vineri, 30 septembrie 2011

Băimăreanul Vasile Vlaşin reprezintă România la o întrunire a tinerilor lideri politici din Europa

Avem sau nu avem nevoie de lideri? De fapt, eu cred că este principalul lucru care ne lipseşte în viaţa politică! Să ne uităm la orice partid activ pe scena politică. Ce lideri putem identifica? Ce personalităţi capabile să mobilizeze masele pentru acţiuni (politice sau civile) în interes naţional? NU AVEM LIDERI! Se vede asta şi din mitingurile anemice care se mai organizează din când în când! Se anunţă zeci de mii de participanţi şi ne “trezim” cu două-trei mii. Semn că ducem lipsă de oameni care să fie percepuţi cu adevărat ca LIDERI.
Am pornit acest articol de la “vestea” că un tânăr om politic băimărean, Vasile Vlaşin, a fost selectat să reprezinte România la la un program internaţional care reuneşte tineri lideri europeni din toate ţările bătrânului continent. Programul se va desfăşura în Coreea şi este finanţat de guvernul gazdă. Săptămâna viitoare, joi, Vlaşin va pleca spre Asia şi va sta acolo 12 zile, timp în care va lega – probabil – relaţii strânse de colaborare cu alţi tineri receptaţi ca lideri politici ai noii generaţii în ţările lor. Dincolo de părerile subiective pe care le poate avea oricine despre Vasile Vlaşin, aspectul acesta merită evidenţiat ca un pas înainte, real şi demn de apreciat! Mi se pare extrem de onorabil să fii prezent acolo, reprezentând România şi fiind perceput ca lider.
Vasile Vlaşin nu a avut parte de o mare susţinere politică locală. A fost ales consilier local în Baia Mare din partea PDL, dar în acest partid (şi în acest Consiliu) s-a manifestat ca o voce independentă. A avut curajul să îşi ia în propriile mâini destinul politic şi să candideze ca independent la postul de primar al municipiului Baia Mare. Nu a câştigat alegerile, dar a câştigat o experienţă importantă care îi va fi de mare folos pe viitor. Falşii lideri ai filialei PDL nu au înţeles ce înseamnă să fii tânăr lider politic şi în loc să-l încurajeze pe Vlaşin, în loc să “lucreze” înspre a-i dezvolta capacităţile de lider şi a-i da “sarcini” politice care să-i pună în valoare calităţile l-au îndepărtat pe acesta de partid. Am observat că Vasile nu regretă... Dovedind capacităţi superioare de înţelegere a “jocului” poilitic, el îşi construieşte mai departe un destin care în anii viitori cu siguranţă se va întretăia şi cu destinul comunităţii noastre locale.
Eu ştiu că pentru “rentabilizarea” calităţii vieţii în România avem cu adevărat nevoie de noi lideri politici. Încerc să-i identific în fiecare partid sau în viaţa economico-socială. Vasile Vlaşin e unul din cei care pot schimba maniera de a face politică.
În Coreea se vor întâlni zeci de tineri, lideri politici în ţările lor. Peste ani, unii dintre ei vor conduce ţări, guverne sau ministere importante. Nu ştiu ce va conduce Vlaşin peste ani, dar acum este un moment important pentru el şi merită să-l încurajăm!
Iata si o declaratie data de tanarul politician baimarean pentru blogul nostru...
Vasile Vlaşin:
Această oportunitate, mă onorează şi mă responsabilizează, în acelaşi timp. Voi reprezenta România în cadrul acestui program, alături de câte un reprezentat al fiecărui stat din Europa. Participanţii la acest program sunt oamenii care vor conduce destinele Europei în viitor şi e foarte important ca România să fie reprezentată cu cinste în rândul acestei echipe de viitori lideri. În plus, în calitate de Preşedinte al Organizaţiei pentru Promovarea Economică a Transilvaniei, voi merge şi cu un set de dosare de afaceri pentru potenţiali parteneri coreeni

Cornel SABOU

5 comentarii:

Anonim spunea...

Daca si amarasteanul asta e lider...

Cornel Sabou spunea...

Anonim, care era argumentul din comentariul tau??? Ca daca doar te macina invidia nu e musai sa comentezi! Asta e spatiu pentru oameni inteligenti. Fara suparare, daca nu faci parte din "categorie" te invit sa pleci pe siteurile unde sunt laudati Kake si Mircea Man...

Anonim spunea...

Nu sunt obligat sa-mi argumentez de fiecare data afirmatiile... Poate fi o opinie personala, iar pe tine, daca respecti cu adevarat dreptul cuiva de a-si exprima liber opiniile, n-ar trebui sa te fufu grija de ce mi se pare mie ca vlasin e amarastean, iar x-ulescu nu... Da' hai s-o luam cu inceputul... Vlasin e amarastean pentru ca un tip care isi lanseaza candidatura electorala la postul de primar pe... pagina personala a unui site de socializare (facebook) are in mod clar o problema de perceptie cu privire la sensul sintagmei "om politic" (serios)... Dupa asta, mai vine chestia ca amarasteanul in cauza s-a laudat peste tot ca are 'jde mii de semnatari si ca, virtual, e, deci, primar inca din primul tur. Stii si tu ca n-a fost cazul si ca in spatele lui au iesit doar candidatii care ar fi avut sanse doar ca sefi de scara, nicidecum la Primarie. Cand esti candidat "tanar si cu ptential", dar ti-o trage pana si un expirat ca Dolha, atunci ar fi bine sa intelegi mesajul si sa te apuci de alta cariera... Insa vasilica, desi promisese sus si tare ca va demisiona din CL daca nu iese primar, s-a agatat ca disperatul d eciolan si pana nu si-a luat un sut in cur de la hapciupaliticul de man nu s-a dat dus de acolo... S-a aciuat la un post de televiziune care are tot atata audienta cata are si tata Marita, femeia care face curat la mine in bloc, in zilele in care s ecearta cu vecinul Costel, ca nu-i plateste banii datorati pentru serviciile prestate... Acu', dupa ce a fost plecat prin absurdistan sau cum naiba i-o fi zicand, se duce sa invete politichie in... coreea. Am mai avut unul care sugea modelul coreean ca inghetata pe bat si stim cu totii ce-a iesit. Stii de ce nu a plecat vasilica intr-o tara europeana in care chiar ar fi putut sa invete ceva (Franta, Germania, Danemarca, Suedia, Marea Britanie etc.)? Pentru ca nici dracu' nu l-ar chema sau baga macar in seama pe acolo... Asa ca se duce fripturistul sa bage putin in e cu betisoarele, ca, de papat cu lingura ce papa el de obicei de la corin, se poate ca nu prea mai poate papa. Understood? Iar in ce priveste "site-ul asta e pentru oameni inteligenti", te rog, sa nu exageram... Citeam deunazi un articol parapsihopupu despre nu stiu ce schelete gigantice gasite pe nu stiu unde... Daca faceai un search lejer cu google ai fi descoperit ca aia e o duma veche de prin 2004, cu poze facute pentru un concurs de trucaje in Photoshop... Dar asa e cu jurnalismul asta de - cica - "investigatii" pe care il practica unii... Ne apucam sa ne verificam aberatiile pe care le punem pe site numai si numai daca e rost de injurat kake sau man (nu ca m-ar da pe spate imbecilii astia, de mine injura-i cat vrei - dar nu te da mare expert cand stii si tu ce musca mare ai pe tichiuta, da?)

Cornel Sabou spunea...

care e "musca" mea de pe "tichiuta" hapciupaliticule (ca sa te gratulez si eu cu un compliment extras din lista celor preferate de tine)? poza cu scheletul? :)) ai si dat search pe google ca s-o verifici??? tare faza! si te mai si crezi inteligent! asta-i si mai tare... in fine...
ideea de baza a unei opinii este sa contina argumente. jignirile nu sunt argumente, iar injuraturile nu sunt opinii! primul tau comentariu nu continea nimic decat multimea vida din creierul tau!!! analiza pe care te-ai obosit s-o "bagi" aici e de doi bani. vlasin nu "s-a dus" in Coreea ci a fost invitat acolo. Nu pleaca singur ci cu lideri din TOATE tarile europene. Sunt toti nebuni si prosti? I fi tu geniul necunoscut!!! Sti ce cred eu? Cred ca nu esti decat invidios! Ti-o fi suflat Vasile vreo femeie si ai boala pe el.... Asta e, impacate cu soarta "frate" si mergi inainte ca de femei e plina lumea... Iar cand e vorba de analize lasa pe altu ca tu dai rau cu vorbele, zau asa. Una vrei sa spui si alta iese. Basca faptul ca te-ai pus la mishto cu mine si uite, acum te "ard"! Ti-a trebuit, "inteligentule"?
In alta ordine de idei, incurajez orice cititor sa exprime pareri critice cu precizarea ca acest blog este o confruntare de argumente! Daca o luati razna si doar va menifestati frustrarile personale, atunci o luati peste bot! DE LA MINE!

Cornel Sabou spunea...

stimate anonim,
ai postat un (alt) comentariu lung cat o zi de munca la stat! din acest motiv (cred eu) ti-a intrat automat la spam si nu a aparut pe blog. Daca doresti revin-o cu un alt comentariu mai concentrat. Si eventual mai cu... pretentii! Si tu (la fel ca toti dusmanii mei semianalfabeti), macinat de rautate, te tot legi de faptul ca am facut puscarie, faci ironii ieftine, penibile si nu aduci deloc argumente. E greu sa iti justifici o parere, oricare ar fi aceasta? Doar atat pretindeam! Ce vezi deplasat in asta? De ce ti-e asa de greu sa aduci UN motiv langa injuratura pe care o vomiti public?
Libertatea de expresie (pe care eu am aparat-o chiar cu pretul libertattii mele) inseamna si responsabilitate!!! Stiai asta? Ca anonim, nu iti asumi nici o responsabilitate atunci cand injuri pe cineva. De aceea pretind argumente. In fine, se pare ca imi pierd timpul degeaba cu tine incercand sa dialoghez normal... Te las sa-ti vomiti in continuare frustrarile... Bafta!