luni, 11 februarie 2013

ÎCCJ: Gigi Becali condamnat la 3 ani închisoare cu suspendare

În dosarul sechestrării hoţilor care i-au furat maşina, omul de afaceri Gigi Becali a fost condamnat astăzi definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 3 ani de închisoare cu suspendare! Anterior, celelalte instanţe l-au achitat pe omul de afaceri, dar Înalta Curte a ţinut cont exclusiv de faptul că acesta a comis o infracţiune şi nu de faptul că a făcut donaţii şi alte acte de caritate. Majoritatea celor care apărau interesele lui Gigi Becali nu contestau faptul că acesta ar fi comis infracţiunea, dar argumentau că un om care a făcut atâta "bine", care a construit case pentru sinistraţi şi care a donat bani bisericilor nu poate fi condamnat doar pentru că ar fi sechestrat nişte amărâţi de hoţi! Ei bine, instanţa supremă nu s-a lăsat influenţată de asemenea păreri şi a condamnat faptul că multimilionarul şi-a făcut singur dreptate!

Principiul de drept consacrat este că DREPTATEA se face prin instituţiile abilitate ale statului! Indiferent cât de corupte sau corecte sunt acestea, nu există o altă cale onestă de a ajunge la îndreptarea unui abuz decât pe calea justiţiei, prin folosirea drepturilor prevăzute de lege. Atunci când acţionezi în nume propriu, "arestând" prin forţa ta privată oameni care ar fi comis o infracţiune, ÎNCALCI legea şi te faci vinovat! Faptul că ai făcut donaţii la biserici nu te poate absolvi de vinovăţie! În acest sens, Înalta Curte a apreciat corect situaţia şi a decis că Becali este vinovat!
În legătură cu natura condamnării... Trei ani de închisoare cu suspendare este oarecum o sentinţă la fel de corectă ca şi stabilirea faptului că acesta este vinovat, deşi personal mă aşteptam la o condamnare cu executare pentru faptul că infracţiunea săvârşită de acesta are multe elemente care o agravau. Becali a ordonat unei firme private de pază să prindă hoţii. Aceştia au fost atacaţi pe stradă, maşina lor a fost lovită, hoţii au fost fugăriţi pe bulevard, au fost împuşcaţi, apoi băgaţi în portbagaj şi duşi în faţa "naşului" Becali! Maniera aceasta mafiotă merita poate o sentinţă de condamnare mai aspră, ca să fie nu doar exemplu ci în primul rând ca să fie în deplinătatea ei CORECTĂ!
Lăsând la o parte însă circumstanţele, se poate spune că şi condamnarea la 3 ani de suspendare respectă ideea de bază a justiţiei, şi anume aceea de a face dreptate şi de a condamna infractorii indiferent de statutul social al acestora. 

Imediat după primirea acestei veşti, Becali a declarat la RTV că încă este hotărât să nu se mai întoarcă în ţară, dar o decizie definitivă în acest sens va fi luată în următoarele ore, după ce se va consulta şi cu familia. Oricum însă, Becali a declarat în direct că demisionează din PNL ca să nu-i facă probleme lui Crin Antonescu. 

Rămâne de văzut dacă sentinţa de condamnare conţine şi anumite îngrădiri de drepturi civile, cum ar fi şi acela de a fi ales, caz în care Gigi Becali îşi va pierde calitatea de parlamentar. 
Zilele următoare, Gigi Becali aşteaptă şi alte sentinţe în celelalte dosare penale în care este implicat, respectiv dosarul transferurilor din fotbal şi dosarul "valiza"... 

Cornel SABOU

3 comentarii:

Anonim spunea...

Hi, I do think this is a gгeat website.
I stumbledupon it ;) I may cοmе bаck yet again since I saved аs a favorite іt.
Money and freedom is the greatest way to сhange, maу yοu be гich anԁ contіnue to hеlp others.


Fеel free to vіsit my wеbpаge;
augen lasern
My web site: webclimat.com

Anonim spunea...

Evегything is very opеn with a гeallу cleaг clarification of the
chаllenges. Ӏt waѕ definitelу infoгmаtivе.
Υouг webѕіte іs ехtrеmеly hеlpful.
Thank you foг sharing!

Here is my рage :: Chemietoilette

Anonim spunea...

Oh mу goodnеѕs! Imρгеsѕiѵе аrticle duԁe!
Mаny thanks, Howeveг I am encountегing ргoblеms with your RЅS.
I don't understand the reason why I cannot subscribe to it. Is there anyone else having similar RSS issues? Anyone who knows the solution will you kindly respond? Thanks!!

Here is my web blog; weddingwindow.com
my site: augen lasern