luni, 26 martie 2007

APS Maramureş „schimbă foaia” în 2007

Din păcate, săptămânalul „VIAŢA Maramureşului” încă nu are o pagină de sport. Nu încă! De ce? Aş putea să înşir aici câteva argumente concrete şi foarte serioase (de exemplu, încă nu am găsit un jurnalist care să se ocupe numai de partea de sport, să aibă şi niţică experienţă în domeniu – poate chiar un sportiv sau fost sportiv, dar şi să scrie în ton cu politica editorială generală a ziarului nostru…), însă nu de argumentele noastre aveţi nevoie, stimaţi cititori, ci de informaţii şi comentarii pertinente din sportul maramureşean, nu-i aşa? Ba da. Aşa că, în sensul celor menţionate, vă putem spune că joia trecută (22 martie), la şedinţa filialei din Maramureş a Asociaţiei Presei Sportive (APS) din România, am promis colegilor noştri membri APS că în curând „VIAŢA Maramureşului” va avea şi o pagină dedicată sportului. Şi aşa va fi, pentru că noi ne ţinem promisiunile şi, în plus, publicaţia noastră are doi membri APS. Apropo de şedinţa APS menţionată, să precizăm câteva lucruri. Ca orice organizaţie a mass-media, APS Maramureş are şi bune, dar şi mai puţin bune, are şi realizări, dar sunt şi aspecte care nu întotdeauna au putut mulţumi pe toată lumea. Deci, nu e de mirare că unii membri au părăsit APS, la fel cum e de bun augur faptul că în fiecare an în APS Maramureş intră noi membri. Spre exemplu, deşi în 2006 APS MM a avut 36 de membri, deşi câţiva dintre ei au părăsit asociaţia, totuşi în acest moment filiala maramureşeană are 40 de membri, fiind una dintre cele mai puternice şi importante asociaţii judeţene din ţară. Şi, cum spuneam, există comentarii pro şi contra activităţii filialei noastre, există şi contestatari – ceea ce e absolut normal, nu ne deranjează chiar deloc nici pe noi, membrii simpli, şi nici pe cei din conducerea APS MM, recte pe preşedintele Ioan P. Pop şi pe secretarul asociaţiei, Daniel Kotecz. Fiindcă, tot ca exemplu elocvent, vorba prezidentului I.P.P. (căruia absolut nimeni nu-i poate contesta cei 37 de ani de activitate jurnalistică şi cu atât mai puţin activitatea ca ziarist sportiv!), care spunea la şedinţă: „Mi-a spus un ziarist că el nu mai are nevoie să fie în APS fiindcă el oricum poate intra pe gratis la orice competiţie sportivă! Atâta a înţeles acel pseudo-ziarist despre ce înseamnă APS!” Fără comentarii.

În altă ordine de idei, trebuie să menţionăm că şedinţa filialei APS s-a desfăşurat la sediul Complexului Sportiv „VIOREL MATEIANU”, unde funcţionează F.C. „Vorel Mateianu”- club privat de fotbal pentru copii şi juniori, preşedintele clubului fiind fostul fotbalist şi actualul om de afaceri Illes Zoltan Attila (despre care vom scrie, precum şi despre alte cluburi pentru copii şi juniori din Maramureş, în viitorul foarte apropiat, vă promitem). Că Illes Zoli a creat toate condiţiile ca şedinţa APS MM să se desfăşoare în cele mai bune condiţii, că a fost şi o scurtă conferinţă de presă pe tema „Viitorii fotbalişti din Maramureş / Investiţii şi investitori în fotbalul juvenil” – da, asta a fost, nu insistăm acum, asupra unor astfel de aspecte vom reveni. Căci şi Illes, precum alţi investitori în acest domeniu sportiv extrem de important şi sensibil, are meritele sale, omul are mulţi „lăudători”, dar şi mulţi duşmani! Aşa că… altă dată cu detalii. Pe de altă parte, în afară de Zoli şi clubul său, la buna organizare şi desfăşurare a întrunirii membrilor APS MM au mai contribuit substanţial următorii: doamna Ileana BLEDEA (cofetăria „Ileana” din Sighetu Marmaţiei), Fănică POP (restaurantul „RAPID”), Cristian BRUMAR („TOP MARKET”) şi, nicidecum în ultimul rând, firma „TOTAL ACORD”- distribuitor autorizat al mărcilor Tuşnad, Golden Brau, Ciuc, Heineken, Bucegi, Cotnari, Vincon, Santal. Prin urmare, le mulţumim şi noi pentru sprijinul acordat.

Una peste alta, cu bune şi cu rele, cu foşti membri plecaţi din APS, dar şi cu noi membri, cel puţin din punctul nostru de vedere am concluziona astfel: APS MM merge mai departe, puţin mai întărit, cu o conducere acum parcă mai hotărâtă să ia taurul de coarne, vrea, nu vrea (căci numai cu şedinţe, poveşti şi aşteptând doar laude, categoric nu se poate în presa românească de azi!). Deci, APS MM „schimbă foaia” în 2007, noi asta sperăm!

Peter CZOMPA

Niciun comentariu: