vineri, 17 iunie 2011

Vineri, 17 iunie 2011, filmele serii la TV


Filmul zilei: Motivat să ucidă, 20.30, la PRO TV, cu Gerard Butler

TVR1

23:10
Tsotsi (sud afr.-engl., 2005, dramă) (15)
cu Presley Chweneyaga
Realizat pe baza cărţii scrise de apreciatul autor şi dramaturg Athol Fugard, acest film profund urmăreşte şase zile din viaţa unui tânăr şi crud lider de bandă care împuşcă o femeie în faţa casei sale şi îi fură maşina, fără să bage de seamă, în viteza sa, că bebeluşul acesteia se află pe locul din spate al maşinii. Pulsând de energia muzicii "Kwaito" a lui Zola, Tsotsi este un portret actual, extraordinar şi curajos al vieţii de ghetou din împrejurimile oraşului Johannesburg.

Antena 1

20:20
Risc maxim (sua, 1996, acţiune) (12)
cu Jean-Claude Van Damme, Natasha Henstridge, Zack Grenier, Jean-Hugues Anglade
Alain Moreau (Jean-Claude Van Damme) este un poliţist francez, care într-una din zile află de la colegii săi că în timpul unei misiuni foarte spectaculoase au dat peste cadavrul unui bărbat care seamănă leit cu el. Surprins de asemănarea izbitoare dintre el şi Mikhail, Alain încearcă să afle cât mai multe lucruri despre cel care află că-i fusese frate geamăn. Pentru asta, Alain pleacă la New York şi se hotărăşte să preia identitatea fratelui său. Pentru a afla mai multe despre existenţa acestui frate necunoscut pentru el, Alain trebuie să pătrundă în lumea mafiei ruseşti din New York, unde află că îşi petrecuse Mikhail întreaga viaţă de până atunci. Aici, Alain face echipă cu fosta iubită a fratelui sau (Natasha Henstridge), şi riscurile devin maxime atunci când mafia este hotărâtă să-i distrugă...

0:00
Viaţa-n puşcărie (sua, 1999, com.) (12)
cu Eddie Murphy, Martin Lawrence
New York, 1932. Ray Gibson (Eddie Murphy) reuşeşte să se strecoare într-un club de noapte, unde pune ochii pe victima perfectă, naivul Claude Banks (Martin Lawrence). Ray îi saltă portofelul fără mari probleme, fiind sigur că va găsi înăuntru banii necesari pentru a-şi plăti datoria către Spanky (Rick James), o sumă frumuşică acumulată la jocurile de noroc. Dar, spre surpriza lui, Claude nu numai că e falit, dar îi e şi el dator vândut lui Spanky, care găseşte cu generozitate felul în care Claude şi Ray s-ar putea achita de datorie: să ducă la bun sfârşit o operaţiune de contrabandă cu wiskey, undeva pe râul Mississippi. Din păcate, acolo lucrurile iau o întorsătură urâtă pentru cei doi, care sunt acuzaţi şi condamnaţi pentru o crimă cu care nu aveau nimic de-a face. Visul lor de a purta costum la dungă eşuează lamentabil cînd cei doi sunt nevoiţi să îmbrace costumele dungate ale închisorii Mississippi.
De-a lungul celor 60 de ani de detenţie, Ray şi Claude trec împreună prin momente bune şi momente rele, îşi dau seama că lumea din afara închisorii se schimbă într-un fel pe care ei nu-l înţeleg, dar ceea ce îi apropie cel mai mult e un anumit fel de a vedea şi judeca viaţa, în care umorul joacă rolul cel mai important. Ray şi Claude ştiu să facă "haz de necaz" şi, în timp, asta le consolideaza prietenia şi ajută să suporte nedreptatea care li s-a făcut. Împreună pe viaţă, ei nu pierd nici o clipă speranţa că într-o zi vor fi iarăşi liberi. Eddie Murphy şi Martin Lawrence au mai jucat împreună în comedia Boomerang (1992). Eddie Murphy este şi producătorul filmului, alături de Brian Grazer.


ProTV

20:30
Motivat să ucidă (sua, 2009, polit.) (12)
cu Gerard Butler, Jamie Foxx
Atunci când un jaf obişnuit se transformă într-un adevărat măcel, singurul scop în viaţă al supravieţuitorului devine acela de a îşi răzbuna soţia şi fiica ucise cu cruzime chiar sub ochii săi.
Clyde Sheldon (Gerard Butler) este un tată şi un soţ fericit, până în momentul în care locuinţa lui este luată cu asalt de doi indivizi, iar el este singurul care supravieţuieşte atacului. În momentul în care ucigaşii ajung pe mâinile autorităţilor, procurorul căruia i s-a desemnat cazul, Nick (Jamie Foxx), ia decizia de a oferi unuia dintre ei o sentinţă blândă pentru a-l face să-şi incrimineze complicele, scopul fiind obţinerea pedepsei capitale doar pentru unul dintre ei.
Zece ani mai târziu, ucigaşul care nu a plătit pentru fapta sa este găsit mort, iar Clyde îşi recunoaşte vinovăţia fără nicio urmă de regret. Mai mult de atât, el îi dă un ultimatum procurorului prin care îi cere să repare eroarea judiciară comisă în urmă cu 10 ani sau, în caz contrar, Clyde îi va ucide cu sânge rece pe toţi pionii principali ai acelui proces. Deşi se află în închisoare, el reuşeşte să instaureze teroarea în Philadelphia, testând la maxim competenţa forţelor poliţiei şi a procurorilor.
"Law Abiding Citizen" reprezintă mai mult decât o nouă interpretare de excepţie pentru Gerard Butler alături de câştigătorul Premiului Oscar Jamie Foxx, fiind de asemenea şi debutul actorului în producţia de filme artistice.


22:45
Arşiţa (sua, 2002, acţiune) (15)
cu Mark Dacascos, Rutger Hauer, Tamara Davies, John Rhys-Davies
După ce un dezastru nuclear pune în pericol tot globul, preşedintele Nelson îl cheamă pe colonelul Ryan Beckett să ia măsuri de urgenţă. Pământul începe să se încălzească, cutremure şi erupţii năprasnice zguduie lumea din temelii. Colonelul şi oamenii lui au la dispoziţie doar trei zile pentru a salva viaţa planetei. Şi, în plus, soarta fetei lui, pe care trebuie să o elibereze de lumea interlopă.

0:45
Amurg (sua, 2008, dramă) (12)
cu Kristen Stewart, Robert Pattinson, Billy Burke, Peter Facinelli
"Twilight" este prima ecranizare din seria celor 4 cărţi care alcătuiesc saga autoarei Stephenie Meyer - o tânără scriitoare catalogată de critici ca fiind noua J.K. Rowling -, saga care a fost vândută în peste 25 de milioane de exemplare în întreaga lume. "Twilight" aduce pe marile ecrane o poveste de dragoste modernă şi plină de acţiune între un vampir şi o muritoare. Bella Swan (Kristen Stewart) a fost întotdeauna o persoană diferită, care a preferat să rămână în afara grupurilor de fete populare din liceul său din Phoenix. Nici atunci când mama ei se recăsătoreşte şi o trimite pe Bella să locuiască cu tatăl său într-un orăşel ploios numit Forks, din statul Washington, ea nu se aşteaptă să se producă vreo schimbare majoră în viaţa ei. Asta până când îl întâlneşte pe misteriosul şi mult-prea-frumosul Edward Cullen (Robert Pattinson), un băiat cum nu a mai întâlnit vreodată. Inteligent şi spiritual, el pare că vede până în sufletul ei. Curând, Bella şi Edward se văd prinşi într-o poveste de dragoste pasională şi incontestabil neortodoxă. Edward poate alerga mai repede decât o pumă, poate opri o maşină în mers doar cu propriile mâini şi nu a mai îmbătrânit din 1918. Ca orice vampir, este nemuritor. Dar nu are colţi şi nu bea sânge uman; Edward şi familia sa sunt unici printre vampiri în ceea ce priveşte acest stil de viaţă. Pentru Edward, Bella este ceea ce el a aşteptat timp de 90 de ani - sufletul lui pereche. Dar ce se va întâmpla cu ei atunci când James (Cam Gigandet), Laurent (Edi Gathegi) şi Victoria (Rachelle Lefevre), vampirii duşmani de moarte ai familiei Cullen, vin în oraş să îi caute?
"TWILIGHT" a răvăşit box-office-ul american. Un adevărat fenomen în SUA, filmul a pus ţara pe jar şi a condus degajat box-office-ul, înregistrând în urma week-end-ului 21- 23 noiembrie 2008 încasări de peste 70.5 milioane de dolari. Cu peste 30 de milioane de dolari încasaţi doar în ziua premierei, producţia Summit Entertainment s-a clasat pe locul trei în clasamentul celor mai bine vândute bilete de cinema online din istorie, imediat după "Star Wars: Episodul III - Răzbunarea Sith" şi "Cavalerul Negru/ The Dark Knight". Printre filmele cărora a trebuit să le ţină piept s-au numărat "Quantum of Solace - Partea lui de consolare", "Madagascar 2" şi "Bolt", producţii care au pierdut lupta pentru deţinerea supremaţiei box office-ului american. "Twilight/ Amurg" este un thriller a cărui regie este semnată de Catherine Hardwicke, devenind astfel cel mai de succes film regizat de către o femeie din istoria cinematografiei.


Kanal D

22:00
Blade 2 (sua-ger., 2002, thrill. acţ.) (15)
cu Wesley Snipes, Kris Kristofferson, Ron Perlman
Din paginile cărţilor de benzi desenate Marvel Comics apare continuarea spectaculoasă a filmului de succes "Blade" din 1998. Blade este jumătate om, jumătate vampir măcinat de dorinţa de a răzbuna blestemul cu care s-a născut şi de a salva rasa umană de la un Armageddon. În această nouă aventură, el trebuie să se coalizeze cu o echipă de vampiri extrem de puternici pentru a lupta cu un rival cum nu a mai întâlnit până atunci: o nouă specie de super-vampir care la rândul ei are ca scop eradicarea ambelor rase.
Regizorul Mexican Guillermo del Toro a reuşit să păstreze spiritul benzilor desenate din care primul "Blade" a ţâşnit acum 4 ani sub forma unui film cu puţină respectabilitate şi mult sânge. Aceast sequel e şi el plin ochi de acţiune. Blade e doar pe jumătate vampir. El înţelege natura creaturilor pe care le vânează, iar razele soarelui nu-l ucid. Scopul lui în viaţă e să extermine specia mai păcătoasă. Pentru că există vampiri buni şi răi şi nu poţi face diferenţa decât atunci când e prea târziu. Vampirii cei buni sunt dependenţi de sânge, dar cei malefici sunt adevărate animale de pradă şi au gâtlejuri precum bestiile din adâncul mărilor.
În esenţă, acesta e un film cu lupte. Coregrafia de balet a secvenţelor de luptă impresionează cel mai tare atunci când e accelerată şi când vampirii agili se preling ca nişte spectre pe ziduri. Vizual, filmul e unul dintre cele mai inovatoare producţii hollywoodiene cu subiect fantastic.


Prima TV


20:30
Jurnalul unei adolescente (sua, 2004, com.)
cu Lindsay Lohan, Megan Fox, Glenne Headly
Unul dintre cele mai strălucitoare şi pline de prospeţime filme ale adolescenţei.
Povestea unei fete de 17 ani, Lola (Lindsay Lohan) extrem de populară în liceul ei, care se mută din Manhattan în New Jersey şi trebuie să-şi schimbe complet viaţa. Cea care se autodenumeşte "regina dramelor" crede că viaţa ei s-a sfârşit datorită acestei plecări din liceu şi de lângă prieteni. Şi într-un fel are dreptate. Liceul din New Jersey are deja o "Miss Popularitate" care e exact opusul Lolei, iar pe deasupra are şi mare trecere la Sidarthur (trupa muzicală după care Lola e înnebunită). Depresia adolescentină, liceul, curajul pe care îl dă tinereţea sunt doar câteva din temele tratate aici cu o plăcută relaxare. Vă va face să zâmbiţi - garantat!


22:30
Turbulenţe (sua, 1997, thrill. acţ.) (15)
cu Ray Liotta, Lauren Holly, Hector Elizondo
Într-un Boeing 747, alături de pasagerii obişnuiţi sunt transportaţi doi deţinuţi periculoşi care, profitând de turbulenţele care zguduie avionul, reuşesc să preia controlul asupra avionului.
Pentru însoţitoarea de bord Terri Halloran, zborul din Ajunul Crăciunului nu pare cu nimic deosebit de alte zboruri. Numai că la bord sunt urcaţi şi doi deţinuţi periculoşi, un ucigaş în serie condamnat la moarte şi un infractor agresiv, însoţiţi de patru şerifi federali. Încă de la decolare, echipajul e avertizat de vremea rea. Profitind de turbulenţe, deţinuţii reuşesc să preia controlul asupra avionului şi să-i ucidă pe piloţi. Închisă în carlingă, Terri este singura speranţă a pasagerilor, dar şi prada la care râvneşte unul dintre criminali.


National TV


20:15
Meteoritul (sua, 2010, S.F.) (12)
cu Joe Lando
Un meteorit gigantic intră pe orbita Pământului şi începe să se dezintegreze, ceea ce va genera o adevărată isterie în rândul oamenilor.

22:15
Soldaţi de rezervă (sua, 1996, acţiune) (15)
cu Michael Dudikoff
Fiica unui miliardar american e răpită de gherilele din jungla sud-americană. Din cauza situaţiei politice, guvernul american nu poate să trimeată în zonă un grup de intervenţie. Fostul soldat în Marina Americană, Toliver e angajat de tatăl fetei să recruteze şi să conducă un drup de tineri delincvenţi dintr-o închisoare de maximă securitate. Toliver antrenează acest grup şi-i învaţă pe tineri să aibă încredere unul în altul.

DIVA

21:00
Victimele nopţii (can.-sua, 2005, thrill.) (AP)
cu Paul Michael Glaser, Colin Ferguson, Claudette Mink
Jesse Grant (Colin Ferguson) şi Susan Vercillino (Claudette Mink) sunt chemaţi să investigheze dispariţia ciudată a lui Carol Ross (Allison Hossack), după ce a retras 300.000$ din contul companiei. Dar se pare că este un caz mult mai complicat decât simpla dispariţie a unor bani. Carol este doar un caz dintr-un lanţ întreg de crime. Art (Paul Michael Glaser) este un criminal în serie, obsedat de femei singure, pe care le prindea şi le obliga să scoată sume mari de bani de la şefii lor, înainte să le omoare. Implicaţi într-un complot periculos, poliţiştii încearcă să-l împiedice pe criminal să facă alte victime.

22:50
Minciuni mortale (can., 2006, dramă) (12)
cu Kellie Martin, Martin Cummins, Cindy Sampson
Soţul lui Nicole Lauker moare într-un ciudat accident cu barca... dar oare chiar aşa este? O anchetă FBI produce speculaţia că poate nu a fost chiar un accident. Nicole este răpită şi i se spune că are la dispoziţie o săptămînă pentru a găsi "banii" sau pe soţul ei presupus mort. Ea începe să se întrebe dacă la urma urmelor soţul ei era cu adevărat cine credea ea că este.

HBO

20:00
Surogate (sua, 2009, S.F.) (12)
cu Bruce Willis, Rosamund Pike, Radha Mitchell, James Francis Ginty
Oamenii îşi trăiesc viaţa de la distanţă, din mediul sigur al locuinţei proprii, prin intermediul unor surogate robotice - reprezentări mecanice ale propriului corp, sexy şi perfecte din punct de vedere fizic. Este o lume ideală, unde crima, durerea, spaima şi consecinţele nu există. Când se comite însă prima crimă după mai mulţi ani, zguduind această lume utopică, agentul FBI Greer (Bruce Willis) descoperă că în spatele fenomenului surogatelor se ascunde o uriaşă conspiraţie şi trebuie să îşi abandoneze propriul surogat, riscându-şi viaţa pentru a descifra acest mister.
Mai întâi a fost computerul. Apoi e-mailul, micile telefoane celulare şi Internetul. Astăzi, surogate robotizate sexy le ţin locul omologilor lor umani mai puţin atrăgători - oameni obişnuiţi, care nu mai trebuie să se aventureze ei înşişi în lumea reală. În lumea acestor "SUROGATE", oare nu cumva tehnologia a mers prea departe ?
"Premiza filmului este că surogatele au luat lumea cu asalt, precum telefoanele celulare şi computerele," spune regizorul Jonathan Mostow. "Surogatele sunt noi dispozitive, care îţi oferă ocazia de a trăi viaţa aşa cum vrei, stând în acelaşi timp confortabil şi în siguranţă la tine acasă. În filmul nostru, surogatele reprezintă forma supremă de libertate în faţa suferinţei fizice şi a preţului mental pe care ni le impune viaţa noastră de zi cu zi. Poţi să trăieşti plăcerea pur şi simplu conectându-te."
"Pentru unii însă, aceste surogate sunt echivalentul abandonării ideii de om," continuă Mostow. "Într-o lume în care contactul fizic propriu-zis este din ce în ce mai rar, oare nu cumva însăşi noţiunea de iubire ameninţă să îşi piardă înţelesul ? Iată câteva dintre ideile pe care le explorăm în povestea noastră."

Niciun comentariu: