marți, 20 martie 2007

Bin Laden Nevinovat?

Incredibil, dar adevărat: Usama Bin Laden nu este acuzat în mod oficial de atentatele de la 11 septembrie 2001

Incredibil, dar adevărat! De câţiva ani încoace, toată presa mondială identifică "lupta împotriva terorismului" ca fiind, de fapt, o luptă împotriva grupului terorist Al Qaeda, grup condus de celebrul saudit Ossama Bin Laden. Imediat după atentatele teroriste de la 11 septembrie 2001 (când au fost doborâte turnurile WTC şi când a fost lovit Pentagonul) toată presa mondială s-a făcut purtătoarea de mesaj a administraţiei americane care l-a numit drept principal vinovat (şi autor al atentatului) pe Ossama Bin Laden şi organizaţia sa teroristă, Al Qaeda. De altfel, tot ce a urmat apoi pe plan internaţional a fost legat direct de numele acestui terorist. Pentru că Afganistanul nu dorea să-l aresteze şi să-l predea pe Bin Laden, americanii (împreună cu aliaţii lor) au invadat această ţară şi i-au alungat de la putere pe talibani. Bin Laden nu a fost prins... Apoi a fost atacat Irakul, iar printre motivele invocate (nesusţinute însă de dovezi!) a fost şi acela că Saddam Hussein l-ar fi sprijinit pe Bin Laden. Evident, în contextul acestor evenimente, te aşteptai ca "teroristul" saudit să fie cel mai căutat om de pe planetă, cel mai vânat, iar preţul pus pe capul său să fie exorbitant. De asemenea, poţi fi tentat să crezi că împotriva lui Bin Laden s-au declanşat adevărate campanii juridice pentru arestarea sa, pentru acuzarea sa oficială şi pentru judecarea sa. Până şi cei mai mici copii află azi că Bin Laden e o sperietoare, un om rău care a ucis mii de oameni la World Trade Center. Ei bine, lucrurile nu stau tocmai aşa...

Siteul FBI

Curios din fire, mi-am aruncat o privire pe siteul FBI. Mă gândeam că această celebră instituţie americană trebuie să deţină o serie de informaţii (chiar şi publice) despre activităţile "infracţionale" ale teroristului Bin Laden. Am intrat la rubrica specială unde sunt trecuti cei mai căutaţi terorişti de pe planeta noastră. Am găsit mai multe nume înşirate: Usama Bin Laden, Adam Yahiye Gadahn, Abdelkarim Hussein Mohamed Al-Nasser, Abdullah Ahmed Abdullah, Ayman Al-Zawahiri, Ali Atwa, Anas Al-Liby, Fazul Abdullah Mohammed, Hasan Izz-Al-Din, Ahmed Mohammed Hamed Ali, Imad Fayez Mugniyah, Sheikh Ahmed Salim Swedan, Abdul Rahman Yasin, Fahid Mohammed Ally Msalam, Ahmad Ibrahim Al-Mughassil, Ali Saed Bin Ali El-Hoorie, Saif Al-Adel, Ibrahim Salih Mohammed Al-Yacoub, Ramadan Abdullah Mohammad Shallah, Abd Al Aziz Awda, Isnilon Totoni Hapilon, Mohammed Ali Hamadei, Jamel Ahmed Mohammed Ali Al-Badawi şi Jaber A. Elbaneh.

După cum puteţi vedea, e vorba numai şi numai de cetrăţeni arabi! Nici un american, nici un european! În lumea asta nu mai există terorişti decât de credinţă musulmană!! Interesant...

Am mers mai departe şi am căutat detalii despre "vinovăţiile" care i se impută lui Usama Bin Laden. După cum puteţi vedea şi din imaginea alăturată, Bin Laden este căutat pentru atentatele teroriste comise în anul 1998 la ambasadele SUA din Tanzania şi Kenya! Nimic despre atentatele de la World Trade Center!!! Nu mi-a venit să cred şi m-am mai uitat o dată... Da, este specificat acolo că Bin Laden este "suspectat" şi de comiterea unor alte atentate, dar să mă ierte Dumnezeu, oare atentatele din 11 septembrie 2001 pot fi trecute la categoria "etcetera"? De ce se face o menţiune concretă atunci când e vorba de ambasadele SUA din Africa, dar despre WTC şi Pentagon nimic?!!! Să înţelegem oare că Usama Bin Laden nu este acuzat oficial (ci doar mediatic) de atentatele din 11/09/01? Atunci ce sens mai au toate aceste campanii de presă, tot acest război contra terorismului? Ce rost a mai avut războiul din Afganistan care a avut ca motiv 100% predarea lui Bin Laden? Iar dacă Bin Laden este oficial acuzat de aceste atentate, de ce siteul FBI nu precizează nimic concret despre asta? Doar vorbim despre un site oficial al guvernului american, nu?

Apoi, am observat un alt lucru curios... În anunţul FBI se spune că Departamentul American de Stat oferă o recompensă de 25 milioane dolari celui care va da informaţii concrete care pot duce la prinderea teroristului. În plus, nişte asociaţii aeriene suplimentează această sumă cu încă 2 milioane dolari... Desigur, pentru un om sărac pot părea mulţi 25 sau 27 milioane dolari. Credeţi-mă însă că pentru prinderea lui Bin Laden este o sumă incredibil - şi inexplicabil - de mică!

Eu nu am pretenţii de profesionist al muncii de informaţii sau contrainformaţii, dar îmi imaginez că pentru 25 milioane de dolari nici un colaborator de-al lui Bi Laden nu va accepta să trădeze! Sauditul are averi estimate la miliarde de dolari... Sunt sigur că printre "fanii" săi sunt destui oameni de afaceri arabi care donează către Al Qaeda sume mai mari de 25 milioane dolari. De asemenea, guvernul american cheltuieşte într-o singură zi mai mult de 25 milioane de dolari tot căutândul cu armata pe Bin Laden prin Estul Sălbatic! Cum se explică atunci alocarea unei sume atât de mici pentru informaţii care ar duce la capturarea sa? Hai, cine poate răspunde la aceste întrebări???

Cornel SABOU

PS – Mă gândesc la un lucru... În varianta – evident ipotetică – că Bin Laden ar da în judecată toate ziarele din lume care l-au acuzat de comiterea atentatelor de la 11 septembrie 2001 pentru insultă şi calomnie, ar câştiga sau nu? Hm... Nu ştiu, dar ştiu că siteul FBI ar fi o probă în favoarea sa! Interesant, nu?

PS2 – Dacă oricare dintre dvs aţi pleca în lume să-l căutaţi pe Bin Laden (pentru a-l descoperi şi a încasa premiul pus pe capul său) v-ar ajunge să investiţi sub 25 milioane dolari în această „afacere? Drumuri în toată lumea, achiziţionarea de tehnică de ultimă oră, plata unor informatori, maşini, avioane şi elicoptere la dispoziţie etc... Hm... nu cred! Atunci, unde e „profitul”? Sau, altfel spus, chiar nu e interesat nimeni ca Bin Laden să fie prins???

Niciun comentariu: