luni, 25 iulie 2011

La penitenciar - directori noi, incompetenţe vechi

Primesc veşti că noul director al penitenciarului Baia Mare şi-a intrat în pâine. Din păcate nu a început cu nişte "mişcări" inspirate. Mai întâi a anulat toate ieşirile în oraş ale deţinuţilor, ieşiri care fuseseră anterior aprobate de vechiul director. Asta, ca să vadă el cum au fost aprobatre aceste ieşiri. De parcă nu putea verifica acest lucru de la birou, în timp ce oamenii îşi vedeau mai departe de pedeapsa lor. Apoi, a demis imediat directorul adjunct, pe ofiţerul Iulian Ţiplea, care era cunoscut ca fiind prieten necondiţionat al "fostului". OK, l-a demis pe ăsta, dar l-a pus în locul său pe ditamai "domnul Săgeată", ofiţerul Bogdan Neagoş, un cadru incapabil să gândească cu propria materia cenuşie. El, înainte, acţiona doar la ordin nefiind în stare să ia decizii responsabile. Sau, dacă lua una, era fix pe dos decât era nevoie în realitate. M-am gândit însă că poate de aşa ceva are nevoie noul director, de un executant şi atât. OK, e bun şi Neagoş, dar primesc veşti că mai este unul proaspăt promovat, ofiţerul Robert Roman, cel care conducea paza exterioară când a evadat un deţinut zilele trecute! Asta ce să mai fie? Promovare prin incompetenţă dovedită? Adică, în opinia noului director, trebuie să fii musai idiot, obtuz, limitat şi să ai caşchetă, caz în care eşti bun de director? Interesant... Am înţeles că a mai dat nişte ordine cu privire la efectuarea unor percheziţii la intrarea în schimb, chipurile pentru a verifica dacă se introduc telefoane în unitate. Asta era măsura pe care o luau şi vechii directori când doreau să facă spectacol şi să acopere de fapt adevăratul trafic cu telefoane. Nu-i nimic, dacă tot ia măsuri aiurea, doar ca să facă spectacol (dar cu eficienţă ZERO) o să-l ajut eu pe domnul director cu informaţii despre subordonaţii domniei sale. Şi-l provoc atunci să ia măsuri, să verifice datele mele şi să taie în carne vie. Dacă nu o s-o facă, atunci nu este decât la fel de corupt ca şi ceilalţi şi toată această mişcare de rotire a cadrelor nu este făcută decât ca să acopere fraudele din sistem, caz în care voi ridica "problema" la un nivel mult mai mare, inclusiv la un nivel mai competent. Pe curând...

Cornel SABOU

6 comentarii:

Anonim spunea...

Pai ba Cornelus, acum afli tu ca prieteni tai sunt trimis prin alte penitenciare de smecheri din puscarie, halal jurnalist. sau poate inca nu ai vorbit cu cei care te informeaza. Pacat ca ai plecat ca poate urmai si tu, dar nu/i tarziu.Cine stie!

Cornel Sabou spunea...

despre ce "prieteni" vorbesti, "dragă"? Şi de ce eşti viteaz cu mine acum, după "război"? Cât am fost acolo (trei ani!) unde erai, că nu te-am văzut să bravezi în "halul" ăsta??? dar nu mă mir... aşa sunteţi voi, cei corupţi şi incompetenţi care lucraţi acolo, nişte laşi! Aşa aţi fost mereu! Aţi lovit doar în cei slabi şi vă căcaţi pe voi când vă ia tare câte unul din "şmecherii" pe care îi invoci! Diferenţa dintre mine şi voi, pramatiilor, e că eu nu mă tem de voi! V-am demonstrat-o!!! Pe curând că... de mine nu scăpaţi! Dar, de astă dată, o să fie după "legea" mea... Promit!

Anonim spunea...

care lege a ta?de infractor,fost si viitor.santaj,minciuna,etc.te mai dai si mare ziarist.imi vine sa rid cind iti arogi meseria de jurnalist sau cind iti alaturi numele de adevaratii ziaristi.auzi la el,,colegul meu...''ziaristul.pai mai nene,astia se folosesc de tine.nu tot timpul au un pacalici in emisiune.ha!ha!ha!mai ziaristule.

Cornel Sabou spunea...

razi tu, razi, dar nu-i rasul tau! Cunosc genu'... esti demn de compatimire! de aceea nu-ti raspund pe un ton urat... Bafta!

Anonim spunea...

e risul meu.sunt un ,,fricos" dintre aia pe care te razbuni.mie nu mi a fost si nu mi este frica de infractori de teapa ta.ma bucur ca nu se coboara conducerea la nivelul tau de asa zis ziarist.sunt unul care te sfida si nu mi era frica sa ti fac piata.sa nu vb ce miros aveai si ce lenjerie aveai pe tine.de ce nu spui adev?frustrarea ta e mare.tipic pt infractori.ziarist cu 8 clase.

Cornel Sabou spunea...

ma bucur pt ca ai scris acest comentariu deoarece e relevant pentru felul in care tu si alti colegi de-ai tai (care iti seamana) va comportati cu oamenii inchisi acolo. Ii umiliti prin vorbe de batjocura, va amuzati de necazul lor si atunci cand vi se da ocazia calcati pe cadavre. ESTI un fricos, dovada ca te ascunzi sub anonimat! Nu poti SFIDA pe nimeni sub anonimat, stimabile! Prin urmare, te provoc sa continui... Deci, ce miros zici ca aveam???...