vineri, 11 mai 2012

Zamfir Ciceu, regele şmecheriilor avocăţeşti

Maramureşul are un candidat avocat la preşidenţia Consiliului Judeţean. Este vorba de Zamfir Ciceu, din partea USL. Despre el vreau să vă vorbesc în cele ce urmează...

Ciceu este român de român! N-are nici o treabă cu occidentul sau orientul, cu valorile sau nonvalorile. De fapt el nu prea are treabă cu nimic, nici măcar cu meseria pe care cică o prestează! Este avocat... Dacă jurnaliştii care de acum vor începe să-i dedice contra-cost ode şi psalmi l-ar întreba ce mare proces a câştigat Ciceu la viaţa lui atunci ar putea auzi ca răspuns o superbă tăcere! Dar de la Ciceu mă aştept la orice, inclusiv la tupeu. Că doar nu degeaba doar avocaţii şi prostituatele iau toţi banii înainte!

Românul are un "principiu" vechi de când e lumea lui... Să trăiască de la locul de muncă. Nu doar cu şi prin salariu, ci şi prin şmecheriile corespunzătoare. Pe şantiere muncitorii "palmează" câte-o cărămidă, prin spitale, asistentele şi doctorii n-au stres cu cumpăratul medicamentelor astfel încât toţi banii pe care îi iau şpagă îi pot duce frumos acasă, taximetriştii mai modifică şi ei aparatul ăla de taxat ca să bată mai mult etc... Avocaţii ce să facă şi ei ca să fie în spiritul modei româneşti? Ce să ia şi de unde? Pe clienţi oricum îi ţepuiesc non-stop. Le iau banii promiţănd numai victorii apoi pierd procesele pentru că iau bani şi pentru asta din partea cealaltă. Zamfir Ciceu ştie bine de tot ce spun! Treaba asta cu luatul banilor din două părţi este însă o şmecherie mică. Ciceu e băiat cu iniţiativă, nu stă el să aştepte para mălăiaţă în instanţă. 

De exemplu, ce-ar fi dacă ar fi vorba de nişte terenuri extrem de valoroase de prin zona Băii Mari  pe care unii, după ce le-au cumpărat corect şi cinstit mai au şi "tupeul" să vrea să le întăbuleze. Că proprietar pe bune nu eşti decât după întăbulare! Da' problema-i că dacă apare brusc şi dintr-o dată un proces de revendicare pe şi pentru acel teren întăbularea se suspendă! Nu contează că procesul e un "fake", o invenţie avocăţească, nici că nu există de fapt şi de drept nicio revendicare. Contează doar că există un proces pe rol şi din simplul acesta motiv întăbularea pe terenul care poate a costat sute de mii de euro (ca să nu zic exact că ar fi vorba de milioane) se suspendă, iar noul cumpărător (om de bună credinţă, de altfel) se vede astfel blocat în afacerea lui. Ce ar face el ca să elimine acest blocaj? Ca să îşi termine rapid întăbularea şi să-şi demareze proiectele pe care le avea? Ar da, de exemplu, 100.000 euro avocatului Zamfir Ciceu pe ideea că acesta "rezolvă" rapid cazul şi face precum magicianul, ca procesul să dispară? Ar da cu siguranţă! Probabil ar da şi dacă ar şti că procesul de blocare a întăbulării (acel fake mizerabil) a fost iniţiat tot de Zamfir Ciceu!

Eu fazele astea le înţeleg... pentru că românul e ingenios în toate. Şi în mari invenţii şi în mari prostii. Ce nu înţeleg e cum unii oameni de afaceri (de nivel mare, nu ca mine, ca tine) se pot lăsa prostiţi în ultimul hal de avocaţi de duzină de genul lui Zamfir Ciceu! De exemplu, merge unul ca Ciceu la un multimilionar maramureşean şi îi promite că îi "rezolvă" ieftin şi rapid un teren valoros în zonă. Omul, înainte de a fi multimilionar, e român! Drept urmare se hămniseşte la momeală şi spune că ar vrea, evident, acel teren pe bani de nimic. Cum să nu vrea? În România tot ce pare pomană e bun chiar dacă ai sau n-ai nevoie. Păi ar da milionarul nostru nişte 100.000 euro avans la "afacerea" asta? Cum cui? Normal că lui alde-Ciceu! Ar da, normal, că treaba cu falsele procese de blocare a întăbulărilor nu e ieftină şi nici uşoară. Şi merge omul nostru de poveste cu sute de mii de euroi în buzunar de la fraieru de milionar, bagă proces de blocare a întăbulării, îl disperă pe proprietarul terenului şi într-un final apoteotic încasează o altă sută de mii de euroi şi de la fraieru de proprietar care vrea să scape de "belea"! Alde-Ciceu se întoarce apoi la milionaru care s-a văzut proprietar pe teren precum a fost şi Geoană preşedinte şi ridică frumos din umeri pe ideea "asta e, am încercat, nu se poate"! Pa şi pusy...

Un tip de felul ăsta vrea să fie preşedinte al Consiliului Judeţean. Un Zamfir Ciceu promovat de o "ligă" a proştilor care l-au sponsorizat de-a lungul anilor ca să nu facă nimic. Un personaj malefic, greţos şi mult prea plin de el. Nu ştiu, poate maramureşenii îl vor alege, poate nu... Eu însă sunt deja "blocat" doar de faptul că-l văd pe scenă! Ce caută un asemenea dinozaur al fărădelegilor de tot felul într-o cursă electorală? Cum a putut ajunge societatea noastră într-un asemenea hal încât să aştepte de la gunoaie precum Zamfir Ciceu o salvare? Doamne ajută şi fereşte!

Voi scrie mai multe despre alde-Ciceu, dar nu numai despre el. Ca să nu se bucure ceilalţi şi mai ales Mircea Man, Cătălin Cherecheş etc crezând că au scăpat. Am şi pentru ei câteva dedicaţii. Pe ritm de Cornel Sabou! 
Vă salut, meditaţi la ce v-am povestit aici şi mai vorbim...

Cornel SABOU

2 comentarii:

silviu spunea...

domnule ziarist de scandal,

ati uitat ca sus pe sectie tiganii despre care vorbiti v-au oferit protectie. de unde acum atata ura?

Cornel Sabou spunea...

care protectie si impotriva cui nestimabile? din cate imi amintesc, eu am cam oferit pe acolo protectie! eventual ai putea da si nume ca sa nu fi chiar jenant plus penibil