vineri, 23 decembrie 2011

Misterul extratereştrilor antici - Ep. 2: "Cine sunt Vizitatorii din Spaţiu?"

citeşte întâi: Episodul 1: "DOVEZI despre supercivilizaţiile trecutului"

Vă propun să urmăriţi în această perioadă a sărbătorilor un serial de filme documentare care tratează cu un profesionalism desăvârşit o problemă extrem de controversată: au fost vizitaţi strămoşii noştri din antichitate de extratereştrii? Poate veţi zâmbi cu subînţeles citind această întrebare menită să vă stârnească interesul, dar vă asigur că nu este deloc deplasată dacă o raportez la multitudinea de DOVEZI care vin să susţină teoria vizitării planetei noastre de către fiinţe din alt spaţiu al Universului într-o perioadă a dezvoltării Terrei pe care noi o numim (cu superficialitate) ca fiind primitivă!
Chiar dacă sunteţi sceptic, eu vă invit să vizionaţi cu răbdare serialele pe care vi le propun şi eventual să comentaţi (să contraargumentaţi) ideile care se desprind din acestea. Pentru că, dacă aceste concluzii chiar sunt REALE, atunci avem o “problemă”! Toate sistemele de valori la care ne raportăm vor trebui readaptate la realitatea din care facem parte, realitate care oricum nu ţine cont de părerea nostră şi se desfăşoară mai departe într-un senzaţional spectacol al vieţii compunând trecutul, prezentul şi viitorul speciilor din Univers...

Craniile alungite, imaginea fizică a extraterestruluiAkhenaten, Faraonul extraterestru al Egiptului - "Inventatorul" Chinei: extraterestru - Tradiţiile evreieşti, creştine, babiloniene susţin că originea vieţii este extraterestră - Viaţă reală pe Marte - Călătoriile în timp

Incidentul Roswell” este primul caz (şi deocamdată singurul din istoria modernă) în care o instituţie oficială a statului (Armata SUA) recunoştea public (în 1947) faptul că a capturat un OZN, adică un obiect zburător care nu aparţinea forţelor cunoscute terestre! Faptul că după numai 24 de ore un alt comunicat venea să “corecteze” informaţia anterioară şi să spună că de fapt era vorba de un banal balon meteorologic nu a făcut decât să întemeieze în opinia publică ideea că autorităţile superioare au încercat să muşamalizeze incidentul de teama reacţiilor opiniei publice.
Evenimentul a deschis la scară planetară o serie de dezbateri asupra subiectului: am fost sau nu vizitaţi de extratereştrii de-a lungul istoriei noastre? La ora actuală este certificat prin sondaje de opinie profesioniste faptul că mai mult de jumătate din populaţia planetei crede că DA, am fost vizitaţi (şi încă mai suntem!) de civilizaţii extraterestre!!!
La Nazca (Peru) a funcţionat timp de milenii o civlizaţie misterioasă care a dispărut inexplicabil în jurul anului 500 e.n. Săpăturile arheologice au scos la iveală în ţinutul Nazca o serie de schelete şocante deoarece acestea conţineau cranii de dimensiuni considerabile, în formă alungită! Erau acestea relicve ale unor vechi pământeni sau ale unor civilizaţii venite din afara Terrei? Astăzi este demonstrat faptul că în Africa mai există încă triburi care dezvoltă tehnici speciale de alungire a craniului începând de la cea mai fragedă vârstă a copilului. Rezultă astfel un tip de oameni maturi cu cranii alungite. De ce fac ei asta? Ce “moştenire culturală” îi face să-şi chinuie copii pentru ca aceştia să aibe forma craniului alungită? Unii cred că dorinţa aceasta ciudată pleacă de la ideea de a fi asemănători “Zeilor”, adică fiinţelor care au venit de pe alte planete şi care arătau în acest fel! Ideea că îşi alungeau craniul doar ca o formă de exprimare “artistică” specifică perioadei lor de creştere culturală nu se susţine deoarece astfel de cranii alungite au fost descoperite în mai multe zone şi continente ale Terrei, toate aceste popoare primitive încercând să imite acelaşi tip de formă craniană! DE CE?
Imagini cu cranii alungite au fost descoperite şi în picturile vechilor egipteni. Tradiţiile oficiale egiptene spun că la “începuturile timpului” zeii au venit din ceruri cu nave cosmice şi s-au stabilit pe pământ, în zona Nilului. Zeii Osiris şi Isis erau zei stelari care conduceau la început Egiptul. Despre Osiris se spune că venea din constelaţia Orion, iar Isis de pe steaua “Sirius”. Astfel, timp de milenii egiptenii AU CREZUT că faraonii lor sunt urmaşii direcţi ai zeilor veniţi de pe alte planete. Din acest motiv îi venerau pe faraoni, chiar dacă între timp se închinau şi altor zeităţi... Al zecelea faraon, Akhenaten, a răsturnat toată religia egipteană interzicând orice închinare la zei cu excepţia unuia singur care simboliza Soarele! Acest faraon este arătat în desenele vechi de milenii cu forma craniului mult alungită!!! Soţia acestui faraon era “celebra” Nefertiti, şi ea fiind păstrată în imaginile care au supravieţuit până azi cu forma craniului prelungită! Adăugând la aceste detalii multe alte informaţii pe care le ştim despre cei doi, inclusiv imagini care îi arată în forme fizice mult diferite de conducătorii anteriori, se poate presupune că Akhenaten era un conducător al Egiptului 100% extraterestru! Acesta a fost alungat de la domnie de egipteni după care poporul a revenit la vechile credinţe religioase. Scheletul lui Akhenaten a fost descoperit în vremuri moderne în Valea Regilor şi s-a putut vedea astfel cu ochiul liber că craniul acestuia avea o formă alungită, diferită de a oamenilor “normali”! Să mai spunem că fiul lui Akhenaten este cel mai cunoscut faraon al vechiului Egipt, vestitul Tutankhamon şi că de asemenea, în mormântul său (descoperit în 1922) craniul său avea o formă prelungită!
Un trib african din Mali mai venerează şi azi un zeu cu craniul alungit despre care (spun ei) că a venit pe Terra din steaua pe care noi o numim azi “Sirius B”! Problema e că acest trib credea în originea extraterestră a zeului lor înainte ca noi, civilizaţii europeni, să descoperim existenţa stelei “Sirius B”!
Un trib indian din New Mexico (SUA) îşi revendică de asemenea originea extraterestră. Tradiţiile până de curând secrete ale acestui trib, care a trăit timp de milenii pe teritoriul de azi al SUA, spun că poporul lor provine de pe o anumită stea a sistemului nostru solar! Urmaşii de azi ai acestui trib spun cu nonşalanţă chiar şi acum că ei sunt... extratereştrii! Aceşti indieni au o sărbătoare anuală pe care o ţin în cinstea zeilor care au venit din ceruri şi în timpul căreia poartă nişte măşti interesante, măşti despre care se poate spună că imită costumele astronauţilor antici şi moderni!

Toate tradiţiile şi legendele antice transmise pe cale orală sau scrisă, de pe toate continentele acestei planete, de la toate popoarele spun – în forme diferite, purtând nume sau denumiri diferite - acelaşi lucru: că zeii au venit din “ceruri” (spaţiul cosmic), de pe anumite planete şi că au domnit aici, pe Pământ!!!

Tradiţiile antice chineze susţin acelaşi lucru, că zeul lor primordial a venit pe Terra de pe o anumită stea. El călătorea – spun legendele oficiale – pe un “dragon zburător”. Acest zeu a devenit conducătorul Chinei antice unificând diferitele triburi existente atunci şi creând primul imperiu chinez! El este creditat ca fiind inventatorul busolei, acupuncturii şi scrierii chinezeşti. Tot el a creat şi marele zid chinezesc. La un moment dat, acest conducător s-a urcat în dragonul său zburător şi a dispărut exact aşa cum venise!
Legendele antice babiloniene (din spaţiul de azi al Irakului) spun că omenirea a fost creată de o rasă  extraterestră, numită Anunnaki  (în traducere “cei veniţi din cer”). Vechile texte sumeriene descriu exact “fiinţele coborâte din cer”, iar anumite desene îi arată ca pe nişte cosmonauţi moderni, cu ceasuri pe mână şi alte accesorii care pot fi identificate şi asemănate cu tehnologii moderne!
Alte legende, greceşti şi romane, descriu întâlniri cu extratereştrii! Zeii greci erau descrişi ca veniţi din ceruri, stabiliţi pe vârfuri de munte şi intraţi în contact cu oamenii ca să ajute la civilizarea acestora! Unii se mai îndrăgosteau de femeile pământene şi făceau copii cu ele. Zeus, de exemplu, a conceput numeroşi “semizei” cu femei pământene (cum ar fi Hercule sau Elena din Troia, oameni descrişi de contemporani ca fiind extrem de deosebiţi, puternici şi frumoşi!
Cele mai importante religii ale lumii îşi bazează doctrina pe ideea interacţiunii dintre oameni şi fiinţe superioare extraterestre! În Biblie sunt descrise numeroase astfel de interacţiuni. Goliat este fiul rezultat în urma unei relaţii dintre o femeie şi un extraterestru (“înger”). Într-un verset din Geneza se spune că Dumnezeu a creat pe om “după chipul şi asemănarea NOASTRĂ”! Există numeroase alte referinţe în scrierile religioase la faptul că mai mulţi zei controlează destinele lumii pământene, chiar dacă unii invocă un singur “Dumnezeu”. Chiar şi creştinii cred în “Trinitate”, în trei entităţi dumnezeieşti diferite, fiecare de sine stătătoare! Mai presus de asta, Biblia susţine cu tărie, clar şi fără echivoc, că viaţa pe Terra provine din exterior, de la zeul (Dumnezeu) care a insuflat-o primilor oameni creaţi din ţărână! Zeu (Dumnezeu - Etraterestru) care apoi s-a întrupat în corp uman şi a venit să trăiască printre noi, pe Pământ!
Oamenii de ştiinţă oficiali susţin că planeta Marte avea în trecutul îndepărtat condiţii prielnice vieţii. În 1966, s-a descoperit pe Terra o bucată de meorit de provenienţă marţiană care conţinea urme de viaţă fosilizată! În prezent, chiar şi cei mai sceptici cercetători acceptă ideea că primele forme de viaţă pe Terra puteau proveni din spaţiu, pe calea unui meteorit!
Descoperitorii structurii ADN (laureaţi ai primiului Noble) susţin teoria panspermiei, şi anume că viaţa a început pe altă Planetă a Galaxiei şi că de acolo s-a răspândit în Univers, inclusiv pe Terra.
În 2006 s-a descoperit că pe harta genomului uman o singură genă diferă categoric la om faţă de animale şi  această genă susţine dezvoltarea specială a creierului făcându-ne astfel să fim oameni, clar diferiţi de regnul animal. DE UNDE A APĂRUT ACEASTĂ UNICĂ GENĂ? Mulţi oameni de ştiinţă pretind că e o imposibilitate fizică certă ca această genă să fii apărut la om din întâmplare, pe o scară a evoluţiei şi a tranziţiei de la maimuţă la om. Mult mai probabil pare ca aceasta să fi fost dezvoltată printr-o intervenţie externă care a modificat fiinţa animalică iniţială! Tehnic vorbnd, ADN-ul uman ar putea fi păstrătorul “secret” al întregii cunoştinţe universale despre viaţă şi descifrarea acestuia poate aduce informaţie certă valoroasă despre originea extraterestră a vieţii.
Teoria călătoriei în timp este o altă posibilă explicaţie a “extratereştrilor” care vizitează Terra. În acest caz, extratereştrii am fi noi, cei care trăim pe Terra peste 2-3.000 de ani şi care ne întoarcem în timp în zilele de azi sau în antichitate. Teoria a fost luată în considerare chiar şi de Albert Einstein. Se pare că o condiţie principală pentru a putea realiza efectiv o călătorie în timp ar fi călătoria în spaţiu cu viteza luminii, aspect care nu a putut fi clarificat de cercetătorii moderni din cauza faptului că o masă concretă construită din materialele existente pe planetă nu poate atinge această viteză. Altă posibilitate ar fi "găurile de vierme" (mediatizate prin filmele SF) care permit călătoria instantanee între puncte foarte îndepărtate din Univers...

Urmăriţi mai jos episodul 2 al acestui senzaţional serial documentar... (Cornel SABOU)

Episodul 2 – “Vizitatorii”



Niciun comentariu: