marți, 5 aprilie 2011

Cocaina de 10 milioane euro in Maramures





Procurorii DIICOT au dispus retinerea pentru 24 de ore a inculpatilor Anghel Romeo Sebastian, zis Sorin (30 de ani) si Alvarez Moreno Ibon (36 de ani), cetatean spaniol, pentru savarsirea infractiunii de trafic international ilicit de droguri de mare risc.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, cei doi fac parte dintr-un grup infractional organizat transnational de traficanti de droguri, care intentiona sa introduca in Romania, prin portul Constanta, aproximativ 500 kilograme cocaina, drog de mare risc, disimulata in marfuri expediate in containere.

In acest scop, inculpatii au identificat o firma inmatriculata in localitatea Sapanta (jud. Maramures), avand ca obiect de activitate fabricare si import-export de mobilier, prin intermediul careia sa efectueze importurile. In acest mod, inculpatii au introdus in tara un container, marfa declarata fiind parchet din lemn, provenind din Santa Cruz, Bolivia. Transportul a ajuns in portul Constanta si ulterior, in cadrul unei livrari supravegheate, in Sapanta.

In urma unor perchezitii efectuate la sediul firmei importatoare, la 29 martie 2011, dupa controlul fizic total facut asupra continutului containerului, s-au gasit 19 paleti cu scanduri din lemn, in fiecare scandura fiind practicate cate patru compartimente special amenajate in care se afla cate un pachet continand cantitatea de circa 400 grame cocaina. In container se afla disimulata in total cantitatea de peste 150 kg de cocaina avand puritatea 99%.

Drogurile proveneau din Bolivia, transportul urmand sa tranziteze teritoriul Romaniei, avand ca destinatie finala Olanda. Valoarea de piata a drogurilor este de 10 milioane de euro.

Procurorii DIICOT au solicitat instantei arestarea preventiva a inculpatilor pentru o perioada de 29 de zile.

Un comentariu:

Anonim spunea...

de acest transport sigur se stia inca de cand a plecat din bolivia cel putin asa cred eu