joi, 15 decembrie 2011

Pastorul Laszlo Tokes, obsedat sexual, părăsit şi acuzat de fosta nevastă

Articolul de mai jos este preluat de pe blogul Victor Roncea Blog

In urma recentului scandal legat de amanta vicepresedintelui Laszlo Tokes, tanara asistenta Prohászka-Rád Borók, pornit de la dezvaluirile fostei sotii, Edith Tokes, acesta a anuntat, prin purtatorul sau de cuvant, Demeter Szilard, ca va da in judecata Libertatea si Ziaristi Online la Budapesta, Bucuresti si Bruxelles sustinand ca declaratiile fostei sotii nu pot fi luate in seama si ca nici nu au fost dovedite, ceea ce a facut-o pe Edith Tokes sa-i dea o replica usturatoare, catalogandu-l drept “mincinos si inselator” (escroc).

Publicatiile presei maghiare Erdely si Manna au preluat declaratia integrala a fostei sotii. In mod ciudat, presa de limba romana nu observa subiectul. Sa spunem ca vicepresedintele Parlamentului European era… olandez. Si avea o amanta. Cu 22 de ani mai tanara. Si sotia da divort. Si amanta ajunge asistenta lui. Si el mai e si pastor, adica un fel de popa. Nu era un caz? Mai ales chestia cu popa credem ce ar fi fost pe gustul “Adevarului” si “Evenimentului Zilei”. Doar ca popa asta nu e ortodox ci reformat si mai e si ungur, si extremist, agitator pentru independenta Ardealului, plus agent dovedit si “erou al revolutiei romane”. Si mai da in judecata si niste ziaristi romani. Iar in plangere minte de stinge, printr-un ditamai absolvent de filosofie. Aaa, atunci sigur nu e un subiect interesant! Presa maghiara este, iata, mai normala, si reproduce declaratia ferma a fostei sotii a vicepresedintelui PE. Citam din aceasta:

Edith Tőkés îl numește „mincinos” și „înșelător” pe Szilárd Demeter, responsabilul cu presa a lui László Tőkés. Conform textului care i-a parvenit redacției noastre, instanța de judecată l-a condamnat pe vicepreședintele Parlamentului Europei (László Tőkés) pentru că a umilit-o și a batjocorit-o pe soția sa.

Edith Tőkés s-a adresat printr-o scrisoare presei pentru a oferi lămuriri în privința chestiunilor care îl privesc pe fostul ei soț, și pe propria ei persoană. In aceasta se afirma, printre altele:

“Răspunsul meu, în ceea ce privește diversele știri apărute în presă și aserțiunea lui Szilard Demeter la adresa mea – reprodusa mai jos – este ca aceasta este falsă și mincinoasă:

„În ceea ce privește faptul că Joó Edith, fosta soție a lui László Tőkés l-a acuzat, de asemenea, de infidelitate în cererea de divorț pe fostul episcop și a afirmat că fostul soț a umilit-o, aș dori să departajez două lucruri: că ceea ce spune în cursul unui proces de divorț o femeie presupus jignită, asta e o chestiune, ca să spun așa, de confruntare cu propria conștiință. În orice caz, completul de judecată nici în prima instanță și nici în a doua nu a dat crezare acestei acuzații. Afirmațiile unei femei care vrea să divorțeze nu pot fi luate ca atare, mai ales dacă, așa cum în cursul procesului civil aceste insinuări nu le-a putut dovedi.” (Demeter Szilard, șeful biroului de presă al lui László Tőkés)

În ceea ce privește afirmațiile false de mai sus, în motivarea Sentintei civile nr. 2194/2011, data: 23.02.2011, a Tribunalului figurează, cuvânt cu cuvânt, următoarele:

„…..Astfel, faţă de acţiunea formulată de reclamantă, care a cerut culpa exclusivă a pârâtului, această culpă a lui a reieşit clar din probele administrate. Cea mai importantă problemă a cuplului a fost modul în care a fost tratată reclamanta de către soţul ei şi relaţiile extraconjugale întreţinute de acesta. Martorul ….. (filele 40-42 dos.) a relatat mai multe episoade din care a rezultat comportamentul pârâtului faţă de soţia lui, faptul că o umilea în public, o batjocorea de-a dreptul, adresându-i şi cuvinte jignitoare. Apoi, multe din relaţiile extraconjugale ale pârâtului au fost de notorietate, fiind cunoscute chiar de enoriaşi, care venea la martorul……şi-l întrebau de ce biserica nu face nimic în acest sens. Toate acestea au fost confirmate şi de martora….. (filele 53-55 dos ) (…….) Pârâtul îi reproşa reclamantei orice, se lega de orice, nu suporta să fie contrazis. (…..) De asemenea s-a menţionat şi despre relaţiile extraconjugale ale pârâtului .”

Formularea de mai sus – care figurează în sentința instanței de fond – nu a fost recurată de László Tőkés și a rămas și în faza de apel neschimbată. Din acest motiv, pentru opinia publică ar trebui să fie evident că declarația colportată prin comunicatul de presă a lui Szilárd Demeter este falsă și menită să înducă în eroare, fapt pe care îl resping și condamn.”

Oradea, 13 decembrie 2011, semnat Edith Tokes

foto jos: popa şi amanta popii

Niciun comentariu: