luni, 31 decembrie 2012

La Mulţi Ani 2013!


Ne aflăm în faţa unui an cu 13 în coadă! Superstiţioşii să se abţină! :) Sau, ca să le alimentez "trăirea", am să remarc o altă ciudăţenie a acestui nou an. Conţine primele patru cifre, 0, 1, 2, 3! Deci, terenul pentru speculaţii apocaliptice este deschis! :)

N-am să fac un bilanţ al anului care tocmai se încheie. Sunt sătul de bilanţuri stupide, cu "realizări" şi pierderi, cu împliniri şi eşecuri. Într-un fel, toţi anii sunt la fel. În alt fel, fiecare an are ceva unic în componenţa sa. Totul depinde de cum vezi tu problema, de cum o apreciezi, cum o clasifici. Suntem în viaţă, trăim, mergem înainte, deci toate-s bune! Sau... putem să ne plângem de cât de greu ne-a fost şi să ne îngrozim de ce ne aşteaptă! Privim, fiecare, partea paharului care ne convine sau pe care ne ajută puterile s-o vedem. 
Poate că lumea nu se împarte în optimişti şi pesimişti. Poate c-o-mpărţim noi aiurea, ca să ne aflăm în treabă, dar ştiu că putem să fim într-o stare permanentă de bine privind cu încredere în viitor şi cu speranţă. Nu prea sunt lucruri importante în viaţa noastră care să nu depindă de noi! Privind optimist viitorul înseamnă că avem încredere în noi, în puterea noastră de a realiza ceea ce ne dorim. Rămânând pesimişti (sau devenind!) arătăm că în ochii noştri suntem slabi, puţin capabili şi/sau prea dezamăgiţi ca să mergem înainte. În cazul acesta vom stagna pe toate planurile şi vom privi cu invidie mascată la cei ce "zboară" pe lângă noi trăind!

Îndemnul meu, în acest final şi început de an, este să vă priviţi în ochi în oglinda imaginară a vieţii voastre şi să vedeţi acolo un depozit de forţă, putere, sănătate şi voinţă! Dincolo de petrecerea Revelionului, de atmosfera de sărbătoare, chef sau distracţie, ne aşteaptă un alt an în care vom munci, vom trăi, vom iubi şi poate vom înbătrâni sau - altfel spus - ne vom maturiza! Sunt clipele lui 2013 care ne aşteaptă să le trăim! Haideţi să lăsăm în urmă toţi anii pe care i-am trăit până acum şi să fim, în 2013, ceea ce ne dorim! Să fim!
3... 2... 1... 0! La Mulţi Ani 2013!

Cornel SABOU

Niciun comentariu: