thornton, Bruce Willis, Cate Blanchett
Joe Blake (Bruce Willis) şi Terry Collins (Billy Bob Thornton) sunt spărgători de bănci care speră ca într-o zi să dea lovitura cea mare şi să treacă graniţa de sud a Statelor Unite. Irezistibilul Joe şi partenerul lui Terry devin "bandiţii de peste noapte", cei mai celebri hoţi din ţară, admiraţi de către public şi temuţi de bancherii din Oregon şi până în California.
Modul lor de operare este simplu şi original: hoţii devin oaspeţii directorilor băncilor, şi după ce iau cina, îi iau ostatici pe bancheri şi pe familiile lor cu o noapte înaintea jafului. A doua zi de dimineaţă, înainte de deschidere, intră cu directorul în bancă şi fură banii, fără a fi nevoiţi să dea o spargere, fără să rişte să fie surprinşi. Totul merge de minune, până când o întâlnesc pe Kate Wheeler (Cate Blanchett), o femeie casnică obişnuită, dezamăgită de viaţa ei monotonă de soţie gospodină. Întâmplător, Kate îl loveşte pe Terry cu maşina. Kate se alătură bandiţilor în periplul lor prin ţară, şi, în final, ea le fură celor doi... inimile.
Cel de-al patrulea membru al bandei este vărul lui Joe, tânărul Harvey J. Pollard (Troy Garity), care visează să devină cascador la Hollywood, dar devine omul de legătură al hoţilor. Harvey e un romantic incurabil, un erou care încearcă să iasă din carapace. E loial ca un câine şi curajos, dar lumea lui este zguduită în momentul în care apare Kate, care începe să reprezinte o ameninţare pentru poziţia lui.

0:15
Insula dinozaurilor (sua, 2009, acţiune) (AP)
cu C. Thomas Howell, Timothy Bottoms, Lindsey McKeon
Filmul are loc în prezent, în timp ce un cuplu se bucură de croaziera lor pe o barcă prin Caraibe. Trecând printr-o bizară furtună, ei ajung la ţărmul unei misterioase insule, Caprona. Insula, care pare să existe de ceva timp în interiorul Triunghiului Bermudelor, este plină de locuitori, inclusiv dinozauri, mamifere preistorice şi echipajul abandonat de un submarin german eşuat. Cei doi tineri, împreună cu căpitanul vasului şi nemţii, trebuie să treacă prin numeroase obstacole pentru a scăpa de pe insulă şi pentru a se putea întoarce în propiul lor timp.

Pro TV

20:30
Misiune Imposibilă III (sua, 2006, thrill. acţ.) (12)
cu Tom Cruise, Philip Seymour Hoffman, Ving Rhames
Tom Cruise, unul dintre cei mai apreciaţi şi de succes actori din lume, revine în "Misiune: Imposibilă III"- spre marea mulţumire a spectatorilor - la unul dintre rolurile care l-au făcut celebru: Agentul Secret Ethan Hunt. Filmul, regizat de J.J. Abrams, este o perfectă şi explozivă combinaţie între acţiunile personajelor - tipice genului - şi momentele de comedie şi dramă. Ca să reuşească la superlativ acestă a treia serie a Misiunii Imposibile, Abrams şi Cruise s-au inspirat temeinic din serialul de televiziune original: Au împrumutat echipa unită de agenţi mai mereu concentraţi în jurul unui leader temerar şi eroic, au imaginat situaţii de acţiune aflate la limita imaginabilului, au introdus un ritm infernal alternat, nu o dată, cu momente în care emoţia este lăsată să-şi spună cuvântul. Doar aşa, "Misiune: Imposibilă III"a devenit filmul de acţiune pe care îl aştepta mai tot publicul însetat de adrenalină şi suspans.
Şi asta nu e totul. După încheierea filmărilor, producătoarea Paula Wagner se detăinuie: "Cum poţi să menţii sinceritatea în relaţiile personale atât timp cât lucrezi pentru Forţele pentru Misiune Imposibilă (IMF), una dintre cele mai importante agenţii secrete de protecţie?""
Şi continuă Wagner: "Ethan Hunt şi Luther Stickell lucrează împreună de foarte mulţi ani. Relaţia lor e bazată pe o prietenie solidă, iar acest lucru este exploatat în acest film. Totul pare foarte real. Iar cu Tom şi Vings ca actori şi cu J.J. ca regizor, această relaţie a fost tratată cu ironie, cu umor şi cu o fineţe remarcabilă. ". O altă relaţie cheie în acest film este cea dintre Hunt şi ticălosul Owen Davian, interpretat de Philip Seymour Hoffman. "Confruntarea dintre Ethan şi Davian este terifiantă - pentru că Davian este capabil să facă orice. Ethan nu a avut niciodată de-a face cu un ticălos atât de nemilos şi de înfricoşător ca personajul lui Philip". Aşadar, iată că - dincolo de fapte - agenţii sunt oameni, chiar dacă nu toţi oamenii sunt agenţi. Iar Tom Cruise e unul. Ca nimeni altul. Cel puţin în "Misiune: Imposibilă III".
Agentul special Ethan Hunt trebuie să-şi învingă inamicul de temut şi, bineînţeles, să rămână întreg după urmăriri şi curse ce taie respiraţia, efecte pirotehnice la greu şi cascadorii pe care protagonistul se ambiţionează să le facă singur... Tom Cruise revine cu o super-continuare la mega-succesul care l-a impus ca cel mai mare dintre eroi...


23:15
Vrăjitoarele din Eastwick (sua, 1987, com.) (15)
cu Jack Nicholson, Cher, Susan Sarandon, Michelle Pfeiffer
Ecranizare a unui roman de John Updike, filmul beneficiază de aportul inegalabilului Jack Nicholson, care joacă aici rolul lui Satan, partitură ce-i vine ca o mănuşă. El le seduce pe rând pe trei femei singure: Alex (Cher), Sukie (Michelle Pfeiffer) şi Jane (Susan Sarandon). Dându-şi seama de pericolul pe care îl reprezintă bărbatul apărut în viaţa lor, ele vor să scape de sub vrajă.

Kanal D

0:00
Ticăloşii (rom., 2007, dramă) (12)
Politicienii aflaţi la putere urmăresc prin intermediul Serviciilor Secrete atât pe membrii şi finanţatorii lor, cât şi pe cei din opoziţie. Oamenii Primului Ministru (Horaţiu Mălăele) şi ai Preşedintelui îi înregistrează în ipostaze compromiţătoare cu ajutorul camerelor video ascunse atât pe General (Răzvan Vasilescu), pe Senator (Tomi Cristin) cât şi pe Magnat (Dorel Vişan), un om de afaceri care joacă la două capete, finanţând atât puterea, cât şi opoziţia. Politica nu suportă însă devieri de comportament. Premierul vrea să pună capăt jocului dublu al Magnatului. După încercarea eşuată a fostului erou de la baricada din ?89, ajuns acum Consilierul Preşedintelui (Ştefan Iordache) de a realiza o reconciliere între Magnat şi Putere, Premierul comandă arestarea cu mascaţi şi televiziune a Magnatului. În timpul unei întrevederi cu Preşedintele, Consilierul îi cere acestuia eliberarea Magnatului, deoarece acesta deţinea informaţii compromiţătoare pentru toată lumea. În paralel, Puterea caută un alt Magnat care să producă bani pentru partid. Acesta apare în emisiune la "Naşul" în persoana unui om de afaceri declarat mort şi resuscitat de serviciile secrete. Se organizează o partidă de vânătoare unde sunt invitaţi Premierul, Generalul, cei doi Magnaţi, Consilierul prezidenţial, Consilierul Primului Ministru (Mircea Diaconu), şi oamenii lor. Premierul încearcă să îi propună o colaborare Generalului, însă acesta refuză să coopereze şi îl ameninţă pe Primul Ministru, spunând că îi va demasca jocurile şi că va înfăptui a doua Revoluţie în România. Premierul dă în vileag faptul că Senatorul (până de curând conspirator alături de General) a fost deja cumpărat şi a trecut de partea sa. Magnatul este la a doua avertizare, fiind scos pe tuşă definitiv. Premierul îi pofteşte pe toţi la vânătoare şi dă ordinul de asasinare a Generalului (omor camuflat sub forma unui accident de vânătoare). A doua zi, Consilierul Prezidenţial ("Creatorul" tuturor personajelor post-revoluţionare), "îngroapă Revoluţia Română" la groapa de gunoi Glina, făcând un parastas pentru săraci, transmis în stilul caracteristic de OTV la emisiunea Dan Diaconescu în direct.

Prima TV

20:30
Starsky & Hutch (sua, 2004, acţ. com.) (12)
cu Ben Stiller, Owen Wilson, Snoop Dogg
Doi detectivi, deşi dau impresia unor gogomani, descâlcesc cu ajutorul unui straniu informator cele mai grele cazuri date de căpitanul lor de poliţie.
Cei doi detectivi sunt cei mai neobişnuiţi parteneri şi, deşi dau impresia unor gogomani, descâlcesc cu ajutorul unui straniu informator cele mai grele cazuri date de căpitanul lor de poliţie.
Detectivul David Starsky e un devotat agent sub acoperire, fiu al unei poliţiste care, la vremea ei, pentru că a speriat o mulţime de infractori din Bay City, a devenit o adevărată legendă. Detectivul Ken "Hutch" Hutchinson e un bun poliţist, are fler, dar, pentru că se grăbeşte prea tare, face adeseori multe greşeli. Căpitanul de poliţie Dobey găseşte soluţia perfecta: formează o echipă din Starsky şi Hutch! De acum înainte, răufăcătorii din Bay City au de cine să se teamă!?


22:30
Culoarea nopţii (sua, 1994, thrill. er.) (15)
cu Bruce Willis, Jane March
Psihologul Bill Capa renunţă la profesie, atunci când un pacient se sinucide. Încercând să-şi revină, Bill pleacă în vizită la un fost coleg, care este şi el ucis. Cercetarea cazului duce către un grup de pacienţi ai lui Moore, dereglaţi psihic.

National TV

20:15
Rain Man (sua, 1988, dramă) (12)
cu Dustin Hoffman, Tom Cruise
Sunt oameni pe care-i cunoşti pe neaşteptate şi care-ţi vor schimba viaţa pentru totdeauna. În cazul lui Charlie Babbitt, e vorba de fratele lui, Raymond. Charlie l-a uitat pe Raymond, însă Raymond îşi aminteşte totul. Cei doi sunt gata să se întâlnească şi nici unul dintre ei nu va mai fi acelaşi. Nu s-au văzut de mulţi ani şi deodată sunt blocaţi pe drum împreună. Raymond a stat într-un sanatoriu aproape toată viaţa lui şi acum iese în lumea de afară, cea adevărată. Charlie, care n-a avut niciodată grijă de nimeni, trebuie să facă totul pentru fratele lui. A moştenit 3 milioane de dolari şi nici măcar nu înţelege ce înseamnă cuvântul bani ! E poetic, nu-i aşa? Unul dintre "personajele" cele mai importante din film este maşina, un Buick Roadmaster decapotabil din '49. Maşina este una dintre puţinele legături dintre cei doi fraţi, amândoi îşi aminteau cât de mult o îngrijea tatăl lor. Este o poveste în care trecutul şi viitorul se întâlnesc într-un prezent exasperant şi minunat, şi care prezintă potenţialul nelimitat al spiritului uman.
Premii: Patru Premii Oscar: Dustin Hoffman - "cel mai bun actor în rol principal", "Cel mai bun regizor", "Cel mai bun film" şi "Cel mai bun scenariu original". Patru nominalizari la Oscar.


23:15
Încurcături la Vatican (sua, 1991, com.) (15)
cu Robbie Coltrane, Alex Rocco, Adrian Edmondson, Herbert Lom
Cardinalul Rocco şi Monseniorul Vitchie sunt doi oficiali ai Vatican-ului care se folosesc de afacerile Bisericii şi spală bani pentru Vittorio Corelli, un mafiot implicat în trafic ilegal de arme. După moartea Papei, Rocco şi Vitchie plănuiesc să numească un Papă pe gustul lui Corelli. Dintr-un accident, Giusepppe Albinizi, preotul unui orăşel, este numit noul Pontif.
Albinizi este un lider spiritual căruia îi plac maşinile, femeile şi rock'n'roll-ul dar, când descoperă la ce nivel a ajuns Corelli face tot posibilul şi-l alungă de la Vatican. Pe Rocco şi pe Vitchie nu-i încântă deloc planurile lui Albinizi de a face curat la Vatican şi vor să-I înlăture.
Cei doi fac cercetări şi descoperă un mic secret... Înainte să fie preot, Albinizi a avut o aventură cu Veronica Dante ce a avut urmări: un băiat. Joe Don Dante, fiul Papei, este un star rock ce are o relaţie tocmai cu fiica lui Corelli.


B1 TV

21:00
Enigma (sua-ger.-engl., 2001, dr. romantic.) (12)
cu Dougray Scott, Kate Winslet, Jeremy Northam
În al II-lea Război Mondial, un tănăr luptă cu timpul pentru a sparge un cod inamic şi pentru a dezlega misterul ce o înconjoară pe femeia iubită.

Diva Universal

21:00
Victimă periculoasă (sua-can., 2003, thrill.) (12)
cu Elizabeth Berkley
O tânără profesoară de istorie (Elizabeth Berklei) este acuzată de hărţuire sexuală de unul dintre elevii ei. În încercarea de a rezolva problemele elevilor ei, aceasta îi acordă mai multă atenţie lui Josh Gaines, un elev cu probleme care provine dintr-o familie destrămată. Acesta înţelege greşit intenţiile acesteia şi îşi imaginează că este atrasă de el. Dezamăgit că adevărul este altul, Josh o atacă pe Christine. Reacţia lui însă este sancţionată de Christine care îl dă în judecată. Situaţia însă se agravează şi asta pentru că atunci când ajung la tribunal, Josh o acuză pe profesoară de hărţuire sexuală. Tânăra profesoară va încerca să convingă juriul ca totul este o neînţelegere şi că ea este adevărata victimă.

22:50
Cum să creezi bărbatul perfect (sua, 2008, com.) (AP)
cu Christina Cox, Dean Cain, Jocelyne Loewen
O femeie pretenţioasă, redactor-şef al unei reviste, pune pariu cu cea mai bună prietenă a ei că poate face ca un escroc şleampăt să obţină titlul de "Burlacul Anului", acordat de revista unde ea lucrează. După ce a fost bărbierit şi tuns, el devine un "pungaş" şarmant. Ea îl învaţă bunele maniere, iar el o învaţă să trăiască clipa. Se îndrăgostesc, iar iubirea e mai puternică decât tot ceea pare să îi despartă.

HBO

21:00
Ultimul gentleman (sua-fra., 2010, com.) (15)
cu John Leighton
Un bărbat care îşi câştigă existenţa ca escortă pentru femeile înstărite din partea de est a New York-ului, ia sub aripa lui protectoare o tânără si ambiţioasă dramaturgă.

22:50
The Runaways (sua, 2010, dram. Bio.) (15)
cu Kristen Stewart, Stella Maeve
The Runaways este filmul rock'n'roll al anului. Michael Phillips de la Chicago Tribune spune "Stewart şi Fanning n-au fost niciodată mai bune", iar Jan Wahl, Kron, TV San Francisco, mărturiseşte "Iubesc rock'n'roll-ul şi iubesc acest film!". Kristen Stewart şi Dakota Fanning le interpretează pe Joan Jett şi Cherie Currie, în această poveste despre maturizare, plină de vibe-uri rock, care trasează fulminanta şi fulguranta carieră a revoluţionarei trupe de fete The Runaways. Ele cad sub influenţa puternicului impresar rock Kim Fowley, care le transformă din puştoaicele rebele din sudul Californiei, într-o trupă cu un succes scandalos. Graţie imaginii lor de femei dure şi a talentului brut, trupa se face repede cunoscută, în special prin cele două lidere: Joan, care e inima pură, rock, a grupului, şi Cherie care, cu un look ce pare o combinaţie între David Bowie şi Brigitte Bardot, preia rolul de sex symbol.

HBO Comedy

20:00
Stă să plouă cu chiftele (sua, 2009, f. anim.)
cu Bill Hader
Te-ai săturat să-ţi spună alţii ce trebuie şi ce nu trebuie să mănânci? Eşti dezamăgit că trebuie să mănânci aceleaşi alimente, zi după zi? Abia aştepţi ziua când vei putea comanda ce vrei şi când vrei? Ei bine, aşteptarea ta s-a terminat. În 2009, pregăteşte-te să fii servit cu Stă să plouă cu chiftele - o aventură hilară în porţii gigantice. Inspirată după îndrăgita carte pentru copii, filmul se concentrează pe un oraş în care mâncarea cade din cer ca ploaia torenţială!
Inventatorul în devenire, Flint Lockwood, este un geniu cam asocial care scorneşte cele mai ciudate invenţii văzute vreodată. Şi, cu toate că invenţiile lui (de la pantofii cu auto-spray şi până la translatorul-maimuţă) au fost nişte eşecuri răsunătoare care au creat o mulţime de probleme în micul orăşel al inventatorului, Flint nu se dă bătut. El vrea să descopere ceva care să-i facă pe oameni fericiţi. Când ultima maşinărie inventată de Flint pentru a transforma apa în mâncare distruge din greşeală întreaga piaţă centrală a oraşului, sărind în aer până la nori, el crede că şansa lui de a deveni inventator s-a pierdut definitiv. Dar deodată se întâmplă un lucru neaşteptat - din norii unde zburase maşinăria încep să cadă cheeseburgeri. Deci, maşina lui funcţionează!
Ploaia de mâncare devine un succes instantaneu, iar Flint se împrieteneşte pe dată cu Sam Sparks, o prezentatoare a rubricii meteo care venise în oraş pentru a comenta ceea ce numea ea "cel mai important fenomen meteorologic din istorie." Dar atunci când oamenii lacomi încep să ceară tot mai multă mâncare, maşinăria începe să se comporte haotic, împroşcând lumea cu tornade de spaghete şi chiftele uriaşe. Când oraşul e pe cale să fie îngropat sub munţi de bezele şi cascade de pepeni verzi, Flint şi Sam trebuie să-şi folosească experienţa şi priceperea pentru a opri maşina şi pentru a restaura normalitatea în oraş.
Stă să plouă cu chiftele, realizat de Sony Pictures Animation, a debutat în 1978 sub forma unei cărţi pentru copii, scrisă de Judi Barrett şi ilustrată de Ron Barrett, care s-a vândut în peste un milion de exemplare. Având un stil şarmant şi imagini extrem de inventive, un umor absurd şi o idee fantastică - un orăşel în care mâncarea cade din cer! -părea de la sine înţeles că volumul va fi adaptat pentru marele ecran, devenind un film de desene animate. Dar nimeni nu s-a simţit în stare de asta până când un au apărut scenariştii şi regizorii Phil Lord şi Christopher Miller care s-au inspirat evident de la sursă - din chiar paginile cărţii.
Una dintre schimbările asupra cărora s-au oprit realizatorii a fost chiar look-ul povestirii. Deşi ilustraţiile lui Ron Barrett erau originale şi trăsnite, realizatorii filmului s-au gândit că un film de lung metraj are nevoie de altă abordare. Pentru inspiraţie, ei au luat ca reper ilustraţiile lui Miroslav Sasek, ale cărui numeroase cărţi din anii 1950 (printre care se numără This is Paris, This is London, This is New York, etc.) abordează un stil grafic modern. Realizatorii s-au mai inspirat şi din Muppets, ale căror gesturi exagerate şi stupide le-au arătat cum trebuie să se mişte personajele lor. "Ideea filmului era atât de stupidă încât simţeam nevoia să părem stupizi," spune Miller. "Animaţia reclamă adesea gesturi exagerate pentru a transmite emoţia secvenţelor respective, aşa încât am recurs la figuri cu ochi holbaţi de uimire, guri larg deschise, expresii de surprindere - care au dat filmului un mai puternic sentiment de emoţie."
Cu toate acestea, realizatorii au considerat că e normal să se inspire şi din carte, recreând cele mai memorabile imagini ale sale - un jeleu uriaş, o clătită gigantică care cade peste şcoală acoperind-o, o navetă-sandviş care zboară peste oraş şi alte imagini de genul acesta care au fost preluate de autorii filmului pentru a broda noi poveşti în jurul lor.


21:30
Amor la Roma (sua, 2010, com. rom.) (12)
cu Josh Duhamel, Kristen Bell, Will Arnett, Jon Heder
Beth, o tânără din New York, pleacă la nunta surorii ei, în Roma. Şi acolo îl întâlneşte pe Nick, cavalerul de onoare. iar cei doi gafează la nuntă, într-o serie de gesturi care se spune că aduc ghinion.
O tradiţie italiană spune că un bănuţ într-o fântână îţi aduce dragostea. Să vedeţi ce ciudaţi atrage Beth acum... Eroina principală a filmului este o tânără ambiţioasă din New York, dezamăgită de dragoste. Într-o călătorie la Roma, pentru nunta sorei sale şi după câteva pahare de şampanie în plus, Beth pescuieşte câteva dintre monedele aruncate în "Fântâna Dragostei", activează o vrajă, şi se trezeşte peste noapte că cei care le-au aruncat se îndrăgostesc de ea. Astfel, lista "cuceririlor" numără un magnat al mezelurilor (Danny de Vito), un magician (Jon Heder), un pictor (Will Arnett) şi un model narcisist (Dax Shepard). Totul se schimbă în momentul când în scenă intră un reporter încântător (Josh Duhamel), iar Beth nu este sigură dacă şi el face parte dintre cei căzuţi sub vraja "Fântânii Dragostei".
Pentru mare parte din acţiunea petrecută la New York, producătorii au folosit celebrul muzeu Guggenheim, iar la Roma au construit un nou monument, "Fontana di Amore". Pentru creaţia acestei fântâni s-a apelat la un meşter artizan italian în vârstă de 83 de ani, Gianni Gianese, care a lucrat de-a lungul carierei sale cu regizori legendari precum Federico Fellini, John Huston, Luchino Visconti şi Martin Scorsese. Construcţia fântânii, amplasată în Piazza Borghese, a durat 40 de zile, dar la final turiştii se uitau pe hărţi deoarece nu recunoşteau monumentul.
Pentru această comedie s-a adunat o echipă de şoc, formată din actori clasici de comedie, precum Kristen Bell, Danny de Vito, Will Arnett sau Dax Shepard. Spectacolul este completat de câştigătoarea Oscarului din anul 1985, Anjelica Houston, distribuţia în rolul unei şefe intimidante, dar şi de Don Johnson, în rolul tatălui eroinei principale. Rolul principal masculin a fost încredinţat lui Josh Duhamel (un fost model devenit actor, soţul celebrei cântăreţe Fergie) cunoscut publicului din România în special în urma prestaţiei din "Transformers".


Pro Cinema

20:00
Agenţia (sua, 2007, mini-s.) (AP)
Partea a treia
cu Chris O'Donnell, Alfred Molina, Michael Keaton
Trei absolvenţi ai universităţii Yale se înrolează în serviciile secrete ale ţărilor lor. Timp de 40 de ani, de la începutul Războiului Rece şi până la căderea URSS, filmul îi urmăreşte pe cei trei. Personaje de ficţiune, precum Yalies Jack McCauliffe, Leo Kritzky, sau Yevgeny Tsipin, sunt prezente alături de personaje reale, precum Kim Philby, sau James Angleton, pentru a spune o poveste plină de intrigi, trădări, piste false, execuţii, exiluri. Poate CIA să îşi asume victoria Vestului în Războiul Rece?

22:00
Codul Bibliei (fra.-ger.-a., 2008, dramă) (15)
Prima parte
cu Cosma Shiva Hagen
Omul de ştiinţă Bachmann este ucis sub ochii fiicei sale, Johanna. Împreună cu asistentul acestuia, Simon, tânăra porneşte pe urmele asasinilor tatălui său şi încearcă să descifreze codul Bibliei, despre care se spune că poate prezice viitorul omenirii. Ei sunt urmăriţe de puternicul cardinal Rhades, în timp ce Johanna şi Simon încearcă să avertizeze Vaticanul despre un posibil atentat la viaţa Papei. Dar nu numai viaţa Sfântului Părinte este ameninţată, ci la mijloc este viitorul întregii umanităţi. Pentru a împiedica un nou asasinat, Johanna şi Simon trebuie să găsească cheia cu cares să dezlege Codul Bibliei. Într-o mânăstire, ei descoperă un incidiu care îi duce în deşertul din Israel. Într-o cursă contra cronometru, ei vor încerca să elucideze unul dintre cele mai mari mistere ale Creştinismului.

Niciun comentariu: