miercuri, 31 iulie 2019

Cum functioneaza retelele de traficanti de fete/femei

Am cunoscut oameni implicati in traficul de persoane, in prostitutie si proxenetism. Viata mea a fost o poveste plina de aventuri si incercari de tot felul din care n-au lipsit si acesti actori, membri in diverse retele. Am sa va povestesc cum functioneaza acest mecanism infractional al traficantilor de carne vie ca sa puteti intelege mai bine cazul de la Caracal, cu rapirea domnisoarei Alexandra Macesanu (am s-o numesc asa pentru ca asa s-a recomandat la 112...).

Aceste grupari nu sunt organizate in stil piramidal, cu sefi, "locotenenti" etc. Sunt grupuri care contin alte grupuri ce colaboreaza intre ele! 
Primul grup e format din proxenetii care (pre)lucreaza fetele in Occident. Ei au liste vechi de clienti care vin regulat "la fete" pentru a experimenta diferite senzatii tari. Trebuie sa intelegeti ca aceste retele ofera ceva mai mult decat o afacere de prostitutie clasica. La o prostituata mergi, platesti, iti faci placerea normala si pleci acasa. La baietii astia poti plati si pentru alte experiente. Sa bati victima, s-o violezi sau chiar s-o omori daca vrei sa vezi cum e! Poti plati si pentru asa ceva!
Acum urmeaza cel mai important detaliu din afacerea interlopilor. Ei au nevoie mereu de FETE NOI! Clientii se plictisesc repede de fetele vechi. Daca nu apar fete noi, incasarile scad dramatic. De aceea, proxenetii din Occident cer mereu in tara "trimiteti fete noi"! Cu cat mai tinere, cu atat mai bine. Nu conteaza cat sunt de frumoase sau urate, conteaza doar sa fie NOI!

Aici apare grupul care se ocupa cu racolarea fetelor in tara. Se foloseste orice metoda. De la "angajari in Occident", la prosteala cu indragosteala sau... rapire! Orice, numai sa se ajunga la scopul propus, fata sa mearga (sau sa fie dusa) la proxenetul vizat. Odata ajunsa acolo, este imediat izolata si folosita, nu mai poate scapa!
Sunt multe fete/femei care pun botul la vrajeli de tot felul. E multa saracie in Romania si romancele sunt frumoase... de foame! Vorba aia, n-au ce manca si raman sexi, nu se ingrasa. Cand vine unu' experimentat in racolare si-ti spune ca te asteapta o viata de vis in Londra, Paris, Roma sau Madrid pui botu' si te duci de multe ori de buna voie in cosmarul care te asteapta. La destinatie te asteapta o viata imposibila, in care nu castigi nici un euro, esti doar un WC public in care se descarca civilizatul cetatean european platitor de impozite si taxe, inclusiv la proxeneti. 
Dar nu toti racolatorii au rabdarea si inteligenta necesara prostirii unei femei. De aceea, unii (este genul lui Dinca din Caracal) se ocupa de rapiri. Traficantii platesc bani frumosi pentru orice fata noua. In functie de cat e de tanara si de frumoasa fata, rapitorul poate incasa mii de euro. Metoda, prin barbarismul ei, e simpla. Amagesti cumva fata sa vina cu tine ("ia-ma nene" e una din metode, dar sunt mai multe cai prin care o femeie/fata poate fi ademenita intr-un loc izolat) dupa care o lovesti si o imobilizezi. Iei contact cu carausul care se ocupa de transport, ala vine, vede fata, iti plateste pentru ea apoi o ia si o duce. Sunt multe metode prin care fetele pot fi transportate clandestin. Sunt drogate, adormite, bagate in bagaje, etc, nu dezvolt acuma. 
Bineinteles, pana cand fata este predata mai departe rapitorul isi poate si el satisface poftele de obsedat sexual cu victima, ca doar o face gratis, nu?

In retele astea sunt atrasi cat mai multi oameni ai legii de prin partile locului. Nu primesc intotdeauna bani, dar au mereu acces liber la fetele noi... gratis, evident. De aceea ei reactioneaza asa cum stiti cand apar reclamatii cu fete disparute: "lasa, bre, ca s-a dus, vine ea inapoi etc". In plus sunt oricand bine primiti in occident, in concedii, tratati cu atentie si "respect", primesc cadouri scumpe, masini furate etc. In replica, acestia trebuie doar sa fie atenti si cand e nevoie sa intervina pentru protejarea retelei. In Romania, daca mergi sa reclami interlopi sau disparitii esti tratat ca un gunoi. Ti se spune sa-ti vezi de treaba, esti chiar amenintat cu amenzi sau dosare penale sau chiar mai mult, cu moartea! Toate astea din partea autoritatilor Statului. Care sunt aproape in totalitate compromise!

Cam asta e pe scurt descrierea afacerii de trafic de carne vie/minori/femei. Ar mai fi multe de spus, dar ma opresc deocamdata. Fac insa o precizare importanta, acum, pe final. Traficantii astia nu sunt niste sperietori atat de mari. Sunt niste gunoaie sociale invatate sa bata femei, nu barbati! Orice barbat adevarat care ii infrunta ii poate domesticii fara probleme, dar problema este ca nu mai avem barbati de Stat adevarati! Eu am fost inchis ani de zile atunci cand Sistemul m-a vrut distrus, am trait intre ei si i-am infruntat, n-am dat inapoi. Daca ar fi mai multi BARBATI curajosi care sa ia atitudine atunci astia s-ar ascunde in gaura de sarpe pentru ca nu le place lumina. 
Dar nu sunt.... 
Romania e un aprozar plin de legume...

Cornel SABOU

Niciun comentariu: