luni, 8 octombrie 2012

Senatorul Bârlea, regele traficului de influenţă

Senatorul PDL de Maramureş, Gheorghe Bârlea, este arhicunoscut în zona de baştină pentru desele demersuri pe care le face pentru a "rezolva" diverse probleme de interes personal sau familial sau "de gaşcă". El este, de altfel, cel care a "rezolvat" şi problema doamnei Viorica Manta, funcţionar public despre care eu am demonstrat cu probe indubitabile că a încălcat legea candidând pentru postul de primar al oraşului Vişeu în timp ce ocupa o funcţie deşef în cadrul Direcţiei Agricole Maramureş. Legea o obliga pe Viorica Manta să demisioneze din funcţia de şef serviciu dacă vroia să candideze în alegerile locale, dar ea nu a demisionat, a candidat şi a pierdut. Ulterior, pentru a-şi masca ilegalitatea, a căutat sprijin ca să-şi realizeze un transfer pe alt post în cadrul aceleiaşi Direcţii, iar sprijinul potrivit l-a găsit la senatorul Gheorghe Bârlea! Bârlea a făcut demersurile necesare pe la Bucureşti, la Guvern, la Ministrul Agriculturii şi a reuşit să găsească acolo înţelegere pentru "necazul" infractoarei din Maramureş. Astfel, în urma intervenţiilor senatorului Bârlea,  Ministrul a dat un ordin prin care Viorica Manta a fost transferată pe alt post, aspect deja prezentat aici, pe acest blog, într-un articol precedent...

Activitatea de trafic de influenţă a senatorului Bârlea poate fi observată şi înţeleasă şi din faptul că fratele său a fost recent arestat şi este cercetat pentru multiple fraude de către Poliţia Capitalei, ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor. (Vezi articolul Fratele senatorului Barlea, dus la politie in urma descinderilor din Maramures si Bucuresti)

De altfel, de-alungul timpului, subsemnatul a primit mai multe informări despre faptul că senatorul Bârlea face intervenţii pe la instituţiile statului pentru a-şi angaja diverse rude sau prieteni în posturi călduţe, unde nu trebuie muncit nimic ci doar încasat salariul de zeci de milioane lei care vine de la stat. Diverşi directori de instituţii sau arătat deranjaţi de aceste intervenţii, mai ales că unele erau făcute scurt, telefonic, şi sunau ca un ordin pe care instituţia trebuia să-l execute deoarece apelul venea, nu-i aşa, de la ditamai Măria Sa senatorul!

Vom aprofunda aceste cazuri şi vom verifica mai îndeaproape activitatea de acest tip a senatorului Bârlea pentru a înţelege mai bine motivele pe care le are acest "om de cultură" ca să funcţioneze ca şi parlamentar... Se aude prin târg despre fonduri cu multe zerouri pe care tot Bârlea le-a intermediat şi care s-au scurs aiurea în buzunarele asociaţilor săi la prădarea banului public şi/sau european!! Vom reveni!

Cornel SABOU

2 comentarii:

Anonim spunea...

Puscariasule!!!nu iti este rusine?!?!?esti la comanda lui Banc,puscariasule!!!!

Cornel Sabou spunea...

Dacă nu vă convine ce scriu n-aveţi decât să vă tăiaţi venele cu furculiţa! Spor!