duminică, 31 iulie 2011

Florin Tataru, PSD, cheama UDMR intr-o constructie politica adevarata pentru Colegiul nr. 2 Baia Mare


In Baia Mare, poate mai pregnant ca oriunde, convietuirea dintre romani si maghiari are o solida traditie ce vine din istoria de sute de ani a zo nei. Multiculturalismul – impletirea traditiilor – a nascut o cultura comuna intre maghiari, romani, germani, evrei etc. Lectia de convietuire e, probabil, o lectie demna de urmat si astazi in Europa. Maghiarii din Baia Mare sunt cetateni ai orasului. Cred ca a fi cetatean e vital dintotdeauna in aceasta comunitate.
In istoria veche ori recenta, maghiarii au avut un cuvant important de spus. De asemenea, personalitatile ce au generat cultura majora in Baia Mare, incepand cu Scoala baimareana de pictura, au fost atat maghiari, cat si romani ori germani. Cultura a unit destinele si interesele majore si nimeni n-a reusit niciodata sa dezbine. Si astazi, maghiarii din Baia Mare isi continua traditiile si destinele umane intr-o comunitate exemplara din perspectiva etnica. Romanii, impreuna cu maghiarii, isi decid soarta comuna in chestiuni majore in Baia Mare. E de remarcat inclusiv felul constructiv in care UDMR isi impune punctul de vedere de interes pentru comunitatea maghiara a orasului si a comunelor limitrofe. Astfel, avem in Baia Mare ori in Somcuta Mare comunitati coerente in care lumea comuna maghiaro-romana isi cladeste generatie de generatie destinul. Ne aflam intr-un moment important pentru aceasta zona, cand in 21 august avem alegeri in Colegiul nr. 2 Baia Mare pentru functia de deputat. Cred ca UDMR, impreuna cu USL, pot propune coerenta politica in colegiul electoral in care candidez pentru functia de deputat. De aceea chem fortele politice interesate de destinul fericit al zonei sa vina intr-o constructie politica reala pentru aceasta zona in care traim impreuna de sute de ani.

Cu deosebit respect,

Florin Tataru PSD candidat la functia de deputat din partea USL in Colegiul nr. 2 Baia Mare, vicepresedinte PSD Baia Mare

preluat de pe
www.stirimm.ro

7 comentarii:

popan s. popa spunea...

http://www.evz.ro/detalii/stiri/soarta-pedofililor-moartea-e-mai-usoara-decat-viata-in-penitenciar-940375.html

e adevarat ca se intampla toate astea sau fabuleaza cei de la evz?

Cornel Sabou spunea...

E foarte adevarat! Am vazut, personal, doua cazuri. Un pedofil a fost asteptat pe "traseu" in ziua liberarii sale de zeci de detinuti care l-au luat la pumni si picioare si l-au tinut tot asa pana la poarta. Nici un cadru nu s-a bagat sa-l apere. Astea-s "legi" vechi in puscarie si le respecta toti. Al doilea l+am intalnit cand mergeam pe "cursa", la Jilava. Era cu noi pe masina si tot drumul a mancat bataie de la toti! Colegii faceau cu schimbul. Cand unu obosea venea altu si il lua la bataie... Mai sunt exemple, dar le stiu doar din povestile altora... Astea insa le-am vazut eu

Cornel Sabou spunea...

Explicatia e urmatoarea... La puscarie tot ce ramane detinutului e familia, sotia si copiii. Ani de zile doar existenta fizica, reala, a acestor "valori" te poate tine VIU si la propriu si la figurat. Cand intalnesti un "coleg" care a ajuns acolo pentru viol de copii primul impuls e sa te gandesti ca printre victime putea fi copilul tau. Si te apuca o furie pe care cu greu o poti controla. De obicei nici nu o mai controlezi pentru ca intre timp ai aflat ca si cadrele tolerează aceste "polite"care sunt platite pedofililor. Pentru ca... si ei au copii!

popan s. popa spunea...

este perfect uman si de inteles reactia celorlalti. dar intrebarea care se pune este: sunt in masura sa aplice corectii niste oameni care la randul lor au comis infractiuni gen jafuri, omoruri, talharii? cat de legitima este actiunea lor?

Cornel Sabou spunea...

nu este deloc nici legitima, nici legala. Tu insa m-ai intrebat daca este REALA, iar eu ti-am spus ca DA! Si pentru ca este reala, oamenii aia au in spatele actiunii lor niste motivatii. Ti-am prezentat si motivatiile lor. Imi pare rau daca ai avut impresia ca eu le sustin. Nu, nu le sustin, si cat a depins de mine eu am atenuat din aceste comportamente deviante.

popan s. popa spunea...

stai linistit. nu am dedus ca tu sustii asta. te citesc de prea multa vreme si am vazut cum te-ai luptat cu sistemul.

o zi buna.

Anonim spunea...

frate popan s.nu stiu cit sint de "in masura" acesti mici infractori sa aplice corectzi marilor infractori dar, totusi, pt un criminal care ia 30 de ani si iese dupa 15 cred ca legea e prea blinda.la fel si in cazul pedofililor,care i-au 10 si ies dupa 4 ani.legile nescrise, de ce mai multe ori,functzioneaza mult mai bine ca cele scrise.